ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, September 15, 2011

Digi Myphone Shorties UiTM bolot kemenangan.


"UiTM menjadi perhatian di mata dunia" ..


budak budak UiTM sila bukak mata sampai nak terjojol pon takpe. teringat kata kata Encik Azhari Zain petang semalam masa Perjumpaan Dekan. walaupon sakit kepala dengan panas terik , tapi dalam hati ada rasa bangga dengan rakan rakan seperjuangan. macam macam pencapaian yang korang dapat. antaranya :


BELACAN, UiTM
[ Johan Digi Myphone Shorties ]

Cameraman merangkap Editor dalam PSA ni iaitu Kamil Hashim, classmate aku yang sememangnya berjaya dari dulu sampai sekarang. semua bidang dia mahir. directing ke, cinemato ke, editing memang salute ! sebab tu dia ni macam anak emas kat Fakulti ni. ramai lecturer kenal dia memandangkan dia kerja part time dengan Line Clear Production.


Surat Cinta, UiTM
[ Tempat ketiga Digi Myphone Shorties ]



kot korang ternampak iklan ni masa tengah kunyah cikedis depan TV. ya! tulah hasil pelajar pelajar UiTM Fakulti Teknologi Kreatif dan Artistik. untuk makluman fakulti ni dah nak tukar nama kepada Fakulti Filem, Teater dan Animasi .


buat masa sekarang aku tak terserempak lagi dengan iklan kemenangan UiTM ni. tapi ramai kawan kawan dah tengok. korang? ada tengok tak?


p/s : hope kejayaan yang macam ni akan membakar semangat kawan kawan untuk lebih maju ! cewah .. akhir kata UiTM Di Hatiku, FACT (Faculty of Art and Creative Technology) pon di hatiku . ada lagi kemenangan budak budak teater UiTM, diorang menang pertandingan menari kat luar negara and merangkul banyak pingat emas. tapi aku tak ingat apa ke nama pertandingan tu. tahniah jugak !






51 comments:

Am said...

bangga dngan dorang. terbaik... oo, fakulti dh tukar nama.. xpe.. FACT tetap di hati.. :D

wanie said...

uitm di hatiku *bangga*


^___^

kura said...

fuh. untung la kak marya masuk uitm..
u sy? apa pun tak nampak lg. eh ke sy yg buta. entah la. heheh

Atiqah Wadiah said...

congrat korg2 yg b'gelar uitm student :)

MizMira said...

congrats anyway..second video tue mmg cool gila..nmpk simple..tapi awesome! :)

MizMira said...

congrats anyway..second video tue mmg cool gila..nmpk simple..tapi awesome! :)

putput said...

UITM sentiasa dihati KU!!!!!
btw, teater FACT, Ank Tanjung MANTAP!

Diana @ bilakukatacinta said...

errrkk.fakulti korang tukar nama lagi?... teknologi kretip dan artistik tu baru consider nama baru selepas fak senilayar.. if tak silap la

Shiro Petta Petto said...

yeah... support teka support uitm... gempak arr boleh menang...

Eyriqazz said...

memang kreatif..kalau buat iklan di tv video2 camni tentu lebih selesa melihatnya..ada maksud tersirat dan kreatif...

jemput rakan2 yang kreatif join

Contest Design Banner Eyriqazz.Com

farah hisham said...

UiTM di hatiku !! FACT tu apa kak marya ? Saya amik akaun :D *heesajebagitahu

Marya Hana said...

Am : pround wif them ! kawan2 kite..

weh kau pon tetap budak FACT! hehe..

Marya Hana said...

wanie : malaysia boleh ! uitm boleh ! hikhik.. >.<

Marya Hana said...

kura : mst lah.. dapat fakulti yang sentiase mengharumkan name uitm.. cewah.. tapi sahsiah rupa diri HANCUR .. kahkah...

utem sabar ye.. >.<

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : thanks .. >.<

Marya Hana said...

MizMira : yang tu budak diploma punya..

Marya Hana said...

putput : u tengok ANAK TANJUNG..? i x tengok pon.. tapi kebanyakkan karya diorang awesome.. ! :)

Marya Hana said...

