ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, August 26, 2011

Blog yang setakat ni mencuri hati.

Secara jujurnya dari start blogging aku jarang jumpa blog yang berkenan di hati. ada jugaklah lima enam blog yang aku "suka jengok". tapi diorang jarang update macam sis nadia bayu, hanis zalikha, liliana mardiana, ailyl rozanna.


blog ni jadi macam satu trend. kalau zaman tu popular dengan blog peribadi, semua orang nak cerita pasal kisah peribadi. kalau blog tu penuh doodle, dia pon belajar nak buat doodle. blog yang penoh segmen pon ada. pokok pangkalnya mengikot naluri korang nak corak blog sendiri macam mana. jadi diri sendiri kan best! identiti sendiri. tu yang dicari.

so hari ni aku nak review blog yang dah "mencuri hati" aku. hehe.



aku suka tengok blog ni walau aku bukan seorang yang berhijab. stylo habis !

dia ni memang sengal habis. kalau aku gelak depan laptop, dia ni punya kerja! dia pon pengomen blog aku yang setia. rasanya tak pernah satu entry pon dia terlepas pandang.lagi satu satunya blogger lelaki yang aku senang baca entry dia. maybe aura kelaka-nak-mati tu yang aku suka.

dia suka kasi tips itu ini. dan suka tukar header baru yang comel comel. baru baru ni best tengok dia bahagia dengan kekasih hati si pp epal katanya .

lama juga dia jadi follower aku. ada satu hari tu aku nak jengok pulak blog dia, and aku tertarik. teros follow. lama dah rasanyaaaa . dia pandai masak ! ehem blogger lelaki sorry yeah. dia dah berpunya.

dia blogger kreatif. pandai buat doodle muslimah. background blog dia pon sweet. bunga bunga cinta gitu ~ blogger cun ni. hehe.

blogger ni pon dah berabad follow blog aku. selalunya aku tak sedar yang diorang ni ada blog yang best. bila sekali dah menjengok blog diorang tu dia ohh jatuh hati .


last but not least. yep aku sendiri mengagumi blog adik aku.

ayat dia sangat bersahaja. sama je macam kat rumah. dia suka suka hati nak update blog bila bila yang dia suka. so kalau follow blog dia, korang dah berjanggot beruban baru nampak new entry dari dia. maybe telinga dia bernanah bila aku kata "ah kau. blog setahun sekali je update pon" so dengan telinga yang berasap asap dia terus publish new entry. percayalah , dekat draft dia berlambak entry best yang masih belom di'publish. buat pekasam dulu agaknya.


p/s : selain blog kat atas ni. aku rajin menjengok blog kawan kawan. support katakan! :)







66 comments:

Si Nuansa Eyqin said...

suka blog yayahana.blogspot.com. blog yang santai. sungguh!!

pu3khaleeda said...

blog akk pon best !

♥CIK SHA♥ said...

eh2?ade belog kite la kat situ..weewitt..ehehe..maceh yaya sebab suke belog busuk kite..kuikuikui..


p/s:: suke belog yaya sebab ayat sempoi..pastu suke tengok pakwe ensem takde gigi tu..bile nak cerita pasal die lagi..;p

Cik Suheela said...

kita pon suka baca blog dian pelangi tu..heee :)

eh adik u muka sbijik mcm u..mcm acuan heee :)

pinky_liscious said...

bellog marya nie pun apa kurangnya...hehe

Fawachan said...

wee marya da bg farah idea utk blogwalking ke dorg tee hee.thanx! (^_^),marya nye blog pun sgt mencuit hati tau (^_^)v

D'ya Marshmello said...

huhu, memang syok habiss blog dorang even dorang jarang update.jom singgah blog kiter :)

http://miss-dya.blogspot.com

Bunny-lala said...

yg bella tue lahh bestt ! heehe .
asal dia simpan lam draft .? publish je semua . tak buke puasa org baca 6ty . ekeeke

Laila Majid said...

blog dian pelangi dengan blog bella lim best !

yg lain akan i bw sebentar lagi.heee~

kura said...

homaigod. homaigod. kak marya printscreen belog kitew. sukew sukew! hekhek. hahaha..

padan la tetibe ramai follower, rupanya kak marya tag belog sy. aww. sukew lg. haha..

ohya. yg planetmirra tu aku suka. dia la yg ajar aku mcm mana nk buat iklan nuff! mata $$$ haha..

erk. bellalim pun i suka.. merepek kuat.

eh pnjg pulak i komen uuu.. yelaa. berbungabunga la katakan belog kena printscreen. hahaha

::fadh:: said...

saye pon suke blog sis awak ,,santai habes ,
same goes with ur blog , .ayat bersahaja , .

