Tuesday, November 8, 2011

Zoo Negara, Ampang Hulu Kelang.

Kali ke-3 pergi Zoo Negara macam dah hafal berok dok tang mana. tapir kat mana. Nak buat macam mana , mak aku yang "YE YE O" ajak aku join. jangan haraplah dia saja saja ajak join, mesti ada udang di sebalik magie goreng.



mama : esok kau ada nak merayap mana mana tak?
aku : takde (-,-)
mama : oklah, esok nak ajak pergi zoo negara.
zaqwan : yeayyyy (sampai tidur malam mengigau ngigau excited benau)
mama : jangan lupa bawak camera kau. nak suruh ambik gambau.
aku : (oh tu agenda beliau haha)





dari kiri : aku, mak aku, zaqwan dan bibiknya, dua yang hujung pekerja mak aku + anak saudara dia.

takde dalam gambar : bella lim


still ingat bella lim? adik aku yang dah lama tak update blog tu. dia tengah cuti semester jugak. so dia pon terjebak.

beruk jambul ----> bestfriend bella lim



dia nak jugak ! dah macam M.Daud Kilau haaa. berkilau kilau




adik aku paling nak jumpa zirafah ..




hoi serabainya aku !




perwatakan : kakak yang penyayang. jadi tak? wakaka.


mula mula kemain berani lagi. bila aku nak tangkap gambar, muka dia yang jijik tu memang diluar kawalan haha.

setelah penat berjalan ..


budak yang belakang bella tu gila kamera jugak. ada lagi beberapa gambar yang dia pon galak pandang camera orang .. haha ..

hoi pompuan ! update blog lah cepat ..

ok semua, lepas zoo negara aku ada pergi satu lagi tempat. cer teka ! tak kose? haha










32 comments :

Dang Intan Duka said...

hohoho
nice holiday..


peace

rara pinkmafia said...

beshnya g zoo,rara yg dekat ni pon ntah bile lah nk singga zoo.hehe

Cik Zety said...

Blog marya da berubah wajah. hehe, nice header dear :)

biskut chipmore said...

lamanya xpegi zoo negara~

hazirahahmadrazi said...

hahaha..akak jaat ( beruk jambul= bellal lim)

comel2 ! kak pksa dia hupdte kak. haha
tgh cuti skrg kn :D

AdibahAzman said...

zoo negara? dibah tak pernah pergi
-.-

ehem ehem header dia header baru lah. sweet kau jah. hahaha

Amane Misa said...

kali ni g zoo negara blh la amek gmbar posing sana cni..
pasni g zoo negara posing bg 'kawan2' mkn ngan cuci kandang...

oppsss..hehee...:P

bella lim said...

celaka lah kau. sikit sikit suruh aku update. nyakitkan hati je. letak gambar aku buruk buruk pulak tu. setan

Mila Ahmad said...

dulu rumah saya kt kemensah tu hari2 wajib lalu depan zoO tapi xpenah singgah pun haha..kejam kan? kpg kemensah ada jeram kalau teringin boleh pergi mandi hee~~~

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

nice!!tetibe teringat masa jadi sukarelawan zoo negara ini anjuran uitm..hoho..adesss

Umie Artoqiemie said...

xtvt yang sangat penyayang.. asal adik kak marya pesen macam m daud kilau? hahaha..

Elie Lily said...

zirafah tu boleh jadi geng kak yaya..tinggi! hehehe..

eh..maap-maap! ehehe

hanabunga said...

Last time pergi zoo negara bila eh.time 7y/o kot.now im 18 hee

Myra Arshad (: said...

lol. tetiba trus rasa loser sbb tk penah pegi zoo negara. kehkeh. happy hols :)

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : xde ah holiday mane.. dokek yo.. haha..

Marya Hana said...

rara pinkmafia : dok mane..?

Marya Hana said...

Cik Zety : hehe. tukar mood.. thanks cik zety :')

Marya Hana said...

biskut chipmore : tu lah.. rasenya same je mcm kite pegi kecik2 dlu..

Marya Hana said...

hazirahahmadrazi : haha. dengar kate die dah update blog.. :P

Marya Hana said...

AdibahAzman : x pernah..? pow ah dayah.. haha..

yeke..? thanks..

Marya Hana said...

Amane Misa : tu NANTI dlu kak yana.. hahahahhah..
aku harap x jadik ah trip tu.. wuu.. bape kali aku nak gi ni woi..

Marya Hana said...

bella lim : ADA AKU KESAH..? zzzz..

Marya Hana said...

Mila Ahmad : ooo dlu mase kecik selalu mandi gak kat kemensah tu.. ~

Marya Hana said...

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- : i sem ni akan pergi sane jugak utk jadik sukarelawan.. adesss.. dah jadi kali ke-4 i gi sane nnt.. T.T

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : die feeling koreaaaaa .. bukan m daud kilau.. haha

Marya Hana said...

Elie Lily : haha takpe2.. dush dush..

Marya Hana said...

hanabunga : hamboi.. lamenya....

Marya Hana said...

Myra Arshad (: mase kecik2 pon xpenah..? dlu i cikgu sekolah tadika yg bawak.. dokek yo..

s h e d O t said...

mak marya kerja apa?
*eceh tetiba nak sebokk*
em, akak baru jadi follower marya..marya rajin update..sukeee ;)

lagi satu sgt suke blog bella lim tuu..tapi memandangkan dia susah sgt nak update blog..so agak terkilan untuk follw dia..
*pesan kat dia suh salu update blog yee..hehe..blog dia sgt kelakar*

Marya Hana said...

s h e d O t : mak ada kedai nasi ayam dekat medan selera setiawangsa..

ohh okay, i will.. thanks 4 ur support.

Amane Misa said...

hahaha...ko g banyak kali pn xpe..tu kn dah jd rumah ke-2 ko...hikhikhik...

Marya Hana said...

Amane Misa : wak lu.. haha