ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, December 13, 2011

Prank and Jokes.

" We turn not older with years, but newer everyday - Emily Dickinson "
Assalamualaikum kawan kawan blogger. 


Semenjak aku dah tak berapa busy ni, aku jadi seorang yang kuat mengelamun. Lamunan terhenti bila orang-orang sekeliling kata " hey yaya apa yang kau menungkan tu doh?". ok ok aku akui makin kuat berangan lately. semua sebab penangan Ombak Rindu.


berombak-ombak hidup aku, sampaikan masa japanese oral test tadi aku bawak props gambar "Aaron Aziz" kat sensei (cikgu) as my "koibito" (kekasih). suddenly sensei kata " awak peminat Aaron Aziz eh".. (sambil terkikik-kikik) LOL. dia perasan ke tu gambar Aaron Aziz? baru nak fefeeling jadi "koibito" dia. muahahaha. 



Korang, jujur aku kata ..



aku terkaku terkelu terkematu masa type entry ni. maybe agak lama tak menaip so ayat aku macam "skemaaaaa badot". skema pon skemalah ye dak? janji korang sayang! eh okay seperti yang aku janjikan . aku memang nak update since yesterday. tapi mata ni jahat tau, kerja nak buat taik mata je. hikhik.


tahun ni rasanya paling banyak surprise birthday party yang terjadi dalam hidop aku. birthday zueziana, marina, diri sendiri, and baru baru ni birthday ema, classmate aku. (plus sebenaunya nak buat surprise utk si dia hari tu tapi busyyyyy sangat, kesian dia)

plan asal nak kenakan ema , sebab dia ni jenis yang cepat menangis kalau tension. so macam-macam benda yang kitorang nak create supaya dapat kenakan dia. tapi memanjang tak jadi ..


at last kitorang decide untuk buat surprise kat rumah dia (kolej) which is atas rumah aku ni je pon.


petang tu mintak tolong si dia untuk teman beli cake. dayang-dayang yang ikot ialah dua heko ikan buntal iaitu shinkumi fatin and zueziana evans. (nickname mereka, geli ketiak aku)





korang suruh lah aku angkat barang-barang teknikal yang superduper berat sampai retak tulang temulang but jangan suruh aku "balut hadiah" ! hancur lebur .. 

actually butterfly tu dijadikan hiasan untuk mengaburi mata birthday girl supaya tak tertumpu pada skill marya hana membalot hadiah itu (T.T) ghope gampang .. 


aku dapat satu idea, last minute.. apa kata kita deco-deco sikit rumah diorang supaya nampak berseri and ada jugak port untuk kita borak-borak masa potong cake .

so nampak tak gambar kat atas, my teddy termasok dalam kategori props. haha. 
sebab dia gila glamor jugakkkk ! 



semasa sesi deco , birthday girl ada hal kat damansara. so kitorang (aku, fatin, zueziana, ana) macam lipas kudung buat itu ini. 



disebabkan ada baki lilin yang berlebihan dari props filem pendek Al-Jahiim haritu, apa kata kita gunakan sebaik mungkin. Zueziana and Fatin susun lilin-lilin tu menjadi huruf "HB" (happy birthday lah deyyy)


aku pulak sebok menampal nama si birthday girl tu.


"emahana" siap !  bukan marya hana ye. ekekeke.
wah teddy aku dah ditemani girlfriends lain lah :') 


tiba-tiba tersedar, air botol tak beli. ada jugak yang tercekik banana chocolate cake ni karang ! so aku dengan busyuk masyem tak mandi mandi turun pergi koop mencari air botol. apa yang aku dapat? takde air botol besar? yang ada pon kecik kecik je. apa keheylah ni yob.. so aku dengan hampanya mesej one of my friend yang keluar sekali dengan birthday girl , suruh beli air botol. 


tapi.. malang tak berbau. (cuma aku je yang berbau masa tu, sebab tak mandi)


diorang dah nak sampai puncak ! kemainlah aku kelam kabot . al kisahnya budak budak yang deco-deco dengan aku tadi tengah ulalalala mandi manda . memang diorang mandi kerbau jelah kot .


