ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, August 25, 2011

Ugutan sebelum raya.

Pejam celik pejam celik dah nak raya kan? raya tahun ni macam biasa je. tak semeriah raya raya yang lepas. sebab adik aku si bella tu nak masok universiti bapak punya awal 3 haribulan.

hari ni aku kena ugut lukis kad raya. rasanya macam dah lama tak melukis.
erti kata lain rasa macam dah lama tak pegang pensel dengan pemadam (T.T)


nasib baik dia tak banyak kerenah hari ni sebab aku pulak ugut dia :
"kalau kau nakal nakal akak kemas beg balik UiTM"

dia suruh aku lukis boboiboy. yang jadinya .. hurm entahlah !


setelah bertahun tahun tak dapat kad raya, tiba tiba dapat kad raya lah tahun ni ~! dari siapa? peminat misteri kot. wakkaka. takyah nak misteri sangat. korang pon boleh baca. sebab tulisan dalam kad raya ni sebijik sebijik korang boleh nampak. tak payah lari lari anak pergi ambik teropong.

fullname tauuu ~

ohh rupanya dari bff aku dari zaman sekolah rendah .

thanks a lot ain. nak balas macam kurang kesempatan dan jugak kesempitan. kehkeh. so next year kita hantar kat rumah ain kad raya besarrrr punya ! eh eh blog dia dah meriah dengan lagu raya lah ..








47 comments:

idayu azmi said...

cantiknya kak maghiaa lukis!

dah lama tak dapat kad raya semenjak zaman dunia di hujung jari ni. ecehhh haha

Saiazuan said...

u lukis? sgt cantik ok..

Cik Zety said...

baju raya wane ape taun ni u ? mesti gojes kan :)

alyana shafinas said...

wahh...cntik lah lukisan tue.. =)

Shiro Petta Petto said...

kad raya... hahaha... style giler dapat kad raya... untunglah dapat kad raya... anyway... lukisan..sangat... hahahahahaha... XP

Areyf Shahmin said...

wahh! lme ta sggah blog kak marya yg chumeyl nehh ( :

nice laa kak lukis boboi boi version marya hana ( :

haha salam aidilfitri ye kak.

Dayana Nasir said...

cantik kot u lukis!!!

wahh..best nya dapat kad raya lagi. teringat dulu-dulu selalu lawan ngan kakak and adik-adik tengok siapa dapat kad raya lagi banyak. haha. zaman sekarang dah takde. FB je semua.

Baby Gurl said...

hehehe...wah xsangka....entry kitenye citer je tu...wahh terhaaru.. hehehee...

xpe..ain sje suke2 thn nie bg... kalau awk nk tahu thn nie je ain bg kad raya/pos kad raya dalam 20 lbh keping kad..kad kawan2..dan org2 tersayang...termasukla mak ayah ain pun ain poskan..hehe

sonok antr kad raya nie xtahu nk citer cmne..la..hehe kalau dpt lgla kan..hehe =)

anyway pandaila awk lukiss..ain pun xreti nk lukis, pe tah lagi lukisan cm awak buat tu.. =)

Anyway, SELAMAT HARI RAYA BFF...
(biasala mood da raya skang tu yg blog pun raya juga) hehe

*sowi, berjele lagi..hehe =)

♥CIK SHA♥ said...

lawa kot lukisan tu yaya..kata dah lama tak melukis..tipu2! ahaha..

Pocket said...

1) cik ain, sila ingat dan tuntut pada 1 ramadan tahun dpan :D

2) kamu pandai melukis!! jeles.

3) 3 hb masuk sekolah ker? bukan sabtu ker 3 hb tu?

Husna said...

dpt gak kad ry..
akak tahun ni mcm xde je..huhuhu..
thn dpn kita tukar2 kad raya nak?
thn dpn tu..punyela lmbt lg

Bunny-lala said...

wahh boboiboy . nih yg suke nihh :D hehe

Eza Boom Boom :) said...

wah, masih dapat lagi kat rya..bestnye.. :)

Elie Lily said...

kak yaya bila pulak nk anta kad raya kat elie?
hahah

noraliza said...

cantik gak lukisan nya..lama sehh tak dpt kad raya..kui3

LyNn AnaLya said...

cantiknya lukis.. kalau sy lukis org lidi je..hehe ;)

Tholeha Mustapa said...

