ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, September 8, 2011

Oh 4 bulan dah berlalu.

Bagi kakak yang mempunyai seorang adik kecil yang nakal, sangat bermakna hari harinya di UiTM. bila cuti terasa malas gila nak balik rumah sebab mengenangkan tak boleh tengok drama korea sebelum lelapkan mata. suka suki nak bersiram pukul berapa. boleh dating (ops menyimpang dari prinsip seorang pelajar berwawasan). hari hari makan kat kedai. tang ni den tak minat sebab makanan kat rumah lagi BEST KEBABOMMM.



siapa pernah makan kat rumah aku? haha. mak aku takkan menghampakan, macam macam lauk dia masak nanti. sesape yang nak beraya, tahun depanlah ye ! (>.<)



ceritanya budak degree cuti 4 bulan. dalam hati kata memang mati kutulah aku melangok kat rumah nanti. memandangkan malas nak carik kerja. boleh ulalalala kat rumah. tapi ...



CUTI 4 BULAN ANDA HAMPIR TAMAT. tet. maka akan bermulalah semula hari hari busy ku di uitm shah alam kampus puncak perdana. kalau belek belek subject semester ni , boleh bingai kepala otak aku. shooting shooting shooting . dulu masa diploma paling hazabbb kelas cinematography sebab aku sentiasa takde mood nak belajar pasal camera, lighting semua tu. tapi tak sangka degree ni ada pulak cinematography I, ingatkan dah boleh buat pengecualian kredit. non hadooo. kelas kali ni pengisiannya lebih sikit dari diploma. **nangis air mata darah**



uitm shah alam kampus puncak perdana ni comel lote aje. di situlah kolej. di situ juga fakulti. so pendek kata kot korang terlajak bangun tidur, bolehlah lari pecut ke kelas ye!

bila dah masok semester, tak tahu apa akan jadi dengan blog ni. mesti banyak mak menti (tikus) and lipas lipas berlari riang. kalau rajin and ada banyak masa untuk lepak, kompemmm update blog ! ok lah, petang karang dah mula packing barang untuk daftar kolej ahad ni :')

kepada blogger yang akan masok semester bulan 9 ni marilah kita motivasi semula diri. kot dah hilang pedoman sebab banyak sangat tengok tv kat rumah. kihkih.






62 comments:

Saiazuan said...

eh header bru? huhu

syafiqa@deq-ai said...

ahahaha deqai malass gilaa nak pegi masuk study~!!! but deqai terbalik ngan yaya.. kat rumah sangat x de masa nak update blog.. kat kolej nanty.. ahah berduyun2 entry ahahha

Ahmad Taufik said...

best gila course ni! :)

Aimifiqa said...

selamat kembali ke u. mgasahkan otak yg da berkarat ni kan. malas oun ade

eydahazwan said...

selamat kembali pulang akak..hehehehe

Rozuan Ismail said...

samalah ngan kita marya.huhu.aku pon x de mood.mesti busy gila sem depan ni.busy wat tesis.x boleh nak mencapab

Mr feckry said...

bini wa pun tengah sebok2 bili alat tulis sebab nak start kelas

aimi said...

smgt nk balik puncak mesti ade :)



*dapat kolej kew???*

Mila Ahmad said...

selamat memfokuskan diri marya hehe...

ღ p!nk veLvet ღ said...

gudlak utk sem ni, hehe~

kalau rajen update lah blog slalu erk :P

nsdahlia said...

dah hilang identiti pljr pas 4 bulan:P btw, selamat menikmati alam degree >.<

Amane Misa said...

tau xpe..aku pn x kemas brg2 lg..cam xde pape yg berlaku jek...huhuhuu...

Aku Si Pujangga said...

pujangga pun malas nak balik blaja.. huhuhu..

http://sipujangga89.blogspot.com/

haslinda said...

4 bulan berlalu sekejap je. macam 4 hari je...

semoga success in this coming semester ye... :)

Nina Amalina said...

u..sama2 lah kita membakar balik kepala otak utk ingat apa yg di ajar sem lps...i dah lupa abis nih..haha..lama sgt cuti...hehe..:)gud luck utk sem nih..:)

Atiqah Wadiah said...

slamat pulang ke kampus :)

ezzaty said...

yaeh!! mari kembali ke unibersiti! :D

Cik Zety said...

Selamat kembali ke kolej marya :)

Pocket said...

sila apdet selalu ya,
dah ada kelebihan bangun lambat pun masih lagi sempat nak lari kekelas tu, sila tunaikan tanggungjawab anda :D
tanggungjawab kepada peminat ^^;

(Tanggungjawab ker?)

cik aiLebiu said...

haaa cuti dah habes...adalah lebih baik berhibernasi dari sekarang..4 bulan tu..lama...hehe..

