Thursday, September 1, 2011

Hikmah beraya di KL.


Nyanyuk boleh dikategorikan penyakit kronik bagi golongan muda macam AKU. muda kot! baru 22 tahun , masih single dan dalam proses mencari cinta sejati. eh ter'promote diri pulak. Tak tahu mana silapnya wayar wayar dalam kepala aku ni makanya yang selalu bebeno "hilang ingatan".

kat UiTM kurang menjadi penyakit kronik aku ni. dia muncul di kala aku mengelamun ulalala kat rumah sambil makan tido tengok tv , update blog dan semua kerja yang sia sia belaka yang aku kerjakan semenjak cuti ni. **lap hingus


punca pada masalah ni rasanya aku kurang fokus dengan apa yang berlaku terhadap persekitaran. perghh gelak tengok ayat aku. ayat aku euuwwww.. tengoklah aku, selalu lupa masa :



  • tengah tengok Melodi tiba tiba keluar muka Memey su-haihoi-za. oi kena tukar TV ni sebab cukop dengan menatap muka dia boleh membuatkan aku muntah kahak lauk pauk minggu lepas. tak goma ! lepas tu meraba raba.. "mana remote TV ni !! ". padahal tersepit kat celah kelangkang sendiri pon nak mengamok. nyanyuk ..


  • nak masok semester kena tangkap gambar passport untuk pendaftaran kolej. tiap tiap tahun akan tangkap yang baru. bukan untuk menghabiskan duit mak aku. tapi untuk melihat sebarang perbezaan dari segi diameter lubang hidung tahun lepas dengan tahun ni. dan juga perbezaan rambot dari "rambot kena gelak" dan tahun ni bertukar kepada "rambot depan rompong kena gigit tikus". cari merata rata mana perginya gambar passport yang baru je tangkap kat kedai gamba tadi. ohh rupanya dah siap siap masokkan dalam purse. betol betol sebelah gambar kekasih hati. aisehmen.. nyanyuk..

  • kadang kadang bila mak aku pesan contohnya " marya lepas ni sapu rumah lepas tu bla bla bla" makin sayup bunyiknya sesayup bunyi kentut adik aku (tapi mengeluarkan bau yang PEKAT DAN LIKAT). aku pon angguk sahaja. dan mula melakukan kerja. lepas menyapu mulalah dahi berkerut kerut "apa lagi yang aku kena buat ?". gelisah .. nyanyuk ..



  • baru baru ni aku terkenang yang aku ada simpan handphone lama. nombor celcom yang beli sama sama dengan bestfriend. yang membezakan hanyalah nombor terakhir. tapi mana pulak perginya? aku dah gadaikan maruah dia ke. or aku dah sedekah dalam bakul mainan adik aku? ohh aku tak pasti .. nyanyuk..

maybe ada hikmahnya aku raya kat KL tahun ni. masa tengah kemas bilik aku selongkar balik semua bag yang aku humban dalam bakol. sebab "tak berapa pakai". haha. terjumpa bag laptop lama. so nak usha apa yang ada dalam bag tu. mana tahu ter'jumpa duit ke? toink toink **mata duitan** . tapi HANDPHONE tu yang aku jumpa. yeay yeay.


ni lah handphone yang aku pakai tahun 2008. masa aku tengah kerja part time kat Isetan KLCC. masa tu handphone ni baru keluar. sugar daddy aku taja (bapak aku lah doh).

ok bye ! :') lepas ni taknak hilang ingatan lagi.. fokus fokus !








46 comments :

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

hahaha..semua dah jadi nyayuk..oke pas nie banyakkan makan kismis oke :)

nazirulhazwan~ said...

Org tue

Cik Zety said...

Biasalaa tu. i selalu lupa letak fon kat mana, tengok tengok ada dalam beg. -.-''

EzyFibre said...

kita samalah..nyanyuk~

mira madihah said...

sama macam saya. nyanyuk walaupun umurnya 20 tahun , sadis betul :(

pepol said...

gambar no 3 style,hahaha

reyna said...

hehe comey lah kak marya nih baru perasan
selamat hari raya
nyanyuk mcm tuh mmg golongan muda jer yg ada tuh agaknya sbb pikiaq byk kot

chEntA said...

agaknya mmg kita muda2 ni ada pnykit yg sama..nyanyuk dan lupa amat2 sgt...
ohhh!

Yanyan said...

kita pun tak sukaaaaaa dgn si Memey suhaihoiza tu. buwekkkkssss! haha :P

Deeba Debab said...

