Wednesday, November 9, 2011

Blogging boleh GLAMOR.

"cer citer kenapa kau blogging? sebab nak glamor eh .. "
[ boleh sumbat mulot kau dengan kasot size 7 . lagi syok kalau tercalit taik kucing cirit kat tapak kasot tu hiew hiew]






Ada tak kawan-kawan yang bukan dikalangan blogger dan pernah mengajukan soalan yang sama tapi tak serupa? ekeke. so apa yang korang jawab?

  • YA. MEMANG NAK GLAMOR PON. tapi apakan daya followers baru 10 ketol.

  • blogging untuk baca sendiri je sebelum tidur.

  • memperlihatkan kehebatan skill menulis aku . ohh jiwangnya .

  • memaki hamun musuh musuh ketat dan sendat di alam maya.

  • saja-saja nak ada blog . sebab kawan-kawan semua pakat ada blog ! haih tak boleh jadi.

  • sebagai diary harian , nanti cucu cicit boleh godek godek macam mana kehidupan nenek mereka dahulu kala. pergi dating kat mana , makan hape. berapa ramai scandal..




em cepat marya pikir contoh ! apa ye apa ye .. pernah tak korang beli satu barang . ok, let say korang beli handbag yang saling tak tumpah macam mak datin usung pergi spa and suddenly kawan korang kata " euwww, aku tak suka handbag kau tu.. ". seminggu kemudian hari berganti hari ~ tu diaaaaa, ke hulu ke hilir dengan handbag mak datin korang but dia beli different colour (-.-)



the thing is , orang yang mengutuk tu kagum/ suka sebenarnya dengan kita. cuma tak diberi peluang untuk maju sedikit ke hadapan. so dia follow dari belakang and just pandai berkata-kata sahaja.




Whatever it is .. yang pastinya kalau bukan hal blogging pon orang tetap tak senang duduk, nak pi kacau jugak bontot orang lain . bak kata adik aku "kawan aku tu glamor tapi ramai tak suka dia, mengumpat sana sini ".



hey its normal .. nampak sangat apa ! orang benci sebab orang dengki dengan kejayaan dia. orang yang sebok mengumpat tu ado? takdoo tu yang buat kerja part time buat ketupat (mengumpat).



lately kawan aku macam down sikit. perkara biasa, shooting matter.. kalau kawan aku kata " ya.. macam mana ni? nanti apa pulak orang kata". senangkan hati sendiri. jangan fikir sangat. eh lantak pi lah apa orang nak kata. yang penting kita tahu niat kita. kita tahu diri kita dan yakin dengan apa yang kita buat. enough !


blog aku memang dikategorikan sebagai personal blog .. gambar aku, adik beradik sepupu sepapat aku. tok nenek , dan segala-galanya tentang AKU. masih berminat nak follow? teruskan.. bertambah tambah sayang .. hehe..

adik aku kata makhlok tu "kak marya". sebab kat badan dia ada huruf "M".
Mcdonalds lah dek. hukhuk.

ok blogger ! jom blogging seperti biasa .. orang nak kata apa lantaklah .. GLAMOR ke blogging ni? dah beberapa tahun blogging biasa je .. ~ takde pon orang lari-lari mintak autograf ke, buat banner keliling kampus ke. kan?

tak dinafikan memang ada blogger yang glamor sebab blogging. tapi berapa sangat bilangannya? kejayaan tak dapat dicapai tanpa usaha. kot update blog pon setahun sekali, glamor antara kawan-kawan pon boleh lah .. dari takde..


ok bye :')








61 comments :

merpatisejoli45 said...

ak suke post ko ni marya! :)

Ip Man said...

rezeki u la dah glamor dlm blogging ni kan.. :D

mizzkechique said...

glemer?? MK blogging sbb minat n suke²..

MEDIHA OMAR said...

Love your point of view! Will definitely follow you Marya! Love, Dea

aizadalias said...

untung laaa glmr ;pp

fYZa said...

sotoju*setuju* bangat!

Cik Zety said...

masing2 ada tujuan masing2 yg penting tak kco org lain kan kan ?

Elie Lily said...

jadi blogger glamor, bahaya jugak..tak pasal2 jadi public figure.. buat silap sket, habis kena hentam! ceit! hihi

Mila Ahmad said...

mila buat blog sebab nak kongsi2 cerita..gegurl 2 cumey muncung dia yg mhal 2 hee~~~

Rozuan Ismail said...

aku blogging sebab aku hensem.mampu statement mak.haha

ayu sleeping said...

salam kenal marya....singgah lah kat teratak sy

Ayuraza said...

hahaha..kelas kau maria..
ini mengata akak ke hape update setaon sekali..mueahhahahaha :P

yang penting ikhlas..lantak ler deme nak cakap ap kan..

Dang Intan Duka said...

macam-macam...
yang penting, kita hepy dgn apa yg kita buat.. tak gitu maria oi..??


hahha
peace

NANJ said...

kelassss kau maria ehee..tpi kite pling suke toys mcd tuh..nak jugak :(

laskar pelangi said...

dear. tutup jerk telinga kalau ada orang berkata sedemikian.depa dengki sebenarnye tu.kan:)

Umie Artoqiemie said...

memang boleh glamor, kalah retis haha..
semua tentang kak marya aku tahu haha..
itulah personal blog..