Umie Artoqiemie said...

wahhhh..

noraliza said...

blog u pun best.. sempoi :)

Dang Intan Duka said...

hihihi..
memang terbaek sume..


peace

cik aiLebiu said...

antara semua blog di atas, blog dian pelangi je slalu usha...tp semua comel2 ah...

Pocket said...

wah! satu pun blog yang dipaparkan ni tak termasuk dlm bloglist pocket,

akan pocket updatekan utk difollow juga.

bella lim said...

HAR HAR HAR. kenapa aku ada? konon nak aku nangis terharu lah ni? ahh belah. hahaha. sukahati akulah nak update bila. orang baca bukan bayar pun. lagi orang suruh lagi aku taknak update. hahahahah

Cik Zety said...

Hohoo, tibe tibe nampak belog ai kat situ :p wee, belog u pun ape kurangnya, santai je :) walaupun i xde buat bloglist, da hapal dalam pale otak da. ngee :)

cik xeyrah said...

kak marya! betol! suka la blog adik u,,,,bella lim..first time masuk bca smua entry dia memang sempoi sgt.......! ayat2 spontan ja rasa.hihi :d

Amirrah Zawani said...

oh patut lah tiba2 ramai follower baru.. ehem.. i tak pandai masak lah.. biasa2 jep.. buat kek boleh la.. cuba suruh masak lauk, fail =_=

Deeba Debab said...

tadi godam kak maria nye blog entry tahun 2009 bulan may lau xsilap

http://yayahana.blogspot.com/2009/05/ada-cinta-perasantan.html

apa2 pun entry nie dah berjaya membuatkan deeba gelak selama 2 minit tanpa henti. sumpah lawak gila gila. HAHAHA

dan entry yang dulu2 kak maria jiwang siotttt. ^__^

Marya Hana said...

Si Nuansa Eyqin : hai dear.. thanks a lot.. =)

Marya Hana said...

pu3khaleeda : wah terharunya.. thanks dear.. >.<

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : hehe. suke suke suke ! :) cik sha blogger yang supportive.

ohh dia tu..? buat mase sekarang ni belom ade lagi pasal die.

Marya Hana said...

Cik Suheela : dian pelangi lawa sgt.. ~

yeke same ..? peliklah. kitorang dr kecik orang kata muke lain.. dia ikot mak,i ikot ayah. hehe. mate kot same.. :P

Marya Hana said...

pinky_liscious : ohh thanks cik pinky.. :)

Marya Hana said...

Fawachan : haa sila lah blogwalking.. plus boleh + kenalan..

thanks a lot dear!

Marya Hana said...

D'ya Marshmello : hai.. insyaallah.. akan ke blog u..


>.<

Marya Hana said...

Bunny-lala : haha. so eloklah die x hapdet kan.. plus ayat pompuan tu cam BINGAI sikit.. hikhik.

Marya Hana said...

Laila Majid : bella lim blog die best. orang die mcm nak kene makan penyepak.. :p

ok..

Marya Hana said...

kura : oho. follower be++ kah..? tu dia penangan ..

bella lim tu merepek kuat. kau kasik die 1 hari utk fikir entry baru, habislah PANJANG BERJELA.. ayat semua lebih kurang akak die. KL GANGSTER. tapi die tu sumpah lagi gangster kampong duson.

Marya Hana said...

::fadh:: : ohh dah bace blog die..? thanks a lot.. teroskan membace.. kalau ade mase, tlg comment ape yg perlu.. TQ.. :)

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : ?? wahhhh... wahhhidddd satay.

