ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, January 22, 2012

gong xi fa cai xin nian kuai le .



Assalamualaikum kawan-kawan blogger ^^



"semester break, horayyy!". itulah kata-kata manusia yang bakal bergoyang kaki, goyang inul, goyang pungkoq kat home sweet home masing-masing. but not for me since aku ada adik kecik yang sangat buas dan ada kuasa veto! bila-bila masa dia boleh arahkan aku cuci berak dia, suap makan (walaupon darjah satu), dungdangdungdang pintu toilet masa aku tengah mandi.



zoo negara ..



cantik sikit muka aku nak ulala santai tengok korean drama, or meranapkan masa lapang dengan bergelak ketawa menonton Running Man, tengok sinetron. jangan berangan ..



no way ~



[ketika aku menaip ni, mengertilah budak tu tengah lalai-lalai main PSP bersama abangnya. yang jarang sekali melayan kerenah adik buas itu] piuh lega ..



gong xi fa cai xin nian kuai le ! semalam last minute preparation untuk CNY. fyi, family aku keturunan baba nyonya melaka (mother's side) yang mewajibkan aku balik Melaka tiap-tiap tahun.





so semalam jengah KL Festival City Mall ..

mak aku kerah anak-anak beli baju warna merah sebab masing-masing ketegaq taknak pakai cheongsam. haha. dulu beli cheongsam mahal-mahal akhirnya buat pekasam setahun sekali je boleh pakai.

hang gila ke aku nak gi kelas pakai cheongsam? ataupon pergi pasar beli ayam pakai cheongsam? dating pakai cheongsam? gi MPH habiskan voucher pakai cheongsam?



tak mustahil semua tu .. tapi aku kena muhasabah diri ..


karang orang kata "cindian" ke budak ni (u____u)



fyi satu baju pon tak berkenan di mata aku. jenuh mak aku pilihkan itu ini semua aku taknak! i'm a lil bit choosy kot .. rasa bengang pulak tengok adik aku beli baju, mak aku beli kasut, apa yang aku berjaya beli semalam? tunggu di akhir entry .


patah kaki cari baju Marya Hana. selalunya siao meimei tu yg pemilih nak mampuih.


at first mama nak makan seoul garden, tapi memandangkan masa mencemburui kami yang akan bertolak balik Melaka lepas isyak, so kitorang pilih Sushi King untuk destinasi melahap.





sambil makan sambil "speaking" japanese language. cecehceceh tak malu !
mentang-mentang ambil japanese 3rd language.



[perut kruk krek lagu bruno mars dah ni]


sambil tunggu makanan , tangkap muat si ikan salmon goreng cicah kicap.
sedap jugak .. tak sia-sia tunggu kau jalan tepi muka .. and rentap!



siao mei mei , bella lim
[yang kononnya bahagia duduk UNIMAP dikala ini]


aku tak tipu kan? mulot herot tu membuktikan betapa berseleranya
aku melahap ikan salmon goreng tu . nyum nyum ^^



eh rasa nak tampo je budak ni (-.-")


gambar dia punya banyak dalam camera aku, gambar aku non hadooo


yang hadooo pon gamba mata sebelah bukak sebelah tutop. gambar aku tengah bukak air tin tak sedar hidung tengah kembang kuncop. eee membakau darah je .


risau kalau upload kat sini, followers semua "stop following". wakakak.



ni namanya piri-piri chicken . aku punya.
sedap gila !



tak lupa juga yee sang ! untuk Chinese New Year ..



bella punya , and mak aku punya tak dapat dikenalpasti . sebab makanan sampai-sampai je dia dah baham tak pandang kiri kanan muahahaha ^^ tak dapek den nak nolong..



aku menyempat jugak singgah Etude House untuk beli Lip balm ni .



cute seh , semua product Etude House comel lote termasok promoternya
hiew hiew hiew :')


berada di Durian Tunggal, Melaka . malam karang nak jalan raya ..





20 comments:

deardearyhaty.blogspot.com said...

wahhh,sonoknyee..:)

eesyaheera said...

Gong Xi Fa Cai Marya!

the::bored::sha said...

wah kira nya u ni mix lahh..hahaha...anyway gong hei fatt choy to u !!!

chemija said...

x jumpe sis pun,heheh^^

Ariena Hisham said...

Wahh. Patutlah muka Sis Marya Hana macam ada sepet sepet sikit. Haha. Mix ghupanyaa. Anyway, Happy CNY Sis :)

Am said...

gong xi fa cai!! :) angpau aku mana? xreti2 lagi? hahahaha

aliza zeke said...

last2 beli lip balm jer ea..haha

pakai mask etude house best.

FizaMustafa said...

dulu kitorang adik beradik takut woo tengok cina opera tuh. lintang pukang punye lari terserempak kat shopping mall. taktau asal takut. haha!

Amane Misa said...

untung la..mix ngan baba nyonya...patut la ade org panggil "kakak cantek"...

hehee..Xin Nian Kuai Le...Year of Dragon...(^_^)<3

Marya Hana said...

deardearyhaty.blogspot.com : seronok ade org belanja :P

Marya Hana said...

eesyaheera : thanks :) hehe.

Marya Hana said...

the::bored::sha : not me.. my mom yg mix. i dah jadi mixfruit.. ! kuikui..

:)

Marya Hana said...

chemija : aik? dok mana?

Marya Hana said...

Ariena Hisham : sis tak sangat. si bella lim tu yg mcm amoi.. (>.<)

Marya Hana said...

Am : lu punya ang pao haa? takda. penam pao ade.. (>.<)

Marya Hana said...

aliza zeke : tu lah pasal, hehe.

yeke? boleh try.. :)

Marya Hana said...

FizaMustafa : haah, ngeri kan? kalau i lak.. xleh tengok lelaki india yg pakai bulu merak tu, kemain takot kecik2 dlu..

Marya Hana said...

Amane Misa : ei makcik.. kemain lagi kau eh..

thanks nyet.. tahun kau.. naga !

Amane Misa said...

yeay...12 tahun aku menunggu tahun naga ni tau x...kalo bleh tiap2 tahun aku nk tahun naga..hikhik...love dragon...(>_<)<3

Marya Hana said...

amane misa : jgn suka sgt kau ni.. haha..