ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, October 28, 2011

Couple Potrait ♥

Dari sekolah menengah minat aku bermuncung muncung itik depan kamera. Masa tu aku pakai handphone Nokia 8310 mana hadoo kamera nyah ! TENSION ! then aku sesah handphone sabun bapak aku. masa tu kira paling canggihlah kot ..





lepas sesah handphone sabun bapak aku , aku pon .. :
  • ada handphone kamera sendiri ! bertambah tambahlah koleksi gambar syok sendiri dan kalau tengok balik sekarang, sendiri pon boleh muntah, cirit, rasa nak hempas laptop! ohh sorry ter'emo.

  • ada DSLR . itu pon terpaksa beli untuk subjek cinephoto. kalau tak, idoknya nak keluarkan RM 2000++ masa tu. merana tak dapat shopping sakan habiskan duit PTPTN yang akhirnya selalu mintak duit mak bapak sebab tak cukop duit nak beli makanan kenyangkan perot sendiri. hehe. ada DSLR pon tak banyak tangkap gambar sendiri , cuba kau bayangkan tangkap gambar sendiri guna DSLR, nampak hidong besar, muka seketol tol tol. haish.




korang perasan tak gambar syok sendiri dalam blog ni, adalah ehsan diri sendiri menjadi photographer tak bertauliah. kalau pergi mana mana segan nak kata :

" weh tolong ambik gambar " (permintaan kali pertama)

" weh tolong ambik gambar " (permintaan kali kedua)




kali ketiga .. just pandang je kawan tu.. (cebik sikit) then dia kata ..

"haa yelah. bak sini aku tolong tangkap gambar.."


so kesimpulannya , aku suka menadah muka aje ! mau bukti?


******
******
******
******
******



taraa ! aku dan si dia .. before this tak pernah pon ber'phootoshoot bagai ni. aku yang tangkap gambar orang ade lah . memandai suruh orang posing macam tu, macam ni..

ceritanya ..



si Syazwan Yazid (pemilik blog Dunia Khayalan) ni bestfriend si dia since sekolah menengah. dia ada offer kat siapa siapa yang nakkan photoshoot for free. janjinya couple yang still belum berkahwin di Syazwan Yazid Photo Gallery . suddenly dia offer kitorang untuk tangkap gambar couple potrait! katanya "aku just teringat korang..". haha bila fikir fikir balik bila pulak nak photoshoot ni. jadual shooting dah makin padat . next week macam macam nak kena present depan prof .



lama jugak tak update blog. bila ada kawan kawan yang terpandang gambar seakan akan gambar "pre wedding" ni, diorang kata " marya cepatlah update blog, even kenalan rapat pon".


so nak kasik surprise kat kawan kawan rapat plus rakan blogger sekalian.


this is my first photoshoot ! uuuu ..



:: angau ::



:: langau ::


:: bangau ::


:: sengau ::





Thanks to Fatin Athiera a.k.a Shinkumi Fatin coz menyumbang prop itu. hehe.





terserlah gigi lapis ku di bahagian bawah. TQ.



ala ala Save The Date letewwww :D


Thanks Syazwan Yazid (kawan kawan panggil dia Ajang) sebab offer kami berdua untuk couple potrait kau ni ! dan editing .. sesungguhnya aku suka hasil kerja kau :') thanks Zai jugak sebab bangun pagi pagi buta teman ajang gi photoshoot. hikhik.



lain kali kalau nak eksperimen, offer lagi ! bye. haha.


p/s : untuk tengok hasil hasil si Syazwan Yazid , korang boleh like page dia Syazwan Yazid Photo Gallery. ada blogger yang nak kahwin? perlukan photographer? nah .. harga berpatutan, hasil menarik. rundinglah dengan si Ajang tu ye ..







