ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, January 26, 2012

Gong Xi Fa Cai , Ang Pao Na Lai .


Assalamualaikum kawan-kawan blogger yang dikasihi ^^
Belum terlambat untuk wish "Gong Xi Fa Cai" kepada sesiapa yang merayakan.


so ceritanya begini. gambar Chinese New Year haritu berduyun-duyun membuatkan aku payah memilih. bunyi macam best kan? [hakikatnya gambar hidong tengah kembang semangkok, mulot herot, mata sebelah terpejam, gambar entiti tu yang BANYAK oi]. membakau darah betol. so secara tak relanya, apa yang di upload adalah antara yang terbaik untuk tontonan umum. gambar untuk tontonan sendiri andai dimasokkan ke sini akan mengakibatkan bulu roma menegak, takot nak pergi jamban sengsorang, tidur berteman, tak selera makan, hidong berdarah tanpa henti dan eh cukop cukoplah kutok diri sendiri. hiewhiewhiew^^



aku perhatilah kan. CNY kali ni sepupu-sepupu aku ramai yang gendong baby.
ish ish ish kenapa aku je takde baby? muahaha soklan bodoh kali ini .




" Gong Xi Fa Cai , Xin Nian Kuai Le "
(sambil merungut sakit pinggang)

lari tema! orang pakai merah , kau pakai turqoise .



:: Kampung Pulau, Durian Tunggal, Melaka ::
sebelom gerak beraya. semua tak tahan lapar mencekik langsat sebakol dulu


then bergerak ke rumah A Yi (aunty)


sampai-sampai terus ada sesi tangkap gambar dulu
memandangkan diorang semua dah nak balik rumah


nayalah bella lim dudok betol betol depan camera
melebarrrr je haaa :D


seperti yang korang nampak, belakang tu wa tak usik langsong haaa ^^


ni anak Cheche NG, nama dia Rayyan




semua ada baby boy. leng chai ..


mak aku lagi lari tema. CNY dia bantai pakai baju benggali
asalkan bunga dia merah (u__u)

dah macam chindian aku nengok haaa ..



lepas mencekik kenyang-kenyang , gerak ke Cheng pulak .



yang tengah tengah pakai baju warna merah tu paling "senior" antara kami.
tapi kitorang punya ketinggian yang melebihi. alololo .. ^^

(perhatikan siapa main tipu. siap jengket kaki oi)



adik yang tak reti dok diam, Zaqwan anak raksaksa.
habisnya dia kacau "tempat sembahyang" diorang tu. kaki kan aje budak ni.



yang paling kiri tu uncle aku yang entah tahon bila nak kawen.
jangan sampai aku langkah jendol :p


p/s : baru perasan kehadiran entry ni. blogger ni kata Marya Hana "perempuan cantik yang ganas"? alamak! next entry aku akan bersopan santun, lomah gomalai sehalus sutera ek ? hikhik.



sekian sahaja, lari ............ ! bye bye ^^








57 comments:

fify said...

bestnya mix!

Pocket said...

yes, lari tajuk sikit. turquoise?
kenapa? hehe,

sonotnya diorg sambut raya!
bnyk dpt angpau?

Anonymous said...

kak maryaaaaaaaaaaa cantikkkkknyaaa awk..nak sangat jumpa awak face to face..one day maybe? hee !!! anyway nice entry :D keep it up my lovely sis maryaa :D

♥CIK SHA♥ said...

banyaknye angpau! nak satu!

Ariena Hisham said...

Untung Sis Marya ada sedare china. Sy takde pun ^^ Btw, nak angpau satu? ^^

dye.yana said...

wwahh bestnya mix. :) eh, ur mom chinese eyh?

Anonymous said...

marya mesti tau bahasa cina kan..boleh up 1 entry ajar kami mandarin nih. hehe

amirah anis said...

best nye dpt angpau!
ok.jeles~

nurmujahidah said...

LAA,, ada mixed chines upenye,, patut pun lawa,, saya suka awak la marya!!! hahaha,,, nape tukar header,, tak de dah gambar bf hensem die,, kih3

Liyana Aziz said...

kak yaya, lupa nak cakap, happy chinese new year! hehehehehe...

banyak x collect angpau? nak sikit!

syira syah said...

hey kamu mix yaa. :)

FizaMustafa said...

kadang2 je kot ganas . marya hana leng lui maa haha

dyra said...

wah , patut la muka awak macam cina . best nyaaaa

FatihahRadzi said...

Canteek baju :D

ir yien 9897 said...

owhh..
ada darah cina yerh.. patut lah cantik :)

Cik Zety said...

