Wednesday, February 1, 2012

Masuk angin keluar asap.



Kawan-kawan kata "eee syoknya kau ada adik kecik. dah lah comel pulak tu". 


Ya aku sokong alangkah bestnya ada adik kecik. but you have no time to do your fun activities seperti lepak mamak sembang sambil tepok tepok meja, pergi kenduri kawan-kawan untuk tangkap gambar bermillion-million, habiskan voucher buku RM200, window shopping sebab PTPTN punah, etc.


ada bibik pon macam invisible,hehe. sebab bila uitm cuti for 2 months, maka bermulanya episod-episod lara sebagai "bibik" kepada seorang adik yang superduper nakal dari kecik sampai ke beso. padan muka kau.



adik nakal di sebelah kiri, adik kanan si pemalas sejati ^^ bahaha



tapi ada berita baik ye tuan-tuan dan puan-puan. adik aku sekarang melangkah ke darjah satu. dulu dua tahun dia tadika, so nampaknya macam no hal dia nak adapt dengan dunia persekolahan sebenar.


tak macam aku dulu. terpekik terlolong melalak-lalak macam anak nak menetek. dah tu masa tadika buat perkara paling %^$#@! dalam hidop aku. sekolah tadika di Tadika Islam Dato' Keramat and then lari balik rumah yang  jaraknya ibarat 2 stesyen LRT. balik-balik kaki kena libas dengan hanger, oh kenangan terindah. wakaka. 


goyang inul, starjump, golek kiri golek kanan. eh ! amannya aku? HAHA. ohh adik aku sekolah pagi petang. sek agama pagi, kebangsaan petang. balik-balik rumah selalunya mandi, makan, buat homework yang tak seberapa tu then teros melabuhkan tirainya, krohh krohh.



[marya, kak yana, amirah, and fatin]

dengan perasaan licik dan excitednya si kakak , so semalam aku keluar konon-kononnya nak habiskan voucher kat Kinokuniya. seperti yang aku cerita kat previous entry. aku ada meranapkan vooucher kat Popular Sunway Piramid. maka penghapusan voucher di Kinokuniya adalah kali pertama.



masa kat Popular aku semangat keluarkan IC & kad matriks masa membayar. tuptup dia taknak pon kad matriks untuk disemak. patah hatiku, kehkeh. so semalam idoklah teman bawok kad matriks pergi ke Kinokuniya. sampai-sampai terserempak dengan our housemate, Awatif & adiknya. 



suddenly dia bagitahu something yang aku rasa ohh ohh ! mati !

"bawak kad matriks tak? kat sini dia nak check. tu yg macam lambat sikit nak bayar"
(kaunter check kad matriks asing-asing pulak dah)




damn damn damn .. (lagu avril lavigne berkumandang). sah dia nak check kad matriks. ni semua berkenaan dengan kes orang jual voucher tu ler. sekarang diperketatkan sikit. antara kitorang berempat sorang je yang siuman . bawak kad matriks masa menggunakan voucher, haha. aku kesian kat dioranglah sebab bersusah payah datang dari Bangi naik KTM, LRT untuk sampai KLCC. aku toksah kesah sebab dokek je. dari LRT setiawangsa terus sampai sinun. dulu pon hari-hari ulangalik klcc sebab kerja part time kat Isetan. before singgah Kinokuniya, kitorang tengok wayang filem Sumpahan KumKum. erm, not bad! berapa kali aku termencarot dalam panggung. terkezut makkk. 




diorang ni sayang aku, kehkeh. aku punyalah teringin nak makan Sushi King sampai termimpi-mimpi dari lepas Raya Cina haritu. 




Sushi King, 2nd Floor 







aku order yang sama macam haritu. Piri-piri Chicken.

dah tu budak-budak tu semua pakat kata :
"aaa samalah macam yaya.."






lepas tu bajet tourist, jalan-jalan kat taman KLCC beberapa minit





terkejot dengan perubahan ISETAN. dulu aku kerja kat 1st Floor. dulu young department, men and golf. tapi sekarang dah tukar. 1st floor jual handbag-handbag, kemeja, entah apa lagi.

kat Isetan sumpah banyak kenangan manis dalam hidop aku. hehe. 


so kalau berniat nak habiskan voucher kat Kinokuniya jangan lupa bawa kad matriks.
ok bye bye, take care semua. thanks for reading ^^

p/s : hai hai silent reader semua ^^



34 comments :

Rozuan Ismail said...

kira terbengkalailah hajat ko nak berkinokuniya ye

Yana@Nana said...

salam singah... singah bace at sini.. kelakar je termencarut tu hhehehe

Ina Nadia said...

