ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, January 9, 2012

WHAT'S IN MY HANDBAG?


Assalamualaikum kawan-kawan blogger ^^
perempuan tak macam lelaki ..


bukan setakat lelaki ada misai dan perempuan takde misai. tapi .. pendek kata perempuan ni rumit sikit. kalau lelaki jeans "sahaja" , perempuan jangan haraplah jeans "sahaja". nak kena pakai seluar tight lah itu lah ini lah. and lelaki sarung baju "sahaja". perempuan "sahaja" jugak ke? hua hua hua. yang ni takkan aku nak ulas satu per satu (-.-") eee ..

so korang boleh agak apa ada dalam almari, laci, pencil case, handbag,etc orang-orang perempuan? simple things yang korang rasa tak masok akal ada aje dalam kebanyakan handbag orang perempuan. kadang-kadang rasa macam "ya allah ini pon kau bawak ke hulu ke hilir?". so nak kata apa ye "eh rajinnya kau" or "eh rumitnya hidop kau do".

and .. the same goes for me ..
aku seorang yang agak rumit , cerewet, cacing kerawet and so on .. (^^,)


buat masa sekarang ni aku kat kolej UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana. so handbag yang aku angkot dari rumah untuk pergi class hanyalah 5 ini sahaja. as u can see, semua handbag aku gabak-gabak tahap boleh masokkan kapal korek satu!



kalau sekarang ni "tak pokai" , memang mencari jalan je nak
tambah satu-satu lagi handbag yang ado.

yang lama buat pekasam sumbat dalam bakul (>.<)


eh ni bukan handbag. (-.-") ni bantal pelok . silap gambar. next !


ni antara barang-barang terpenting yang monyomak yo dalam handbag aku.
patotlah bag berat macam bawak batu-bata (u____u)

  1. Kad matriks UiTM wajib ada. kan ke "uitm dihatiku".
  2. Sanitizer (Dettol yang aku paling suka) sebab bau sabun.
  3. Body Lotion ( dari dulu, kini dan selamanya suka bau Safi Balqis) tapi kadang-kadang tergatal tangan beli jenama lain. lepas tu buat pekasam dalam locker. at last, bagi roomate aje.
  4. Lip Gloss memandangkan aku ni kurang minur air. so bibir aku cepat pecah & merekah.
  5. Note Book tersimpan pelbagai khazanah. kalau takde notebook ni, tak tersusun and tak terarah hidop aku. jadual, peringatan itu ini semua ado.
  6. Handphone bag. yang ni bukan takat handphone , ketip kuku, bum, pendrive semua aku polok kat situ memandangkan benda ni ada dua zip.
  7. Cosmetic bag harus ada! dan aku pasti korang pon ada. tiap 2 jam nak kena touch up balik. elelele kan?^^
  8. Wet tissue. kadang-kadang shooting dok conteng muka merapu-rapu. so before cuci muka, bolehlah sental muka dengan wet tissue ni. wangi pon wangi.
  9. Purse. kalau tertinggal purse memang satu bala bagi aku! tak tenteram. sebab aku ni jalan sikit nak membeli. jalan dua langkah lagi, membeli .. so camno tu? (-.-")
  10. Kunci locker. kalau benda ni hilang, tak bermakna hidup aku. kena jadi gangster pecahkan locker ada lah ..


    Kadang-kadang bila aku dah kalot sangat, main campak jelah apa-apa yang sempat dalam handbag. then bila selok selok tangan cari barang tak jumpa, KETOK KEPALA sendiri sebab tak susun elok-elok, kelam kabut dan er er .. sewaktu dengannya..

    aku tak suka tengok barang berterabur / tak tersusun sebab tiba-tiba akan jadi hulk (si hijau)



FYI, aku baru je tempuh satu paper. 2 more paper to go! ^^

i wanna share something .. aku baru beli wet tissue yang ini.. sebelum ni aku pakai baby wet tissue. aku melalui peralihan hormon wakaka , so aku try lah yang ni. selamat tinggal baby wet tissue .


apa yang menarik? dia ada 3 colour yang dirasakan sangat cute




kalau korang nak try, bolehlah pergi Guardian berhampiran ..


ok bye ! ^^
p/s : study study ..








46 comments:

wanie said...

haa...cutenye.... most of that things mmg patut ada dlm beg sorg pmpuan. penting..haha..!!

