Monday, August 1, 2011

From beautifulnara.com on "Harapan MARYA Hanya Impian".

Hari ni hari kedua kita dalam bulan ramadhan . semalam meriah ke kome buka puasa? aku makan masakan omak kat rumah. hari ni insyaallah nak jengah bazaar ramadhan pulak.

puasa puasa ni selalunya terbau makanan! tapi hari ni terbau benda lain lah !





(di ruangan comment)



sambil terbeliak bijik mata, hey ni misunderstanding dol !
motip CSI letak URL blog aku kat situ?

garu kepala sampai terpelanting kutu babun. aku ada back up elia ke? entry terbaru aku pasal hubungan diorang siap mention yang aku tak sebelah siapa siapa plus ianya bukan entry bela kawan. tak hengat ke? kita manusia biasa, kau berhak ke nak judge orang ni BERDOSA habis. ataupon orang tu yang TERANIAYA. tak kan? so kita berserah kepada Allah swt dan anggap semua ni bukan jodoh diorang. kalau comment lebih lebih pon bukan akan memberi kesan.


sekali kau doakan kejahatan dalam hubungan diorang, hubungan korang sesama suami isteri nanti macam mana pulak? boyfriend girlfriend? papa mama? bushuk mashem? kanda dinda?

kadang kadang aku tengok orang yang comment pasal diorang ni dah macam pengkritik tetap Akademi Fantasia. eh .. biarlah diorang dengan cara diorang. mula mula kita nampak semua kesalahan di letak atas bahu elia. tuptup tersembol gambar "abang pegang tangan adik". apa cer?





p/s : Hai CSI. masak ape bulan bulan puasa ni? petang karang pergi bazaar mana? hihik. if you're reading this , i hope Encik/Cik CSI faham yang aku tak sebelahkan mana mana pihak. maybe u dah salah faham dengan entry lepas. lagi sekali nak diingatkan (tulisan cukop terang dah ) ni bukan lagi satu entry bela kawan.





56 comments :

rara pinkmafia said...

aik.cm ni pon hado?

saiazuan said...

hoho jd backlink tu..

btw brbuka mkn pe arini? hehe

Finaz Jaafar said...

kte de baca entry Marya yang tu that day..
da koba an tak sebelah sesapo tak paham laie c CSI tu..LOL~

aslann said...

banyakkan bersabar semasa berpuashee.. hee.. :D

SPEK HITAM said...

aku rase ko kena tulis entry yang pasal apek tu dalam BI kot, die macam tak faham BM mungkin :D

Cik Aish said...

huhu...dorang ni byk fans tersendiri..so tu yg malas nk up entry pasal dorang ni..kt doakan dr jauh je la..sbb kang klu salah cakap, oorg interprete lain lak.. ;p ;p

♥NuR SyAFiQah♥ said...

motif dy saje nk femes kan kak yaya la tu..hehe

jemput singgah ;)
http://www.syafiqah.com/2011/08/bila-budak-kecil-banyak-soalan.html

cik najihah said...

back up salah x back up salah..tu lah die melayu

syaz@rozelt said...

huhu..susah jugak kalau mcm 2..agaknye die x bce btol2 kot entry tu..

p/s: lama x mnyinggah sini..smart la header~hehe

Queen F said...

itu mesti jenis yang baca entri ayat 1st dgn last je tu.. hekhekhek :D woaaa mesti trafikk tinggi ni.. kehkehkeh :D akak pegi bazar mana hari ni? :P

Monster Siti said...

CSI tu buta agaknya. dah mmg terang2 ade tulis kat bawah entry tu bkn entry bela kawan.


eh mayra, like seriously cantik gila pakai tudung. keep it up ;)

Shurazirah Sukhur said...

gaya dia tulis komen tu macam xsuka je..huhu maybe dia faham entry yang u tulis macam backup kawan..tapi kalau dia baca entry ni, harap2la dia faham u xbackup mana2 pihak pun..huhu

khadijah said...

csi wat siasatan yang salah ni..hee

AfiekJibril said...

agaknya dia baca tajuk entry kak marya je kot..haha..lps tu bajet kononya dah baca semua...dah terang2 tulis tak back up kawan kan..sengallllsss..haha

Ayuraza said...

biase ler..selalu la niat baik disalah erti kan dik..kalo backup kawan pown ape salahnyer kan..pelik??

tu la fungsinyer kawan..heee :P dah aku pulak jadi membekap kau marya..hahaha

Marya Hana said...

rara pinkmafia : hadooo jah... :)

Marya Hana said...

saiazuan : itulah yg den poning..

hari ni berbuka macam2 saiazuan . boleh lah sikit2, mak yg masak. asalkan jangan membazir ye dak..