Nasib baik singgah blog sis hari ni.Ingat nak pi sana bila dah habis cuti sem ni. :)

BudaKamponGugup said...

hai...

Najwa Fatin said...

:) p/s : haii silent reader ! hee~

Lelaki Godang (Ahmad Taufik) said...

fuhyooo :D

nurmujahidah said...

hye marya,, tq for dropping your comment in my entry,, really appreciate it much,, hari ni baca lagi stiap path yang awak tulis,, kitorang kat ipg tk dpt baucer tu,, hehe,, perempuan cantik yang ganas, kih3 :D

shiny2 star.. said...

mira n fatin muke nak sama cam kembar.hee

Amane Misa said...

xpe..lain kali bleh g lagi...:D

terima kasih pada marya hana jd tour guide...arigato ne...

p/s: cam aku x pernah g klcc plak...lain la kembar2 kte tu...(>_<)

dyra said...

pergi jalan-jalan rupanya cik kak kita ni . best2

Eza Boom Boom said...

kawan kak marya yang tudung biru & pink tu macam kembar je Eza tengok. hihik.

Comel-comel je siblinggs.. Best la semua kat rumah. Tak macam eza sorang-sorang je.

Lama dah tak makan sushi, time sekolah asrama penuh je dapat makan benda tu. ngeh3.

Sukala tengok gambar banyak-banyak ni. Eza pun tumpang sekaki happy tengok korang jalan-jalan.

p/s: Silent reader yang tak silent dah. wink2..

Cik Cyida said...

waahh..comel!
:)

Mr feckry said...

lame tak jenjalan kat KL

aTy _faRed~ said...

sis pon ade 4 orang adik kat bawah..!! mase umur2 macam awak..adik2 baru nak membesar.. kalau gi mane2 memang tanggungjawap sis ar menjage n jadi 'bibik' gak..:) neway..adik awak yg pompuan tu..same seiras macam awak..same cantik dan comel..tapi die chubby sikit..:) [adik selalu lagi chubby dari kakak kan]

Aesya Zealous said...

wah..kite tak guna lagi voucher rm200 tu.. huuu

fRaMe+LenSeS said...

wah suka p sana. buku2 dalam tu byk y sempoi. tingin nak kmpul komik sebenarnya

Dang Intan Duka said...

hohohoho..
xdapat den nak join...
pape pun baucer dh lesap dihabiskan..
hohoho


peace

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : semestinya ! wakaka.

Marya Hana said...

Yana@Nana : haha. i selalu je termencarot.. :P

Marya Hana said...

Ina Nadia : fuhh.. kalau tak sia2 je kan..

Marya Hana said...

BudaKamponGugup : yep, hai.. selamat membace ..

Marya Hana said...

Najwa Fatin : haha :D

Marya Hana said...

Lelaki Godang (Ahmad Taufik) : apa?

Marya Hana said...

nurmujahidah : terima kasih setia membace kat sini..

ohh yeke? ala.. takpelah.. kumpul RM200 sendiri, then gi membeli belah buku and alat tulis eh.. :D

Marya Hana said...

shiny2 star : yep , memang kembar (:

Marya Hana said...

Amane Misa : doitashimashiite... haha..

haah, aku pon pelik dengan dorang tu.. ngahahaha

Marya Hana said...

dyra : haah dari terperok dok umah xde wat ape.. hehe..

Marya Hana said...

Eza Boom Boom : yep kembar, tepat ..

hehe, i mmg suke gambar. tu yg blog ni BANYAK beno gamba. wakaka.

hehe, oh silent reader dulu2 je eh? :D tq..

Marya Hana said...

Cik Cyida : apa dia? hehe.. >.<

Marya Hana said...

Mr feckry : dok mana?

Marya Hana said...

aTy _faRed~ : yep. selalunya adik lagi besar dr kakak. kenapa eh..? hehe..kesian kakak.. :D

Marya Hana said...

Aesya Zealous : i tinggal RM100 je.. yg selebihnya dah ranap, hehe.

Marya Hana said...

fRaMe+LenSeS : aah rambang mata.. tp x dpat beli pon.. cis.. sbb kad mtrx tak bawak.

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : kau punya semua dah habis..? mak ai..