Saturday, March 3, 2012

Kenapa aku selalu dapat kolej tingkat 5?


Kan best kalau balik kolej, tinggal nak humban barang je. tak payah menyapu mop apa semua tu. ni tak, masuk masuk tak lepas bagi salam dah terkejot. tengok lantai hitam, tingkap berhabuk, meja bersawang. 


if my roomates yang dikasihi balik sama time dengan aku, ok itu best. boleh bersama-sama pegang penyapu, mop lantai sambil menyanyi. oh tapi apakan daya. pukul 11 pagi aku dah sampai dulu, SEPERTI BIASA. memang aku akan sampai dulu. pe'el aku tak boleh tengok benda kotor. lepas mengangkot barang dengan ayah aku, teros cabut kain baju kurung. bukan nak bogel lah .. (-.-")


cabot kain je, baju pakai. and dimulakan dengan menyapu. mengelap, dan mop. 3 jam kemudian.. setel! locker pon aku ngelap, pokok pangkalnya apa yang ada kena mengena dengan hidop aku semua aku gilap!


so untuk blogger yang still tak tahu rupa UiTM Kolej Puncak Perdana, gini ah ..




no rumah 2E17. sesiapa student puncak, kompem tahu ni tingkat berapa (u_u) 


lengang lagi, ramai yang balik esok ..

ni bilik C. 
penghuni lain masih berdondang sayang di rumah masing-masing

ni ruang study 
yang mana ada barang,  tu meja study aku 

lepas sakit pinggang menyapu and mop.. bolehlah kemas benda lain..



tiap-tiap sem kerja aku bawak alas kaki jugak. sbb aku tak suka keluar toilet tak kesat kaki



locker kosong


locker penoh 





iron board, pon satu kemestian



ok, dah boleh pengsan! bye ^^

p/s : minggu ni balik home sweet home, nak mengangkot baju-baju yg sebeban ..



35 comments :

oshinz said...

macam konsep apartment ke? perg best okeh bilik air dalam bilik. hehehe.

pepol said...

wah zombijaya,dah khatam baca novel tu,btw x lama lagi zombijaya bakal jadi filem

mavis viviena said...

dah sampai kolej rupanya...sem ni memang ramai dapat tingkat belah2 atas tu. barulah menuju puncak. hehe

cik aiLebiu said...

amboih bersusun beg nampak hihi...tu la kan seksa dpt tingkat 5 ada lif xpe gak...dulu pun baru tingkat 3 i dah menggelupur nk oksigen hihi..

fYZa said...

hamboi semangat btol die! gud luck for ur new sem yaya!

*Miss Backspace* said...

kemasnya barang awk.. hehe
tgk entry ni trus rase jatuh cinta pada kekemasan \(^__^)/

Syazwani Mazlan said...

wahhh! kemas ;)

si ngokngek said...

fuyoo,berkilat..lepas pengsan mai rumah aku pulak cuci..err

Am said...

oo.. tingkat 5 g,aku tngkat 3... eh jap...hahahahhaha :p

kura said...

amboi kak marya.. rajin nauuuu :0

*banyak gila handbeg muuung kak marya..

.........cP~ said...

Salam.

Bila tengok gambar ni, "oh, blogger popular pun orang biasa macam kita." Sama je kolej kalau orang terkenal pun, kan? Huhu.

Atiqah Wadiah said...

slmt memulakan sem baru marya :)

Mr feckry said...

lame dah tak rse suasane camni..terkenang kenangan lame

Aizat Shafiq said...

Bila tengok balik suasana kat sane...
Teringat balik time belajar2 dulu..
Miss that moment..
;)

Atiqah Razak said...

bila tgk gambar betul2 baru perasan produk tulisan jepun tu produk daiso eh? baru g tadi, nak beli was2 pulak. hehe

Dang Intan Duka said...

macam biasa la kan setiap sem.. :)


peace

Rozuan Ismail said...

habislah kau marya tidor sorg2.hehe

Ida Roslan said...

suka entri ini =).
tinggi yew kolej kak marya.
suka tengok kak mary kemas bilik dan barang2 kak yana =).

Mysara Ab Rahman said...

esok start new sem! gud luk sis..:)

Mira Cikcit said...

tiba2 rindu kak yaya tengok post ni

♥CIK SHA♥ said...

rajinnye yaya! suka tengok kemas2 gini..sebab saye pun jenis begini..hehe..


selamat masuk sem baru..makin selim la yaya..tingkat 5 tu..saye masa kat kolej dulu dpt tingkat 4 pun dah sempot..ni kan tingkat 5..haiyoo..

Arai Lekir said...

smart la kolej kat puncak alam ni...

~eZmALiZa~ said...

makin slim la marya lepas ni..hehehe :D anyway marya... i nampak the colorful of pen yg u beli using voucher tu...heehehhe :D

best of luck for this sems oke darling.. u sgt comel :)

aisya said...

macam best je kolej korang kan.. kitorang ni sebijik macam hostel budak sekolah.. huhu

NuZuL HaiRi said...

sbb nak suruh awak naik tangga :P

NuZuL HaiRi said...

sbb nak suruh awk naik tangga. kih3 :P

Cik Aish said...

emmmmmmmmmmm tk suke tak suke........ jeles ngn u sis..entry ni buat i nak balik ke zmn study uitm dulu..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

so...nikmati saat2 u bergelar student ni k..sbb...once u da keje sok..u will miss all the moment there!

merapu said...

best ny, mcm umah, hee, sabar la mendaki

Marliyana Mk said...

wahhhh! cantiknye bilik!

even tgkat 5 tapi not bad sebab bilik selesa gile.. kt dungun tak mcm tu pown

btw sis..thnx follow my blog :)
happy for ur new sem..

nazirulhazwan~ said...

die punye kemas sebijik cm bilik aku.

Suhaila Ismail said...

fuhhhh... kemas! sem depan bole dpt kolej lg..hikhik..klo camgini la gayenye xyah diet pon bole kurus kan. tngkt 5 tuu trun naik tangge je bole pengsan.

reyna said...

salam,,boley ranya produk yg tulisan jepun tu produk apa erk,,mcm mna nk pggl nama dia tu,,bagus erk pakai produk tu,,upload la pic produk tu besar2 boley cari nnti ,,,sbb tgok muka marya licin,,

alia zainol said...

mmg minat pupel kaler ke...byk brg2 kaler tu =)

Lynn Damya said...

owhhh kt puncak alam, kolej dy ala2 apartment ek? mcm rumah..hihi patotler ramai, sy uitm shah alam..tgkat 4 xde lift, wuwuwu :(
btw, selamat study..suke bace cerita awk sebab kelakar, haha :p

LynN LoLa~~ said...

owhh mcm ni ye dalaman asrama puncak alam tu.. adik sy asasi kat sane ^__^ kemasnyee tmpt awk sis! *sikit giler baju?? sy penoh!! huhu*