ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, February 22, 2012

Result UiTM & Baucer Buku 1 Malaysia.


rossa (bukan nama sebenar) : marya mana kau beli selipar jepun tu? 
aku : selipar jepun mana ni? 
rossa : alaa yang dalam blog kau tu .. yang gitu gitu gitu.. 
aku : aik? oh yang tu .. bla bla bla .. (menerangkan dengan penuh dedikasi & propa)


dialog yang telah dikucar-kacirkan supaya nampak perbezaan dengan dialog sebenar. (fiuh~) apa yang korang faham melalui dialog tu? ada antara kawan-kawan kita yang mengikuti perkembangan blog secara diam-diam . kawan sekolah rendah, kawan sekolah menengah, kawan universiti, kawan sepermainan, kawan makan kawan (eh yang ni tatau ada ke tak). atas sebab segan nak tonjolkan diri, baca suka-suka, berminat nak tahu cerita peribadi, suka tengok gambar kat blog ni, etc. 


terima kasih korang. walaupon silent reader sudi jugak berlenguh-lenguh jari click blog Harapan Marya Hanya Impian, asalkan berniat baik. memang blog untuk berkongsi cerita & pengalaman pon kan..


kawan-kawan blogger yang lain, thanks jugak. terutama yang sudi tinggalkan comment, mesti aku akan blogwalking blog korang satu masa dan ketika ^^


so harini aku masih di sini. depan tv, update blog. kalau hilang kata-kata, tengok tv dulu baru dapat kekuatan mental nak teruskan menaip. hari ni 22 Febuari, result UiTM keluar. sejak malam tadi ramai yang berpusu-pusu tunggu email, tapi aku watdek je. malas nak check, memandangkan sem lepas macam payah je nak score (-.-") 


so aku check lepas subuh, mula-mula rasa macam nak terkincit dalam seluar. "betol ke ni result aku?". nama Kamaria Hana, no matriks sekian sekian, eh betollah do. (takyah nak do sangat). alhamdulillah, ni result paling baik aku pernah dapat semenjak aku jadi student kat UiTM tahun 2007. GPA naik CGPA naik. 




seronok sampai tersengih-sengih shut down lappy, haha. so harini aku nak habaq aku pergi menghabiskan kupon 1 Malaysia yang berbaki RM100. kan haritu ada peristiwa gelap aku and the geng pergi Kinokuniya tapi tak bawak apa? 

tak bawak kad matriks. 

so kali ni dah siap-siap campak dalam handbag. jangan dia berlari keluar handbag sendiri sudah, nayo den (^o^)

dan semestinya baucer jangan dilupakan .. kalau tak sia-sia je hidop.. 

KINOKUNIYA, KLCC

siap berkampung .. gaya mak-mak tiri sangat .. hey bibik, i nak buku tu, wahaha.


semester depan dah kena pilih major. so aku pilih EDITING
tapi buku tu tak beli pon. relaxlah der, boleh pinjam kat library (T.T) kan? 



semester satu dulu aku ada ambik subject animation history.eh bestlah belajar animation !

si kembar 
amane misa <---- her nickname 

aaa sesuai sangatlah dengan mata sepet tu haa. eh mata aku bulat sangat ke? tutop telinga, taknak dengar wek wek (>.<)


haiyak haiyak masokkan semua yang diidamkan dalam bakul 


ya.. tanpa mengira berapa harganya .. 




diary pelbagai warna, kitorang nak pakai sama-sama
seiring dan sejalan .. aku punya warna apa? 


dalam pilih memilih tu aku rasa nak pitam, sakit perot. bukan nak u'uk tapi sebab perot lapar sangat, sampai dah naik fening tuan punya badan haa


menyesal aku hambik Wasabi Chicken ni. meleleh air mata aku .. 




kak yana (yang tak berapa nak kakak ah kan) , marya and fatin 


buat hal dah .. aku sakat budak kecik meja sebelah (angkat angkat kening) then dia sengeh sengeh ngan aku sambil bagitahu mak, nenek and atok dia.. "mak ! nak dia .. nak dia .. ". HAHAHA. 




selesai sudah , makan tak habes. cis kau wasabi pembunuh selera ! 

