ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, September 10, 2011

Puas hati dengan VINCCI kali ni.

Roomate semester lepas si Cikcit selalu kata "banyaknya kasot kak yaya.. ". Bagi tuan punya badan, takdelah banyak mana. al kisahnya masa lalu depan kedai kasot, mata selalu melilau lilau tengok kot kot ada kasot yang berkenan di hati. lepas tu pujuk hati sendiri ..



"pssstt marya.. kasot semua dah buruk le. apa kata kau beli kasot baru? ala kali ni je KOT".



hengat kali tu je ke? masa dating dengan si dia pon mata melilau lilau lagi. ternampak pulak kasot yang dah lamaaaa sangat nak beli. dia kata



" eh u bukan ke baru beli kasot hari tu?".



ala. kalau tak beli sekarang, maybe lepas ni dah tak jumpa kasot macam ni. hah alasan ni kukuh kan? sorry le, selalunya nafsu beli kasot memang sangat membuak buak. handbag pon sama! tapi kenapa tadi aku tak beli handbag? sebab takde yang berkenan. sabarlah ~ kalau ada jodoh dengan handbag yang comel comel, memang beli teros. takde belek beleknya.



aku bukan jenis yang cerewet masa pilih barang. tengok tengok dalam 10 saat lepas tu teros kata "ok i nak beli ni". si dia selalu kata " wah senangnya u beli barang..". YEP. aku memang macam ni, malas nak belek dua tiga jam lepas tu tak berkenan tawaf satu mall untuk carik yang the best.



tu sunggoh bukan aku. beli baju pon tak payah try. sebab main agak agak je teros beli. alahai, kalau beli baju mestilah size S/XS. cuma seluar jeans je kena try sebab mak aku kata cawat dia lain lain. kot main bedal je, kena kau cawat dia rendah sampai nampak jubo camno tu? kompem mak aku dah siap siap penyapu depan rumah nak libas pungkok aku.


tadi nak beli sabun syampu bagai untuk balik UiTM esok. terlalu depan vincci, betol betol bahagian depan kedai dia display kasot tu. wah tak boleh jadi teros try !


blue black ni nampak smart plus kasot dia alahai lembotnya. tak macam flat shoe vincci yang lain. keras berdentum sampai menggigit kaki! tu yang makkk nak marah sangat .

puas hati betol bila pakai kasot ni. selesa dan lembut ~maka dengan ini bertambahlah koleksi flat shoe dalam rak kasot. ok sayang sayang sekalian, esok nak balik dah. bye ! :)













49 comments:

halidaRahman said...

whoaa, i pulak mcm berkenan ! cantikk :)

brapa rm ? hihi..

*reply kat SB okay :)

syafiqakarim said...

chantek lahhh

Sarah Mohd Saleh said...

salu kalu beli kat vincci die pnye tapak agak slippery.so hati2 yeaa ;)
btw blogg u dah vogue da boomed.aummm

cik aiLebiu said...

kat vincci mmg payah nk jumpa kasut lembut2 kan...

Coco Mirae said...

maryaaa.. comel kan kasut tu? btw, i ada beli juga 3 month ago.tapi warna soft pink.. hihih.. :P

Pocket said...

seluar yang extra rendah sangat tu kalu, sila pakai baju yg labuh dan tuck in,

tak buleh ker?
(Pocket yang buta fesyen ikhlas bertanya)

kura said...

untung la kak marya ada kasut baru. amboi.

kura said...

untung la kak marya ada kasut baru. amboi.

Laila Majid said...

kalau selalu beli flat shoe kt vincci tak sah kalau tapak tak belah due T.T

lilysuryana said...

flat shoe sama lah..kalaer pun sama :) tapi saya punya dah buruk :)

Rozuan Ismail said...

best giler pakai pilih je dan orang bayarkan.beruntung ko marya

dyra said...

cantik nya kasut :)

Syazwan Che Deraman said...

kadang kadang pelik gak.
pompuan ni tengok spesifikation kasut yang macam mana ye baru berkenan?.

