ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, August 20, 2011

Seoul Garden, Bangsar ♥

Kalau berbuka kat rumah memang syok! air sunquick ada. nescafe ais air longan. lauk lima enam jenis sampai juling biji mata nak mentedarah yang mana dulu. kuih muih yang tamak beli kat bazaar ramadhan senyap sunyi takde siapa nak usik. al maklomlah masing masing perot dah full.



tu kalau bertuah berbuka dekat rumah sendiri. yang berbuka dalam kereta apa cer? aku pon ada pengalaman macam ni. kampung ayah aku kat Lenggong, Perak. nak sampai sana empat lima jam lah jugak. so nak taknak berbuka dalam kereta. minum air je nyah~


tak best betol. perot ular sawa aku ni takda kesan langsong ke atas air yang masok ke kerongkong. nak nak air mineral. aisehmen! potong stim. kot air coke + ais ke jus tembikai ke. ponnn sodap ! tapi aku tetap bersyukur. asalkan dapat berbuka puasa.



masa tu toleh kereta sebelah , tengah minum.
toleh kiri , tengah mencekik entah hape menda entah.



nasiblah orang dapat kampong jauh. kalau balik kampung mak aku kat melaka sonang! 2 jam dah sampai. masa arwah nenek aku ada lagi best. kalau berbuka mesti meriah macam orang nak buat kenduri kesyukuran kat rumah. wah rindu seh !



agak agak intro dah secukop rasa. sebab dua hari tak menjengok blog :(
haritu aku berbuka dekat Seoul Garden bangsar.

plan asal nak berbuka kat seoul garden damansara. jangan haraplah kalau tak buat reservation. sampai tersesat sesat jugak sementara nak sampai kat seoul garden yang boleh nampak dari highway tu. haih~ so sape sape nak pergi seoul garden bangsar, ikot signboard Menara TM sahaja. mesti jumpa.





masa kitorang sampai tu rasanya pukul tujuh suku macam tu. mana nak ada table dah.
nasib baik kawan aku ni pandai merayu. gunakan skill lakonan yang ada. kahkah

orang lain dah mula bakar membakar. kitorang baru teguk air .

kitorang berbuka agak lambat macam sipot sedot. dgn nak membakauuu lagi.
eh terbakau rasanya tengok meja orang belakang ni. diorang "hampir kenyang".


daging dia terbaik. sampai korang jelik pandang ayam. tak layan ayam kat sini !

bahagian dalam semua dah penuh. so banyak jugak dia open table dekat luar kedai. meriah jugak nak berbuka kali ni. adalah dalam 15 table dekat luar . tapi fuhh panas macam nak bogel . ops~

muka belengas. ketiak melekit dok membakau bakau ni .
nasib baik sedap ! rambot aku pon balik balik rumah bau asap. haha

sambil tu sambot birthday kawan . cupcake yang asalnya ada gambar ladybird, masa nak keluarkan cupcake konon nak buat surprise. akhirnya jadi cupcake "golek". bukan ayam golek.

ladybird bertukar rupa kepada padang jarak padang terkukur sebab aku terpaksa ratakan permukaan cupcake tu dengan sudu. kalau tak, tak senonoh je rupa cupcake yang tergolek dalam kotak tu (T.T) kihkih.

birthday girl , Zuziana Abang .
ok lah bye ! :')







35 comments:

Elie Lily said...

hahah..2 tahun lepas elie buka puasa ngn noddy n geng kat Seoul Garden ni!! skrg takleh la..cik abg kat sabah! huuu..rindu owh time tu! :(

laskar pelangi said...

makkk ai..teringin woo nak makan kat seoul garden..cam best jer

Ariena Hisham said...

Fuyyyohhhhh, bestnya berbuka mkn steamboat ^^ haha

Umie Artoqiemie said...

happy birthday kat dia. lama giler dah umie x steambot-steambot.. sobs.. sobs.. sobs..

aimi adilah said...

sdap ke mkn kt kadi 2??? cm nk try je :) hiihhi blh x??

cik aiLebiu said...

terliur sudah okbai!

Cik Zety said...

bestnyaaa makan steamboat eh ? huwaaa, rindu nak makan menda tu sume :(

ღ p!nk veLvet ღ said...

terliur tgk mknn 2 sume (walaupon dah berbuke) :p

csuciani said...

babe, u beli copun yg RM25 tu ke for seoul garden? how's food?

http://csuciani.blogspot.com

csuciani said...

babe u beli coupn dekat goupon tu ehh yg buffet for RM25?

how's the food?

http://csuciani.blogspot.com

Amirrah Zawani said...

bf i suka sungguh dgn seoul garden ni.. asek ajak pg je..

happy birthday utk kawan u :)

twinkle twinkle said...

waaa sedapnya :)

wanie said...

*lap air liur meleleh :p

Aisyah Ahmad said...

bestnya seoul garden.dah lama tak pergi..

hanabunga said...

oh pengalaman buka dalam kereta tak pernah merasa lagi.wee happy birthday untuk kawan kak marya!

Marya Hana said...

Elie Lily : makan kat situ panas ahh. lepas ni nak gi yg kat damansara.. dlm aircond... hikhik.

sabau ye.. bejauhan ade gak hikmahnya..

Marya Hana said...

laskar pelangi : u cuba lah.. mesti best.. u makan daging.. ayam takot tak luak dah..

Marya Hana said...

Ariena Hisham : steamboat pon dah xlayan mase tu.. tengok daging lagi best... >.<

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : i memang suke makan steamboat. tu yg jap2 steamboat hehe.. gi ah try makan situ umie..

Marya Hana said...

aimi adilah : boleh.. ape salahnya..hehe.. best.. daging die !

Marya Hana said...

cik aiLebiu : hehe. ok bai.. gi ah try! hikhik >.<

Marya Hana said...

Cik Zety : lame x makan ke..? u try lah seoul garden.. best!

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : wah.. i kalau dah berbuka, rase nak temuntah tengok gamba2 ni.. hehe.. dasyatt ah u..

>.<

Marya Hana said...

csuciani : ALAMAK. x tau pulak pasal kupon tu.. bulan ramadhan ni mahal sket.. 1 kepala dia kira rm46.50..


kalau bukan buln pose rm35++ je rasanya.

Shahirah Amnah said...

wah! tak pernah lagi berbuka kat luar setakat ni.. huhuuu..
buka kat rumah je..
senang nak kejar solat maghrib!
hush! lapo pulak rase tengok pin2 tu... aiseh! =,='

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : haah. u x suke..?

i suka sbb tengok drama korea diorang selalu makan daging mcm tu.. kihkih

Marya Hana said...

twinkle twinkle : semestinya :)

Marya Hana said...

wanie : waaa. kesian.. ~ >.<

Marya Hana said...

Aisyah Ahmad : kan kan..? rasenya lepas raya nnt nak gi lagi..

Marya Hana said...

hanabunga : x pernah lagi..? sedih je .. hehe..

thanks..

khurratu ainaa said...

aheee...lapo la plak...teringat daging lew...

ayanuts said...

memang best mkn dkt sini..slalu juga laa mkn sini..puas hati..he..he..

Marya Hana said...

khurra : haah .. nnt kite gi makan lagi weh..

Marya Hana said...

ayanuts : puas hati sbb nak makan ape, HAMBIKKKK je.. kannn? hikhik

>.<

milo said...

bestnyee pekena steamboat..sejak puase blom lagi bukak puase dgn steamboat nih..haishh tergugat i tgk pic u..hehe :P