ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, August 21, 2011

Annoying tanpa sedar.




Lumrahlah.. kita takkan salahkan diri sendiri. failed jpj test macam macam alasan aku kasi. kereta viva tak biasa bawak. tester macam jadah. lumrah .. kalau sekolah tak pandai pon salahkan orang lain lagi. cikgu tak handsome lah. tak dapat fokus study lah. padahalnya kat sekolah sibuk buat taik mata tak kira cikgu mengajar atau tak. kot dah memang semulajadi otak bebal dan sebal. lumrahlah tu ..



masa kecik paling ketara. rantai basikal berderai salah sendiri bawa basikal macam berok makye. akhirnya mengeluh depan muka ayah "ish ish .. anak sapalah yang buat basikal orang sampai jadi camni?". hidong kembang kempis takot penipuan terdedah sebab berjaya yakinkan ayah yang bukan anak dia penjahanam basikal. #tarik nafas. bangga.



tapi bila dah habis satu dua konsert aku nyanyi dalam bilik air sambil adik ketok pintu "woi cepatlah cilake. aku nak berakkk". dengan sengaja melambatkan situasi aku pon bercermin dua tiga jam lagi and mula memikirkan satu perkara.


kadang kadang orang kureng selesa berkawan dengan kita mungkin salah diri sendiri. moh lah kita fikirkan sejenak. korang tergolong tak dalam situasi berkenaan :


:: frame ni nak bawa balik uitm jugak ::


# satu

mak aku kata makan "berbunyi macam anak babi". sorry contoh dalam bahasa kasar sikit. masa kecik kalau aku adik beradik makan "nyap nyap nyap " kemain sedap mencekik mengunyah sambil mulot terbukak sikit sah lepas dua saat mulot kau dah berubah rupa! nah bibir angelina coli sebab kena penampo sulong dari emak kandong sendiri. dengan family sendiri pon annoying semacam kalau makan macam tu. ni kan pulak sesama sahabat handai. kang nak tego rasa macam busybody pulak. suka hati dia lah nak makan keluar bunyi keldai ke ghimau ke.





# dua

jenis cakap ke laut. cerita asalnya pasal kuih jemput jemput aje. bila dah dapat bercakap akhirnya cerita tadi jadi "siapa aku nak jemput di hari raya". bercakap mengalahkan orang berucap menang anugerah bintang pop-pulaaa.



# tiga

eh boyfriend aku ada kereta ferrari. boyfriend aku ada kereta kebal. siapa lagi hebat? alah kau ni semua cerita nak menang je. kalau berdebat sampai raya tahon depan pon tak habis. pokok pangkalnya yang konon hebat, yang konon sweet , konon bagos, yang konon konon konon tu semua habok pon tarak. #konon gangster aku ke? jentik sikit meraung (T.T)







# empat

perasan beno kau aje yang lawa. orang lain semua muka macam kodok terbang. yang keempat ni macam dendam kesumat kat adik sendiri. ada ke masa jpj test tu orang kata kitorang kembar. lagi masa beli baju raya pon ada akak tu kata kitorang "kembar". adik aku selamba badan macam badak (selamber badak) kata : "eh mana ada kak.. saya lawa.. dia ni mana lawa! ". -.- khimexxxnya. betol ke dia ni adik kandung aku? kahkah. lagi satu kalau mana mana entry yang ada muka dia mesti sengaja comment puji diri sendiri "eh adik you tu lawa lah". what the fish. trick lamo. aku nak delete semua comment tak bernas dia tu. wakakaka.



# lima

"weh tolong ajar aku macam mana nak cuci toilet". ok mula mula kau ambik berus jamban. tuang clorox secukop rasa lepas tu gosok kuning kuning tepi jamban tu. bila dah hampir bersih, berus tadi tu gosok belakang badan sendiri untuk buang kurap. siap ! grrr (T.T) nyampah orang yang kedekot ilmu ni. lain orang tanya lain lak yang dia ajar. tapi at least dia ajar lah jugak. ada sesetengah orang langsung taknak ajar walaupon ilmu tu ado. "entah. aku tak terer ah". keluar result fulamak sikit punya gempak. eleh kedekot ilmu letewww.





