ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, September 30, 2011

Bini-biniku Gangster pakai baju Padini. eh kenapa dengan tajuk aku?


[ sebelum tengok Bini biniku Gangster ]




Ema : Watak Yana Samsuddin dalam Bini-biniku Gangster macam kau doh Marya..

aku : huh? kenapa pulak?

Ema : susah nak cakap.. kau kena tengok sendiri, nana yang cakap.. tengok watak yana tu macam kau. cool je..

aku : aku cool eh? ok mimpi ngeri (>.<)




[ semalam dengan segera tengok Bini biniku Gangster ]

watak yana samsuddin dalam filem ni bagi pandangan aku seorang isteri yang lemah lembut ikot kemahuan suami, sanggup bekorban demi orang yang dia sayang, and paling syok dia GANAS. that's why tajuk filem Bini biniku gangster kannn~



ganas tapi hati lembut kan? haa tepat sangat perwatakan tu dengan aku.
[paling tepat]



Yana Samsuddin jadi gangster menjadi. tapi Intan ladyana macam kureng bagi aku. cara dia tendang orang pon salah. diorang kena belajar basic martial art dulu kot before shoot filem ni. tengok watak diorang ni teringat dulu masa sekolah aku ada black belt taekwondo. sekarang ni kot berkelahi agak agaknya jadi pondan balik sebab dah lama tak practice.



ganas ganas jugak. tapi scene yana samsuddin bersedih yang dia tak boleh kasi zuriat kat laki dia tu aku nangis slow slow. hikhik. orang perempuan je paham perasaan macam tu ..



sementara aku pusing pusing Times Square semalam, si dia pon melangok jugak dengan kawan dia. gi mana ? siapa siapa yang kaki shopping mesti tahu dia pergi mana !


haa dia dapatkan satu untuk aku

Padini WareHouse Clearance

ni haaa ! si dia ada tangkap gambar berapa banyak manusia kat sana. aku tengok sambil membuntang mata , mak ai sumpah ramai ! kalau aku mesti dah chow balik rumah tengok drama korea lagi best .



malam tu kitorang makan sama sama, then dia bawak satu plastic.

"untuk you. size S tapi taktau lah u muat ke tak "



sorry, background meja study pulok


blazer ni nice sangat! padini mesti nice ..

harga sebenar RM 219.00 korang hanya keluarkan RM 5.00 untuk ini?
macam mana ? best tak?


tapi untuk korang carik yang betul betul sesuai dengan badan sendiri payah le. dengan orang kiri kanan depan belakang dok berebut. bak kata si dia, ni nasib nasib je dapat blazer perempuan , SIZE S untuk girlfriend dia yang keding ni. kehkeh.

terus try , sumpah paling ngammm dengan badan aku.

boleh pakai untuk buat presentation nanti ..

sorry, tak sempat nak iron cantek cantek dulu. teros try pakai :')

hari ni last kan sale tu? kalau korang berani nak tolak tolak kat dalam warehouse tu silakan pergi sana. HEHEHE~








59 comments:

saharinasaharudin said...

wahh,bestnya warehouse.murah giler kot.nak pegi nak pegi :)

Khai said...

So sweet!! Kalo gf aku tgk mesti dia nak jugak :P

cik violet said...

pergggggghhh..sumpah ak jelesh..haha

El said...

what the...???? clearance dengan harga RM5? Omg omg omg omg.

(kenapa perlis takde padini T_T)

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

memang seronok tgk harga mahal tapi dpt bli ngn lebih murah...tapi............aku serik pergi tempat tu......fuhhhh...ramai gila manusia..taktaulah dpt bertahan ke tak..

Nalisa Syahira said...

mmg nak pergi , tapi mcm tak sanggup nak bersesak sesak , nak kerana baratur panjang sebelum masuk , aih .

EyqaLuvender said...

gler ah...rm5???
kalo iqa da t'lompat2 cm histeria da...cantek la marya!

♥CIK SHA♥ said...

dari 2 ratos jadi 5 hengget??whattttttttttt?

Umie Artoqiemie said...

ohsemmmm rm5 ? .. oh gilaaaaaaaa.. ini mmg gilaaa.*sampil ketuk2 kepala

ezzaty said...

perrrrgggghhhhhh...rm5 je???????

siyely jeles!!! :D

Chikova_Araishii said...

kenape murah sgtt?? arghhh!!!

.zara. said...

Haha! Apai pun pegi? I am one of the contributer pada kesesakan tu... Hehe! Sumpah ramai GILAAAA org! Untung kecik, dapat menyelit2... Hehe! Zai kaut 9 shirts & 1 topi tuk ajang... Puas tho x bnyk pun yg cantik. Kot x S, XL je yg bnyk... Huu! Tapi sbb da RM5 kan, rugi x kaut. Hehe! ^^

Laila Majid said...

whatt !! rm5 ??!!

murahhhh gilerrr
macam mane dpt information pasal clearance sale ni
rugi tak tawu --'

Cik Zety said...

bestnyaaa rm5 je kot tapi i keje acane nak pegi -.-''

Syairani Tarmizi said...

wahh tak sempat dah nak pegi.. frust! T__T

Marya Hana said...

saharinasaharudin : dear.. hari ni last.. sabtu.. hehe.. >.<

Marya Hana said...

Khai : so pastikan die jangan bace ni.. haha. sbb hari ni last sale..

Marya Hana said...

cik violet : jangan.. hahahaha.

Marya Hana said...

