ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, February 28, 2012

I don't have any free time, ok tipu.


Tak ada yang lebih gembira saat masok semester kalau ada cadar baru, alas meja study baru, pencil box baru, (baju and seluar dalam malu nak sebut) itu mungkin baru juga, hek eleh ..


disebabkan adik pergi sekolah so takde anak raksaksa yang gatai kejap-kejap mintak makan. mintak mandikan. mintak penampar. eh penampar toksah susah-susah mintak, buat perangai kompem mendapat punyaaa. 


semester ni SEMANGAT membara bila ada stationary baru ehsan dari Baucer Buku 1 Malaysia. and korang still ingat buku nota purple colour yang aku beli kat Kinokuniya haritu? 


bosan facebooking, blogwalking . maka.. 


sediakan semua barang-barang

menggunting majalah 

lekat dan menang :p




"HAR" tu apa? 

sabar dek non, belom habis tulis tu. sebenarnya nak tulis "har har har". anda telah ditipu. sebenarnya Harapan Marya Hanya Impian . LOL.


fyi, aku baru je cuci gambar ni petang tadi. untuk menjayakan entry ni haha.

so senang je, kita main lekat-lekat saja

sini juga

depan kulit buku

ceritanya nak balut sekali buku ni. tapi pembalut lupa beli sebab dah kalut sangat nak menaip kan.. so tengok kelapanganlah bila-bila ada free time baru buat kerja.

hari demi hari, alamatnya buku ni akan dipenuhi gambar. macam blog ni. eleh, tapi korang suka kan banyak gambar? toksah tipu ler. 


malam ni nak jumpa si dia. kalau sempat nak tengok Adnan Sempit 2, sekaligus nak hadiahkan dia cake coklat yang aku buat (ok ni penipuan terbesar, mustahil aku buat cake). ok daaa~ 






58 comments:

.zara. said...

Tudia... Background yang merah menyala tu yang menarik perhatian. Haha! Nice lah! Macam diary pulak... Tapi bergambar.

Kalau rajin nanti nak buat jugak... Best2! :) Tapi, tah bila tahun pun tak tau... Muahahaha!

Mohd Ali Bin Abdul Jalil said...

Cake cokalet macam best...nyum nyum

hazirahahmadrazi said...

perangai kita serupa la kak. hehehe suka sgt cuci gmbr , pelekat2 nama macam tu. pelekat gambar. seriusly :)

Myra Anne said...

comel je entry ni.hahah

Rozuan Ismail said...

teringat plak kecik2 dulu suka wat buku cm nih.kenangan katanya.hehe

Asma Azuani said...

gam angry bird. comel buku skrap awak. dulu sis buat jugak, tapi masa sekolah dulu-dulu. maklum, dah tua. hekhek

blogtilldrop said...

kreatif!!!

Cik Aish said...

seyessss gila kreatif u sis! adore u!

Nay Yazid said...

alalala.comel je bagi cake coklat :)

FatihahRadzi said...

nak buat jugak .!
tapi , x de mase lapang ... (ok , nak tipu jugak ) :D

Syahir Ramli said...

cantek la marya. kreatif btol ko ni!

nurmujahidah said...

ALA,, ape salahnya buat kek untuk dia,, tak sedp pun konfem dye mkan gak,, haha

cik ateen said...

marya mmg kreatif..
mmg patut amek teka! hehe
:)

kura said...

amboi... kreatip nauuuuu kak maryaaa :0

Annika said...

wahh.. scrapbooking.. rajin ko nok..
fuuuuuuuuhh....

Eza Boom Boom said...

rajin la kak maria hias buku tu. comel! hehe. mesti pastu semangat nak study kan.. :)

kalau dah tengok adnan sempit2 tu nanti, akak review la sikit2 ehh.. :)

Emma Eema said...

hahahah dulu suka jugak buat macam tu.. =)

Gadis Biasa said...

bestnye wat buku cm 2..cam album..
ske taw tgk yaya ngn ip 2..sweet je..walaupon ip 2 cm sengal..
opss...sorry... :P

Cik Zety said...

Maryaaaaaaaaaaaa!

i rindu nak komen2 dgn u..huhu.i wish i can buy time T.T

firstly i nk komen, i sukeeeee layout you dgn header tu. kawaii gitu. plus, i love the song!!!

nanti kite janji kite akan curik masa untuk buat entri :)

tenkiu sbb concern!

Zuziana Abang said...

pehh nk g tgk adnan sempit la...best2...aku ni ha bru nk date ngan mmber skola aku hr ni...tup tup xjd plak sadis

Marya Hana said...

