ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 26, 2012

Saengil Chuka Hamnida, unnie.


Di pelusuk hati kita mesti tercalit rasa "ingin membahagiakan orang disekeliling". masa sekolah, walaupun dah study hard (nak exam baru baca buku) , dalam hati still terasa nak bagi yang terbaik untuk menggembirakan hati mak ayah. walaupon yang hadooo je result aku kennn. takpe takpe yang penting niat, ya niat. pandai kau coverline kan pompuan? 


nak ke ayah ambik report card sambil nyorok muka sebab anaknya dapat kedudukan tercorot dalam kelas? syukur alhamdulillah tak pernah terjadi. sipi-sipi terjadi tu ado! hakhak just joking. coverline lagi sekali. 


adalah orang-orang kata "marya tu peramah". yep maybe .. tapi korang kena percaya mulai sekarang aku payah nak ada kawan baik. sebab mak aku kata kalau berkawan jangan terlalu rapat, nanti gaduh. itu tak kena, ini tak kena. TAPI.aaa ada gak tapinya.. 


kalau aku gelarkan dia kawan baik maknanya dia pernah meraba hati aku.boleh ke guna istilah ni? hiew hiew. akan terdetik dalam hati "kau seorang kawan yang baik". maka aku pon akan berusaha menjaga hatinya, walaupon kadang-kadang perkataan kasar yang terkeluar. jangan terasa hati, orang kata tak kenal maka tak cinta. ayat je kasar, tapi sebenarnya sayanggg beb.. tak gitu? gitu gamaknya.. 


25 Mac 1988 seorang bayi bermata sepet ala-ala jepun*dek (gurau haha) , keluar dari rahim ibunya. maka lahirlah Nur Liyana Abdul Hadi   a.k.a Kak Yana/ nickname dia Misa. anak pakcik Hadi ni roomate aku dari diploma sampailah degree. 


sepanjang berkawan, payah nauuu nak dengar dia marah. kalau dia marah pon ala-ala bunyi kentut sepoi sepoi bahasa gitu. ibarat kawan kau nyanyi sebelah telinga tapi kau tekap telinga sendiri dengan bantal. suara dia kecik. boleh ambil job pengalih suara Doraemon. an an an totemo daisuki, doraemon.. 



yang kiri doraemon, eh Kak Yana. yang belah kanan Nobita (kuat tido) zzz.


malam tadi aku study. haa dah kena tipu? haha. 

malam tadi sebenarnya aku buat kad sempena birthday mak enon tu


wajiblah gunting menggunting, tapi amaran keras. 

gunting gambau yang kawaii sahaja, sebab Kak Yana ni peminat Anime.


siap dah gunting dan lekat 


"saengil chuka hamnida" happy birthday in korean language


dah siap


kata-kata hikmat yang sangat ringkas di dalamnya


muka ni sumpah lagi beberapa minit nak lelap dah

aaa kena tipu lagi. jangan haraplah nak tido, menyempat tengok korean drama 


ohh ni hadiah tak seberapa. cepat-cepat beli dengan si dia.

actually bag ni aku berkenan sangat, simple but nice kan?


ok, bye kawan-kawan. thanks for reading  







22 comments:

Maria..... said...

rumate u mmg mcm jepun,sepet habis...hihi....btw hepi bufday nisa,nak wish dlm bahasa mandarin or jepun,tp xthu...hehehehe

Mysara Ab Rahman said...

sepetnyer mata kwn sis tu...

nurmujahidah said...

salam marya,, alamak,, muja datng sini lagi,,, hehe,,, tulisan kite ala2 sama,,, cakar itik,, kih3,,, gitau yana muja wish bfday gak k :D

kura said...

amboi. rajinnya kak marya buat kad. amboi.

Rozuan Ismail said...

baeknya kau marya.happy birthday to misa

Amane Misa said...

Kamsahamnida de dongsaeng...♥♥

honto ni arigato ne..anata no purezento ga totemo suki desu...(>_<)♥

walau kau carut2 aku..sayang jugak kau kat aku kn..huhuu...

Nado sarangheayo de dongdaeng...(>_<)♥

Atiqah Wadiah said...

hehe..comel je mata kwn yaya tu :)

hazanis said...

yg part kawan baik tu kita suka..:)

xperlu nak baik sgt..:P

tarian jari said...

best dapat hadiah beg!!!!! nanti kasi kat akak lak erk!! hoho

waniey20~ said...

sweet nye laaa akak nie .
mesty bez kan dapat kawan ngan akak !

huhu ! :))

Marya Hana said...

Maria. : mate die mmg sepet pon, ok.. boleh wish in malay aje.. :P

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : haha :D eh gelak pulak..

Marya Hana said...

nurmujahidah : cakar ayam tau, cakar itik tatau pulak macam mane tu..

Marya Hana said...

kura : biasa saje..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : baik mendanya.. biasa saje..

Marya Hana said...

Amane Misa : ok, tak paham ! haha.

no biggie..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : haha, mata dia sebaris je kan? :D

Marya Hana said...

hazanis : erk, tak perlu nak baik sgt? dlm pertuturan lah kan? :D sempoi2 sudaa.

Marya Hana said...

tarian jari : amboi.. mintak abg sayang :D

Marya Hana said...

waniey20~ : dah kawan baru tahu, mulot mcm mak tiri.. wakaka :D

hafiz hafizol said...

Eh, kite pun salu kot wat kad camnie time besday member2 tp zaman muda2 dululah.. huhu

Fid"s said...

nice...
i have bestfriend tooo
happy hangout together2
have a nice hangout with our bestfriend