ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, September 9, 2011

PENTING untuk balik UiTM.

Selain menyumbatkan baju-baju dalam luggage. apa yang patot kita prepare untuk masok semester? sabun syampu tu semua memang paling last minute selalunya beli dekat guardian memandangkan dokek yo dengan rumah den. persiapan dari atas sampai ke buku lali aku akan pastikan ADA. ya harus ADA.


walaupon aku hanya tertinggal sebatang pencungkil gigi, hui memang tak lena tidur lah gamaknya. okeh joking! tapi pokok pangkalnya aku memang melenting kalau ada barang tertinggal. bak kata adik aku si bella "kau ni perfectionist !". bila difikirkan "memang kot aku macam tu". sebab ?


  • cara susun baldi dalam toilet pon boleh jadi sebab utk aku mengamok kalau bersepah sepah. aku akan susun elok elok walaupon bukan harta aku.
  • cara sidai tuala. kot main sepok sepok hujung katil , aku yang akan tolong sangkot molek sikit. one more thing, sepok sepok ni boleh mengakibatkan tuala korang hapak.kannn~
  • kat hostel 1 rumah 8 orang. bayangkan berapa banyak kasot and selipar yang akan ada tepi pintu rumah? hari hari aku tukang susun selipar supaya kemas dan teratur.


tu lah serba sedikit. yang lain lain nanti aku fikir dulu kahkah. hanya kawan kawan aku tahu perangai cerewet aku ni. nak bersih saje!

ok, salah satu persediaan penting untuk masok semester semestinya gambar berukuran passport. bukan size 4R , 3R dan sebagainya. kalau tak, jenohlah tak boleh daftar kolej.




so tadi aku ambil gambar passport ditemani si mulot joyah. dah tu aku pakaikan dia baju kemeja. bolehlah dia tumpang sekaki memandangkan next year dia dah masok darjah satu. mesti cikgu suroh bawak gambar passport. taraa! dah ada kan!


siang tadi pergi kedai gambar
adik aku first time ambil gambar passport. tengok tu cara dia senyum . siap tunjok gigi depan dua batang. mak aku kemain gelak guling guling. okeh, kali ni aku nak puji dia ! eh eh comel apa !

ingat lagi tak lukisan aku dekat entry lepas? sebelom raya. ni yang dah siap punya. lupa nak publish. adik aku colour. and ayah aku guntingkan kertas warna. so kad tu dah selamat di tangan cikgu sekolah tadika zaqwan.

boboi boy yang kurang menjadi. tapi adik aku peduli apa? dia tak berapa jujur dengan mengatakan "eeee kenapa boboiboy macam juling je?" ataupon "alaa tangan boboiboy macam cacats". hikhik. dia cuma tersenyum dan sangat berpuas hati ! ohh sempat lagi aku update blog kan. baju apa pon tak kemas lagi. uwek. bye~










36 comments:

Pocket said...

kamu sunggoh berdarah A...
tak pun kamu ada asperger.(Mintak simpang la)

gambar IC memang buleh senyum yer?

y u y u Z u l a i k h a said...

comel :)

Mr.Baiz said...

selamat study ye..hihi

Rozuan Ismail said...

bila daftar masuk UKM.umah ko dekat tak pe lah tertinggal barang pon

azira said...

selamat kembali belajar..
mesti rasa susah gile kan sebab dah lama cuti..hehe

Cahaya Fajar said...

saya pun gelak tgk gmbr adik awk..haha.tapi cute pe senyum cm tu?^^

Umie Artoqiemie said...

selamat kembali ke uitm kak marya..

Amirah Suhana said...

alolo gigi dua baang kat depan itu comel ! hehe

Bytheway all the best @ uitm nanti..blog jgn lupa update ea..hehe

EzyFibre said...

wah sis dpt masuk kolej.Nanti susah dah la nak tengok sis update blog sis ni..

Laila Majid said...

ni nak cakap ni
adik u yg kecikk ni xd muke u langsung an
muke die lain sikit
lepas ni mesti da jrg updte an
da msok bljr

Cik Aish said...

benci entry ni...hahaha..sebb buat aish rindu GILA zaman study dulu!! yezza time nak masuk sem baru everything mesti baru..baldi pun mesti baru beli kat kedai RM2! hahaha..

Farahin Ahmad said...

Jangan lupe bace doa.kih3

alinac lover said...

salam kenal ya~

ღ p!nk veLvet ღ said...

kurusnyer hana ... smpai tulang kat bawah leher 2 gile nmpaq jelas ... oke, ni komen yg belek habis, hahaha~~

Dang Intan Duka said...

hohoho
sama la ngn aku..
tak packing lg ni..
hoho


peace

ezzaty said...

hee..same je muke ngan adik! :D

farah izwani said...

boboi boy.! :)

kura said...

berseni gak muruku chan chan tu hahah

Marya Hana said...

Pocket : aik nujum pak belalang ke..?

boleh je senyum. tapi xboleh nampak gigi.. ~

Marya Hana said...

y u y u Z u l a i k h a : apa yang comel yuyu..? :)

Marya Hana said...

Mr.Baiz : terima kasih baiz.. :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : UKM..? okeh. x dinafikan, tiap kali balik rumah hujung mggu aku akan bawak barang lagi. tapi aku TETAP x boleh tertinggal ape2 barang.. hohoi

Marya Hana said...

azira : biol jugak lah sekarang ni.. thanks..

Marya Hana said...

Cahaya Fajar : tu lah pasal.. siap nampak gg dua batang kat depan tu..

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : terima kasih umie.. baru kelihatannn naaa..

Marya Hana said...

Amirah Suhana : comel kan..? mcm rabbit.. hikhik..

insyaallah.......... >.<

Marya Hana said...

EzyFibre : insyaallah akan update.. xdelah ttibe seminggu hilang.. mst akan ade.. :)

Marya Hana said...

Laila Majid : oh yeke. depan2 ade org kate same... cume mate je lain kot~

entah lah.. tgk keadaan hehe..

Marya Hana said...

Cik Aish : SABAR cik aish. rindu betol eh dengan uitm..

haah, exited sikit mase masok sem. mcm2 yg baru kannnn.. tggu bape mggu dok sini, azam semua bercelaru.. ~

Marya Hana said...

Farahin Ahmad : insyaallah. terima kasih..

Marya Hana said...

alinac lover : hai hai. salam perkenalan juga..

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : wah teliti habis ni.. hehe i memang kurus beno....

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : oi makcik kau lagi ah jauh.. cepat packing!

Marya Hana said...

ezzaty : hehe.. kenalakan je lain.. i sopan sket dr dia huahahhaha..

Marya Hana said...

farah izwani : peminat ke..? >.<

Marya Hana said...

kura : kau still igt pasal maruku chan tu heh ......