ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, September 11, 2011

Hari mendaftar Kolej Jasmine, UiTM Puncak Perdana.

Selalunya aku gemar daftar kolej hari Sabtu berbanding hari Ahad. sebab aku ni suka membongkang 1 hari sementara tunggu hari Isnin. boleh golek golek and selesakan diri dengan tempat tidur baru.


semester ni aku tak boleh nak terpekik terlolong bercerita pungpangpungpang sebab pengetua kolej duduk blok depan ni je haish (-.-") nak buat konsert dalam toilet pon pikir dua tiga kali .takot takot ada orang datang serbu rumah sebab nak offer jadi vokalis. <--- ok ni tipu habis.


untuk blogger puncak perdana, aku duduk kat 4E16. kalau ada makanan dua tiga plastic baru boleh datang jengok eh. kami mengalu-alukan kedatangan anda dengan dada terbuka ops tangan terbuka.


tapi semester ni aku daftar hari ahad sebab semangat berkobar kobar nak balik UiTM dah terhakis sikit. hikhik. macam lipas kudung aku dengan fatin mengemas satu rumah ni. bayangkan keadaan rumah yang ditinggalkan empat bulan. dengan lipas sana sini. lantai ish ish ish hitam legam !


ni katil aku yang dah siap dikemas . aku sepatotnya katil atas tapi kak yana nak tukar tempat so aku OK aje


bila aku daftar hari Ahad ingatkan aku orang yang paling corot . rupanya..

tengok meja aku je yang dah siap kemas.


blogger yang pernah baca pasal gambar kat dinding tu "macam kenal kan?".


fyi, aku dapat blok berhadapan dengan laman siswa. what the.. tak boleh nak bogel bogel dok rumah. wakakka. kang kena skodeng naya ! ish tak tenteram betol. nyampah.


ni view dari tingkap bilik aku. yang red area tu lah fakulti aku. haaa. bangon lambat pon boleh lari lari anak pi kelas kan? tapi er er.. aku ni bersiap sumpah lama. eye line 2 jam. bedak 3jam setengah. hahahaha. joking!


lepas mengemas barang , ingatkan nak membuta memandangkan mata dah kuyu. tapi bila geng lain dah masok rumah, bergosip tak hengat dunia. macam tak jumpa 4 tahun, padahal tak jumpa 4 bulan je maa.



tiba tiba si dia mesej, malam ni nak beli barang sikit kat PKNS dengan kawan kawan dia. aku ON je .dah le perot dah berdangdut sakan! lapar gilos.


masa singgah The Store teringat pulak celak celak aku bersepah dalam locker. so ternampak bakul yang sesuai untuk humban mereka.haha. tapi bakul yang ada warna pink euuw, hijau, biru. PURPLE? takde. eh marah marah.. then aku ternampak satu bakul purple yang disisihkan merata rata tempat. YES! dapat pon !


si dia : ehhhh. semua nak purple
aku : opcos! baru lah matching dengan benda ni.. (sambil tunjuk satu lagi barang)


yeah. dah selamat mereka di masukkan ke situ .


dan hanger purple jugak. daripada taknak tertinggal barang, yes! aku tertinggal hanger pulok.


oklah kawan kawan , aku update sementara minom milo panas tunggu kelas pukul 2 petang karang. bye bye ! :')





81 comments:

achaaismail said...

~ Terasa nk meninggalkan komen :))
~ Marya dpt blok 4 eyh...macam tingkat 5 je :))
~ GOOD LUCK, MARYA !

Mr.Baiz said...

huuhu semalam kat uitm shah alam jem terok..sampai ke malam..adush..

Mr.Baiz said...

huuhu semalam kat uitm shah alam jem terok..sampai ke malam..adush..

Shiro Petta Petto said...

haha! spesifik tu... nanti semua blogger puncak naik bilik... tak terlayan pulak...

mellow said...

best nya tengok hostel dia . happy study babe :)

Umie Artoqiemie said...

mata aku pokes pada tapau diatas meja kak marya wakakakaka..

meaw said...

dekat lah kita :D

AINI CHE DIN said...

sama la..usually will back 1 day before the class start..selamat berstudy...hari ni start kelas dah..huhuhu

Cik Eka said...

comel meja dia..ada bekal tapau tu..hihihihihi..

pepel..suka pepel..like2..semua bnda kalo boleh nak pepel..hehehe

AFIQAH RAZAK said...

