ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, April 14, 2012

The Making of TVC- Yasalma Modest Dress Designner Kuala Lumpur .


Peram? pertama sekali yang terlintas kat kepala ialah 'peram assignment'. 
har har har semakin lama semakin terserlah pe'el kau yang sebenarnya. 


aku sedang berfikir ada ke student yang harini dapat assignment, balik kolej teros cari bahan? maybe ada. tapi bukan di kalangan orang disekeliling aku lah. aku? lagi haremmm. selalunya balik kelas usha facebook, tengok notifications berlambak-lambak, upload gambar, bergosip walaupon satu rumah satu bilik. what the. 



ni entry pecah rekod "Harapan Marya Hanya Impian".
selalunya bila dapat gambar baru cepat-cepat menaip and update blog. 

tapi album ni aku dah peram seminggu yang lepas. actually nak tunggu end product tapi owner project kata lambat lagi untuk di publish. so aku publish gambar di sebalik tabir dulu lah ya. takot lama-lama peram hilang mood nak bercerita. karang mulalah buat pe'el tayang gambar je then type "biarkan gambar bercakap". woi ni serious pemalas gila. 


al kisahnya roomate aku (dell) nak shoot TVC untuk subject major dia, Cinematography. memandangkan ada masa terluang dari mengangkang tengok RunningMan lepas tu gelak berdekah-dekah dalam bilik, baik pergi tolong apa yang patut. hakak memang suka duduk dalam art department. makanya secara volunteer tolong buat art untuk TVC ni. 


mulanya tolong buat art tapi gagah perkasa lepas tu angkat barang teknikal pulak. tak pasal lengan aku dah ada muscle sekarang. berketol-ketol. dari belakang mcm jantan, dari depan macam erra fazira (bibik erra layak). ops, sape memandai type ni ! grrrr (^^,)


ni talent yang kitorang panggil Kak Jez. 
kenal dia? talent dalam music video Sesaat Kau Datang- Ramlah Ram


mula-mula jumpa dia kagum! cantiknya wanita ini .. lepas set up art gedebak gedebuk capai camera tangkap gambar dengan kak jez. dia peramah dan cantik.

lepas snap satu picture dia kata "eh muka kita dah nak sama, maybe hidung and mata sama kot". erk yeke kak Jez? macam langit dengan bumi. kilat sabung menyabung nak dibandingkan dengan dia. 


kita sama tinggi 


Studio Sri Mersing , UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana


inilah director/ original idea/ cinematographer 


actually Kak Jez part time model dari Yasalma Modest Dress Designner KL 

dress kat Yasalma memang menarik hati. antara model yang aku kenalpasti kat situ Hanis Zalikha and Fatin Suhana. kalau nak tengok Hanis Zalikha ayu berhijab boleh klik website Yasalma. 

kiranya TVC ni disponsor oleh Yasalma. Yasalma hantar model and dress, kawan aku akan bagi end product iaitu iklan secara percuma untuk promosikan butik dia. dlm masa yang sama penuhi tuntutan subject.




aik? apa kau buat tu meon? 

si dell ada bagitahu yang dia nak guna aku untuk jadi designer dalam TVC ni. tapi tengoklah mula-mula aku pakai t-shirt fakulti sebab asalnya kan nak buat art. takkan nak pakai baju labuci-labuci ke kennn? then dia suruh one of our friend untuk jadi. so ingatkan dia setuju. habis cerita. 

after solat maghrib aku, datang balik. tuptup kawan tadi tu taknak terjebak dalam TVC ni. akhirnya aku jugak~ dengan baju mcm tak keruan. make up macam tak make up. 





Jasrina Jasni 



tengok designer kita , tak macam designer kennn? wakaka. pinjam selendang kak jez untuk menambahkan glamor pada diri, tapi budak-budak kata "ribbon tu lagi besar dari badan kau". apedaaa. 



keesokan harinya :

classmate (cameraman) : huiyoo marya encik ali puji hang.. 
aku : puji natang apanya? 
classmate : dia kata hang nampak lawa dalam video semalam .. 
aku : err .. err.. tak caya .. 
classmate : tengoklah (sambil kasi laptop). 


beberapa jam kemudian : 

encik ali : eh you dah tengok video semalam? 
aku : ohh dah, kamil bagi tengok tadi. 
encik ali : good combination. between you and model semalam. then you nampak photogenic eh? 
aku : prakkk. seluar jeans koyak sebab terlampau kembang bontot, wakakak. 


kalau TVC ni dah siap. aku update lain eh? sebab buat masa sekarang end product takleh di publish lagi. ok bye, thanks for reading ^^




39 comments:

Dylla Fadzil said...

nak signnnn plisssss :D

lama tak singgah sini. hihi

Hidayah Rusli said...

baju lawa :) kak marya pun lawa hikhik

hazanis said...

perghh untung la marya...hiksss mcm best jer projek nie..