Marya Hana said...

halidaRahman : dah reply kan.. :)

Marya Hana said...

syafiqakarim : cantek no2. yg penting selesa... :)

Marya Hana said...

Sarah Mohd Saleh : i setuju cz i ade beberape flat shoe from vincci.. semua mcm tu.. ~

btw thanks sarah..

Marya Hana said...

cik aiLebiu : haah.. semua yang bahagian belakang tu nak makan kaki kite.. but yg i beli ni, belakang die lembot sgt ~

Marya Hana said...

Coco Mirae : ic.... comelnya u beli warna tu.. :)

Marya Hana said...

Pocket : xpaham comment pocket kali ni.. sorry x dapat tolong hehe..

Marya Hana said...

kura : semangat baru kannnnn~

Marya Hana said...

Laila Majid : i punya tak pernah pulak smp terbelah dua, banyak jugak kasot vincci i..

Marya Hana said...

lilysuryana : wah sama taste lah kite.. :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : aku bayar sendiri la derrrrrr ~

Marya Hana said...

dyra : cantek dan soft ajeee.. :)

Marya Hana said...

Syazwan Che Deraman : kahkah. bagos soklan tu syazwan.. nnt kite buat 1 entry lah pasal kasot nak..?

tatau lah perempuan lain.. bagi i, ciri2 kecomelan tu mst ade, warna tak terlampau menyerlah, selesa.. nahhhh tu aje ! :)

wanie said...

i ada jugak flat ni. beige color. mmg comfortable ! heeee :))

Marya Hana said...

wanie : oh i ade try tadi warne tu.. cantek jugak ! :)

Izzatie said...

I pon suke kasut dekat Vincci and Nose as well! :D

Anyway, i love your header! ^^

Marya Hana said...

Izzatie : hai dear, nose pon boleh tahan. design cute2..

thanks dear! >.<

myra abdullah said...

wah! ni yang myra nkg serang vincci ni..huhuhuhu

♥ riya ♥ said...

riya pun nak beli neh gak hari tu , tapi size 4 pun longgar gak . xde rezeki . untunglah sis :')

Cik Suheela said...

comeynyaaa ksaut...pinjam sat naaa...

noraliza said...

dari gamba jer dah nampak lembut lagi kalau pakai erk.. cantik ar kasutnya..den kalau kasut memang takleh nak belek2 nanti mesti terbeli nya..pastu mak kat rumah dah gerenti bising nye..haha

Azie Azman said...

haha..same je macam azie..kalau dah berkenan azie akan beli jugak walaupun dapat bantahan keras..
tapi kalau pegi shopping tp takde yang berkenan, tu yang rase nak marah..huhu..

ezzaty said...

hee..same r.ad gak sandal vicci.siap ad reben lagi :D

Marya Hana said...

myra abdullah : haa boleh sgt dah. haha

Marya Hana said...

♥ riya ♥ : aaa, keciknya kaki.. sis pakai size 7 haaa..

Marya Hana said...

Cik Suheela : pinjam sat tengok2 aje boleh lah Cik Suheela .. hihi..

Marya Hana said...

noraliza : kalau mcm tu nyorokkan dalam bilik haha.. jahat2..

Marya Hana said...

Azie Azman : haha. rase nk marah ye..? hah. i bengang kot dah berjalan berejam2 tp habok pon tarak..

Marya Hana said...

ezzaty : ohh, yang ade reben tu i tawu..

cik nur said...

mesti kasut tuh mesti yang jenis lentik2 tuh kan :)

Marya Hana said...

cik nur : x2.. yang ni x..

meaw said...

comel gila :D

Dayana Nasir said...

i cant wear flat shoes macam tu sebab nanti kaki melecet -__-"

FizaMustafa said...

herk!! tak minat kasot leper la :)

Marya Hana said...

meaw : sbb tu i suke.. hehe

Marya Hana said...

Dayana Nasir : mule2 akan melecet, lama2 sebati .. ~

Marya Hana said...

FizaMustafa : i kene pakai kasot leper, tggi dah. kot pakai wedges mmg cam zirafah/ tiang letrik begerak..