Amane Misa said...

x mampu la nk glamour cam blogger marya hana tu...huhuu...

p/s: jgn mare yea.. mrs. ip...<3

namaakulynn said...

aha!same goes to me. my blog,my words,my life! hehehe. pedulikan je lain2. :P

Finaz Jaafar said...

kite buat blog sebab nak mengadu, cerita macam2 dalam tu..ala2 diary gitu..chillex je tak glemer pun..

Marya Hana said...

merpatisejoli45 : yeke dila.. tq2.. :)

Marya Hana said...

Ip Man love :sape kate.. memandai je.. :P

Marya Hana said...

mizzkechique : hehe. same lah.. :)

Marya Hana said...

MEDIHA OMAR : thanks a lot mediha.. :')

Marya Hana said...

aizadalias : yg glamor je untung..? hehe

Marya Hana said...

fYZa : kan ! :)

Marya Hana said...

Cik Zety : itu paling penting. kalau cucuk sarang tebuan, naya..

Marya Hana said...

Elie Lily : lumrahlah tu elie.. so wat dek jelah gamaknya. kalau glamor la ponnnn.. hehe

Marya Hana said...

Mila Ahmad : yep. nak2 kalau ade org yg sudi bace blog kita, be++++ happy and semangat nak blogging..

haha muncung die xleh bla.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : lepas ni kau kena hentam. ahahahhahha

Marya Hana said...

ayu sleeping : wasalam.. insyaallah >.<

Marya Hana said...

Ayuraza : kelassss ! hehe.

eh x mengata sape2 pon.. general. hehe.

betol3x..

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : gitu lah dayah oi.. hehehehhe..

Marya Hana said...

NANJ : nak? haha, sila beli sekarang. masih ade.. :P

Marya Hana said...

laskar pelangi : takde yg dengki. selain yg dengki2 belaka.. :)

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : ok , soalan pertama. berapa umur akak..? :p

Marya Hana said...

Amane Misa : siap kau kak yana haha..

Marya Hana said...

namaakulynn : yeah ! setuju..

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : aaaaa. nak mengadu. yelah kadang2 bukan sume org nak dengar luahan hati kite. tulis dalam blog kurang2 ade yg bace .. kan ~

myra abdullah said...

woaaah! cantik header!!!! suker-sukerlaah.
sgt menarik dan tertarik lah ^0^.
hehehe

Marya Hana said...

myra abdullah : hehe. thanks a lot.. :) baru tuka semalam ..

Zuziana Abang said...

marya bukan kata blogger je dikutuk2 yang gemok mcm aku ni pon ada org dengki..haha manusia mana nak bleh kawal mulot oh.apa pon kita ttp happy xkcu diorg ilek je la.

yang kawan ko tu risau pasal shuting aku tau sapa hahha shnkumi....

♥CIK SHA♥ said...

glemer ke tak glemer ke dengan blogging ni tak jadi masalah kan yaya? janji apa yg kite tulis org terhibur baca..ye dok?

AdibahAzman said...

suka entry ni <3

Cik Aish said...

hehe..glemer? weeee...tak nah terpikir pun sume tu..blogging just for fun..kepuasan diri..bila org baca n komen, lg rasa puas..tp bila kt kat luar, takde rasa glemer pun..hahaha..

onie said...

blogging ni cool gila kot, onie pon banyak kena kutukan jugak,tapi sebagai penulis kena be profesional,jangan cepat melatah,biarkan mereka yang cuba nak benci orang lain...

Marya Hana said...

Zuziana Abang : benda ni xde kena mengena pon ngan aku. and bukan aku yg dikutok huhu.. secara generalnya..

haha. yg bab kau kena kutok tu, mmg perang !

yezza. shinkumi.. haha

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : iyeeeeeee sgt. glamer bukan benda utama..

Marya Hana said...

AdibahAzman : thanks.... :)

Marya Hana said...

Cik Aish : kalau glamor tu naseb badan ah.. bukan diminta kan.. yg penting org suke dengan penulisan kite. kan cik aish.. ~

Marya Hana said...

onie : hehe. betol2.. :) asam garam..

yqnq ellyana said...

wow..memang panas entry nieh..haha..

btw,nice one :)

NURUL ASHIKIN said...

glamer~ penting?seronok menu... lis...dan memberi kepuasan... blog dah jadi medium bertemu sahabat2.... seronok, terhibur... hilang masalah

Marya Hana said...

yqnq ellyana : panas camne tu..? hehe.

thanks. :)

Marya Hana said...

NURUL ASHIKIN : setuju. nak2 kalau dapat respon mmg puas hati.. :)

rarizzar said...

follower baru ada 2 ketul... glamer tak, glamer tak? ^^

cik nur said...

tuh la pasal kalo blogging belum tentu fames pun biar la apa org nak kata dengki la tuh hahaha

Marya Hana said...

rarizzar : glamor habis ! ^^

Marya Hana said...

cik nur : asalkan diorang bahgia.. ^^

cik ateen said...

hehe..mst laa bole glamour..lg2 blogging mcm marya..hehe
singgah setelah lama aten xberblog..
:)

Marya Hana said...

cik ateen : boleh mmg boleh.. tp susah kan..? hehe.

eh marya pulok ..

hai.. welcome back..

Sizzling Suzai said...

hah simple n sharp..sape xnk glamer lg2 bole buat duit ma..haha..u r most welcome to visit mine dear ^^

sizzlingsuzai.blogspot.com