Tahun ni x dpt kad raya pun.. Tp pandai awk lukis! :D

kura said...

kesian na bella lim. tp.. susahkan org pulak kan kak marya? sbb dia korg xdapat feel raya. Eh! hahah...

untung la kak marya dapat kad rayaa :0

Syazwan Che Deraman said...

saya ada satu maslah.
dah lama tak pegang pensel..
bila melukis je, lukisan macam lukisan kaki.

wahh..dia dah dapat kad raya!!.

selamat berpuasa.

Umie Artoqiemie said...

boboiboy stylooo

Marya Hana said...

idayu azmi : cantik ke..? akak tengok cam sakai je. ni men bedal je ..


hehe. betol , same ah.. >.<

Marya Hana said...

Saiazuan : eh yeke cantik ni.? cam mende je.. i taram je.. ~

Marya Hana said...

Cik Zety : warna coklat .. hehe.. x ah zety, biase je.. mcm raye2 yg lepas.. :)

Marya Hana said...

alyana shafinas : i main belasah je tu.. :)

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : untunglahhh ade kawan yg still igt nak kasik kad raya..

sangat.. diam kau.

Marya Hana said...

Areyf Shahmin : haah lame. lame areyf x singgah..

ohh, boboiboy yg x rupa boboiboy.. haha.. :D

selamat hari raya dek.

Marya Hana said...

Dayana Nasir : alamak. i semakin pelik. cantek ke..? i sumpah dah kaku melukis. ni pon terpakse je.

tu lah.. sume wish pakai facebook. message.. kan..?

Marya Hana said...

Baby Gurl : wow comment ain.. haha..

its ok. buat mcm ruangan comment sendiri.. >.<


thanks ain.. terharu ni.. kehkeh..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : siyes ! memang sumpah lame x melukis.. rasanya setahon setengah yg lepas, last mase lukis storyboard before shooting.. tu pon lukis sikit2 je..

Marya Hana said...

Pocket : dlu lg pandai melukis, sekarang ni je tangan cam kaku semacam...

ohh, memang die masok 3hb... pendaftaran budak degree.. baru.

Marya Hana said...

Husna : hehe. akak nak tuka2 kad raya kat mana..? kat blog ni ke..? hehe. ke hantar betol2 kat rumah..

wah >.<

Marya Hana said...

Bunny-lala : aa kantoi. tengok boboi boy eh.. adek i yg tengok.. :)

Marya Hana said...

Eza Boom Boom :) : syukur.. :)

Marya Hana said...

Elie Lily : insyaallah.. dalam mmpi.. :)

Marya Hana said...

noraliza : rindu nak dapat kad raya.. akhirnya.. dapat!

Marya Hana said...

LyNn AnaLya : dulu i lukis lagi ok dr sekarang. ni mcm serba x jadi.. :(

Marya Hana said...

Tholeha Mustapa : sekarang jarang dah org dpt kad raya..

x lah.. biase je dear..

Marya Hana said...

kura : entah. potong stim akak nak beraya !

Marya Hana said...

Syazwan Che Deraman : sama ah. tu lebih kurang lukis guna kaki. bila dah fed up kennnn ~

selamat berpuasa Syazwan Che Deraman :)

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : boboiboy kelaka an. adik i tengok cite tu leh gelak sorang2.. :p

Balqis Shafikah said...

eh..eh..u pandai lukis la. i pun dpt kad raya la taun ni. hehe. tp 1 je lah. :) yang ado.

Marya Hana said...

Balqis Shafikah : skrg x pandai. dlu boleh tahan.. lawo sket dr budak sekolah tadika melukes.. :p

oh same lah. i pon 1 je.

Miszyuyu said...

heheh cute lah!

Marya Hana said...

Miszyuyu : ape..? :D

Cik Aish said...

cantik ah lukisan tu..huhu..alaa baru nak copy alamat u..tp sensed lak. hahaha..nak kirim duit raya..so rugi la u. haha

Marya Hana said...

Cik Aish : cik aish lagi pandai melukis.. ~

oh ! (T.T) kalau doplohsen tamau ah.. riban2 nak..

Cik Aish said...

haha aish stakat orang lidi je uatpe..

aik nak riban2? adeh..tak jadi la. bye. hahahahah