# enam
panas baran atau kaki melenting. pantang orang terjentik sikit mula nak tarik muka kelat pahit masam bacin semua lah. ni kena muhasabah diri sebab aku pon tersepok dalam kategori yang terakhir ni. kalau orang terambil garfu azimat aku pon nak mengamok. potong stim nak mencekik maggie kat uitm sebab garfu dah kena songlap. semua laci member nanti aku geledah. teringat pengalaman hilang "seluar kecik" atau dengan jujurnya hilang spender lepas sidai kat ampaian belakang rumah. berminggu minggu jugak misteri kehilangan spender aku tak dapat diselesaikan. dan akhirnya pada satu hari yang gumbira balik dari kelas tiba tiba kawan aku kata :

" maria .. ni mu punya? aku jumpa atas rak buku masa aku berkemas tadi?"
see! misteri sungguh kan? (T.T)


ok bai ! :')

p/s : habislah. adik aku dah ada idea baru untuk entry dia. jenuh dok terbongkang gelak mcm sundel bolong ni haaa. tak sanggup aku nak baca nanti . idea bingai cariklah dia.






57 comments:

Pendamba Mawar said...

entri best.satu2 dihurai...like..hehe.. part pillow tu best.hahaha..sleep forever ea..kihkih

Pocket said...

sunggoh sunggoh curahan hati,
sila jangan berenti okeh,

untuk nak sakitkan ati kamu lagi ke tahap dewa, yes memang adik kamu lagi lawa... tp perasan tak.. pocket tak gi pun mengomen kat blog dia.. kenapa ya? (Sebab pocket suka kamu, wuhuuuu!!)


pasal annoying tu amat la pahamnya,
kita dok kata orang.. entah entah orang duk kata kita.. n diorang tambah plak ayat :
'eleh dia kata orang, dia tu lagi annoying' which pocket risau pocket adalah annoying ngan komen serupa post dlm blog sndiri nih .. sorry.
kena tanya orang kot?
sila tanya adik kamu,
kamu tu annoying ker tak :D

♥CIK SHA♥ said...

kite same la yg last sekali tu..kuikuikui..huishh..memang cukup pantang org ambik brg tak kabo..memang kalau dapat tau takde, mulut tak berhenti membebel sebab hangin punya pasal..boleh?

fYZa said...

cepende kaler biru lef lef,,somel..haha

ღ p!nk veLvet ღ said...

paling anti dgn org yg mkn mcm bunyi anak babi tuh, ahaks~~

AesyaZealous said...

spender ade kat situ??haha

zuar said...

wahahaha.series best.yang suar kecik paling best cane leh dok atas meja.xsenonoh.kekekek

Khai said...

marah hengat tak hengat bila org puji adk mu sendiri. (eh, aku pun penah puji adk ko kan dlm blog ni? hehe)

peace yo..

MARYA HANA LAWOOOOOO XD

hanabunga said...

hehehehe kak marya suka part yang kedekut ilmu tu.saja pun.hana tak suka jugak mcm gitu.bila orang tanya,dah studi belom.dia kata "tak" padahal esok nak exam.tapi bila keluar result,dialah yg gempak.siot.annoying!

Ibnu Darwin said...

ha ha ha.. adik beradik gaduh ke.. rilek sudey... huhu

Cik Zety said...

Saya ada frame macam tu jugak cuma petak tu ada empat. hihi. siapa curik spenda ? wahh~ takkan buku kot :P

myra yusreena said...

haha! huh sme kowt mke dgn ur adek..haha

Amirrah Zawani said...

i tak suka dengar org makan bunyi2.. annoying sangat... =_=

aQimie Ceplos said...

HAHAHA!! sumpah lawak la maria.
sgt cool. hilang tention i dalam lab ni. hehe ;)

nina athiramisu said...

hoho!! saya tergolong dlm kategori panas baran tuh!!

Cik Areen said...

wey, den tawu, ko beli frame tuh kat hinode kan?
kehkeh.

imz@cik yan said...

bwahaha
siusly adek u lagi lawa drie u..
(rasa2 annoying tak..??)

perkara sbnar : Xlah,both of u, are beautiful drie segi msing2 :D

yeh,u never knew,kalo kte tanya org pown "kita annoying, tak..??" itu annoying!!

Farahin Ahmad said...

hahahhahha...misteri sangat la tuh..padahal lupe kan..kihkih

farah izwani said...

hahaha.
memang kadang kadang tanpa sedar kite buat orang anying kan.

Dang Intan Duka said...

hohohoho
biasalh tu beb.. :)

setiap org ada kelebihan dan kekurangan..


peace

Miss Xyz =) said...

haah XD netri ni brjye buat sye ketawa termuntah-muntah.. weikk.. :P haha XD

eyka said...

smlm nmpk k.marya n him dkt pizza hut sunway...both of u were so cute :)

ainaa said...

