ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, March 18, 2012

Mimpi yang sempurna, wah title aku !

Semua orang ada hobi yang tersendiri walaupun kadang-kadang ia sengaja dipupuk oleh mak bapak kita. I remember my younger days. i used to collect stickers when i was young. banyak sangat, i collected of all sorts. tak kisah dari mana kau beli, sekalipon dari pasar malam. janji my sticker album penuh berisi dah puas hati sangat le tu. 


bila masuk sekolah menengah berbagai-bagai persoalan berlaku dalam diri. *eh aku kumpol-kumpol tapi tak guna pon sticker tu* . fikir lagi *bagos jugak kalau kita manfaatkan secara senyap-senyap*. 


tanpa pengetahuan my dad, sticker semakin berkurangan. hobi tak ghope hobi dah. penggunaan sticker secara berleluasa. lekat kat buku ni, lekat kat buku tu. 




sekarang ada hobi baru, tapi dengan tabiat lama. iaitu BELI & KUMPUL sahaja. tanpa manfaatkannya. kurang pasti mengapa ia berlaku. perubahan hormon? buang tebiat? ontahlah .. 


seperti (maybe cik sha) beberapa kali suruh review novel itu ini, marya hana tak pernah mengotakan janji. huahahaha gelak setan berdekah-dekah. the problem is aku belom habis baca novel-novel itu, dan lebih terok plastik novel pon belom dibukaknya. 

lariiiiii pecut , huphaphuphap pass baton !


sorry sangat. take away my lappy, handphone, tv. and i've nothing. ketika itu, baru aku bersemangat buka novel, ok paham? 


baru-baru ni sambil makan mcdonald's kat Giant Shah Alam. macam ada something melambai dengan riangnya. "hai belilah saya, beli lah .. ". betul-betul bersebelahan mcd, uncle tu jual buku, majalah, novel lama yang diberi diskaun. so aku macam tertarik dengan 1 novel ni. maybe ada diantara readers yang dah pernah baca. 



:: bahagian belakang novel :: 
AKU MAHU POPULAR , bermakna sunggoh tajuk novel ni tau 

harga sebenar RM 14.50, dia jual RM12.50 



Sejak Bila Kami Serumah ni taktau cerita apa. yang penting cover buku ni cute!
tu yang suka membazir-bazirkan duit 

harga sebenar kena pakai kanta pembesar , harga dia jual RM10 sahaja



bab novel habis dah. tang lain pulak dicariknya apa lagi yang tak cukop memenuhkan locker UiTM. aku beli make up remover from SilkyGirl. for face, eyes, lips. complete! 


memandangkan aku ni balok liat nak cuci muka before tidur. tambahan, menyelamatkan pori-pori di muka supaya tak tersumbat. kalau pori-pori muka tersumbat apa jadi? JERAWAT batu bata, batu nisan, kepala batu dok atas muka (T,T)


taraaa ! nak tunjok suasana bilik ke ni? sebab pic productnya tak jelas (u_u) 


hambek kau, vitamin E aloe vera extract . ahaaa i like it!

hari-hariku berlalu dengan perasaan gumbira di hati 

before balik UiTM semalam my mom kasi something. 


Paris Hilton perfume, alamak sukanya bau dia! bila sembur, kompem aura-aura Paris Hilton terus mai. sambil joget joget lagu Stars Are Blind. rasa nak sepak pungkok pompuan ni . k bye haha


so balik UiTM tanpa rasa keterpaksaan untuk study. malam tu keluar makan dengan si dia and his friend. walaupon 5 minit sebelum keluar aku dah melantak chicken chop sambil sendawa besar.



dialog semasa bersantap (hihihi)
(before makan diorang pergi Low Yat sebab kawan dia nak beli something)

aku : you ada tengok-tengokkan harga external hard disk yang i pesan ?
si dia : alamak i lupa. lagipon external hard disk still tengah mahal sekarang ni.
aku : menjeling (siaplah kau). habis tu bila i nak tunggu ni? laptop dah takleh isi apa pon.
si dia : you nak isi apa?
aku : drama korea (muka tak bersalah).
si dia : du du du .
kawan si dia : du du du jugak.





