ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, August 26, 2011

Kenapa gambar candid tak lawa? WHY WHY?

Duduk sebelah boyfriend elok elok, dekat rumah membongkang! Masa dating makan kepsi ayam seketol dua jam baru habis tinggal tulang sebab perabis masa tang tersipu sipu tu tapi dekat rumah dua puluh saat bukan kata ayam seketul, ayam dekat pinggan adik pon kau sesah lepas tu tunjok penumbok sebijik. untunglahhh jadi pembuli ~




kadang kadang rasanya boleh control . bila ada orang nak ambil gambar cepat cepat keluarkan "peace" yang konon konon membantu tahap kecomelan walau 0.01 % . oklah tu dari senjata "muncung itik" ataupon "pipi ikan kembung". hish kreatif kreatif ~

so setakat mana kita boleh KAWAL perlakuan bila di hadapan umum?

:: gambar hiasan ::

lagi bertambah syaiton kalau wujudnya paparazzi tanpa dibayar gaji. aku menguap pon snap snap. tengah tarik seluar sedut dari celah punggung pon nak snap snap. garu celah hidung ambik gambar low angle. alamak macam mana ni? takot!


salute habis dengan erra fazira. ce tengok gambar candid dia semua lawa kan? walaupon gambar dia makan tepi longkang tu (T.T)


untuk mengerikan bulan ramadhan korang. buat pertama kalinya aku tunjok gambar candid yang dah lama aku simpan buat koleksi geli geli. bila result tak best, tengok gambar candid eee geli. lepas gaduh tarik rambot dengan adik beradik, tengok gambar candid eee geli lagi !


#satu


memori aidilfitri tahun lepas dengan si dia. candid ni boleh tahan gelak lagi walaupon jelas kelihatan lubang hidung low angle. kus semangat tak nampak bulu bulu hidung yang mekar di taman. terima kasih.



#dua

aku tengah tengok cermin pon ada paparazzi nak tangkap gambar. muka tak lawak mana tapi baju tu kembung macam payung terjun lah pulak (T.T) nanges sedu sedan !




#tiga

muka penat seharian shooting ! yang ni pon kira boleh diterima akal. belum tunjuk lagi muka aku tengah shooting yang sebenarnya. bau toksah cerita. harum sikit dari ketiak bangla yang berhimpit himpit dalam bas rapid. muka pulak kalau orang minyak tengok, kompem beliau tabik hormat! ada ketua baru ! wuu wuu.



#empat

candid kali ni dengan si kepoh, zaqwan. dalam gambar nampak aku senyum manis plus nampak penyayang. off je camera, PELUKU halilintar dia dapat! tak boleh dok diam. ni makan dia ni makan dia.



#lima
candid ke ni? TAK. ni muka tak ready dengan hidung tak habis menguncup lagi. maka terciptalah caption untuk gambar ini "hidungku kembang setaman". ohh bahagia.


#enam

candid masa tengah buat persembahan. ok letewww ~ nak elok macam mana lagi?



#tujuh

and sekarang aku sedar. aku banyak gambar candid low angle. kenapa? nak ukur bulu hidung ke macam mana ni? hish tak puas hati betoi mak nakkk~



#lapan

stop mengunyah sambil baca. perhatikan tangan aku! kenapa macam jembalang tanah tu? mulot terpaksa di sensored atas sebab menghormati bulan ramadhan. mana boleh gelak besar kannn!


#sembilan


dan aku mula sedar. gaya candid aku yang paling menarik adalah pada bahagian tangan. tengok tu! macam dikir barat. ewah buleyyy ewah ewah .. ~



#sepuluh

tu dia. tak mampu aku nak ada gambar candid se'amber chia dia ni ! kaki bersilang, rambot depan bersepai, dan mulot herot ! kahkah. tabik tabik ~

penat ke scroll down ? i'm sorry! bye.












63 comments:

Cik Zety said...

hahaha, sape tukang fotografer yg suke amek gmbr low angle tu ? gambar No 10 terbaekk ! hihi :P

SitiNurIzzati said...

muka akak cam erra sikit.haha.baru pasan.

Cik Areen said...

tangan ko tuh mmg. tak reti diam.

Farierahasanz said...

muahahaa.. lawak...

tp selalu nye yg kandid tu laa org jadikan kenangan..
yg kandid itu laa yg selalu nye unik.. hee

ezzaty said...

hee..lawa je sis walaupon candid :)

Syahir Ramli said...

yg last tu x leyh blah...dio taw ko x yg ekau ni amek gambo dio??kemaenn...haha

ainie yusof said...

bila tgk gbr 8 tak rasa nk gelak. tp bila tgk gmbr 9, trus gelak sorg2..knp gbr lain2 tp tgn still posisi yg sama??? hehe

keyna kina said...

candid pun gamba ni cantik cantik :D . gambar yang censored mulut tu lawakk haha

Saiazuan said...

hehe i like candid :D

eykin said...

cndid last pose amber chia tuh terbaekkkkkkkkkkk hahaha.

ღ p!nk veLvet ღ said...

tade la terok mane candid tuh sume ... consider bole tepek dlm fesbuk lagi la pic2 tu sume, hehe~

::fadh:: said...

hahaha . .klaka habes . .

Eien Mohmad said...

candid akak pun lawaa lawaa pe (:

D'ya Marshmello said...

hahah memang stylo semua gambar candid tu, comel + plus cantik. ngeheheh

Pocket said...

kiranya gambar candid kamu masih lagi lawa,
yang kena tangkap masa mengunyah sambil sembang, mangsa yg duduk dalam mulut tu kelihatan di lensa paparodhi! waah

yang kena tangkap masa tekejut, ngan expressi langsung tak leh nak ungkap.
pergh!!

so all and all, kamu masih lg ok.
kalau orang minyak tengok dia salute, tp dia tau.. ni chip from different clan :D

dyra said...

comell la muka candid sis tuu . comel je tau

Deeba Debab said...

zaqwan nye stail lagi terbaikk :D

khadijah said...

gambar candid marya tetap comel la..:)

Ip Man said...