FUYOO. dalam dompet ada gambar boyfriend tuu :D

kura said...

wah.. tak heran la kakmarya suka tgkp gambar. gamabar paspot pun setahun sekali tukar. hahah

fuyo. kakmarya. buang hp expressmusic tu mcm tu je? gila la.. kaye wo.. nasib jumpa balik. Eheh.

kura said...

wah.. tak heran la kakmarya suka tgkp gambar. gamabar paspot pun setahun sekali tukar. hahah

fuyo. kakmarya. buang hp expressmusic tu mcm tu je? gila la.. kaye wo.. nasib jumpa balik. Eheh.

aku dan kau said...

hahaha,same la ngn sy,lupe gak...belom thap nyanyuk lagi,haha
baru pegang bnde sesaat,ltak jap,g tmpt len,dah lupe mano letak bnde tadi..pusing stu rmh smbil potpet bru jmpo..rmai gak my fren de kje kat isetan dulu..xtau la same ke tak ngn awk..slmt hri raye=)

MiZi said...

at least dapat beraya... saya plak beraya di tempat kerja.. hari ni raya ke 5 baru dapat cuti dan balik ke kampung halaman jumpa mak ayah untuk beraya.. :(

noraliza said...

pelupe jugak orgnya nie ea...
tuu handphone tuu leh guna lagi ke takleh? simpan wat kenangan ea..hehe

asema . said...

byk makan semut ka ?
#gurau2 :)

Rozuan Ismail said...

memang bahaya tol penyakit nyanyuk ni .kan ko terlupa plak yang mana satu bf ko.haha

Diyana said...

samalah masalah kita

cepat lupa benda yang baru berlaku

Cik tikah said...

yer, fokus! fokus! hehehe...

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

Finaz Jaafar said...

okay kte pn sme gk cmni..wuwuwu~

bile cmni nnt kakak kte kata kte asek berangan jeh..erkkk

Marya Hana said...

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- : okeh. nnt borong kismis 55 kotak.. >.<

Marya Hana said...

nazirulhazwan~ : sape tua? KAMU.

Marya Hana said...

Cik Zety :lepas tu rase nak cepuk diri sendiri ken ken.. ~

Marya Hana said...

EzyFibre : kronik pulak tu ~ kesian.. T.T

Marya Hana said...

mira madihah : aaa. muda laginya.. 20 tahun.. sabar yeah..

Marya Hana said...

pepol : hidong penyek kannn~..

Marya Hana said...

reyna : eh eh.. koyak seluar tido akak nnt. btw thanks.

ohh, pk banyak pon betol gak kot. banyak yang "kelaot" je..

Marya Hana said...

chEntA : so bak kata fana, (comment atas sekali) jom kite beli kismis banyak2.. :)

Marya Hana said...

Yanyan : give me 10! hiks. gediks kannn..

Marya Hana said...

Deeba Debab : haruslah.. ~ baru tak carik lain. eh..? :O

Marya Hana said...

kura : baru ah nampak perubahan.

haha. kaya ke kayap..? tu sbb careless le... >.<

Marya Hana said...

aku dan kau : hehe. sabar lah ye.. penyakit keturunan ke hah..?

ohh. isetan tahun bile tu..? i kerja isetan akhir tahun 2006-pertengahan 2007..

Marya Hana said...

MiZi : xde rezeki.. xpe mizi, at least dapat jmpe mak ayah walau raya ke 5 .. hope tahun depan raya pertama dengan family.. k.. =)

Marya Hana said...

noraliza : boleh type mesej je. org call xdgr ape.. hehe..

Marya Hana said...

asema . : maybe.. haha.. :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : kalau nyanyuk mcm tu pon best jugak.. untung2 dapat 5-6 bf.. weehuuuu.. >.<

Marya Hana said...

Diyana : senang cerita, tertelan semut ... >.<

Marya Hana said...

Cik tikah : fokus blogging ade ah..

>.<

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : ohh.. kalau mcm u tu si bella lim, adek i.. die tu kadang2 ok.. tapi mama i kate "dia blur" haha..

Heidi Shafiq said...

patut la mcm biase nampak.. aku pun keje partime kat isetan kLcc 2008.. kat concourse floor..

Marya Hana said...

Heidi Shafiq : 2008..? aku keje isetan akhir 2006- jun 2007.. so xpenah jmpe lah kan..?

dlu keje 1st floor , young department..

aku dan kau said...

dorg keje time 2006,pas abeh spm.. jelez jer, hri2 drg dpt g klcc,hahaha..

farah izwani said...

nyanyuk.
samelah. susah nak banteras ni. haih.

Marya Hana said...

aku dan kau : eh same lah tu.. siapa kawan u tu..?? :) mane tawu kenal ke..

Marya Hana said...

farah izwani : kene banteras lah dr sekarang.. kalau x, tua nnt lagi terok.. uwaaa..