berhentikan kereta. hampir keluar dari kereta.

aku : k bye ..
si dia : eh nanti dulu. (sambil ambil sesuatu dari belakang seat kereta). nah !
aku : muka blur. kotak coklat ke ni? okayyy. tengok semula, eh?
si dia : sengeh ..
aku : you tipu i? thanks. berapa hengget ni?
si dia : alah pakai je ah (sambil tolak aku keluar kereta).
aku : eh , jangan mcm tu. nnt i mesej you.
si dia : ingat i nak reply message u?
aku : okayyy fine (-.-")

sepanjang jalan masok kolej, senyum macam kerang busuk. orang pandang pon lantak pi lah. dalam hati "eh dia tipu aku? eh aku kena tipu? adakah aku tipah tertipu?". bermacam-macam persoalan.



dah lama nak beli external hard disk , tapi tak kesampaian. lepas tu bukak buku kira-kira, dengan nak saving untuk praktikal nanti.  mana nak cekau duit ni? 


puas tanya harga , tapi si dia tukar topic yo .. 

dia kata hadiah sempena berjaya dapat lesen kereta haritu .. 


dan wanita ini sangat bahagia, ada lelaki itu di dlm hidopnya kini , muntah 

alalala thanks !  ILYSM  


thanks for reading, muah muah .







75 comments:

Pemilik Tanah said...

ai dik...akak pn ada gak external nie..500 gb tu...mcm2 leh simpan..hahaha semua jenis cite ada dlm external ini..padehal laptop pnye memori pn tak penuh lgi..tp gedikkssss nk bli..harga dlm 1 rts lebih....lagi satu, adik pnye hobby same la cm akak time muda2 dlu..suka kumpul sticker..tp gune nye hidok le..tp skrg tah kemane tah.. =p
xcely,ble akak bce blog adik nie, mesti ingat zaman akan blaja2 dlu..cte lebh kureng je..suka la~

Shiro Petta Petto said...

Haha. Aku Mahu Popular sangat best. Tapi siri Aku Mahu semuanya best. Kalau bukan sebab adik yang beli, memang tak laa nak baca. Chick lit habis. -.-

Lya Liyana said...

suke letteww kak marya dpt hard disk
hehe
mesti pulun copy cite korea byk2 lps ni

Cik Cyida said...

Hahaha..comel,

Tulus Sweet said...

AKU MAHU POPULAR! kak ya tulus pernah baca buku tu masa tulus 18 tahun rasanya, tulus habiskan masa satu malam je! hehe

Rozuan Ismail said...

sapelah nak belanja aku hard disk nih.hoho

EKA AMIN said...

jeles~ dah bape sem tangguh nk beli hard disk.. tsskkk

miss kinah said...

sweet.... ^^

huda said...

Saya dah baca novel Aku Mahu Popular tu !! hehe :D

Gadis Biasa said...

wah....untunglah ada bf sayang...dapat external lg tu...best2..
smlm kte nmpk yaya masa yaya nk kuar mkn..tp x nk tgur cz masa 2 dlm kegelapan...hahaha

Atiqah Wadiah said...

hehe..suit nye bf yaya..kasik hard disk..mesti yaya suka kan? ;)

Elie Lily said...

untunglah, boyfren belikan HD~ nk jugak! HD baru rosak! sobs! :(

NOR ZAKIAH ABIQAH said...

perfume paris hilton gitu. kemain lagi. aww!!

E y r a a Atiqa said...

kak, bukan ke hard disk tu dalam rm200 lebih?? elok tak yg silkygirl tu?

Rara Nasiha said...