.zara. :

aaa background penting tu! :D

padahal bukan diary tu.. nak buat nota je.. haha..

aha, hope datanglah kerajinan tu ..

Marya Hana said...

Mohd Ali Bin Abdul Jalil :

dah kasi kat ip, nanti makan sama2 (:

Marya Hana said...

hazirahahmadrazi : ahaa, maknanya kita sukakan memory kot .. kan? (:

Marya Hana said...

Myra Anne : TQ!!^^

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : betol.. sekarang? kau malas gila lah kan.

Marya Hana said...

Asma Azuani : eh awk mana ada tua, maintain muda je tu haaa ^^

Marya Hana said...

blogtilldrop : sikit ! ^^

Marya Hana said...

Cik Aish : cik aish lagi kreatif, tang2 hiasan hantaran.. kan? (:

Marya Hana said...

Nay Yazid : teringat kat dia, tu yang kasi (:

Marya Hana said...

FatihahRadzi : aiyok, tuhan marah. tak baik tipuuu.. (-.-)

Marya Hana said...

Syahir Ramli: buku ke "marya" yang cantek? wakaka. just jokin'..

kreatif tak bape ah, hentam saje..

Marya Hana said...

nurmujahidah : kang cancel buat bini! haha :D

Marya Hana said...

cik ateen : budak TEKA kreatif dlm bidang masing2..

Marya Hana said...

kura : terima kasih kura, yang kembali blogging.. ^^

Marya Hana said...

Annika : rajin tu kadang2 je dtg, tu ah pasalnya ^^ .. tq nok..

Marya Hana said...

Eza Boom Boom : aaa semangat, di awal sem kot.. :P

ok, insyaallah, next entry..

Marya Hana said...

Emma Eema : zaman kanak2 kan.. ^^

buat biodata lah , apa lah..

Marya Hana said...

Gadis Biasa : terajin ni atiq..

haha, ip sengal? kadang2 ah.. bila dpt gf garang nak mampos ni, kurang sikit kesengalan dia tu :D

tq ..

Marya Hana said...

Cik Zety : haaaa, nape lah u lama tak update..? kekurangan bahan bacaan ..

okeh, i tunggu u update (:

TQ ..

Marya Hana said...

Zuziana Abang : kesian kau .. bosan ke..? tggu ah , dah nak masok sem pon..

nabila azmi said...

ni mcm kreativiti gnti album gmbr ke??mnriknyee..nk buat jugakla..hehehe

Marya Hana said...

nabila azmi : haha mcm album gambar tapi sebenarnya nota..

buat jgn tak buat..

Atiqah Wadiah said...

suka buku yg byk gamba tu..nnt bila dh tua,boleh tgk :)

hazanis said...

so sweet...<3

ibuhebat said...

org kreatip ni buat apa pun menjadi :)

niena ramlan said...

wah , bestnye . comel aje buku tuh :D

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : bila dah tua, terkial2 nak carik, mana pegi buku ni, kehkeh.. :P

Marya Hana said...

hazanis : hehe, apa yg sweet hazanis ? :)

Marya Hana said...

ibuhebat: menjadi pon naseb je tu kot .. (: hehe

shera haifa said...

wahh kratif.. gambar2 tu tampal2 je dalam buku.. rajin ehh

~eZmALiZa~ said...

my god marya... u dah la rajin update blog..plus ade masa utk buat something like a diary..hehehe :D

anyway, i love your blog la.. bcoz, it's full of colorful pics..seriously! :) and tak lambat loading. :)

aisya said...

rajinnya buat camtu.. teringin jugak tp awal2 je rajin. pastu tinggal mcm tu je.. hehe

♥CIK SHA♥ said...

alah..comelnye! dulu rajin jugak buat buku skrap cenggitu..masa aman sekolah la..dah tetua ni haraan la nak buat mcm tu..tapi kalau buat mcm cool je ek..nnt rajin nak buat jugak la..ehehe..

Marya Hana said...

shera haifa: yep, semudah itu.. tampal sahaja, siap !~ (:

Marya Hana said...

~eZmALiZa~ : aaa, u tunggulah bila i dah dihurungi assignments, hehe.

kompem blog ni bersawang, lipas tikos semua bermastautin kat sini :p

btw, thanks dear !(:

ohh i love pictures.. sbb tu blog ni tak pernah sunyi dgn pictures.

Marya Hana said...

aisya : hehe, tetapkan hati k! (: buat simple2 je.. takdelah lepas tu terbengkalai..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : cik sha kalau buat lagi gempak, sbb mmg ada tgn yg kreatif gitu! silalah buat, anda belom tua, masih remaja lagi .. aww! (:

merpatisejoli45 said...

halo2, jenguk sini! lame xziarah kao.haha