ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, April 20, 2012

I ♥Bandung dan TV Al-Hijrah.


Untuk kawan-kawan yang belajar nun jauh dari kampung halaman, tahniah dah selamat sampai ke rumah masing-masing hendaknya. juga menikmati seminggu percutian yang berbaloi-baloi, hari-hari merasa makanan ibu tercinta. aku? pada mulanya sangat excited.


cuti ni konon-konon nak uruskan hal praktikal, nak berjimba dengan kawan-kawan. hey kau macam taktau student kennn.. bila cuti menjelma ligat je otak nak ke sana nak ke sini. cuba paksa dengar lecture dalam kelas? setiap seminit asyik tengok jam "bila nak habis ni?". 


malang tidak berbau, cuti-cuti malaysia tinggal angan-angan je. kenapa? karang aku cerita.



 ♥ bandung. thanks khurra sebab pergi bandung masa kelas sedang berjalan, dan kau terlepas satu test. wakaka. balik-balik belikan baju i  ♥ bandung ni. 


selalunya baju paling susah nak dijadikan hadiah. sebab badan kita ni bukan betol sangat. jap berat mendadak naik, nak turun payah beno mogok taknak makan nasik lah, tapi bila time kebulo hilang teros proinsip diet tegar tu ! aku maintain je size S dulu kini dan selamanya. 




thanks khurra sendat :D 

sekarang dah tak sendat budak ni. dengar kata dah boleh pakai size M. uuu ~


berbalik pada cuti yang tak jadi tu, actually kitorang baru dapat tahu. masa cuti ni kitorang budak-budak unit promosi akan handle road tour untuk promosi Festival Filem Pelajar di mana UiTM sebagai tuan rumah kali ke-9 ni. on that day juga, aku terlibat dengan subject Multiple Camera Production. 


nanti aku akan update entry lain untuk promote Festival Filem Pelajar tu, korang yang rasa nak hantar penyertaan untuk bertanding pon boleh. ada syarat-syarat penyertaan yang simple sangat. mana tahu menang, peluang korang untuk menapak dalam industri ni. 


dalam masa yang sama, aku kena jalankan research untuk subject Documentary Script & Research Methodology. macam mana nak kejar masa ni? #kill me now.



memandangkan aku busy masa cuti ni, aku uruskan hal tempat praktikal semalam.
cadangan tempat praktikal yang pertama, TV AL HIJRAH

menjawab persoalan di facebook akak, ada orang kata kitorang gi kursus kahwin. 

hahaha. taklah dek, akak gi TV ALHIJRAH. tu yang gini ghopenya. kalau dapatlah praktikal kat sini, hari-hari akak update blog pakai macam gini. suka dak?




banyak betol tangga kat tv alhijrah ni. kot praktikal kat sini, hari hari kaki aku cramp before sampai bangunan yang sepatutnya. k bye  


p/s : thanks si dia, tolong hantar gi sini. hikhok hikhok. 











24 comments:

kura said...

i lap bandung. gituuu kak marya.. hahha

*wah dah praktikal oo.

Auni said...

lepasni bertukar jd ustazah pilihan lah pulak.. comei je marya pakai tudung.. bg tips sikit diet tegar marya..;D

Umie Artoqiemie said...

dengar cerita banyak yang langsing keje kat TV-AL HIJRAH tu kak haha. Macam peguam pulak akak pakai tudung.

nurmujahidah said...

secocok, t g kursus kawin mcm ni la jugak agaknya,, haha

nabila azmi said...

cntik awk bertudung..slmt berprktikal=)

myravea said...

Manis bertudung :)

Tulus Sweet said...

tvAl Hijrah pernah datang beijng dan u tulus. abang munif as host, sangat2 down to earth. akak, looks sweet with hijab. So beautiful :)

Rozuan Ismail said...

wah gituh, mudah2an dapatlah tempat praktikal ye kat situ.huhu. wah, x bercutilah ko ye seminggu

myra abdullah said...

chantek header =D

fitra zainal said...

lawa nye kak marya hana pakai tudung (: i love it

Qaseh Qhaleesh said...

bermatimatian kita ni ingat die p kursus kawen taw . grrrr . hehehe .

Elia Si Jejariruncing said...

aku penah g tempat ni..memang nak masuk dia jauh ke dalam kan. papepon goodluck on ur internship.. dah femes jgn lupe aku ;p

Marya Hana said...

kura : praktikal masa cuti sem, ni baru nak apply ler..

Marya Hana said...

Auni : ustajahhhh sih belom lagi.. hikhik.. ala, kita tak diet, memang nak kering mcm gini..

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : kau biar betol? sape yg mewarwarkan indo tu? haha. leh lak yang langsing je an..

yeke? maybe dgn kemeja hitam bagai.

Marya Hana said...

nurmujahidah : kot2 gi kursus kahwin ngan fahrin ahmad ke.. kan ke dah lain tu, wakakkaa.

Marya Hana said...

nabila azmi : tq, heee. insyaallah .. kalau dapat praktikal kat sini ah. sbb mintak 2 tempat.. lagi 1 RTM.

Marya Hana said...

myravea : thanks dear, kamu pon manis , sebab sentiasa bertudung (:

Marya Hana said...

Tulus Sweet : ic.. ketar gak gi TV AL HIJRAH. sbb semua krew bertudung litup, kita ni suam2 kuku je.. hehe..

thanks (:

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : mudah mudahan.. kalau dapat RTM pon best gak. aku mintak 2 tempat. sbb igtkan habis belaja nak stay RTM teros.

cuti dah ni..

Marya Hana said...

myra abdullah : tenkiu, header lama..

Marya Hana said...

fitra zainal : yeke dek, hehe. koyak seluar hakak . kihkih..

thanks (:

Marya Hana said...

Qaseh Qhaleesh : lu kena babe lah ;) haha.

Marya Hana said...

Elia Si Jejariruncing : haah, bertangga-tangga ke dalam. cramp kaki aku. thanks ..

femes apa dok belakang tabir. kot2 aku terjebak di hadapan tabir tataulah kennn, haha.