Cik Aish said...

best nya bila ingat balik zaman study kat uitm dulu..huhu...so u should appreciate every second u kat sana tau..sbb nnt bila once u da keje, mesti rindu balik zaman2 ni..

niway best gila course yg u amik ni..gud luck!!

Eien Mohmad said...

wahh! dah nak start study balik ye?
GOODLUCK kak (:

Shiro Petta Petto said...

hahaha... welcome back lah... XP

dyra said...

selamat masuk sem baru sis

Amirah Suhana said...

all the best!! hehee

KAMIHIDUP said...

uitm dah cuti lama. hee. :)

diya said...

sy dah dtg shah alam pun ni.
terpakse balik awal.

sedihh !! ~
T.T

MizMira said...

mcm mira jugak..dulu masa study serius nyampah gila subjek lighting n camera2 bagai..kalau mise en scene lagi la gila..lecturer suro kira brapa jumlah shot yang ada dlm satu2 filem..bukan tngok filem sngat..dok mengira shot je! :(

♥CIK SHA♥ said...

selamat kembali belajar..hoho..

ainaa said...

otak dah berkarat. malas nak g balik U. huwaa. lebih rela duduk dirumah melayan adik2 yang gile -.-

kura said...

mak kak marya je ke yg masak macam macam lauk? kak marya buat apa? Eheh! hahaha..

wuh. cuti dah habis. jom balik ke unibersetiii.

Marya Hana said...

Saiazuan : lame dah..

Marya Hana said...

syafiqa@deq-ai : aiyoo. kat uitm rajin update pulak..? i ikot keadaan lah. kalau ada byk gambar, lagi semangat nak update. hehe >.<

Marya Hana said...

Ahmad Taufik : boleh tahan ~

Marya Hana said...

Aimifiqa : malas memang dah terbuku dalam hati. tapi kene kuatkan semangat jugak. chaiyok.

Marya Hana said...

eydahazwan : thanks dear >.<

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : wah thesis . takotnya kot kena buat thesis. gudluck.. ~

Marya Hana said...

Mr feckry : ohh, kirim salam le kat bini. soh belaja rajin2 naaa.. ;)

Marya Hana said...

aimi : ade jugak lah.. "sikit".haha.

dapat dapat.. alhamdulillah..

Marya Hana said...

Mila Ahmad : thanks a lot mila..

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : thanks cik pink. hehe.

insyaallah.. :)

Marya Hana said...

nsdahlia : sebulan pon dah tersasar kahkah.

terima kasih.

Marya Hana said...

Amane Misa : kak yana, jangan lupe amek cte korea banyak2. hahahahha..

Marya Hana said...

Aku Si Pujangga : wah orang bekerja pon liat jugak ni.. kehkeh

Marya Hana said...

haslinda : mase mula2 cuti rase kemain lame. ttibe "aik, dah nak msok dah..".
thanks a lot .. =)

Marya Hana said...

Nina Amalina : same. dah mcm bebal semacam.. haha..

u pon gudluck utk sem ni ! >.<

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : hai... thanks a lot Atiqah Wadiah :)

Marya Hana said...

ezzaty : ayuhhhhhh! zzzzz yg banyak je nnt.. hikhik >.<

Marya Hana said...

Cik Zety : thanks zety.. selamat buat doodle. hehe..

Marya Hana said...

Pocket : haah tertanya tanya ade peminat keh...?? woooo

Marya Hana said...

cik aiLebiu : setuju sgt.. rasenya kene minom air zamzam beberape botol baru tak berapa bingai otak ni..

Marya Hana said...

Cik Aish : haah. sebagai contoh teringat zaman2 persekolahan. perghh memang syok.. thanks. akan hargai detik2 kat uitm, dengan tengok "drama korea". tetttt hikhik..

boleh tahan lah Cik Aish :)

Marya Hana said...

Eien Mohmad : hai eien ! lama x nampak.. thanks a lot.. muah!

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : ceceh .. rindu nak tgk akak letewww kat puncak. haha. apakah..? -.-

Marya Hana said...

dyra : thanks a lot dek.. >.<

Marya Hana said...

Amirah Suhana : thanks a lot Amirah Suhana >.<

Marya Hana said...

KAMIHIDUP : ye. cuti tu lah yang dah nak habis ni.. :P

Marya Hana said...

diya : wah semangat baru.. xpelah.. jangan sedih2.. gudluck.. !

Marya Hana said...

MizMira : yeay yeay ade budak filem jugak kat sini.. study mana..? :)

i pulak memang suke mise-en-scene.. x susah mane.. cuma lecturer yang mengajar tu mcm cerewet sket..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : hohohoooo balik kampong...... wah. thanks cik sha..

Marya Hana said...

ainaa : haha. sampai mcm tu sekali.. xpe, kuatkan semangat. gudluck..

Marya Hana said...

kura : eh kau kasik soklan cepu emas. malas akak nak jawab.. wakakka. lu pk ah sendiri zzzzz

jom !