Tuesday, December 6, 2011

Promosi Filem di Dewan Sri Budiman, UiTM Shah Alam.

Seperti tahun-tahun yang sebelumnya..



Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik atau nama baru fakulti kami Fakulti Skrin, Teater dan Animasi mengadakan promosi filem. dua buah filem so kali ni filem apa ya?

satu : Suatu Malam Kubur Berasap arahan Ernie Chen
dua : Bujang Terlajak arahan Prof Madya A.Razak Mohaideen


hari pertama promosi filem Suatu Malam Kubur berasap. hurm.. kurang menyengatlah ! genre filem ni seram komedi. susah juga nak buat orang gelak. 15 minit pertama ada jugak watak yang macam dipaksa-paksa menggeletek sanubari ni. tapi "TAK GELAK" pulak aku ni !



bukan aku taknak gelak sebab lupa pakai gigi palsu. cuma ..

penyampaian tu tak sampai. semua dialog nak dilawakkannya !
maka jadilah sebegitu ghope..


tapi tak dinafikan, ada juga beberapa part yang buat aku gelak besar. ada pulak "hantu gemok" dalam filem tu? HAHAHA~ ops sorry ..



filem kedua ialah Bujang Terlajak . memang lawak ! aku gelak sampai tepuk-tepuk dahi orang sebelah. erk , hehe. salah satu kejayaan filem ni maybe pelakon-pelakon komedi yang popularrrrr kan ? sumpah tiap-tiap minit aku gelak. bukan nak promote filem lecturer aku, tapi hakikatnya Bujang Terlajak better than Suatu Malam Kubur Berasap ..



so sesiapa yang terlajak tak dapat tengok filem ni kat UiTM semalam, moh le ramai-ramai ke panggung wayang nanti ye ! mesti korang gelak sampai lenguh lenguh mulut, urat kentut tercabot.


sompek laei mokcik ni tangkap gambar dengan her beloved roomate :')



kawan-kawan yang sentiasa menceriakan hari-hari ku di UiTM :)


cik anna kita yang sangat busy , see ! tak pandang camera pongggg ~




p/s : siapa pergi Dewan Sri Budiman,UiTM semalam dan kelmarin
untuk promosi filem angkat tangan !








31 comments :

hazanis said...

saya xboleh nk angkat tngan sbb xpergi..:P

nina athiramisu said...

boleh la nty tgk bujang terlajak..mcm lawak giler je..

kura said...

*sy angkat tangan*

penat kot travel melaka-shah alam demi nk tgk promo.

kann. haha

musya said...

wow best nye..org luar tk boleh dtg tgk ke?

Fana | Aqim said...

tak pegi pun..huhu..tapi fazura berlakon!!yes minat ngan die :p

Amane Misa said...

marya hana kalo bab nk amek gambar mmg sempat je... your beloved roomate tu dah macam opera cina plak...:P

btw..thanks for coming...:)

Dylla Fadzil said...

wahhhh dah panjang rambut you hihi

niesa hussein said...
This comment has been removed by the author.
Rozuan Ismail said...

memang selalu ada ke promosi ni

chEntA said...

bestnya dpt peluang tengok dulu..takpela..nnt nk try mencelah dkt mn2 wayang nak tgk bujang terlajak..=)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bujang telajak.. best tak?

Bujang Terlajak said...

http://bujangterlajak2012.blogspot.com/

La petite cherie said...

Bujang terlajak looks hilarious cause Johan and nabil ader :D

♥CIK SHA♥ said...

nak pergi tengok bujang terlajak la nnt..mcm super duper lawak je..;p

Umie Artoqiemie said...

*angkat tangan*
aku tengok bebudak uitm tunggu depan asrama dorang kemain banyak.. hahaha..kat puncak perdana.

Marya Hana said...

hazanis : hep ! kenape x pegi..? hehe..

Marya Hana said...

nina athiramisu : yep. memang lawak gila. !

Marya Hana said...

kura :betol ke pergi ni..? musykil..

Marya Hana said...

musya : boleh boleh.. next time pergi la..

Marya Hana said...

Fana | Aqim : die sangat cantek ! :)

Marya Hana said...

Amane Misa : kau mmg opera cina. jupun ! haha.

okeh, best !

Marya Hana said...

Dylla Fadzil : haah .. ni pon i nak trim..

Marya Hana said...

niesa hussein : ohh yeke. so ape comment u..? :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : tiap2 sem..

Marya Hana said...

chEntA : jangan lupe tgk, best !

Marya Hana said...

FIFIEY LYCHEE MARATION : SANGAT BEST ! >.<

Marya Hana said...

Bujang Terlajak : haha lawok ! :D

Marya Hana said...

La petite cherie : haah setuju ! dua org tu terbaik >.<

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : silakan cik sha.. x kering gusi le .. kompem..

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : pergi ke umie..? amboi.. xnampak ponggg..

ahah, diorang tggu bas lame bebeno..

Asy Faro said...

eh kak marya, uitm shah alam jugak ke? hahaha