menyirap je baca pompuan ni menaip lebih-lebih pulak kali ni. so korang mesti nak tawu apa yang aku beli dengan baucer RM100 tu kan? ke taknak tahu? taknak tahu senang je. nampak tanda (X) kanan atas tu kan, click situ sadaqallahul azim ..

eh ada yang nak teruskan membaca ? mari mari ..


ni secara keseluruhannya ..


note book purple colour, wajib


ok, dah terjawab. diary aku warna kuning. aku pilih kuning sebab nampak comey ^^


novel yang terpaksa dibeli, hua hua hua.

gelak baca sinopsis dia, then terus masuk dalam bakul


beli ni pon sebab ada "PALING LARIS" tu. nampak tak? 

colour and pencil untuk adik zaqwan. aku beli 3 batang, esok pergi sekolah lesap. beli lagi lesap. sebenarnya siapa yang mentedarah pencil banyak-banyak ni? 


suka ni, RM 12.90 je. tapi tinggal satu jelah pon. nak berebot tarik tarik rambot pon dah tak guna.. sebab aku yang pegang dulu, hiew hiew.


selebihnya aku punya .. 

ok tu je yang aku beli, bye bye semua :')
if nak tengok apa aku beli dengan baucer RM100 dulu click sini


p/s : Tahniah Hifzuddin Mohd Radzi, siapa ni? abang angkat aku. haha abang angkat katanya memandangkan muka  sama. err si dia lah. dia dapat result best. final sem nanti hope dia dapat maintainkan pointer, boleh pakai selempang ANC 






58 comments:

Rozuan Ismail said...

memang tak sah kalau tak de byk gmbr kt blog ko.aku sama weyh, last sem the best pointer aku hew2.hehe

Atiqah Wadiah said...

kite ada rm150 lg baucer tu..hiks :)

mysara said...

aik, kena bwk kad matriks ke..
mai xkne plak cm tu...
nway, sedapnyer nama penuh sis..:)

littledolphin said...

tahniah ,GPA kamu meningkat!

ala..saya salah.saya teka kamu ambik buku nota yang biru tu.salah rupanya.haha

Gadis Biasa said...

congrats yaya...
sem ni smua dapt result bagus..
UiTM baik hati atau stndents smkin pndai

.zara. said...

Congrat yaya! Ehe! Congrats gak apai. Dudududu!

Btw, boleh eh beli novel? Yaya beli katne ni?

nabila azmi said...

tahniah awk..=)....

hehe..sy pun kembr=p...


teringinnye nk shopping cm student2 u kat mlysia..dpt bli buku free=)..jeles!..haha

Atie iskandar said...

xguna lagi voucher.. jom teman abiskan xoucher! :)

Anissazira Mahmod said...

congrats marya...btw, comel la muka u tyme diploma dulu. dekat matrix card tuh. :)

Eera Shera said...

bestnye shopping buku ;)

cik aiLebiu said...

huihh banyak gila wasabi tu haha...kiter tak ambik lagi baucer buku tu expired date dah nak dekat dh heuehue...

Sopida Ida said...

wwwaaaa....
tahniah :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

banyak tu je 100 ke kak??macam sikit je

cik ateen said...

how ur result?
dah abes ker guna voucher tu..
aten ade lg rm100
:)

hanishusna said...

Hai akak. Saya baru prtama kali baca blog akak. Best2 n_nV

lisa said...

banyaknya beli. cantik la diary tu dan notebooknya juga. hehe tahniah sbb GPA & CGPA naik <33 :)

♥CIK SHA♥ said...

tahniah untuk pointer yg meletops itu!

diari kuning tu mmg cantik..berkenan pulak..ahaha..

yaya..nnt dah baca 2-2 novel tu tulis review kat belog eh..nk tahu best ke tak..kalau best nak beli le..ehehe..

Mr feckry said...

rindu wa time belajar tu

Asma Azuani said...

bestnyeeeeeee. diary tu comel, novel yang pakai gaun kembang tu lawoo. jeles tengok awak selim sangat. hehe

Nay Yazid said...

Waa, congrats sis punya pointer naik... Keep it up okay ?? :)

And tak sangka sis marya follow blog eqa. Selama ni eqa jadi silent reader je. And hopefully dapat jumpa sis marya dekat kampus nanti. heee :P

And and, diari tu nampak comel sangat :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail :identiti , haha. and pembakar semangat nak terus menaip.

ohh, tahniah ..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : banyaknya.. :O

cepat habiskan.. hehe..

