Friday, March 9, 2012

Benda wajib ada di kolej.


Entry curi masa untuk menaip. kerna sebentar lagi aku akan huphaphuphap berkemas angkat kaki pulang ke home sweet home. sebenarnya kan kita .. kita .. rindu nak menaip kat blog ni, maka .. inilah .. 


(dah ler tak mandi lagi, sebab baru lepas mengemas rumah haa)


untong roomates aku. balik-balik semua dah bersih, memandangkan ada maid tak bergaji. tunggulah korang, lepas ni aku dera sekor-sekor. (gaya mak tiri).


semalam aku balik-balik kelas jerit ah nama kawan aku "fatinnn" ! ingatkan nak story-mory


bukak-bukak pintu bilik 2 heko my roomates bongkang , sambil tutop pintu bilik aku kata "oh tido".. elok je aku rapatkan pintu aku dengar ada makhlok mengilai .. jeng jeng jeng..


APAKAH? diorang pura-pura tido. what the ..


aku tanya apa motif mereka? jawabnya ..


kak yana : fatin kata mak tiri dah balik. jom buat-buat tido
aku : ok (u___u) fine.


memang aku selalu berkelakuan seperti mak tiri cinderella. fatin bubuh kasut baru beli dalam bilik. tak sampai beberapa saat puji "eh cantik kasot kau, bla bla". then dengan tiba-tiba bagi arahan "kasot pergi letak kat rak kasot luar !!". HAHA.


hello housemates. tiada dalam gambar Ain Mutalip 

semua dari fakulti TEKA, kecuali dua orang dari IM (record)

sebelom capai towel, nak share something yang aku rasa tak boleh hidop tanpaMU. hihi. 



1. Kisses 



2. Body Shop Perfume (lembut je bau dia)


3. Etude House Lip Balm (aku kurang minum air mineral, bibir cepat pecah)



4. Dove serum (kawan aku kata duduk sebelah yaya bau saloon rambot)


kalau takde benda-benda ni, boleh jiwa kacau dibuatnya. ok bye :')





43 comments :

ezzaty said...

kak marya,okay tak lip balm tue? kite pakai sume jenis tapi still kering lagi :(

Auni said...

mak tiri cun ! hehhee

MEDIHA OMAR said...

8 orang satu bilik? Ramainya :)

Love,
Mediha Omar

amirah anis said...

untunglah balik rumah...haha...

Am said...

hahaha.. Kak Yana (K.Y) punya gambar.. LOL :p

Rozuan Ismail said...

pergh,cokelat mahal.hoho

NIA SI DRUMSTICK said...

nnti sblum balik swk..nia nk menumpang tdo umah yaya..nk lepas rndu kat kolej..hahaha

::cik asha:: said...

coklat hershey's kisses..sedap kan..saye p0n suke coklat tuh..

E y r a a Atiqa said...

e'eh kite pakai shampoo dove jugak !
tapi kan, orang kat rumah bising dok cakap bau dove busuk. *sedih T_T

Innanie | Ariffin said...

awak jerit fatin kan!

yeeeeeeeeeee saya disini!!!

Innanie | Ariffin said...

selalu takde port lepak dgn BFF kan? ni diaaa....cafe saya. jemput datang

http://coklateyes.blogspot.com/2012/03/cafe-coklateyes-kini-dibuka.html

kura said...

body shop perfumee.. i like lah. aum.

musya said...

musya pon gune dove tu, wangi kan. :)

Ida Roslan said...

kak marya: terpikat kat etude house lip balm, ida pn manusia pling malas minum air mineral n bibir cepat pecah=)

hazanis said...

huhu....kali pertama jumpa kak marya semalam..:)

Marya Hana said...

ezzaty : erm, not bad..

akak pon.. bibir paling masalah..

Marya Hana said...

Auni : wah, semakin menjadi2 ah mak tiri ni nnt :D

Marya Hana said...

MEDIHA OMAR : nope, 8 org 1 rumah, bukan bilik..

Marya Hana said...

amirah anis : untunglah rumah dekat..

Marya Hana said...

Am : xleh buat ape, kak yana print sendiri gambar dia :D

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : tekak aku kan.. :D

myra abdullah said...

waa..white musk mmg soft bau nye..best jee feeling bile bau....huuuu

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : boleh, tapi bawak makanan banyak2, wakaka :D

Marya Hana said...

::cik asha:: i like the blue one, yg dalam die ade cookies, yummmy !

Marya Hana said...

E y r a a Atiqa : diorg ade masalah bau ke? hehe. sangat wangi hokayyyy (:

Marya Hana said...

innanie | Ariffin : ohh , kembarnya menyaut? ;D

Marya Hana said...

kura : kan? baik kau pakai gak.

Marya Hana said...

musya : setakat ni dove serum ni paling wangi, kalah sunsilk.

Marya Hana said...

Ida Roslan : terpikat sbb packaging dia cute kan? ahaaa..

tu lah, vaseline pon hokay .. utk bibir kering.

Marya Hana said...

hazanis : dlm keadaan akak yg mengantok balik kelas, hua hua ^^

Marya Hana said...

myra abdullah : haa yg ni yg baru punya.. wangi sgt ..

Syahir Ramli said...

brg gugurl mmg comel2 cmtu ek?x sah klo x kalerful (refer to the lip balm)..hehe

p/s:lagu fevret la BGM blog marya ni.

Pocket said...

kalau pocket,
kena ada tv!
baru buleh nengok NCIS!! :D

Atiqah Wadiah said...

waaaa..mak tiri ni comel lah :)

Lynn Damya said...

eh eh comelnye lip balm tu...(n_n)

Lynn Damya said...

eh eh comelnye lip balm tu...(n_n)

Ida Roslan said...

a'a packaging die cute sangat =), owh ok thank untuk info tu =).

Marya Hana said...

Syahir Ramli : lumrah lah.. pompuan mmg suke benda cute. termasok pakwe cute? wakaka.

ohh, T-ara tu.

Marya Hana said...

Pocket : dulu TV 1 kemestian, sekarang idok.. laptop ade..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : ahah, ok ni mcm TAK..

Marya Hana said...

Lynn Damya : Etude House,semestinya.. semua cute, rasa nak beli semua.

Marya Hana said...

ida Roslan : haah, no biggie (:

Solehah Shamsuddin said...

hye yaya,u pn ske gne perfume white musk yeye.i pn ske juge.bau perfume nice sgt2 =)