ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, December 29, 2011

Puan Marya Hana.



Assalamualaikum kawan-kawan blogger ^^


Amacam ending Tentang Dhia. puas hati kome?hehe. kalau tanya aku, rasanya puas hati walaupon hero & heroin meninggal dunia. Kalau Zikir hidup heyyy teman tak dapat nak bayangkan ler macam mana dia hidop dengan perempuan tak sedo diri si Rose tu. dasarrrrr perempuan terhegeh-hegeh. eh emo apa kau ni Marya? tarik nafas .. kentot.. one more time bebeh! tarik nafas.. tahan ..



ok kita sambung. tu hanya intro semata-mata.



starting from now korang boleh panggil aku "Puan Marya". what the fish dapat title puan takda taufan takde tsunami ni. al-kisahnya pagi tadi aku call pejabat sekolah rendah yang bakal adik aku masuk tahun depan ni. ada lah benda-benda sikit nak ditanya. aku tersentap bila kerani tu kata :


"ya.. puan boleh datang ke pejabat nanti untuk dapatkan jadual pelajar tahun 1"


erk kejung aku kat tepi telefon rumah! PUAN? wow! haha.


mungkin aku lambat lagi nak kahwin. dan mungkin juga aku belum habiskan degree aku ni. hikhik. perasaan nak kahwin tu membuak-buak semenjak tengok Zikir dan Dhia (Tentang Dhia).


ini ke Puan Marya tu? ahak ahak gelakkan dia. muka macam budak tak cukop umur!
ok berhenti gelak. agak agak ah .. tahun depan 23 Tahun kot ..




untuk meyakinkan para pembaca sekalian, ehem .. silakan lihat semua persiapan adik aku untuk masuk darjah satu.. semua dibawah jagaan dan pengawasan Marya Hana.

serba serbi semua dah ada. baju sekolah kebangsaan & baju sekolah agama ^^

disebabkan budak Zaqwan a.k.a anak tarzan tu die-hard-fan Angry Bird..
maka aku beli pencil case pon "burung marah" itu :D

bag juga ^^

dia masok sekolah mana? sila baca betol-betol kat buku latihan tu.
ahaa sekolah yang sama akak-akak dan abang dia dulu

dari dulu memang aku kena tuliskan nama untuk buku latihan adik adik aku

masih ingat kejadian membalut hadiah untuk birthday kawan aku hari tu?
disebabkan failed , so aku beli pembalut yang senang ! zupzapzupzap siap!

Sabtu ni zaqwan ada orientasi kat sekolah dia. bak kata mak aku "Hari Melawat Tandas". kuikui. tapi betol jugak. yang paling penting budak-budak kena ingat tandas kat mana .. jangan kira nak kincit merata-rata..

risau jugak hari pertama dia kat sekolah. hope dia berkawan dengan budak baik-baik. budak pandai. and paling penting dia pandai berdikari . al maklomlah adik bongsu ..

p/s : Thanks Fatin Nasir untuk entry "I Adore Her". & Kenshiro untuk entry "Blog Wanita Terbaik 2011".



oklah , bye bye.










40 comments:

Eza Boom Boom :) said...

kakak yang loving gilerr..Hehe. best la jadi adik bungsu macam adik kak marya. :)

Shurazirah Sukhur said...

aminn, semoga cepat2 dapat title Puan tu.hehe agpun i tengok you macam dah ada bakat jadi ibu mithali tolong prepare barang2 sekolah untuk adik you tu.heee

chEntA said...

untung la ada kakak macam Marya Hanna..eh,opss Puan Marya Hanna..hahaha..
fenomena angry bird akan berleluasa di sekolah..hehehe..^_^

nurmujahidah said...

muja pun salu kena pedulikan barang2 adik,, borim gak,, tapi best :D

Najwa Fatin said...

hee~ baeknya Cik Puan Marya Hana :)
welcome back to school ouh adeq comel !

myra abdullah said...

samalah kite..tiap tahun dok tolong tulis name utk adik.huuuu

Rozuan Ismail said...