Marya Hana said...

noraliza : hai dear.. thanks .. teruskan bace sini.. ! :)

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : mesti lah.. pilihan aku .. ~ peace jugak

Marya Hana said...

cik aiLebiu : me too ! >.<

Marya Hana said...

Pocket : haaa. tu yg bagos. so boleh tawu blogger2 lain..

jangan cliche nak letak hanis zalikha, fatin liyana, cik epal.. alamak ..

Marya Hana said...

bella lim : ni yang aku malas nak REVIEW kau setannnn. blah.. ~

Marya Hana said...

Cik Zety : yep.. u lah tu! teropong sikit..

thanks zety.. :)

Marya Hana said...

cik xeyrah : thanks support pompuan tu.. haha.. :D

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : ohh yeke.. ? hehe.

lauk pon mst sedap jugak mcm masak kek. ce suroh i.. HARAPAN MARYA HANYA IMPIAN lah gamaknya.. :))

Marya Hana said...

Deeba Debab : haha. siotnya selongkar entry lama.. aduh malu den..

haah kak yaya dlu skema badot + cintan2 ni kemain lagi. tapi sekarang ni KURENG SESUAI lah nak menonjolkan benda2 mcm tu kat sini.. sekali sekala boleh.. =) syhhhh..

azie said...

wahhh blog2 yang menarek! :)

csuciani said...

sgt suke blog the merchant daughter..she's cool and beautiful at the same time


http://csuciani.blogspot.com

kura said...

tgk body bella lim la. dah mcm bodyguard, mau xgengster? Eheh! haha..

haritu follower 165. skrg 195.. 30 follower dlm masa 1 hari. fuyo! homaigod. homaigod. haha..

Marya Hana said...

azie : yep, jengoklah diorang! :)

Marya Hana said...

csuciani : yep, i agree! :)

Marya Hana said...

kura : badan bodyguard..? haha. bagos !

ohh .. hehe... bagos utk anda.. ceceh.. :)) naik 30 30 30.. nnt beribu lah tu..

Cik Aish said...

hehe thanks banyak2 sebab masukkan blog aish dlm entry ni..terharu..nak nangis sambil lari masuk bilik. hehe. blog marya hana pun best..blog wajib aish jenguk tiap kali online tau!

Marya Hana said...

Cik Aish : haha. no biggie.. =)

ohh yeke, thanks a lot cik aish pp epal.. eh eh..

zehan said...

suka..suka...:)

jaja said...

mak oii adek u rupe sejibunn :)

Marya Hana said...

zehan : suka boleh blogwalking lepas ni.. :)

Marya Hana said...

jaja : yeke..? tang mana eh.. ?

Eien Mohmad said...

hee. blog akak pun ramai jehh og revieww! tp blog bella meme mcm akak. ayat main bedal ;D

Marya Hana said...

Eien Mohmad : hehe. kadang2 je ade org review..

ohh, ayat kitorang kat rumah ponggg mcm ni. kehkeh..

Liyana Aziz said...

yana follow blog cik aish! sempoi je dia! ehehehehehe... suka part cerita tang pp epal... hukhuk

bella lim! roarrrr! ayat bisa tapi best... makan dalam baik punyaaa... muahahahahaha

Marya Hana said...

liyana aziz : haah .. pp epal .. kak yaya punya bf pp ape lak ek..? kene pk kan..

tengok ah adek sape. haha. akak pon selalu je makan dalam ngan ayat die kat umah. mcm gampang haha.

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

For Blogger Day?

Cool review. Semua blog memang mantap! =)

p/s: lama x dtg belog Yaya.. huhhu~

Marya Hana said...

Shahrul Hairy Shaharuddin : nope. just for fun..

:) thanks singgah sini.

dya said...

dah bw kat semua list.huhu

dya said...

dah bw kat semua list.huhu

kembatolo™ said...

blog lelaki takde ke? tsk tsk tk :'(

cik eijau said...

the speaking fingers . . hehe

smilenajah93 said...

saya punye blog bile pula :P heeee~

smilenajah93 said...

saya punye blog bile pula :P heeee~