Sunday, March 11, 2012

I spend most of my money on ..


Penyakit yang satu ni payah nak handle. MALAS. eventhough keinginan ada. nak sangat balik home sweet home tapi malas nak call my mom suruh ambik kat uitm. malas nak menyusahkan orang. malas nak balik sendiri naik KTM & LRT. apa jenis pemalas yang bermaharajalela dalam diri aku ni? perlu ke minta tips  hilangkan malas Ustaz Azhar? (padahal malu nak type Ustaz Don sebenarnya) hiew hiew. diam boleh diam? 

Then call si dia minta tolong hantarkan kat KTM. tang ni rajinnn. 


juga hal-hal berkaitan merosakkan aset sangat rajin, contohnya dengan kerap menggunakan hair dryer. korang boleh zoom in betapa bercabang and keringnya my hair (u__u)

tak payah tangisi perbuatan "wajib" anda. sila botakkan kepala 


ok nak balik (last saturday)



bila tengok gambar si dia teringat semalam kejam gila aku marah dia. padahal small matter, si dia tak berapa dengar apa yang aku cakap (kalau aku tengah excited cerita, dah ler CAKAP LAJU, lepastu pemalas nak ulang balik bila orang tak dengar). 


aku : you ni kenapa? PEKAK BADAK. GAJAH . 
si dia : (--") 


sebenarnya banyak lagi aku nak senaraikan. bukan setakat pekak badak and gajah tu je. taknak kecikkan hati kuda belang, burung kakak tua, zirafah. lain kali kalau si dia tak dengar, boleh ah kuatkan level suara "you ni pekak badak! panda! tenok! baby hutan! baru puas hati .


selepas beberapa minit. 


aku : apa dia? 
si dia : tulah you. PEKAK BADAK. GAJAH . haa apa lagi ek? 
aku : fine , dia balas dendam pulok (T,T) bercucuran air mata gua





okeh, kelas yang aku suka pagi isnin tadi. Documentary Script. suasana belajar dalam bilik kuliah kat UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana. setelah beberapa tahun belajar kat sini baru nak post pasal "suasana bilik kuliah?". cehhh basi betol.



ok meh cerita lain 

dalam bermalas-malasan balik naik KTM haritu, sampai je KL Sentral mata meliar. asalnya nak jalan-jalan carik pasal je. sekali .. memang carik pasal macam mana nak habiskan duit .. hiew hiew.. 



earings yang cute miut

semalam aku jalan-jalan carik pasal lagi. so TERlalu Elianto. perghh memang best banyak sale. so aku beli lips gloss and eyeliner ni. buat penuh make up bag. pakainya idok.


ok bye (:





36 comments :

Ip Man said...

Miaahaha rasekan penangan i pulak!
Eheheheh =P

Emma Eema said...

memang suka =)

Ida Roslan said...

cantik earing2 tu =)
perempuan memang suka cari pasal menghabiskan duit hehe =)

J.Syazwana said...

aku pon TERbeli ellianto hari tuh. rembat loose powder ngan eyeliner. sale dekat alamanda sampai 70% sape yang tak tergoda. kekekeke

Rozuan Ismail said...

haha.pekak badak di situh ye

shark said...

hehe
awat ler gaduh cakap pasal binatang plak:p

kura said...

untung bf dapat pangkat mcm2. amboi kak marya...

lisa said...

selamba je marah si dia cmtu. haha earings tu mmg cute :)

Namee Roslan said...

muka maria and bf sama ! ada iras ! :) hehe

cik najihah said...

sy paling banyak habiskan kat beg.,.wee
akk x minat kumpul beg?

hudahassan ^^ said...

cian kat kwn dpt pekak badak gajah sume . haha

Atiqah Wadiah said...

perempuan kan?biasalah..mmg kaki shopping..hiks :)

am said...

ait.boleh tak sy tau awk guna lagu ape dlm blog ni :)

Nay Yazid said...

alaa, comelnye earing sis marya :)

Innanie | Ariffin said...

ELIANTO MMG TGH OFFER KAN. GERAAAM JE!

Cik Zety said...

beselah teww~ :P

Marya Hana said...

Ip Man : haha, u MEMANG .. grr! (:

Marya Hana said...

Emma Eema : tak dapat disangkal..

Marya Hana said...

ida Roslan : kesian kita org ppuan, cepat sengkek.. :p

Marya Hana said...

J.Syazwana : betol2x.. smp 70%. tu yg i tak tahan napsu..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : pekak semot belom ade lagi, setakat ni semua haiwan besau2 je, haha

Marya Hana said...

shark : bese ah, tengah marah .. lepas ni nak main nama bunga pulak. :p

Marya Hana said...

kura : tu pon kira untung ke..?

(u__u) kesian dia.

Marya Hana said...

lisa : i memang mcm tu, kehkeh.

yep comel..

Marya Hana said...

Namee Roslan : act, ramai gila yg ckp mcm tu, hehe..

Marya Hana said...

cik najihah : akak paling banyak BAG, haha.

Marya Hana said...

hudahassan ^^ : naseb badan lah kan..

:p

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : tu lah, adoinya ponnn :P

Marya Hana said...

am : lagu T-ara. we were in love kalau tak silap.

Marya Hana said...

Nay Yazid :earings je..? tak puas hati ni.. haha

Marya Hana said...

Innanie | Ariffin : sila serang ya innanie.. :D

Marya Hana said...

Cik Zety : kita serupaaaa :D

Fid"s said...

have a nice day...
jangan lupa makan nasik
nanti tak cukup vitamin..

Marya Hana said...

fid's : errr.. okay ..

aisya said...

haha.. bese la girls kan suke beli mcm2 ni tp pkainye tahun dpan pun xhabis lg.. hehe.. same je la kite ni.. =)

Anonymous said...

salam..sis

i skew la tgk muke u..flawless gtu..
if u dont mind..share la product pe u pkai..facial foam pe?u xbermekap pn..thats y i skew sgt tgk..envy sgt2..huhu..

nana 25