Rozuan Ismail said...

eyh,macam entri si hanis zalikha plak.hoho

Syazwani Mazlan said...

mcm berlebih je wet tissue tu..nak satu! :P

dye.yana said...

wet tissue tu comel!!!! tapi i pakai baby wet tissue je. konon nak jimat. haha. eh,you should do the what in my makeup bag pulak sebab dalam bag u ada banyak lagi bag lain.. hehe

bella heuheu ❤ said...

kite tak suke la wet tissue kaler cherry blossom tu. musuk je :(

Miss Xyz said...

wet tissue boleh buh kat muka eh? hakhak, sye ni ketinggln kut, bdak sklh laa ktekn.. hehe ^^


sye pun tgh pikse.. jom setardy? kehkeh

Yasmin yusof said...

woooo....perempuan rupanya..kehkehekeh!

faa.rosli said...

kadang2 rase cam doraemon bergerak pon ade kan? hihi. ape org nak sume ade lam hand bag..huhu

fareha kamal said...

kapal korek sebijik kak! haha

Ariena Hisham said...

Wahhh macam macam betul barang kat dalam beg Kak Marya XD

Dang Intan Duka said...

semestinya aku pun sama macam ko...
penuh dalam beg dgn pelbagai barang..
hahahhha


peace

zuhaida said...

good luck utk exam kakak :)

btw, handbag tu semua cantik. heee.

juliet. said...

dalam banyak2 segmen, segmen ni mak paling suka noks..segmen gebek2 handbag orang..hihii..

anyway..lma gila xdtg sini okay..good luck in your exam..wootttt

Mariam Ariffin said...

love your flawless skin ...any tips!!

merapu said...

sebab tu beg gegurl kne beso
hee

miss Fyqa said...

kebanyakkan gurls mmg cam tu. handbag penuh jer kan. hee :)

FARHANA ANUAR said...

aku pon tahan je nk beli beg yang harga 2 RM50. :P

Cik Zety said...

taw xpe..suke men campak2 pastu bila nak cari mula lah nak ngamuk. tgk2 lupa nk bwk bnda tu -.-''

Finaz Jaafar said...

dlm beg saya mesti ada duit yg brsepah2, wallet, celak, bedak, lipbalm, tisu, earphone, henpon, pen, notebook kecik..okay cukup

Muhammad Fadhli said...

gud luck exam kak marya

El-Janna said...

mcm mcm ada^^

aliza zeke said...

banyak nya barang yg disumbat..hehe

Impiana Mayana said...

heee~ phone SE W508, saya pun ada phone tu.. :D
btw, saya Nad. Thanks for following my blog. suka baca blog ni. cool ! ^^,

Marya Hana said...

wanie : tapi bukan semua lah. banyak tu .. :p hehe. mau senget sebelah bahu..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : kebetulan leteww..

Marya Hana said...

Syazwani Mazlan : buat stok. haha.

Marya Hana said...

dye.yana : i paling malas nak buat entry ni sebenarnya. haha. u nk dera i eh..? haha.

baby's wet tissue pon ok. wangi..

Marya Hana said...

bella heuheu ❤ : aaa setuju. yg tu tak wangi. naseb baik ade 2 colour lain tuu.

Marya Hana said...

Miss Xyz : haha . mestilah boleh dek.. utk remove make up..

selamat berjuang ^^

Marya Hana said...

Yasmin yusof : myn ! siotnya..

Marya Hana said...

faa.rosli : haahahahha. betol2. tp badan je x melebar mcm doraemon..

>.<

Marya Hana said...

fareha kamal : korek bijik mata mao? hiew hiew..

Marya Hana said...

Ariena Hisham : aaa, actually banyak lagi benda tak pekdah dok dalam tu..

:D

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : kau apa yg penoh dayah..? nnt aku check.

Marya Hana said...

zuhaida : thanks soo much dear :)

Marya Hana said...

juliet : haha, me too.

selamat kembali ke sini .. haha :)

Marya Hana said...

Mariam Ariffin : takdelah flawless mana. ade gak jerawat sikit2.. ikot musim.

tips? pengsan! hehe.

Marya Hana said...

merapu : yep, semestinya :)

Marya Hana said...

miss Fyqa : penuh dengan segala macam .. hehe..

Marya Hana said...

FARHANA ANUAR : kat mana kat mana? eh excited lak..

Marya Hana said...

Cik Zety : haah, selalu beno peelnya ..

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : simple! ok lah tu, i xleh nak kurangkan.. problem beso !

Marya Hana said...

Muhammad Fadhli : thank you (:

Marya Hana said...

El-Janna : astro (:

Marya Hana said...

aliza zeke : haa tu masalah sebenarnya ..

Marya Hana said...

Impiana Mayana : tak tukar2 hp lagi tau i ni.. sobsob..

aha, thanks dear :)