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

wah wahh wahhh..cam kenal je camerawomen tu..hahahha..

btw, thanks marya kerana banyak membantu...

pada readers setia cik maghia..tunggu end produk k..

hehehe..
speechless...

hahahahhaa

✿ pink velvet ✿ said...

cantiknyer baju...terus blink2 mata :)

Umie Artoqiemie said...

bapak cool ~

Gadis Biasa said...

wow..bwstnye jumpe orang cntik.. yaya pon dah trus jd model dah..hahaha..

Namee Roslan said...

ey kita ada tengok model ni dalam vclip sesaat datang ke apa tajuknya. hehe. cantik baju yasalma tu ! :) marya kenapa tak pakai sekali ??? jadi model pun boleh. :)

Rozuan Ismail said...

cantiknya jasrina. kau jangan jeles plak marya. kau pon cantik jugak.hehe

myra abdullah said...

wah.mst best.
tak sabaq nk tgok.huu

nabila azmi said...

hehe...awesomela..=)..

btw..header cntik=)=)

nurmujahidah said...

hye kak marya,, hehe,, datang sini lagi,, bile ahkak pulak nak jdi model,, msti melotop,,, kih3

reyna said...

TAK SABAR NAK TNGOK,,,

sis92 said...

untunglah dpt join projek best2 hukhuk :D

Farahin Ahmad said...

hahaha

Munira Muhiyddin said...

baju Yasalma cantik2 la.
Model tu cantik.
Kak Marya pon cantik.
serius. *jgn koyak seluar lagi* keh keh

cik natasya (: said...

wahh . dua dua cantik !
suka suka :)

aisya said...

macam seronok je kan ape yg korang buat.. xmacam kitorang dalam lab je memanjang.. huhu

kura said...

glemor kak marya glemorrr :0

Marya Hana said...

Dylla Fadzil : nak sign kak jes eh? hikhik.

Marya Hana said...

Hidayah Rusli : aaa, 2 in 1 betol dia puji eh .. haha.. thanks (:

Marya Hana said...

hazanis : untong sbb projek kawan sendiri, hehe..

Marya Hana said...

C!k LaYLa PiPi GeBu : jgn nak speechless sgtlah kau ni, haha.

Marya Hana said...

✿ pink velvet ✿ : kan? banyak lg yg cantek, terjah website dia.

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : apa yang bapak cool? mak kool takde?

Marya Hana said...

Gadis Biasa : yaya mmg selalu menempek di mana2 haha.

Marya Hana said...

Namee Roslan : haah betol. yang jadi photographer dlm video tu..

i? hiew hiew, merosakkan baju org je nnt. pakai dress dah ghope tiang karang. haha.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : tak jeles pon nok ~ haha. btw thanks puji aku jugak. kennn. demi menjaga hati..

Marya Hana said...

myra abdullah : kita sendiri pon belom tengok, hihi.

Marya Hana said...

nabila azmi : hiihi, apa yg awesome dek..

Marya Hana said...

nurmujahidah : meletop ke dek? dah mcm tiang letrik bergerak..

Marya Hana said...

reyna : me too ;)

Marya Hana said...

sis92 : projek kawan sendiri, mana taknya. hehe.

Marya Hana said...

Farahin Ahmad : hahaha jugak ;)

Marya Hana said...

Munira Muhiyddin : pendek kata semua cantik? yeay ! haha.

Marya Hana said...

cik natasya (: kak jes cantek, kak marya comot, hehe..

Marya Hana said...

aisya : sabar lah k, belaja rajin2 .. ^^

Marya Hana said...

kura : wak lu kura ! ..

Cik Muda said...

jazryma sherryna jasni...