Marya Hana said...

mysara : semenjak kes org jual baucer tu.. kena tunjuk kad matriks.

terima kasih kpd mak ayah yg kasi nama tu (:

Marya Hana said...

littledolphin : thanks (:

hehe, kenapa biru?

Marya Hana said...

Gadis Biasa : thanks , u too..

aaa perasan gak, bagus ah, menyenangkan hati student. haha.

Marya Hana said...

.zara. : thanks zai, congrat's kat zai jugak..

beli kat kinokuniya, kat mana2 pon boleh je beli novel.. aaa.

Marya Hana said...

nabila azmi : hai si kembar (:

oh, takpe.. u spend RM2OO , feeling lah duit kerajaan, and mula membeli macam kami. hehe..

Marya Hana said...

Atie iskandar : kalau teman , kena belanja lah.. haha..

Marya Hana said...

Anissazira Mahmod : haha. muka diploma yg sgt kebudak-budakan..

Marya Hana said...

Eera Shera : bukunya 2 je. tu pon novel, haha.

Marya Hana said...

cik aiLebiu : eh, u je tak ambik lg.. hebat..

pergi ambil cepat..

Marya Hana said...

Sopida Ida : TQ (:

thanks 4 reading.

Marya Hana said...

♥NuR SyAFiQah♥ : u rasa RM100 mcm banyak. bila u dah ambik2 barang, RM100 sangat sikit tau.. tu pon dah memadai, i ambik barang yg murah2 je.. kalau tak, lagi sikit tu..

Marya Hana said...

cik ateen : result ok2 aje.. (:

dah habis dah baucer, inilah yg terakhir.

Marya Hana said...

hanishusna : YEKE? thanks a lot.. selalu2 lah bace kat sini.. (:

Marya Hana said...

lisa : aha, taste marya yg tak seberapa..

thanks (:

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : THANKS my dear cik sha..

aha cute kan? ^^

tulah problem i, baca terkedek2. insyaallah cik sha..

Marya Hana said...

Mr feckry : biasala tu..

Marya Hana said...

Asma Azuani : aha, cute kan?

ala, kita nak naikkan berat badan. xmo slim2 sgt.. awk pon slim apa..

Marya Hana said...

Nay Yazid : TQ dear (:

ohh, lepas ni comment2 lah..

aha, memang comel. tu yg teros beli.

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
Marya Hana said...

the puffy clouds : yep, boleh beli stationary, buku2 ilmiah,novel and ade certain tempat boleh beli komik..

ezzaty said...

zombijaya besttt. sume buku fixi best! :D

Marya Hana said...

ezzaty : i know.. novel lain dia mcm Jerat, apa entah lg. novel ni famous..

Cik IFAH. ♥ said...

manisnya kakak nieh :)

Marya Hana said...

cik ifah : hai .. TQ (: kamu pon manis jugak nampaknya..

Firdaus® said...

wahhh berbelanja sakan nampaknya kan..tahniah result dah kuar =)huuu usha result sy pulak..apa2 pun salam perkenalan dan salam 1 uitm..

do follow my blog ye =)

Syazwani Mazlan said...

tudung biru tu sape ek? mcm familiar la...stdnt poly ke dulu? PTSS?

Marya Hana said...

Firdaus® : thanks for reading, and congrat's (:

Marya Hana said...

Syazwani Mazlan : tudung biru tu kembar, dulu dia politeknik kat perlis..

hudhud said...

kat mana u beli semua niiii? hehe

Marya Hana said...

hudhud : hai huda, kat kinokuniya (:

.........cP~ said...

Nak jeles jugak sebab korang dapat voucher. Nak beli kamus drug masih tak tercapai. kena tunggu gaji pertama la gamaknya. hukhuk..

oops. tak baik tak bersyukur nih.

robotkuning said...

gua terperasan rak star wars..belanja.. ;)

shat_mashuri said...

sje melawat cni.. nice blog :-)

nabila azmi said...

hehe..spend 200 duit sndiri..nk free cm ni..hehe..

saje singgah sini..=)=)...have a good day okie=)

merapu said...

cantik la warna kuning
pe2 pon tahniah..(:

Syazwani Mazlan said...

ok. patot kenal kembar tu...senior saya lew tu..hukuk..