El : kenapa..? x percaya ka? haha.

perlis bukan kate padini xde.. mcd kepsi pon xde. camno tu..? hikhik

Marya Hana said...

C!k LaYLa PiPi GeBu : semalam ip tggu sejam .. lepas tu die dapat masok. alhamdulillah ah dapat..

Marya Hana said...

Nalisa Syahira : memang.. nak harga murah, kena bersabar sikit..

Marya Hana said...

EyqaLuvender : haaa. tu lah, i dapat aje pon dah lompat2.. but.. kena bersabar lah.. bukan main ramai manusia kat situ

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : yep.. pecaya lah.. tapi tggu lutot cik sha longgar, baru dapat masok dalam warehouse..

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : betol2 ni.. tapi ramai org sangat.. soooooo sama ada dapat sabar or x aje :P

Marya Hana said...

ezzaty : haah. clearance..

Marya Hana said...

Chikova_Araishii : sbb clearance.. tapi ramai org.. u pon x sanggop nak pegi kot.. :P

Marya Hana said...

.zara. : haah die pegi ngan kawan die. ip kate baju2 laki mmg banyak x cantek.. die pon dapat berape helai je entah.. sibuk carik size yaya. haha.

kalau yaya pon .. main kaot je ah.. xya pilih2.. balik rumah nnt pilih balik.. murah sgt.. ~ seronok ajang

Marya Hana said...

Laila Majid : haah. rm5.. semua.

ada yg dapat message.. and selebihnya kat blog mmg dah banyak tersebar...

Marya Hana said...

Cik Zety : acane ye.. gigit jari ajelah ye.. :P

Marya Hana said...

Syairani Tarmizi : next year ade lagi kot.. tatau lah ..

Budak Chomot said...

OMG PADINI wehhh? Semua RM5? Aku ni kenapa stuck dekat Kuala Pilah lagi ni ohhh demmit #pengsannnnnnn

nadiaazira said...

nadia dah pergi, tak sempat bertahan...kalah di medan pentempuran...

ramai nak mati orang...macam2 perangai...last2 kitorang balik je sebab ada kelas petang tu...lagipun stok dah nak habis...

nak pergi shopping macam pergi rusuhan...

manggosteen said...

pergi dah tadi.bawa rm70..balik tinggal rm67..duit wat beli air rm3 time beratur je..masuk dalam tgk sume baju2 permpuan ngan kanak2..hadoi..letih beratur 2jam lebih..

Rozuan Ismail said...

murah gila RM5 je.huhu.nasib baek jauh,kalau dekat,dah lama habis duit aku dok mencari baju dlm tuh.haha

Dang Intan Duka said...

terbaek la beb..
hihihi

asl muka ko lain skng??
hahhah


peace

Marya Hana said...

Budak Chomot : nak gi ke..? hehe. tahon depan jela... itu pon kot ade.. kan.. ~ :)

Marya Hana said...

nadiaazira : setuju.. kena siapkan diri mental dan fizikal.. kan..? :)

xpelah, next time boleh pergi lagi. u datang subuh2...

Marya Hana said...

manggosteen : haah kawan i kate banyak baju ppuan dalam tu.. kesian org laki ye..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : org2 yg dekat pon payah nak masok .. sbb terlampau ramai manusia yg beratur tggu...

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : ape terbaik makcik..?

haha. lain eh..? aku tau sbb ape, tu aku x pakai eye liner doh..

♥ norlida ramli ♥ said...

betul2 mmg sume item rm5.kwn sy ada pegi..pergh byk gile beli nk dekat 40 item.total suume rm200..hahaha

Marya Hana said...

♥ norlida ramli ♥ : amboi banyaknya kawan u borong.. syoknya ! setahun sekali kan.. kalau i, i main cekop je, kemudian baru pilih2...

Cik Aish said...

pergh camne i tatau ni??? uwaaa rugiinyaaaa

Husna said...

best best best..RM5 tuu..
kalo akak pon marya..cekop byk2..dok tepi pilih..

ieyza afieyna said...

baru je tadi tngak citer bini-biniku gangster tu tadi,,

aah intan ladyana x menjadi sgt..

ArulchelseA said...

cun lah...

Marya Hana said...

Cik Aish : tu lah.. ramai jugak tatau.. i tawu dr kawan.. die dapat message..

Marya Hana said...

Husna :hai kak..

haah. kot dapat secekak, bawak lari dlu. then baru pilih2..

Marya Hana said...

ieyza afieyna ; nampak lembik kan die..? yana style....... ~

Marya Hana said...

ArulchelseA : aa, rm5 je.

Deeba Debab said...

amboi. sweet jah. hihi

Marya Hana said...

deeba : amboi ape yg sweetnya..?

hazanis said...

humm dah terlepas...sob sob...T___T

musya said...

musya nk pegi smlm tp hujan lebat gile tknk kalah! tp smlm musya pon tgk bini-biniku gengster. byk luc~ lah. kan kan. :( org akan komen "biasalah cerita melayu" sedih lah cmni.

farah izwani said...

hanya 5 ringgit? pheww

Marya Hana said...

hazanis : next time k dear..

Marya Hana said...

musya : erm, bab lucah tu susah nak comment mcm mana. sbb mane2 cerita pon skrg ade "sikit" unsur2 ke arah tu..

Marya Hana said...

farah izwani : yep.. tapi mcm persiapan utk pergi berperang...

cik nur said...

nur pun pergi jgak warehouse sale nie gila aha nak masuk punya la ramai lepastuh jalan jem gila mandi peluh satu hari dekat situ hehehe