ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, March 24, 2012

Harapan Marya Hanya Impian. impian?


Biasalah manusia, tak semuanya sempurna. dan tak juga semua yang diimpikan akan jadi kenyataan. masa kecil family aku memang dah kenal bebeno pe'el aku yang sangat cerewet, pembersih, teratur, kuat membebel, bila marah cubit orang,  dan ada satu lagi pe'el ..... apakah?


"suka menyorokkan barang" lepas tu lupa letak kat mana. rasa macam mengemas tadi ada ternampak mende alah tu tapi dimana ya? prinsip aku biar sedap mata memandang.


bila dimata je harus sedap memandang, dalam laci-laci yang tersorok semua aku sepok barang adik adik aku yang bersepah tadi. so siapa yang rasa ada kehilangan aset, boleh main explorace dalam rumah.


siapa suruh menyepah kan?


berbalik semula pasal impian, aku pon ada impian yang belum terlaksana. (macam nama blog ni Harapan Marya Hanya Impian) . terlampau banyak impian antaranya nak beli rumah sendiri, letak perabot sendiri, deco sendiri. program tv fav ialah Casa Impian. tiap-tiap minggu mengadap pengacara botak yang sweet tu, Eric. kihkihkih.


mak aku selalu beli majalah Wanita, benda pertama yang aku selak kalau baca majalah ialah ruang lifestyle. sebab ada gambar rumah/bilik/dapur/ruang tamu yang dihias cantik dan kemas.


lepas lunch dengan si dia tadi singgah kedai runcit, ternampak magazine ni

ada tips pembelian hartanah, ruang kecil mampu tampak luas & bergaya

banyak panduan , seperti yang korang boleh nampak di muka hadapan majalah ni

kena sangatlah dengan minat aku , so beli ! :D 




belom khatam lagi, nak sambung baca .. korang ada impian yang sama dengan aku?



khusyuk .. bukan khusyuk membaca..

khusyuk tangkap gambar syok sendiri, k bye . haha .








29 comments:

Anonymous said...

q marya...

sy ni dkire silent reader la..kowt..sb sy xde blog..heee..

tp still skew sgt100x!!!

blew tgk akak..akak mcm sy..
kurus..kwn2 pn kate sy ni keding la..ape la..akak..sori la klo brtny kt cni..nk mtk nasiht or kate2 smngt ckit..akak prnh x ade org mngate or ad prg ckp.."kurus ny kau.." or "ko ni kurus sgt!"..sy slalu kene camni..camne akak hadapinye??huuu..

mnde ni buat self confidence sy down..uhukk

-lina,20-

*Miss Backspace* said...

Impian kita sama la marya :)

si gadis bernama aziey said...

Tak sah kalau dalam entry sis takde gambar. Hehe. nice

Ida Roslan said...

kita pun ada impian macam kak marya =).

kura said...

tak pernah ada impian utk mengemas. sekian. hahaha

Nay Yazid said...

Hope your dream will come true sis marya :)

nabila azmi said...

hehe...menariknye..suke gak tengok2 majalah yang ade deko2 ni..kekdg kan mcm bestnyee kalau ade tuk rumah sndiri nnti kan..=)=)

Marya Hana said...

Anonymous / lina: just ingat, orang yg "gempal" teringin sgt nak kurus, kita kurus ok apa.. boleh makan byk, tak menyeksa diri. asalkan kita selesa dengan diri.

org panggil keding ke, kudut ke, kata ngan dia "kau hadooo?". hihihi :D

cakap pada diri "i'm beautiful no matter what they say".

habis cerita..

Marya Hana said...

*Miss Backspace* : amboi, sep sep!

Marya Hana said...

si gadis bernama aziey : ehh, wajib ! bukan sunat dah.. cer kalau 1 entry takde gambar? mesti terkezut kan? hee.

Marya Hana said...

Ida Roslan : yeay, ramai yg samoooo ~ (:

Marya Hana said...

kura : kau sejak azali pemalas lah deyy. ~

Marya Hana said...

Nay Yazid : hai nay, thanks (:

Marya Hana said...

nabila azmi : haa, tu makanya ade impian :D

Syazwan Che Deraman said...

umi wan suka beno beli majalah wanita.

haru tu ada terbaca depan umi, saja bosan bosan, belek, pastu terjumpa part seksologi..terus tutup dan blah..malu kot.

deco dalam, asalkan simple.

marya tak suka bahagian luar rumah..tanam tanam pokok ke.

Marya Hana said...

Syazwan Che Deraman : haha, tak pasal2 terbaca kan. apa salahnya, pengetahuan tu.

suka jugak, semua yg berkaitan kecantikan, dan kebersihan rumah..

Rozuan Ismail said...

haha. ok le tuh.leh lah pasni kau deco umah aku ye

lisa said...

majalah wanita memang fav! banyak sangat info dalam dia, pastu gambar rumah/hiasan dalaman memang cantik. kita sama! :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : boleh. satu ruang upahnya sekali ganda dr gaji pilot.. amacam? :D

Marya Hana said...

lisa : aaa ramainya sama .. sama .. dan sama ! keperempuanan sgt kita semua kan? :D

- F i D - said...

jgn berhenti berharap..hehe..selalunya kenyataan dan kejayaan bermula dari impian..insyaAllah :)

♥CIK SHA♥ said...

impian diriku jugak! sape taknak ade rumah sendiri kan? nak deco2 bg santek..mesti la ade..oh my dream~~~

Marya Hana said...

- F i D - : ttibe teringat lagu sheila on 7 kot.. berhenti berharap.. :D

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : dasar perempuan.. hahahahaha :D

Dang Intan Duka said...

semua org ada impian mcm tu..
hehehe
cume kena pndai guna kan barang yg ada..
sbb duit pun kena masyuk..haha


peace

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : semua org ade impian, tp tak semua ade impian yg mcm aku .. aaa..

so carik laki kayo, hahahahha :D

Walid Ali said...

impian tu jauh ke depan

Atiqah Wadiah said...

sy suka mengemas time m'punyai waktu lapang..klu x,just sapu,lap2 habuk je..hehe :)

Izzatie said...

Heyyy! You punye header serious lawa. Waaaaa jelesnyewww :D

Prinsip awak sama la dgn saya , 'biar sedap mata memandang'. But the real fact, kite bukan kemas tapi nyorok barang like you said hehe.