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : tu lah finaz.. i pon serba salah. adekah entry tu nampak mcm PILIH KASIH? kehkeh. lawak pon ade.

Marya Hana said...

aslann : tengah bersabar kekdahnya.. hehe..

Marya Hana said...

SPEK HITAM : nak belaja tulisan tamil pulak lepas ni.. yennadey..

Marya Hana said...

Cik Aish : so sekarang i dah pon menjadi mangsa..

Marya Hana said...

♥NuR SyAFiQah♥ : femes kekdahnya...

ohh, insyaallah.. nnt i singgah..

Marya Hana said...

cik najihah : so kite kena buat hal sendiri aje .. kennnn..

Marya Hana said...

syaz@rozelt : rasanya die sempat bace tajuk aje :p

ohh, tu ade blogger buatkan..

Syahir Ramli said...

kita yg bkn tuan pnye bdn ni mnelah taw spe salah ke tidak kan...pokok pangkal cite pon x pasti sme ade elia @ fahmi yg salah...yg pntg tuan pnye bdn sah2 taw spe yg btol spe yg slh...mr CSI, tu slh tafsir kot entry tu...sabo jela..

Marya Hana said...

Queen F : haah, kompem and confident bace zupzapzupzap sekali imbas, then teros comment kat BN.. huu..

akak gi bazaar sini aje. dekat keramat AU1..

Marya Hana said...

Monster Siti : contact lens die dah expired kot..

thanks .. :) tu mase kelas CTU.

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : entahlah. kite pon tatau ape yg die cube lakukan..

moge CSI berkenaan diberkati ALLAH..

Marya Hana said...

khadijah : CSI menyamar ni.. ~

Marya Hana said...

AfiekJibril : itu yg akak mcm "what..? aku jugak yg kena"..

Marya Hana said...

Ayuraza : YELAH kak.. kawan , biasalah.. :)

eh, tenkiu ..bulan2 ramadhan back up cik marya pulok. hihi. ni yg syg Ayuraza lebih..

ainaa said...

tak pandai bace ke pe CSI tu? kehkeh

hanabunga said...

huahua alah kalau bela kawan pun apa salahnya kan???kawan kitaaa.peduli apa prg lain ckp.huaa

Marya Hana said...

ainaa : die terlepas BACE kot..

Marya Hana said...

Syahir Ramli : salah tafsir ke buat2 tawu...? ceh.. =.="

Marya Hana said...

hanabunga : kang CSI kate ape pulok.... :p

juliet. said...

alaa..kalau yaya backup Elia pun apa salahnya??dia nak backup Khairul Fahmi pun xde hal apa..huhuu

Marya Hana said...

juliet : karang kalau back up kawan GILA GILA org kata " mentang2 kawan dia..". so sekarang ni i buat entry x sebelah mana2..

hana sudradjat said...

sah dia tak baca sampai habis =.="

Deeba Debab said...

opocot :O apa kela dgn csi tuu. haha. meroyan sebab puasa kot :P

cik ateen said...

motifff~~
haiyooo..ni masalah diorg kita watpe masuk campur..marya xsebelah kn sape2 pown..marya sendiri pown terkejut tgk kat fb yang kawan dier elia ade prob dgn apex..dh xde jodoh nk wat cmne..xlh nk slh kn sape2..tuhan dh jadik kn manusia itu berpasangan..mgkin apex dgn prg len ..elia pown dgn org len..kn marya?? abaikan CSI tu..myb dier ingt u ni kawan baek elia so dier ingt u more back up to elia..sabar yer.. :)

Marya Hana said...

hana sudradjat : die tak sempat, nak tercirit.. :P

Marya Hana said...

Deeba Debab : die terbayang makanan bulan pose, so die men petik je .. :p

Marya Hana said...

cik ateen : tu lah ateen.. x pasal2 i pon terbabit...

aigoo !

Umie Artoqiemie said...

anyaaaaaaaa(bak kata org korea)

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : aigooooo !

Ujang9897 said...

biar org yg menilainya..dia tlg promote jer =)

Marya Hana said...

ujang : bagus... :)

Marya Hana said...

ujang : bagus... :)

Eien Mohmad said...

orang mcm neh pun ada? haihh -,-

Sarah Mohd Saleh said...

i rase die bute warne tuh kot babe.ke die ade sket short wayar kt nerve die.heh

Marya Hana said...

eien : tatau ape masalah die..

Marya Hana said...

Sarah Mohd Saleh : haha.. yelah kot.. ~ i pon pelik babun tgk comment die tu..

akhmal ariff kepal said...

back up link. haha :)
style kot.

Marya Hana said...

akhmal ariff kepal : apalah yg style sgt.. -.-"

Amirrah Zawani said...

peminat fanatik KF kot tu..