ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, August 23, 2011

Wordless Wednesday 7 # Macaroon


beli kat kedai cake Pistachios.
satu kotak dengan ribbon bagai ni RM6.

rasa boleh tahan ! tak sempat berbuka puasa adik aku dah cilok seketol. masa berbuka bagi ayah mak adik beradik rasa , dapatlah aku merasa habuk habuk aje ye kehkeh. alhamdulillah !










34 comments:

Balqis Shafikah said...

sedap ke macarons ni ea? i tak penah makan...color nampak cam menarik! :)

Takashi Manganji said...

sedap ker?x penah makan..

Pocket said...

belum berbuka lagi dah adik cilok satu?adik yang maner ni? (Ayat seterusnya mungkin mencetuskan perasaan amarah so pocket rentikan ^^)

tp lawa nyaa.. RM6 tu termasuk packaging yg lawa tu RM2 :D

Cik Eka said...

emm macaroon ni sedap..cuma manis lerr.nasib haritu eka beli akak tu buat tak manis sangat..

aloo kesian awak makan habuk2 jerr..nanti beli lagi..hehehe

Dang Intan Duka said...

bolehlah pos kat aku 1 kat sini..
hihih


peace

ღ p!nk veLvet ღ said...

x pnah merase lagi macaroon ni, uwaaa~~

Amirrah Zawani said...

seumur hidup tak pernah rasa... kesian kat =_=


takpa lepas raya nak p cari lah.. wajib!!

aizeepesona said...

sian dia...berkorban ape saje..

Marya Hana said...

Balqis Shafikah : boleh tahan lah.. mcm biskot.. dalam die rapuh.. and manis.. :)

Marya Hana said...

Takashi Manganji : boleh tahan lah.. ~ my mom kate x sedap.. sbb die tak berkenan benda2 yang manis. hehe

Marya Hana said...

Pocket : adik yang tadika.. huhu..

tu lah, tang kotak je yg mahal tuu..

(T.T)

Marya Hana said...

Cik Eka : haa yang i makan ni pon kureng manis. tu i masih boleh tahan.. kalau manis sgt, pening kepala ..

>.< tu lah nnt beli lagi..

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : boleh.. sampai je kat kau semua dah berkecai.. haha..

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : try carik. at least u penah rasa .. kann.. suke x suke terpulang... :)

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : aaa u budak kulinari kan.. wajib rasa ni.. hehe..

Marya Hana said...

aizeepesona : macam biase kak.. heeee.. >.<

Finaz Jaafar said...

macarons mmg cantik n mnggoda tapi kan manisssss sangat !!!

Marya Hana said...

finaz : yg i makan ni x berapa manis.. just nice... :)

farah izwani said...

lah dah seap riben bagai.
buat perhiasan jek lah. hihi

kura said...

cewah. kasiham kak marya dapat habuk2 je yee. (ntah2 dlm beg ada duaplohtige kotak lg!) heh.

org kata rasa dia manis ye? eee.

bella lim said...

kau paham maksud WORDLESS tak?

aimi adilah said...

dy cm ner ek sbnr ny.. tringin nk rse.. tp takot x sdap :)

Marya Hana said...

bella lim keparat : ni dah kire less la bingai.. ~

Marya Hana said...

farah izwani : entahnya.. kalau xde lagi bagos.. haha.. >.<

Marya Hana said...

kura : banyak ah.. skang tengah sengkek, mampu beli 1 kotak je.. :p

yang akak makan semalam x manis sgt.. ok je..

Marya Hana said...

aimi adilah : takpe, sedap or tak belakang cerita.. janji kita pernah rasa.. setuju x..? so kalau org tanya, kite tawu lah mcm mane rasenya mende ni.. >.<

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sdp :)

slmt hr ry :)

shera haifa said...

ermm xpnh merasa lg macaroon nie..

adrinaqamarina said...

hhehe takpe, nanti kalau sedap, boleh beli lagi! :)

Marya Hana said...

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock : slmt hari raya..

Marya Hana said...

shera haifa : try lah nnt k.. :)

Marya Hana said...

adrinaqamarina : aha tau xpe.. mcm i ! nak beli lagi !

Cik Suheela said...

dapat rasa habuk je???hahaha lawak lah marya ni..hihi cian marya...

Cik Aish said...

aish tak penah makan menda alah ni..nampak sedap..apa lg..pos la umah aish. hehe