ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, May 29, 2012

Booth Festival Filem Video Pelajar M'sia ke-9 di Hari Belia Putrajaya 2012.


The best part of our life is our school life. mana taknya setiap kali sekolah anjurkan camping or trip, kebiasaannya muka-muka sama je yang join, i am one of them. ambil borang and suruh mak ayah isi tanpa fikir berapa ringgit benda tu, mak ayah kasi ke tak. jangan pikir. sebab mak ayah aku memang suka anak-anak habiskan duit pergi jalan-jalan. tapi yang paling lawak, setiap kali join camping balik rumah mesti kata "malas dah nak gi camping, kurang tido mata rabak". next time sekolah anjurkan camping, muka aku lagi tercongok ambil borang, pengaruh kawan-kawan join, tak malu. hakikatnya, i love those activities kennn. 


zaman diploma memang sesiput baby yang mungkin penglibatan aku dalam benda-benda ni semua. aku fikir siapkan assignment, malas join event keramaian, terperap kat kolej. ya allah, sangat sesuai dijadikan calon isteri uols. 


sekarang akak dah degree, degree pon tinggal 2 sem je nak habis. tiba-tiba bergiat aktif pulok. shooting tak habis-habis. lepas shooting sambung pulak promosi Festival Filem Video Pelajar M'sia ke-9 kat Hari Belia di Putrajaya baru-baru ni. korang pergi tak? (aku kalau bukan under subject pon tak kose nak hadap panas terik dengan ramai orang kat sana tu). tapi ku gagahkan jua. 


meh kita tengok gambar, dari 23-27 May kami handle booth yang betol-betol kat Menara KBS, tepi stage performing arts tu. 






AJK Promosi Festival Filem Video Pelajar M'sia ke-9



hampir seribu pas masuk percuma ke Festival Filem Video Pelajar M'sia ke-9 diedarkan, tapi kena join games dulu lah . teka teki, main puzzle, etc. 



hari berikutnya



semua petugas dapat kupon makanan percuma RM 15, sape nak kasi? 



jumpa Diana, cantik sangat dia ni
macam barbie doll 



pukul 5 petang Kak Yana Samsudin (our ex-senior) , datang mempromosikan booth





kawan zaman diploma yang "semangat" apa entah datang sini
terima kasih sudi berpeluh peluh ketiak ke mari kihkih*

hari berikutnya

Guitarist Kumpulan AXL and anaknya Puteri Diana
anak dia pon rock uols, siap buat head banging, gigil mak jemah nengoknya


Puteri Diana, 3 tahun. 
pandai betul dia nyanyi lagu Kumpulan AXL Andai Dapat Kuundur Masa


lega semua dah setel, tapi penat dia nauzubillah Tuhan je yang tahu. 
k-pop pon ada perform sebenarnya, tapi aku record. gambar tarak ! 


thanks for reading, bye. 



32 comments:

ezzaty said...

kak marya, kpop sape yang datang ? XD

EYFAalias said...

tengok gambar pun dah tahu penat. dengan panasnya lagi. huhu

Atiqaa Payung said...

Okay. I baru pasan u when u hupdate blog ! hehe

Cik Zeeta said...

b.w here :)
mari singgah blog sye, der yg menarik tuk di kongsi.

merapu said...

best nya, rugi lak rase tak pergi, memang kalo membeli kat sane kne gn kupon ke, macam hari sekolah la pulak, comel2 je, huhu

Mira Cikcit said...

Fuyoooo.. bestnyaaaa... tp kenapa akak pegang mic RTM?

Syahirah Mulberry said...

meriahnya kak marya, best sgt :D

Dang Intan Duka said...

semangat harimau..



hahahha


peace

cik najihah said...

sekali tengok akk ngn yana cm kembar pun ade hihih

Atiqah Wadiah said...

aah..artis korea ada dtg kan?sronok lah yaya..hehe :)

Syazwan Che Deraman said...

Ouh Yana!!

guwa minat beno dengan Yana ni.
Cute.

kirim salam kat dia.
boleh?
kihkihkih.

kura said...

yooo. hari tu sy pun ada di putrajaya. kenapa tak jumpa kak marya kenapaaaaaaaa. eheh! meroyan.

Elie Lily said...

dat day elie patut perform dgn kawan2 band kat Hari Belia, tp tak jadi last minit. Nasib baik tak perlu terasak2 n berpanas terik. heheh

Rozuan Ismail said...

dah macam artis dah maria nih aku tgk

Izzatie said...

Hai Maryaa!!! :)

Looks like you having so much fun hehe. I teringin nak pi event2 mcmni malangnya I selalu takde dekat Msia. Sob sobs ;(

Umie Artoqiemie said...

dah macam retis dah dia ni. asyik sibuk2 je hehehe.

Marya Hana said...

ezzaty : u kiss, teen top, and dalshabet (:

Marya Hana said...

EYFAalias : tau takpe, rase nak benam kepala dalam kolam..

Marya Hana said...

Atiqaa Payung : hehe kan .. >.<

Marya Hana said...

Cik Zeeta : thanks.

Marya Hana said...

merapu : hehe, best lah dapat kupon.. mencarik makanan je kejenya..

Marya Hana said...

Mira Cikcit : jeng jeng jeng .. haha.. :D

Marya Hana said...

Syahirah Mulberry : meriah tapi penat dia .. kemain lagi tau..

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : ye ye o lah kau.. menyempat gi buat gamba potret bagai.

Marya Hana said...

cik najihah : haha , one of my fren kata "perwatakan" yg sama.

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : tapi bukan CN BLUE. kalau tak.. :p

Marya Hana said...

Syazwan Che Deraman : dah terlambat, hua hua hua.. :D

Marya Hana said...

kura : sbb kau pandang awek cun-cun je kot. aku terlepas. haha.

Marya Hana said...

Elie Lily : lar yeke.. tapi kalau dapat perform, ramai yg memandang. untong2 dapat perform lain kali..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : ye ye o lah kau..

Marya Hana said...

Izzatie : hai (:

ala, takpe. fokus study kayh?

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : eh budak ni.. mana de lah.. busy setelkan benda2 under subject.