Diana @ bilakukatacinta : seni layar tu name program.. i pon diploma seni layar dulu.. sekarang degree..

name fakulti yang dlu Fakulti Seni Persembahan.. ditukar beberape tahun dlu kepade Fakulti Teknologi Kreatif dan artistik..

and now nak tukar Fakulti Filem , Teater dan animasi..

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : yang menang2 tu semua org2 berpengalaman..

Marya Hana said...

Eyriqazz : name fakulti pon dah boleh memberi perangsang.. fakulti teknologi KREATIF dan artistik. kot x creative tatau le ape nak kate..

okeh ! :)

Marya Hana said...

farah hisham : FACT tu Faculty of Art and Creative Technology.. :)

Ariena Hisham said...

Wahh, bestnya UITM akak :) Tahniah! Hihi :) Hope saya dapat uitm.

Marya Hana said...

Ariena Hisham : sentiase BEST.. kalau busy je x best haha..

insyaallah.. jadiklah warga uitm..

Dang Intan Duka said...

aku cume taw budak2 FACT hantar wakil masuk pertandingn ni tp xtaw plak kamil join sekali.. wah !! memang terbaek.. kirm salam kat kamil and yg lain2.. :)

ow.. tukar nama dah?? bgus la.. senang sikit org sebut dan tak perlu lagi terangkan banyak2 tentang kos ni..hihi

walaupun dah jd ex-teka, tapi tetap tersemat memori di sanubari.. cewah !! hihi


peace

kura said...

tak ada la hancur bebeno kak marya. hahaha

Taufiq Tiramisu said...

best la kalau semua benda pun pandai. hehehehee. bila la aku nk jadi serba boleh ;)

New Entry : 5 Website Dan Blog Yang Cool Habes

hazanis said...

ternampak sis marya...segan nak tegur...

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : haah mel join dengan budak2 sem4 skang ni..

tu lah kalau sebot TEKA org tatau, kalau fakulti filem , teater dan animasi xya dah nak describe..

yeah.. kau ngan am tetap ex teka.. :)

Marya Hana said...

kura : ape yg hancornya..?

Marya Hana said...

Taufiq Tiramisu : insyaallah.. satu hari nanti kot..

Marya Hana said...

hazanis : nampak akak kat mane..? lah tegur je..

Lelaki Godang said...

harapan MARYA dihati ku. ;)

ezzaty said...

tahniah kak marya :)

comel name FACT :D

lynn said...

sukaaaa sgt lah baca blog yaya ni =)

Lynda Delacruzacic said...

surat cinta Uitm-:D...hihihi best..best..

❤~Emma Abduh~❤ said...

waaa...congratez arr korg...gempak..

hanabunga said...

festkum pun number 1 antara universiti kat M'sia whoa bangga2!

Syahir Ramli said...

tumpang bngge jgk...uitm mmg trbaik!

Sr. Maryam Fatanah said...

sbg pelajar UiTM wlupun berlainan fakulti..saya bgga sgt ngn kemengan ini !!! keep up the good work!

Umie Artoqiemie said...

jelesnyaaa haha

Marya Hana said...

Lelaki Godang : wah kelas ~~

Marya Hana said...

ezzaty : kawan2 akak punya hasil..

>.< comel eh..

Marya Hana said...

lynn : hai lynn.. thanks a lot. hehe.. i banyak mengarot je kot..

Marya Hana said...

Lynda Delacruzacic : wah lynda ke ni..? hehe.. surat cinta..? yeah.. tempat ke-3..

Marya Hana said...

❤~Emma Abduh~❤ : budak2 TEKA.. :)

Marya Hana said...

hanabunga : yeke..? wah.. ~

Marya Hana said...

Syahir Ramli : hehe... kalau dah budak2 uitm... memang semuanya terbaik.. >.<

Marya Hana said...

Sr. Maryam Fatanah :hehe.. same2 menaikkan uitm.. :)

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : jangan. hehehhehe.

♥CIK SHA♥ said...

tahniah kepada yg berjaya..sok2 marya pulak kuar tb..ehehe..

Anonymous said...

congrats.. "surat cinta" make me remember to yasmin ahmad commercial..