cantik kat uitm puncak perdana. I wish smbung degree di sana juga. I juga uitm :)

Ihsan Arifin said...

tudiaaa purple saja ;)

dyra said...

penah lalu dekat uitm ni . unisel dengan uitm ni dekat je kan :)

farah izwani said...

semua purple.
ha dasar perempuan.
dah banyak barang dibawak pon. mesti ada satu yang tinggal kan. ehe

Aimi Bahari said...

selamat pulang ke puncak perdana! hehe. macam kenal je bekas nasi ayam 3.80 atas meja tuuu. haha

Anonymous said...

oit.. nk g tumpang haram ni.. hahaha ~kecik~

noraliza said...

selamat belajar kembali marya :)

cik nur said...

hurm kalo nur dah kemas2 tuh rasa malas plak nak gi kelas hehehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

rindunyer zaman stadi, huhu~

Azhafizah[フィザ] said...

selamat kembali ke skolah marya..rindu shah alam!

Anonymous said...

cadar buat sndri ke?

shazwanazizan / wanblur said...

waa/// meja study lawa///

Eien Mohmad said...

wahh! selamat menyesuaikan diri di tempat tidur baruuu. winkwink -,-
mcm tingkat atas jehh? makin selimm laa akak nehh (:

Cik Suheela said...

kemain comel lagik tong sampah u...nak jugakkkk!!!

Khai said...

kt puncak ada degree akaun or finance x?

nn said...

sis marya selamat study balek :)

putput said...

lol..puncak perdana keXD
dekat jek ngan puncak alam^^

Marya Hana said...

achaaismail : hai.. ohh, i dapat tingkat 4.. xde beza pon dengan tingkat 5 rite..? :) thanks.. gudluck 2u2..

Marya Hana said...

Mr.Baiz : uitm shah alam mane..? induk or puncak..? x dinafikan.. yes, semalam jammmmm gilos.

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : harus detail.. eh, kalau datang, layan je.. asalkan makanan penoh meja hokayyyy ;)

Marya Hana said...

mellow : memang BEST. thanks dear>.<

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : tu beli kat uitm.. sbb dah kebulo sgt lepas angkat barang naik tgkat 4..

Marya Hana said...

meaw : u dekat mane..?

Marya Hana said...

AINI CHE DIN : start class dah. tapi setengah jam lepas tu chow.. kann..

Marya Hana said...

Cik Eka : ohh tu i beli kat uitm, mase angkat2 barang lapo lak.. huhu..

ohh, u minat purple gak..? sep!

Marya Hana said...

AFIQAH RAZAK : cantek and selesa. u amek course ape. sini ade 3 course aje. TEKA, fast track account and IM.

Marya Hana said...

Ihsan Arifin : harus :)

Marya Hana said...

dyra : haah, kalau gi unisel lalu sini le.. :)

Marya Hana said...

farah izwani : perempuan kalot sgt.. tu yg ade je tertinggal barang..

Marya Hana said...

Aimi Bahari : hai aimi.. budak puncak ek... mcm tawu je nasik ayam tu harge berape.. kehkeh.. kalau jmpe tego eh.. :)

Marya Hana said...

anon kecik : haha.. woi jom ah mai sini.. bawak toto sekali.. !!!!!!!!

Marya Hana said...

noraliza : hai, thanks... hehe..

Marya Hana said...

cik nur : haha. x boleh.. azam baru ni..

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : alolo.. kesiannya.. xpe, kenang kembali zaman study ehh.. :)

Marya Hana said...

Azhafizah[フィザ] : thanks dear.... uitm shah alam BEST kan......?? :)

Marya Hana said...

Anonymous : x reti de nak buat sendiri.. memang design die mcm tu.. ~

Marya Hana said...

shazwanazizan / wanblur : yeke..? thanks.. asalkan selesa nak study udah le..

Marya Hana said...

Eien Mohmad : tgkat 4 eien.. huhu.. xpenah de dapat tgkat bawah2.. sedih betol..

selamat belajar jugak eien ;)

Marya Hana said...

Cik Suheela : hehe.. oh tu i beli dekat2 dengan rumah i..

Marya Hana said...

Khai : dekat shah alam induk ade. dekat puncak perdana ada fast track account aje..

Marya Hana said...

nn : thanks dear.. ! >.<

Marya Hana said...

putput : dekat jugak... ~ :)

Tulus Sweet said...

tolong spykan put put tu kayh! haha

Cik Zety said...

wahh. comel je meja die :)

Marya Hana said...