Nak tunggu marya pegang baby sndiri pulak :P

dyra said...

kak marya meh baca blog dyra , mention nama u laa
http://adierajohari91.blogspot.com/2012/01/my-favourite-blog.html

Umie Artoqiemie said...

meriah gitu gong xi fa cai. Umie punye gong xi fa cai duk rumah je.. ekhemmm, brapa dapat angpau taun ni?haha

sHy said...

actually..bila baca post ni..
ok..scroll..scrolll..
sambil tengok gambar..scroll lagi..
n scroll...
until tertengok gambar yang bukan untuk post terbaru kamu...

hah...is that ur father..???..hah!!..
shy kenal sangat..
n true..i'm mantan suksis UM..haha..

dunia ni sungguh kecik..
Oh no...

anyway, shy penah pegi umah kamu dulu...unless u remember me la..LOL

Cik Aish said...

waaaa...lama tak dtg sini..miss blog ni sgt2...niway..bila tukar header??? smart giler...niway... hcny! 1 malaysia!! hehe

Lelaki Godang (Ahmad Taufik) said...

Pehhh header baru. Haha. Oh keturunan cina rupanya. Cool! ;)

yanasensei said...

waaa ada keturunan cina rupanya. :D

cik najihah said...

baru tau akk mix :)

cik nur said...

best ada famili yg campur2 nie kan :)

mysara said...

bestnyer fmly cmpur
dpt celebrate sama2..

LemonSusu Skyjuice said...

banyaknye angpau!!hahah..budak kecik tu comel..!!

Syira Rara said...

ogg mix!..sweet sgt...saya baru follow ur blog..kalau rajin, singgah la my bolg n klau sudi follow me back..blh share byk cerita nnt (^__^)v

aniswany said...

waaaa..dapat angpau $__$

#hikhik anis yg mata duitan,entry pjng2 angpau je yg nk di komen =D

ahmad endo said...

bestlah pat angpow....hehehe...ok je mana de ganas....hehehe

Marya Hana said...

fify : best sbb dapat 2x raya kot..

Marya Hana said...

Pocket : sbb dah carik baju merah semua x berkenan.. dat is y..

kalau dah kahwin, tak dapat dah..

:P

Marya Hana said...

Anonymous : hai.. nak jmpe mcm mana, name awk pon takde. hehe (>.<)

thanks a lot dear, teruskan membace ..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : yg ni pon i rase tak cukop, nak kasik u..? er.. hehe..

(>.<)

Marya Hana said...

Ariena Hisham : haahlah kan.. tapi u boleh lawat kawan2 cina kalau ada.. maybe boleh dpt angpao. paling2 tak, penam pao mesti dpt gak :P kehkeh

Marya Hana said...

dye.yana : my mom tak. her mom ye (nenek i) hehe :))

Marya Hana said...

Anonymous : baba nyonya tak pandai ckp mandarin hehe.

Marya Hana said...

amirah anis : haha, jangan :P

Marya Hana said...

nurmujahidah : eh i biasa je tau ..

haa sebab utama tukar headerlah tu, ayah i dah godek2 blog i..

thanks a lot dear.. teruskan membaca :)

Marya Hana said...

Liyana Aziz : its ok dear.. thanks a lot.. (>.<)

Marya Hana said...

syira syah : not me, my mom :)

Marya Hana said...

FizaMustafa : lenglui ke. takde maknanya cik fiza .. kamu lg leng ..

(:

Marya Hana said...

dyra : thanks dear . lawa tu tolak tepi.. ! haha.

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : haiyoo merayap lah sikit. tahun ni tak kire, buat pekasam ang pao tu..

Marya Hana said...

FatihahRadzi : baju yg x ikot tema ni? haha.

Marya Hana said...

ir yien 9897 : aaa, my mom yg ade darah cina. i tempias tempias sekadar di pinggiran ade lah kot .. hehe

Marya Hana said...

Cik Zety : jgn bagi harapan terlalu tggi wahai cik zety hehe.. (>.<)

aww.

Marya Hana said...

sHy : ohh ohhh. keciknya dunia. yep, he's my dad :)

tak igt sgt siapa yg dtg, sebab sekali dtg ramai2 kan.. kalau ppuan maybe igt..

Marya Hana said...

Cik Aish : haah lah, baru nampak cik aish. hehe. actually dah berapa kali tukar2 header kot.. hehe..

Marya Hana said...

Lelaki Godang (Ahmad Taufik) : header tu mmg susah sgt nak stick pade 1.

mak saya. bukan saya. hehe.

Marya Hana said...

yanasensei : keturunan .. :)

Marya Hana said...

cik najihah : ohh, hehe. sekarang dah tawu kan :)

Marya Hana said...

cik nur : sememangnya ! :)

Marya Hana said...

mysara : tu sgt betol !~ hehe.

Marya Hana said...

LemonSusu Skyjuice : tak seberapa pon ..

aha, itu anak my cousin :) mak dia cina masok islam..

Marya Hana said...

Syira Rara : THANKS A LOT DEAR.. teruskan membaca .. yeah i will :)

Marya Hana said...

aniswany : hehe, dah tu tumpuannya ye dok? :p

Marya Hana said...

ahmad endo : wahahah. tak ganas eh? tenkiu tenkiu .. (>.<) penipuan ni..