teros aku panggil budak-budak lain naik atas rumah sekarang !
perintah berkurung . haha. 


pandainya aku, mandi TAK. tukar baju je. haha. 
masa ni tengah tunggu birthday girl naik rumah dia  .. 

dah berbahang gila, dengan lilin yang banyak 


tu dia birthday girl kita, ema yuhana

orang yang tulis nama atas cake ni memang nak kena penampo jepun.
ema yuhana jadi -----> emayana ! mak ai ..










semua yang terlibat :') 

classmate since diploma 2007.

mastermind for this surprise birthday party
zueziana and me :')

akhir kata , happy birthday ema. kita dah 22 tahun. next year bertambah-tambah lagi umur kita. tapi kenapa kita semua macam kanak-kanak ribena. kan? haha.



p/s : lately beberapa blogger ada review blog aku, masokkan dalam list blogger pilihan, THANKS a lot ! sayang pembaca-pembaca blog ni .. <3 







28 comments:

lynnaiza said...

so sweeetttt.bestnye korg.meriahhhh. ;)

LurfyLiyana said...

kak yaya, yana mimpi AA hari tu, terbayang2 dia peluk aii yg konon2 izzah dalam OR... hahahahhahaha

homaigaaddd! rindu zaman celebrate birthday dengan budak2 rumah! sedihnya!!! terimbau kembali...

happy birthday senpai...

yasmin iskendar said...

sis yaya tak nampak macam 20's :) btw love your blog ;)

Ip Man said...

untung la korg besday ade org sambut..
kesian den..
Ahahahahahaha =p

Teenager Housemaid said...

sweet-sweet je semua gambar ni..:)

aimi said...

seronok nye... kite kne mandy tepuk n blusher krim kek je =)

fareha kamal said...

best gilaaaaa buat event gini! :)

kura said...

seronoknya kena prankparty.. sobss.. tak apa siapa pun nak buat kat kite. sobs. sobs..

♥nurulizzatie♥ said...

so sweet buat macam nih. hehe :D

EmA HAna (^_^) said...

hahahah....tq marya....tahun ni banyak betul bnde yang suprise and prank kan...xpe tahun depan kite continue lagi....

nalsweet said...

heibat tul budak-budak nih..rajin kan main..

rajin2 lah hapdet blog ye dik..buhsan takde citer nak bace..hehe

♥CIK SHA♥ said...

rajinnye yaya dgn kawan2 wat serprise besday party..meriah!

pssstt..tu ipman dah majuk tu..;p

Finaz Jaafar said...

best gilaaaa dapat sambut bfday member macam ni..kreatif korang kan,..

Marya Hana said...

lynnaiza : hehe. tq :) last minute agak kabut..

Marya Hana said...

LurfyLiyana : mak ai,ni lebih ni yana .. hahahaha..

sambung degree x..?

Marya Hana said...

yasmin iskendar : yeke..? awww.. x sangke. abes mcm umo berapa..? :P

Marya Hana said...

Ip Man: jangan nak bajet touching eh.. wek. !! :P

Marya Hana said...

Teenager Housemaid : hai.. TQ :)

Marya Hana said...

aimi : hehe. samelah i dlu kena mandi tepung+ air sabun..

Marya Hana said...

fareha kamal : not bad ..

Marya Hana said...

kura : kura kura ada tarikh lahir ke..? :p

Marya Hana said...

♥nurulizzatie♥ : hehehe. tq :)

Marya Hana said...

EmA HAna (^_^) : tahon depan sape mangse seterusnya.. jeng jeng jeng.

Marya Hana said...

nalsweet : hikhik..

ok kak.. insyaallah.. ramai lagi blog2 best yg akak boleh bace.. :)

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : tu lah.. dah free ni, so ade mase nak buat surprise..

die memang menggatal nak merajuk2 pulak.. :p

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : kreatif sikit2 ah.. hehe.. tq finaz :)

myra abdullah said...

waah!!! i likeddddd! =)

BESTLAH kalau org surprise birthday ni..huhuuhuhu

naziyatul fatihah said...

sangat cool =)