HAHA. lawak lah entry nie. tp memang setuju lah dengan sume. btw, adik marya memang sengal -.-

ain samsudin said...

hihi. tak abs2 gaduh dgn bella kan.

bella lim said...

" adik you tu memang lagi lawa lah dari you. rasa nak gigit gigit je pipi dia hiew hiew "


PEDULI APA AKU >:D

Marya Hana said...

Pendamba Mawar : hehe thanks Pendamba Mawar .. :)

ohh, kasar jugak benda tu. sleep FOREVER. hahahhaha.

Marya Hana said...

Pocket : oho.. yeke ni pocket.. kalau x suke x boleh comment ke..? x baik cenggitu.. kehkeh.. mana2 blogger same je..

*malas nak tanya dia. boleh..?

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : boleh lah tu.. sbb kite serupa.. kehkeh..

org mcm tu elok kite sembelih buat laok bukak pose.. :P

Marya Hana said...

fYZa : for example.. kehkeh.. sebenaunya idok lah mcm tu.. :p

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : me too. potong stim nak makan !

Marya Hana said...

AesyaZealous : tu yg pelik sgt.. sape punya keje. and , bukan kat rak i.. rak buku kawan i. ape jadah.

Marya Hana said...

zuar : sgt x senonoh. sape yg kondem ni... ~ T.T

Marya Hana said...

Khai : bukan marah org puji dia. PEMBETULAN. marah sbb die "puji diri sendiri" huhu.

Marya Hana said...

hanabunga : dr zaman sekolah ade budak yg cenggitu . eleh, kedekot ilmu x berguna ponnnggg. nnt sume xnak kawan die.

Marya Hana said...

Ibnu Darwin : mcm biasa...

Marya Hana said...

Cik Zety : ohh sep.. !

buku ade hati ngan spender i.. aww. best!

Marya Hana said...

myra yusreena : yeke. ala tang mana lah...

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : me too. cam anak babi ah bunyiknya.. haha.. teros x selera nak makan. rase nak berenti kejap gi amek senapang tembak mulot die.

Marya Hana said...

aQimie Ceplos : ohh dalam lab bace blog i... haiyok.. ~

Marya Hana said...

nina athiramisu : ohh, so lepas ni control habis.. kena jadi cool.. :)

Marya Hana said...

Cik Areen : yep tepat sekali cik ex pekerja hinode.. kehkeh..

Marya Hana said...

imz@cik yan : hikhik. thanks.. :)

ohh, tanya kat org pon boleh jadi "annoying".. :D

Marya Hana said...

Farahin Ahmad : laah.. kalau i terlupa sekalipon.. bukan lah "atas rak buku".. maybe atas katil ke.. celah2 almari baju ke.. ni atas rak buku.. hadoi.. :P

Marya Hana said...

farah izwani : yep.. tanpa sedar..

kalau dah "ter".. ape nak buat kann..

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : yep. tp kite kena perbaiki kekurangan yg ade. supaya kekurangan tu menutup kelebihan.. hoho..

Marya Hana said...

Miss Xyz =) : hoho.. yeke..? alamak.

Marya Hana said...

eyka : haah lah.. memang kitorang kat situ semalam. awk kat mane..?

:) thanks..

Marya Hana said...

ainaa : hehe.lawok ke..

adik i memang bingai, sengal, perasan and byk lagi.. haha..

Marya Hana said...

ain samsudin : sbb die suka carik gado... huhu..

Marya Hana said...

bella lim : DELETE COMMENT KAU KANGGGG..

Pocket said...

bukan tak suka,
tak gi pun..:D
(takut 'ter'suka plak nanti hehe)

Ratu Lissa said...

suka part bantal (pillow) tu, hehe

Ain Atika Zailani said...

hahahha macam mana lah boleh ada suar kecik kat situ..haishhh...

Farhanah Mokthar said...

haha. aku pon ada member yang makan bunyi2. nak tegor kang kecik ati tak nak kawan seminggu..

papepon suka sangat entry ni.

Marya Hana said...

Ratu Lissa : me too. kelaka pulak. tapi gurau kasar tu haha

Marya Hana said...

Ain Atika Zailani : hantu sorok kot.. :p motip x dikenalpasti..

Marya Hana said...

Farhanah Mokthar : tu lah, rase segan nak tego. kang buat musoh pulok..

thanks Farhanah Mokthar :)