I used that perfume too. wangi gilakkk. hihi :))

NIA SI DRUMSTICK said...

untung la cik marya kite ni dapat external kot..wohh!!ip dah jd OKB lepas keje la tu..hahaha
nnti leh pjm external ek..hahahah

ezzaty said...

peeehhhhhhhh untung gile akak.nie sangat jeles ! :D

lisa said...

aku mahu popular tu memang best.nam artis dia ambik tapi dia tukar sikit2 but we can still spot it :) lisa xpernah guna makeup remover. memula tengok ingatkan toner rupa-rupanya bukan..:0

hazanis said...

eceh..best nya kalau bermimpi macam nie..:P

Dang Intan Duka said...

untung ma..hehehhe
semoga berkekalan wey..
hehehe



peace

Teenager Housemaid said...

ohmai!
macam best je perfume paris hilton tu!
:DDD

dulu2 pun saya suka kumpul stickers..and then almari baju dengan dinding jadi canvas die..ekekeke

Marya Hana said...

Pemilik Tanah : hai kak, thanks sudi baca sini, and comment ..

sekarang ni harga external lagi mahal. sbb thailand banjir.. that's y si dia kata jangan beli lagi. tapi tuptup dia dah belikan dulu.. heee.

oh, kiranya macam mengimbau kenangan lah ni? gud gud..

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : aku mahu semuanya macam nampak haritu. tapi tak beli..

oh rupanya ade jugak org bace novel ni..

Marya Hana said...

Lya Liyana : siapa yg tak suka yunk? hee. mesti !

Marya Hana said...

Cik Cyida : comel? apa? :D

Marya Hana said...

Tulus Sweet : kak ya habiskan 1 malam. kalau i, entah lah.. smp i kahwin nnt kot baru habes bace. pemalas gila.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : aaaa, sape ek? aku pon tengah fikir. ada yg sudi ke ? hikhik..

Marya Hana said...

EKA AMIN : aaa, macam i ah. nak beli tak jadi. dah beli, penuh.. :P

Marya Hana said...

miss kinah : and sour.. :P

Marya Hana said...

huda : ok ramai juga yg dah bace, sgt ketinggalan rasanya ni.. (u__u)

Marya Hana said...

Gadis Biasa : kennn. untung sangat..

oh tak nampak pon? nampak nia ngan aerel je .

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : kalau i benci ada org kasi ex hard disk, gila kot :P

Marya Hana said...

Elie Lily : DUIT PT mana? aaaa.. :D

Marya Hana said...

NOR ZAKIAH ABIQAH : aww wangi aww ! :)

Marya Hana said...

E y r a a Atiqa : im not sure. tp my boyfie kata harga ex hard disk sgt mahal sekarang, semenjak thailand banjir..

i baru beli, belom guna. esok kot..

Marya Hana said...

Rara Nasiha: keperempuanan sgt baunya.. kan?

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : haah maybe.. dia try nak beli somethinglah tu guna duit gaji dia.. <3

pinjam? ok pura2 tak nampak , haha.

Marya Hana said...

ezzaty : suroh bf awak beli jugak k, hihi pandai mengajar org..

Marya Hana said...

lisa : haah, dia tukar nama, sikit je.

ohh, kalau nak lebih bersih and bebas dr make up, gunalah..

Marya Hana said...

hazanis : bermimpi yang mana satu ni? ahaaa :O

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : insyaallah, kau pon.. gi icity , wakaka.

Marya Hana said...

Teenager Housemaid : hah, dulu kecik2 suka tampal kat letterbox, lepas tu kena marah dgn my dad. mcm sakai je tampal2 kan? heee :D

Asma Azuani said...

bestnye dapat hadiah external hard disk..mahal tu woh...kehkeh. marya comel!pinjam headband boleh?kihkih

Marya Hana said...

Asma Azuani :tu yg rase serba salah.. i suroh dia tengokkan harga, bukan belikan i..

hee, haritu awk kate nak beli headband , dah beli ke belom? mst cute.

kura said...

perubahan hormon. ok. eh...

Marya Hana said...

kura : merepek ah kau..

