ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, March 29, 2012

Akhirnya Aku Kahwin! lagi empat tahun dari sekarang kot.


"Weh korang, jemputlah datang ke majlis kahwin aku" then semua orang TAK PERCAYA. sebab sekali dah kena prank , takkan nak kena tipu buat kali ke-2? hiewhiew hiew. 


baca ini dengan bismillahirrahmanirrahim .. 


yep, Akhirnya Aku Kahwin ialah sebuah novel yang dibeli oleh roomate aku. watak utama dalam novel ni iaitu Diana seorang remaja perempuan yang bersaiz XXL. roomate aku memang excited sgt baca novel ni sebab dia menyelami kisah dan perwatakan si Diana tu. *BISIK*dia pon bersaiz comel-comel gitu ah .


so semenjak dua menjak memang kitorang asyik membahan pasal novel ni, and tertarik dengan tajuknya Akhirnya Aku Kahwin !


aku : nanti kau kahwin, type status kat facebook "akhirnya aku kahwin".
kawan : ( lupa bagi reaksi macam mana, yang pasti malu-malu hancing kucing).


tapi, yang merealisasikannya ialah aku ! status "akhirnya aku kahwin" bikin kontroversi. kawan-kawan lama pon datang like and wish tahniah , tanya bila nak hantar kad dan sebagainya. (sambil laga-lagakan kedua-dua jari telunjuk). ala awak-awak kita main-main jelah.. takkan tengah-tengah belajar ni nak kahwin? kompem mak kita sediakan penyapu lidi baik punya made in indonesia hambat kat punggung kita sampai sedo diri and sedo ruang. dah gatai sangat nak kahwen ke? belaja tak habis lagi, hutang PTPTN bertimbun-timbun. kennn..




nilah novelnya . 

kepada yang ucap tahniah, thanks semua. korang boleh wish buat kali ke-2 mulai 3 atau 4 tahun dari sekarang. kalau cepat bertemu jodoh ler. kot tak, tunggulah komeeeee (: 


cakap pasal kahwin, alololo sweet video walimatulurus Yusry & Lisa tu. aku download and tengok berulang-ulang kali sambil ketap bibir tanda jeles. boleh? sweet sangat. 


cerita lain. 


uitm shah alam kampus puncak perdana memang sekarang syok dengan jualan novel, buku-buku ilmiah, baju, tudung, makanan, etc. kan aku dah rambang mata ! 



MY BEST FRIEND'S GIRL & RAPAT DLM KEJAUHAN ^^



aku terpikat dengan manga ni atas dua sebab : 

satu , cover dia cute and bewarna purple.

dua, last kopek. sebab terlalu best kot. atas kanan buku tu "Pemenang Pingat Emas Anugerah Manga Antarabangsa ke-4". 



yang ni pulak beli dalam library. 
harga sebenar RM 35.50 dia jual RM 17.90

baca sinopsis and beberapa comment kat dalam novel ni. katanya cerita ni penuh dengan gelak tawa. yang boleh membuatkan kita sangat tersentuh. eh mcm mana nak explain ni? aaa cenggitu ah. yang pastinya muka surat pertama pon aku belom baca, wakaka. 



thanks for reading (:


p/s : mana-mana blogger yang setia baca blog ni, kalau terserempak tegurlah naaa. walaupon muka aku macam singa betina tengah mencari mangsa. eleh biasa letewww. k bye. 






24 comments:

Fana | Aqim said...

lol..ingatkan marya nak kahwin dah..huhu..rupanya novel..huhu..:)

anyway buku my best friend girl tuh cam best je..(:

Siti Najja said...

mati mati igt akak kawin..haha

pepol said...

belum terserempak lagi di puncak perdana..:D

Rozuan Ismail said...

ingtkan kahwin betol dh td

kura said...

tahniah kak marya :)

Shiro Petta Petto said...

Dah berharap dapat makan nasi free. Haha. Eh. Saya tegur saya tegur. Kan kan kan? XP

lisa said...

kira jadilah tu dalam empat tahun lagi kan? ;P

TALKaLOT said...

now days ssh nk bce novel. x sempat! jelos nye tgk u dpt bce novel =(

Atiqah Wadiah said...

yaya ni suka m'baca eh?suka benor beli buku..hehe :)

nabila azmi said...

bestnyee..suke2...nak jugak novel manga tu sume..hehe...

Innanie | Ariffin said...

peh. saiz tu pelan sikit. dengar sampai blog kita! hehehe

Ezy Chiaki said...

nak bace gak akhirnya aku kawen!
hoho.. cambest je..

steffany daph said...

dah baca sinopsis novel ni, isi kanduanga lagi blom. hehe, blom beli buku :D

arifinsarpon said...

salam kenal

Ida Roslan said...

wah kontroversi tu hehe, kalau nak kahwin jangan lupa jemput yew.

Anonymous said...

la..ingtkan sis btl2 nk kwen.haha,den da terk0na..;P

Anis Azziyati Juhari ツ said...

tak sgka kak marya pun baca manga . sukasukasuka !

FizaMustafa said...

Heh cik marya, mesti gelak sensorang berdekah dekah bace komen kitorang yang ter-prank ngan intro 'akhirnya aku kahwin' kan?? grrr!!!!!

anyway, kadang2 orang beli buku sbb cover dia, kulit buku tue yg menawan hati, tapi baca idak pun haha biase leteww..

aimi said...

ayat last skli tu cm trase lah.... =) segan woo nk tegur blogger yg femes amos =)

Miss A said...

kak marya comell :)

story my best friend gf whatever tu mmg best!

*kawan ckp,sy tak ckp.tlg smpaikan je =.=

maintain cute,sis >w<

Nurul Jannah said...

haha.ingatkan kak marya nak kawin dah. hihi XD

Anonymous said...

Baru baca post ni.. menarik.. Ada ciri-ciri yang dicari.. hehehe hebat akak ni!

Namee Roslan said...

kalau kahwin cepat apa salahnya !!! hihi :) 4 tahun dr sekarang, lmbt sgt tuh..hehe

alianadhira said...

kak maria,saya p0n dh bca 'rapat dlm kjauhan' tuh..best kan?kan? ukisan dia comel sgatt..