Eleleleh.
Kot i ambik gambar candid u..kemain lagi mintak..comel la santek la..hihihi =p

Nina Amalina said...

candid pun comel pe...hehehe..:)

Marya Hana said...

Cik Zety : mcm2 org.. no 10 tu pemenang.. :D

Marya Hana said...

SitiNurIzzati : haa. tamau tamau.. ~ selalu pon kene bahan sbb tu..

Marya Hana said...

Cik Areen : haah lah baru aku perasan..

Marya Hana said...

Farierahasanz : haah, i pon cakap dengan bf i.. yang candid tu kalau kita pura2 nak snap lagi sekali, mesti x secantik yang mula2 snap...

Marya Hana said...

ezzaty : yeke? aisehmen..

Marya Hana said...

Syahir Ramli : mestilah tanpa kebenaran.. boleh kena saman malu ni.. :P

Marya Hana said...

ainie yusof : haa kan..? i pon pelik babun ah memikirkan pose tu..

-.-

Marya Hana said...

keyna kina : gambar sensored mulot tu kalau x sensored, lagi LAWAK. muka yang lawak. naseb bek sensored, kalau x batal pose tgk gamba cenggitu..

mengucap panjang ~

Marya Hana said...

Saiazuan : me too. kadang kadang.. :p

Marya Hana said...

eykin : kennnn~ pengsann..

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : haah boleh je stok masok fb, then stok KENA GELAK. kehkeh.

Marya Hana said...

::fadh:: kelaka habis jugak.. :p tengok muke sendiri..

Marya Hana said...

Eien Mohmad : x selawa eien.. :)

Marya Hana said...

D'ya Marshmello s : hehe.. hai d'ya.. thanks.. kembang.. zzzz T.T

Marya Hana said...

Pocket : woo.. tenkiu.. panjang comment incik Pocket .. rajin naaa.. :))

Marya Hana said...

dyra : yeke. okeh boleh pengsannn sekarang ~ hehe.. (T.T) tenkiu..

Marya Hana said...

Deeba Debab : die model kot!

Marya Hana said...

khadijah : alamak.. macam salah bace je.. hehe.. thanks khadijah :)

Marya Hana said...

Ip Man love : hehe. diam ah ~ syhhhhhhh~ :P

bocor rahsie betol.

Marya Hana said...

Nina Amalina : omaigod, u pon comellll.. :)

zehan said...

candid pun nmpk still comei lg.....hehe

wanie said...

semua pon comel kot, candid pon still maintain comel tuh okay la tuh. hehehe ! last pic candid paling superb ! ngehehehe ;p

♥CIK SHA♥ said...

candid pun nmpk comel je yaya..tapi part tgn tu ade skit gaya usop wilcha..ekeke..zaqwan pose kemaen lagi..weewitt!

laskar pelangi said...

dear, walau candid.tp semua cumil2 lahhhh gambaunyaaa..=D

kura said...

igtkan nak komen2 gamabr kat atas.

tp bila tgk tgk dan tgk. tudiaa yg paling bawah paling style! hahaha..

Nurnasihah Shahbuddin said...

Eh, okay je, comel lahh :))

ain samsudin said...

tang adik u to tak boley blaa ( asal boley je raksasa to kan)

ooh dxanna said...

Keh keh keh.Caption yaya sumpah tak boleh blahhh...

boleh apply maharajalawak ni..

Marya Hana said...

zehan : thanks kak.. jangan puji.. kang baju raye x muat. :P

Marya Hana said...

wanie : alamak.. habis lah baju raya i x muat nnt.. semua mengembang. hehe.

yang last pic tu, model terkenal.. :P

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : hahahahha.

setuju sgt, mcm usop wilcha je gamaknya.. sobs sobs.. kenape kenape..?? (T.T) lepas ni nak bercakap tangan kene ikat.

Marya Hana said...

laskar pelangi : thanks dear.. >.<

belom tengok yang lebih momok kot..

Marya Hana said...

kura : so akak diketepikan.. haha. kejam betol.. >.<

Marya Hana said...

Nurnasihah Shahbuddin : hai hai.. thanks .. :) thanks juga sudi bace sini..

Marya Hana said...

ain samsudin : mane u tawu die raksaksa..? haha.. :D

Marya Hana said...

ooh dxanna : maharajalawak..? bukan takat minggu pertama dah terkeluar, nak masok pon x layak.. ~

noraliza said...

hahahahaha..tgn tuu sempat dikir barat lagi ea..

ain azmi said...

alaa candid pun cantik jeeee. tapi tangan memang tak boleh blah. ala ala joyah hehe

Marya Hana said...

noraliza : aaa, i penari kebudayaan mcm usop wilcha.. :P hakhak.

Marya Hana said...

ain azmi : haha. mulot pon mcm joyah.. kalau nak tawu ah.. ops.. :p

Meyna Elma said...

aku rase mcm byk je lagi gmbr candid kau yg lg geli2, neh sume da ditapis neh! HAHA :D

Marya Hana said...

meyna elma : diam ah. kalau tak tapis, korang heart attack x sempat raya. so camne..? aaa. baik kan aku..? tapis dlu. wakakka

farah izwani said...

haha.
tapi yang candit tu yang suke tengok
asyik gambar cun jek.
sesekali hodoh pulak. keke