kih kih. puan marya yang baik.syg adik gituh

twinkle twinkle said...

huhu stok2 angry bird

sLpmEpLz™ said...

wah, kembali ke sekolah.
ayuh!

fatin natasha :) said...

hai PUAN MARYA HANA ;)

storyfromme said...

sekarang ni pun saya tengah uruskan barang2 sekolah adik-adik.biasa la, kakak sulung la katakan.

alin~hazlin~ said...

marya tulis macam saya.. ibu jari menjulur keluar... hahha

♥CIK SHA♥ said...

hai puan marya..

comel gile pencil box tu..;p

itu jugak kerja parttime saye..balut buku sekolah dan tulis nama..tp untuk adik sedara la..yg mak asuh dr kecik..sebab dah takde adik yg sekolah lagi..ehehe..

Cik Zety said...

Puan Marya...wah, satu hari nanti insyaallah.

Tak sempat nak tengok Tentang Dhia part last, tapi youtube kan ada :)

Wish kat budak kecik tu 'belajar rajin2' hehe :)

Finaz Jaafar said...

fine kakak yang sangat bertanggungjawab..tulisan pun cantik kot..

mysara ramlan said...

adik kak yaya masuk darjah satu... adik mai masuk tingkatan satu and nak kena siapkan dia macam budak2 darjah satu... grr.. geram!

ezzaty said...

alalalala..care akak jaga adik akak tue da macam puan marya sungguh ;p

Maly F said...

kakak kita tak pernah buat macam tuh pun. hoho

Botak said...

suara macam makcik kot., sebab tu panggil puan., hahahaha..

Syazwani Mazlan said...

Puan Marya ni sgt rajin lo..hehehe.. blog awk tersenarai dlm blog pebret sy..keep blogging ya! :)

http://syazwani30.blogspot.com/2011/12/6-blog-yang-aku-suka-tahun-2011.html

Marya Hana said...

Eza Boom Boom : haha takde maknanye budak tu salu kene piat telinga..

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : haha. bakat jadik seorang ibu yg selalu kena buli dgn anaknya jelah nnt.. ngan adik pon asyik kena tibai.. so suami mst dapat yg tegas.. ! ^^

Marya Hana said...

chEntA : puan sgt! haha.

angry bird memang fav budak2 kecik kot.. (akak die pon terjebak).

Marya Hana said...

nurmujahidah : takpelah, untuk adik2 kan.. kalau x sape lagi nak diharapkan :)

Marya Hana said...

Najwa Fatin : hehe.. ^^ adik comel tp nakal cik najwa oi..

Marya Hana said...

myra abdullah : patotnya dapat gaji lah kan..? >.<

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : sape x syg adekkk oi ! >.<

Marya Hana said...

twinkle twinkle : perkara biasa..

Marya Hana said...

sLpmEpLz™ : ayuh kembali ke sekolah, ayuh!

Marya Hana said...

fatin natasha : haha, hai cik fatin natasha :)

Marya Hana said...

storyfromme : alhamdulillah, untung adik2 awk.. :)

Marya Hana said...

alin~hazlin~ : ohh perasan ke..? haha. ketara sgt la kot.. al maklom jari panjang2.. :P haha.

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : alaaaa. cik sha tlg jadik mak sedara zaqwan si anak tarzan boleh...? :D mcm baik je makcik ni.. kehkeh..

Marya Hana said...

Cik Zety : ahah, tonton pon boleh..

aaa, insyaallah.. ^^ adik2 zety pon.. rajin2 belajo..

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : hehe maceh.. :)

tulisan cantek kah..? maseh .. >.<

Marya Hana said...

mysara ramlan : laki ke ppuan tu..? mak ai.. ~

Marya Hana said...

ezzaty : haha biase ah, bongsu.. ~ >.<

Marya Hana said...

Maly F : yeke.. rugi ah.. tak bermanja.. hehe..

Marya Hana said...

Botak : suara mcm buluh betong kot.. haha >.< adeh..

Marya Hana said...

Syazwani Mazlan : thanks a lot Syazwani Mazlan :)