44 comments:

syafiqa@deq-ai said...

haaaaaaaaaaaaa loike gilerr.. power gak syazwan ne ooooo

Dayana Nasir said...

comel! cepat lah kawen. kehkeh

Alia Asyura :) said...

wahh. sweetnya sis marya ngn bf.
comey gituu. hehe. hope berkekalan :)

laskar pelangi said...

wuuuuu! syiokkkkk layan mata tengok gambau bangau bangau beraksi..eh! gambau dak couple angau..hik3=)
sweetnye korang:)
memang kreatif la potographer tuu:) cayalahhhh=)

Elie Lily said...

oke cepatlah kawen ye kakak! :)

Cik Zety said...

Acehhh !

sweetnyaa marya. jeles ni :P

suka gambar yang angau, sengau, bangau sume sume laa.

tetiba rasa nak tengok gmbar korang in wedding dress plak :P

hhu

AdibahAzman said...

ehem ehem. so swettt <3 hikhik

lionteen said...

lawa2. jeles tau. kite pun nk berphotoshoot mcm tu. hehe

hazanis said...

sweet nye kak marya dengan BF tu....hehehe secocok...^^

Mila Ahmad said...

eeeuwwww..cumelnyer..^_______^ suka larh...

nurdani said...

wah..cantik.serius! nak jugak!!! ohohohho

.zara. said...

thehe! same2 yaya! ^^

Kumbang Jingga said...

sweet lor...janggut ur bf interesting hehehe

reyna said...

wah bestnya

NuR 'aQiLaH said...

semat oh! ;)

syima harun said...

sweet couple :)

ecadwinkyasha said...

cantiknya!....suke la tgk..ehehe

Mya Amira said...

Amek gambar mmg best, tp lg best kalau diambil gambar. hehe :D

noraliza said...

cantik..tapi paling cantik gambo kat tangga tuu..moga berkekalan hbgnnya :)

Norlida Ramli said...

alolo..sweetnya..heheee

Aweyn said...

so sweet lentok2 kepala kt bahu :P

::cikjuju::◕‿◕ said...

chanteq!!suwit2 jer sume pic!!hehe..

Rozuan Ismail said...

smartlah gmabar dia.kelas kau maria

NANJ said...

sweettttt...patut larh dh lame x hapdet veloggg :D

Syafiqah Sabki said...

haha sengllah caption yg awal2 tuh..manisnyee couple dlm gambar tuh..=)

Husna said...

hi marya..
cun seh semua gmbr2 tu..agak2 family photo dia nak buat eksperimen tak..? kekekek akak sanggup jadi subjeknye..:)kids ke..nk jugak tu..hahaha..

Mr feckry said...

dah macam pre weedin' la plak

Syazwan Yazid said...

Wow! =P

cik najihah said...

so cantik la gamba akakk

katakataDILA said...

sgt cantik la dear. Terus mnimbulkan rasa jeles. Ha ha ha. Cepat2 la kawen :)

NinaAz said...

lawanya..xpernah photoshoot cenggini.. =(

Qaseh Qhaleef said...

best nye candidcandid .

aimi said...

ter baaaiiikkkk

♥CIK SHA♥ said...

smart okay gambar syazwan capture ni yaya..very pro..suke dgn hasil tangan berseni beliau capture gambar..

kura said...

ouch. sweetnya kak marya ni. ouch occh! hahah

dylla fadzil 小草莓 said...

cantik!

hanabunga said...

Cantiknya semua gambar!yang duduk jauh2 tu lagi suka.macam long distance relationship pulak kan.

Aziman said...

da tgk gmbr2 ni kat fb beliau,beliau sama IPG dgn sy =)
anyway,gmbr2 mmg cantek tp berkenan dgn tmpt photoshoot,terbaik =)

wawa abdullah said...

lawanye..jelez tau..huhu anyway..gmbr cantek + cun.. :)

farah izwani said...

wahhhhhhhh.
best2. nak jugokk.
gula gula. :)

cik nur said...

best nyer photoshoot free mcm nie hehehe bukan senang nak dapat rezeki jaa

cik anna said...

so sweet anda ber2...cumil2..

zuhaida said...

kakak sangat sweet dgn bf kakak. yang kelakar tu, title gambar tu. ade langau la, sengau la. hehe.

btw, gambar2 tu semua lawa :)

aiEz said...

memang smartlah style dier ambil gambar,okeh jeles...=.=!