ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, April 30, 2012

Aunty Marya.


Assalamualaikum kawan-kawan blogger :')


Aku sangat percaya dengan kata hati. contohnya bila aku nak buat jahat, mesti ada satu instinct yang mengatakan "kau akan kantoi kalini, tak caya tengok". ya hati sangat tepat kerna selepas tu memang aku kantoi busok punyaaaa! tapi orang-orang kata "jangan bertindak mengikot hati". cenggana tu? senang cerita macam ni ah, kaki semakin membeso ke size 8, baju maintain kecik, umur makin banyak, pandai-pandailah bezakan mana baik mana buruk ok? #pesanan penaja .


tiap-tiap hari aku tengok cermin, hati kata "eh muka kau macam budak-budak, bila nak matang ni marya? kemon lah marya. kemon kemon. kawan-kawan lain dah kahwin beranak 2-3 dah!". 


itu kata hati aku .. 


baru-baru ni aku bawa adik aku (zaqwan,7 tahun) main taman permainan berdekatan rumah. jodoh budak-budak adik aku terserempak kawan kelas dia. mula-mula budak tu malu malu ngan aku. then bila aku buat perangai ala-ala sama baya ngan dia, dia pon mula ligat bercakap. 


ayat dia memang best wa cakap lu .. 


"aunty aunty .. nak tahu tak zaqwan suka main lari-lari dalam kelas". 


dunia bagaikan mengalami gegaran! OMAIGOD. dia panggil aku apa tadi?


AUNTY ? tua sangat ke muka aku ni. orang kata budak-budak tak pandai menipu. then adik aku pandai jaga hati kakak dia. "hey sofea, jangan panggil aunty. panggil kakak marya je". ewah, padahal aku dah terkecik hati beberapa saat tadi. kurang asem punya budak. dia tak nampak ke muka aku ni sikit punya awet muda. sweet 17 lagi tau.

balik rumah terus memanjakan kulit muka. pakai mask, berlatih depan cermin buat muka kanak-kanak supaya orang ingat aku 17 tahun. ok dak?

thanks for reading guys !^^





19 comments:

kura said...

hahaha. tak di ketam kan aje budak tu kak marya? jujur nauu mulut iyee. haha

Nurmujahidah Ismail said...

dont worry kak marya,, muda lagi,,cantik, haha,, sebb tu abg ustaz suka,, haha

D'ya Marshmello said...

awet muda ape, budak tu tsalah tgok kott.. haha :) nice post.

NEW UPDATED : Rumah Kata Pergi, Hostel Kata Mari

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ოﻪร Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

nak petua mas tak, forever 17 mcm najwa latip... kihkih..

Rara Nasiha said...

Hey, mana ada nampak tua sangat. standard la tu budak-budak panggil auntie. :)

Qa Thyqa said...

hahahaha...kelakar la yaya..
kte pon sllu kne nasib yg sme bila dukong n jln ngn baby yg mak jga,,msti org ingt kte mak baby 2,, :P

Atiqah Wadiah said...

hehe..kakak ke..aunty ke..yaya stil comelss :)

Anis Azziyati Juhari ツ said...

saya pun penah kena pggil aunty T____T sedih . mcm la dah tua sgt . haha.kak marya cun apa ! mmg nmpk budak2 umo 17/18 lagi ! serius ! :D

Cik Eka said...

comel2 camni pun kena panggil auntie..
kalau kite,sentap habis..hahahahaha

tapi marya tetap nampak sweet

shark said...

haha..
aunty marya mmg kiut ler:)

ascil.punye.lah said...

eh haah lah muka muda.

halohhh adik tu dia tak tau,apa la aku nak panggil dia ni,tu yang dia panggil aunty tuhhh.

Rozuan Ismail said...

wah, tahniah le mary!!dah matang le tuh ko.. or panggil aunty gituh

Qaseh Qhaleesh said...

aunty aunty :)) hihihi

Chikova_Airashii said...

sentap mak nokks kalau budak2 panggil auntie..rase cm nk cucok botox jee..ekekekee
ala budak2 bese laaa..mane kenal tue mude pujuk aty..heheh

lisa said...

gambar black and white tu serius cantik :)

aunty marya =P

Cik Zety said...

hahaha, i nampak muda je yuuuu ni ! tapi bab kawen tu cant wait :B

AdilaAzmir™ said...

hahahaha comel giler budak tuh:))

Cik Sofea said...

aunty aunty....sofea datang ne aunty...hehehe......jgn marah..:
)

Namee Roslan said...

lain kali bagi respond sarcastic sikit...sorry .."I nenek maria ok"..its "nenek". haha. alang2 aunty dia kataa, panggil granny terus..cis .