Thursday, February 2, 2012

Homeless Boy Steals The Talent Show.


Bukan semua orang bernasib baik ada family yang dari kecik sampai beso menjaga keperluan hidop kita. yang boleh menceriakan hari-hari kita. tengok je macam gambar aku kat atas tu, masih boleh tersenyum riang macam kerang busuk. 





sekarang umur aku 23 tahun, tapi sejujurnya belum cukop matang dalam hidop. tiap-tiap minggu mak ayah bagi duit belanja. duduk rumah goyang kaki. update blog. tengok TV. makan. tido. melepak. membebel eh yang ni tak masok kategori.. 



tapi..



pernah tak korang terfikir dalam usia 5 tahun korang kena tempuh hidop ni sorang-sorang. tanpa ibu bapa. tanpa adik beradik. tanpa kawan-kawan, tempat tinggal dan makanan. ya allah sebak dado den tengok video ni. actually ayah aku yang ye ye suruh tengok video ni kat Youtube haritu tapi aku buat apa jadah entah time tu. so aku baru berpeluang tengok video ni. dalam tak sedar, laju je air mata aku jatuh.



korang jangan taktau, wa memang hati tisu doh.












bila dia start nyanyi. dalam hati kata "Ya Allah merdunya suara dia. kuasa Tuhan..".




juri tak tahan sebak nangis jugak

yelah, setelah dia lalui kehidupan yang sumpah sedih ni. tak sangka dia berbakat besar.





seakan-akan tak percaya. betol ke suara dia ni?
merdu gila



:: korang boleh tengok kat sini ::



walaupon aku tak pernah jadi teman sepermainan guli dia. or pernah sama-sama lumba basikal tiap petang. tapi apa yang aku boleh cakap, aku sangat terharu and aku harap dia berjaya dalam bidang yang dia inginkan. just nak dia happy dengan kehidupan dia yang mendatang .



sekian, thanks for reading  ^^










38 comments :

Aesya Zealous said...

sedihnya.. kite patut bersyukur jika masih ada ibu bapa. hidup terurus.

huhu

LubLy said...

nak tgk sgttt...tp xleh tgk..tgk pic pun dh luluh hati nieh

Fana | Aqim said...

kisah budak nih mmg dapat perhatian..
sedih kan bila dengar cerita dia..sob..sob..insap sekejap!

Rozuan Ismail said...

aku pon ada wat entri pasal dia.sedih kot.tapi suara superb

Cik Cyida said...

btol..sedih tgk cv nie..

huhuhu
insaf2

lisa said...

dah tgk video ni..kesian dia :(

Aisyah Ahmad said...

bersyukurlah kita dengan apa yg kita miliki sekarang.hargai parents kita.

Gadis Biasa said...

tibe-tibe je nangis tengok video ni...sedih...aian dia..

Dosh Saleem said...

post ini berjaya buat pembaca termenung sat. pity that boy

Salwa said...

dye cuma perlu berusaha untuk mecapai kejayaan.Usaha tangga kejayaan rite.

E y r a a Atiqa said...

Tak boleh tengok lah kak marya. Serius best?

fRaMe+LenSeS said...

ALLAH tu maha adil. dia ambil y lain dia ganti y lain.

asila ashira said...

ok!!fine.. ak nangis tgk vc dye...
bsyukurla kite masih de ibu n ayh...

♥CIK SHA♥ said...

baca entry dan tengok gmbar statik tu pun dah buat saye nanges..bile tengok vid tu lagi la bercucuran air mata tak berhenti..huwaa...


semoga hidup dia akan lebih gembira pada masa yg mendatang nnt..

KizZ said...

OH yang ni..pernah tengok...memang merdu giler suara dia..

merapu said...

pernah tgk sebelom ni,
sampai nagis2
huhu
nice entry marya

khadijah said...

dah lame tak bace entry marya rindu :)
jom melawat blog dija, cuci mata sambil shopping :)

http://khadijahhishamuddin.blogspot.com/2012/02/jaja-fashion-style-stock-panas.html

mari shopping baju2 kat sini :)

Eza Boom Boom said...

setiap kesusahan tu mesti ada kelebihan tersembunyi... so, be positive...^_^

Arina Shamsul said...

uwaaaaa..saya pun nak nangis..huhu..isk..

Marya Hana said...

Aesya Zealous : yep, tu yang nak disampaikan dlm entry ni :)

Marya Hana said...

LubLy : haah, betol tu.. kalau ade mase tgk lah.

Marya Hana said...

Fana | Aqim : sekejap je insaf nya fana..? hehe.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : oh yeke.

MEMANG. SUARA tak dapat disangkal. terbaik..

Marya Hana said...

Cik Cyida : :) semoga kite same2 bersyukur..

Marya Hana said...

lisa : haah, x sangke ade manusia yg malang mcm ni. tapi kalau kite rase die malang, maybe ade yg lagi malang kan?

Marya Hana said...

Aisyah Ahmad : yep, sangat setuju :)

Marya Hana said...

Gadis Biasa : yaya punya air mata kemain laju turonnya mase tgk video ni. haha. xleh coverline dah.

Marya Hana said...

Dosh Saleem : tu lah.. kesian..

Marya Hana said...

Salwa : yep, and now dia dah buktikan yg dia pon boleh berjaya. dia dapat pergi next stage.. :)

Marya Hana said...

E y r a a Atiqa : best tu tatau ah, tapi menyayat hati..

Marya Hana said...

fRaMe+LenSeS : sangat setuju dengan kata2 kamu..

Marya Hana said...

asila ashira : haha, kau memang hati tisu weh.. kan? syukur sementara ada. hargai..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : haah, air mata dah mcm mintak maap mase hari raya.

amin.. doakan dia..

Marya Hana said...

KizZ : sangat merdu ! dan menakjubkan..

Marya Hana said...

merapu : lambat jugak i dapat tawu pasal video ni.. just nak share kat sape2 yg tatau lagi..

tq :)

Marya Hana said...

khadijah : insyaallah :)

Marya Hana said...

Eza Boom Boom : betol, Tuhan kan Maha Adil..

Marya Hana said...

Arina Shamsul : huhu.. sama lah kitaaaaaaaaa.. :(