ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, March 31, 2012

FINALLY, haha.


Pe'el tau tak pe'el? masa tadika nak sangat cepat masok sekolah rendah. bila hadap tv tengok drama remaja kemain excited nak masok sekolah menengah. terkinja-kinja kan? tak sabar nak tempuh alam universiti.  sekarang memang dah kat universiti pon, since 2007. tapi rindu sekolah. dah pulak ! 



nak rewind sikit, beberapa hari sebelum SPM bermula, hati meronta-ronta. jeritan batinku sangat~ kuikui. cepatlah habis spm, dapat result spm, sebab ingatkan boleh berdondang sayang tak payah risau apa-apa lagi. tapi ku sangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan di tongah hari. 



kena ambil lesen memandu pulok. yang ni lagi terok dari nak ambil SPM. sebab pengawas peperiksaan takdenya nak duduk je sebelah kau tunggu kau habis jawab exam. lain pulak dengan driving test. ada tester kat sebelah tu yang buat ketaq. 



actually macam dah lama kennn aku lulus jpj test? tapi baru merasa pegang lesen P harini. di kala ini. beberapa minit sebelum aku menaip. ish ish macam tak percaya! lantaklah korang nak kata ambil lesen kereta tu kacang goreng ke, kacang kuda ke. aku sampai tak boleh tido bila mengenangkan balik. 




akhirnya berjaya berada di dalam genggaman aku ( gelak setan )


untuk yang takde lesen kereta yep, orang Melaka kata sengaja nak membakau darah jap :

marya hana dah ado lesen kereta. camno jeles tak? :D 



kay kay tutop cerita. karang ada blogger muntah hijau lak tengok gambo lesen tu lama-lama. lepas update entry ni aku nak reply comment korang kat entry lepas. sorry tak berkesempatan reply haritu. biasalah internet kat Uitm lombab. ni den dah sampai home sweet home. tu yang berkobar je update blog. peace!


semangat jati siswi UiTM bila ada benda nak dikongsikan. aku beli getah rambut yg kawaii. kawaii tak korang rasa? 



percubaan percubaan 


bila dah syok sangat, terasa macam nak hasilkan cover photo untuk personal facebook account aku. eh sebelom tu nak habaq..



kalau ada blogger yang nak bersembang, nak gosip-gosip, nak mintak belanja makan (ni ikot keadaan kewangan) boleh lah drop me some comments kat page Marya Hana tu. ada button "like" kat sidebar tu. TQ (: 



sebab ada beberapa orang blogger je yang aku approve dalam personal facebook account. yang dah add berkali-kali tapi takde respon, hakak mintak maap sangat-sangat. friend request dari hari ke hari menenggelamkan request anda. tapi korang boleh borak kat page ni, sebab aku ada je kat situ doplohpatjam insyaallah . 



oh ni lah cover photo baru aku. 


k salam sayang, thanks for reading.  bye bye.




38 comments:

Marliyana Mk said...

WAAAA....dah dpt lesen dahh.

amboi2, lepas ni hilang je laaa dgn buah hati tuuu.. hahaha..

Nay Yazid said...

Congratulations sis :)

merapu said...

tahnia, cantik gambar lsen, huhu
getah rambut pon comel sangat.. (=

Ezy Chiaki said...

sgt terseksa jiwa raga bile nk amek lesen kete..
sumpah tkot tgok muke jpj.. muke nk ketat je.. haha

farah izwani said...

cantik je marya hana ni. :)

fYZa said...

haaa seb baek da approve kite kn,,lame jek tunggu,,kehkeh~

Miss A said...

wuiyooo,cun siut kak hana :)

Rozuan Ismail said...

wah, leh bawak aku ronda2 la lepas ni

♥CIK SHA♥ said...

weewitt..dah dpt lesen dah ye..congrats! hehe..

cantik cover photo..as usual..^_^

Mira Cikcit said...

congrats kak yaya dah dapat lesen.. Finally boleh bawak kitaorg gi jalan2.. hehe

Atiqah Wadiah said...

congrat yaya~nnt bawa sy jln2 naik kete ye ;p

rainnyberry said...

why u so photogenic ? hikhik..Tahniah dpt lesen akhirnya..

steffany daph said...

wah3. hapy sakan la ni dpt lesen keta :D

Khuzrin Kamarudin said...

Boleh jenjalan dengan senang lenanglah lepas ni. :D

waniey20~ said...

tahniah sis ! dapat lesen jgak akhirnya . huhu

Marya Hana said...

Marliyana Mk : kalau hilang dgn buah hati pon, dia je yg drive.. i? jgn harap. haha.

Marya Hana said...

Nay Yazid : thanks. eh tak nampak dah kat puncak..?

Marya Hana said...

merapu : haha, gamba lesen tak cantek lah ..

kalau dah full nanti, nak tukar gamba. hakhak..

Marya Hana said...

Ezy Chiaki : strongly agree, meluat an? tapi naseb baik tester terakhir mmg sgt baik ;)

Marya Hana said...

farah izwani : aip merepek merepek.. ! ;)

Marya Hana said...

fYZa : ohh yeke? sorry.. i berhati2 masa nak approve ..

Marya Hana said...

Miss A : kak marya.. kak hana tak pernah ade org panggil lagi, hiew hiew.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : tggu kucing bertandok naaa ;)

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : thanks cik sha. akhirnya kan? hehehe..


eh yeke ni? thanks again ..

Marya Hana said...

Mira Cikcit : thanks, tapi kereta kat reez. acane tu? dia buat harte ..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : ada bran ke..? hiew hiew..

Marya Hana said...

rainnyberry : alamak! hehe thanks..

Marya Hana said...

steffany daph : mestilah happy.. ;)

Marya Hana said...

Khuzrin Kamarudin : haha, mcm org baru dapat kaki kan? >.<

Marya Hana said...

waniey20~ : "akhirnya"? haha. best ayat tu..

~eZmALiZa~ said...

hehehee...i rasa lucu la u ni marya... every time i dtg blogwalking kat blog u mesti isu lesen memandu...hahaha :D

tp ape pon, congrats dear...akhirnya dapat jugak...lepas ni, jgn tak jumpe jalan balik rumah bila nak berjalan sakan...hehehehe =D

btw, u ni comel sgt!

Marya Hana said...

~eZmALiZa~ : haha kenapalah u dtg time i bercerita pasal ni.. alamak lawak ke? >.<


setakat ni kecut perot lagi nak bawak kereta, tggu seru dah sampai.. hee..

Namee Roslan said...

wah lepas ni boleh la lenjan dah ada lesen..hehe. btw, namee macam marya juga, suka getah2 comel tp yg masalahnya namee suka terhilangkan. end up pakai getah roti canai tu jeikat rambut. sigh...

Marya Hana said...

Namee Roslan : belom berani lagi namee.

haha, apenya pe'el tu? so beli 1 box utk letak getah rambot comey2 tu. lepas pakai teros masok situ.. hokay?

hazanis said...

untung la dah ada lesen..hiksss...:P

Marya Hana said...

hazanis : utk kegunaan di masa hadapan..

wawa abdullah said...

yeye! congrate marya. dah dapat lesen.. dah ade lesen ni boleh lah jenjalan..hehe :)

El-Janna said...

hahha kawai gila^^