Tulus Sweet : put put..?

Marya Hana said...

Cik Zety : thanks cik zety.. kemas gtu2 je nak cepat..

Cik Areen said...

kemaen maju lg puncak skg ni ye.
siap name kolej jasmine jasmine bagai.

kura said...

amboi. semangat nya kak marya oi kemas meja. meh meh dtg utem tolong kemas meja sy. ehh hahaha

Mira Cikcit said...

welcome back kak yaya! rindu gila ngn kak yaya.. hehe.. dekat picture atas cikcit perasan ada iron board baru.. HAHA

Cik Aish said...

lawa gila hostel u! mcm aish dulu hostel dekat uitm melaka, tak la secantik ni. huhu..bestnya dpt study kat ctu!! dekat lak tu fakulti..klu tggal buku pun leh lari amik..ahaks

nazirulhazwan~ said...

eh, kite kat kolej yang same la, hehe:P

Amirrah Zawani said...

selamat kembali ke sekolah.. bestnya.. semua nak baru.. :)

Marya Hana said...

Cik Areen : haah, dr sem lepas lagi makcik oi..

Marya Hana said...

kura : mak ai, sampai ke utem aku kene kemas meja kau ehhh.. ~

Marya Hana said...

Mira Cikcit : x jmpe cikcit ngan ika je.. kak yaya dah jmpe aisyah n nadia.. hehe..

haah, kan sem lepas punya dah humban kat tong sampah hahaha

Marya Hana said...

Cik Aish : haah puncak perdana je mcm ni.. kite duduk apartment.. xya rebot2 bilik air.. ~

Marya Hana said...

nazirulhazwan~ : eh eh.......... ~

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : xdenya semua nk baru hehehehhe.. :)

Dayana Nasir said...

haha. u sama macam i. bila suka satu kaler tu habis semua benda nak kaler tu je.

♥ norlida ramli ♥ said...

kemasnya meja dia..comel je ..hehe..kt katil dia ade patung ape 2??mcm muncung ikan je.hehehe..comey2..=)

kuera said...

baby pooh saye adew lg la...terharu 100%...kihkih

FizaMustafa said...

ok apa blok ngadap ngadap.siswa bertemu siswi fewittt haha :)

Marya Hana said...

Dayana Nasir : barulah seragam kan.. tapi i barang x lah semua purple.. kalau boleh, memang nak semua purple.. hehe

Marya Hana said...

♥ norlida ramli ♥ : i mmg suke mengemas.. ohh tu bukan ikan. leper je mcm ikan, tapi muke "LEMBU" hehe.

Marya Hana said...

kuera : jangan nak TERHARU sangat lah kau ni ~

Marya Hana said...

FizaMustafa : OK..? KO ......

hazanis said...

kita 2D...ehh dekat je tu...:)

Marya Hana said...

hazanis : 2D..? rumah akak dlu.. :)

Daboo said...

Kolej korang best weh. Kolej kitorang mcm pusat anak-anak yatim je aku rasa. Eh, hari tu aku jumpa bella. Hehe.

Selamat belajar balik! -_-"

sha said...

hi, kak marya.:) sebenarnya saya ternampak blog kak marya pasal uitm puncak perdana ni. fyi, saya ni baru je habis diploma dari uitm sarawak n saya bakal sambung degree kat uitm puncak perdana bulan 3 nanti. saya nak tanya, macam mana kak marya dapatkan kemudahan kolej? sebab saya tak diberi kemudahan kolej... erm... kalau kemudahan kolej boleh dibuat rayuan, macam mana nak buat rayuan tu? harap kak marya dapat tolong saya. :)

Marya Hana said...

sha: awak dari uitm sarawak x diberi kemudahan kolej? dulu siapa2 dr uitm cawangan akan dapat kolej.. taktau pulak kalau kolej dah tukar sistem..

ok mcm ni. awak buat surat yang mengatakan awak nak buat rayuan untuk duduk kolej.. masa hari pendaftaran, awak hantar surat tu ke pejabat kolej.. tapi keputusan rayuan 2 minggu selepas hari pendaftaran. kalau nasib awk baik, awak akan dapat kolej seminggu selepas pendaftaran.. mengikot kekosongan lah..

sementara tu, ramai yang tumpang kat rumah kawan2 yg dapat kolej..

Mizah Malik said...

Hai, saya baru nak masuk P.Perdana awal bulan 3 nanti, nerbes plakkk, hehehe