♥CIK SHA♥ said...

ni yg nak marah ni..mintak review novel dah berkali2 ni..babap vontot die! ahaha..

Gadis Biasa said...

mmg mse tu yaya x nmpk pon..
kte jaln sblum nia n aerel..dah lah kte pkai hitam dr atas sampai bwh..sah2 la x nmpk..hahaha

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : lariiiii !! :D

Marya Hana said...

Gadis Biasa : awatnya pakai serba hitam malam2? hehe. patot ah tak nampak.

pulak tu maybe yaya menonong mase tu. tak pandang org..

Ip Man said...

Ehehehe untong lahh dah dpt lesen..tu la habuannye...ihihi :P

Marya Hana said...

Ip Man : untunglah ade boyfriend baik, dapat lesen kereta pon dapat habuan :P hikhik. tq ilysm !

Munira Muhiyddin said...

wow shoo shweet bg HD sbb llus lsen keta. hehe. kita sepesen la sis pengumpul drama korea. smpi memory lappy merah menyala. hoho:DD


*suke hairband bunga kuning tu. gojes !

biarlahrahsia said...

hardisk kita sama ;)

Marya Hana said...

Munira Muhiyddin : pelik kan? sbb liat sgt nak dapat lesen kereta kot :P

tu lah, hantu drama korea. assignment seciput je.

ohh tq (: hee.

Marya Hana said...

biarlahrahsia : yeay.. silver? :)

Nurulbadiah Lai said...

syg!!!
sis dah baca buke aku mahu popular tu tau!!!!


sempoi and best

Eza Boom Boom said...

kak maria bahagia, Eza pun tumpang bahagiaa.. hihi :).. Sweet la boyfiee akak...

Ida Roslan said...

Cover buku sejak bila kami serumah? tu tersangatlah cute dan menarik sgt tajuk die. sangat memahami si dia itu dapat lah simpan drama korea byk2 dalam external hard disk tu =).

aisya said...

kenapa cover novel tu comel sangat ha.. ni yang mengundang rasa nak mencari novel tu jugak.. hehe

Asma Azuani said...

sis dari aritu nak beli hard disk, tak beli-beli. reason nak beli: nak letak movie banyak2 dalam tu hahaha

dah beli, tapi dah sedekah kat adik, dah camne? hahahaha. takpe, nanti kalo dah beli kompem nak show off kat awak. hehe

Marya Hana said...

Nurulbadiah Lai : i bet ramai yg dah bace buku ni, sbb keluaran lama kan?

tu lah, tak sabar nak bace!! (: hee.

Marya Hana said...

Eza Boom Boom : thanks dek .. heee.. bf akak sweet and sour.. uuu lapar! :P

Marya Hana said...

Ida Roslan : haah cute..

takde keje lain selain memenuhkan dgn korean drama :P bukannya assignments..

Marya Hana said...

aisya : hee, try lah u carik. tatau ade lagi ke x.. novel lama..

Marya Hana said...

Asma Azuani : aik, pelik pulak mcm tu..

okeh, nnt show off k? :D
nnt kite blogwalking..

Ms Fai said...

dari awal sampai habis fai baca, fai senyum sorang2.. tak tau nape ^_^

Husna said...

msti comel muka tak bersalah awak tu..hehehe..

azzahoney said...

i used silky girl makeup remover jugak. and its satisfied.:)

Marya Hana said...

Ms Fai : haah, pelik jugak penyakit ni. kenape agaknya..

Marya Hana said...

Husna : hahahahahha, sambil kunyah makanan mase tu :P

Marya Hana said...

azzahoney : woah, selamat duit hakuuuuu, hehe.. :P

ain fathihah said...

wah, menarik. nak cari jugak la siri Aku Mahu tu

Marya Hana said...

ain fathihah : AKU MAHU POPULAR yang sebenarnya, huhu.. carilah ..

♥CIK SHA♥ said...

oh..lari eh..kejar die! ahahaha..