ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, July 28, 2011

Ram Ram Ala Karam !

Rambutan. Ramlah ram. Ramli sarip. Rampit. ops silaplah ni? rempit -.-


Rambot yang sebetolnya! rambot mahkota setiap insan. kalau rambot tak dijaga dengan baik maka segala 7 keturunan lalat akan sesat semasa melancong di atas rambot anda. mau kah? tapi sebab rambotlah hatiku gundah. cis berani kau membuat onar ye rambot bercabang! ku ingatkan lidah lelaki sahaja yang bercabang. tet tret tet tet.. semenjak dua menjak ni, kesian kau lelaki. asyik tergigit cili.


siapa setuju situasi di atas sila angkat kaki meja. marya hana awal awal dah angkat. eh tu kaki bella lim. ingatkan kaki meja tadi. huahahaha kejam >.<

masih segar bugar dalam ingatan peristiwa raya tahon lepas bersama rambot kontot. konon nak buat pembaharuan. lagi beberapa hari nak raya pergi saloon tukar style. OMD oh mak datok! rambot macam cendawan ke raya tahun ni? pasrah sepasrahnya dengan membalas dendam mandi lambat di pagi raya. sudahnya semua dah mencekik ketupat rendang kat dapur, tinggalkan aku serdak serdak aje. eh tak.. omak den buat persiapan banyak gilos. sampai mengandung aku di pagi raya sebab perot memboyot boyot.


sumpah korang kena hiraukan muka bacin tu ! tengok rambot aku kering dan kusam. kihkih. ni macam ayat iklan syampu sebab nak laku kan syampu dia. susah nak jaga rambot sebenarnya kalau kau ni jenis main rembat je orang kata. contoh terdekat and tersedak cili kering, aku ler.

DIRI SENDIRI. aku tak suka mandi tak syampu kepala sebab nanti rasa geli geleman nak pegang rambot sendiri. so setiap kali nak pergi kelas ke, nak merewang ke, aku akan syampu and keringkan rambot dengan hair dryer. kejam kan? bingai pon ada sikit , jangan risau.

aku rela rosakkan rambot dari rupa aku macam "tikus keluar longkang" pergi kelas rambot basah setepek dan kejung. tak kose nyahhhh ~


seumur hidup aku. just pakai syampu di atas sahaja. disebabkan mak aku pakai head and shoulders so aku pon tibai dari zaman sekolah sampai habis spm. masok universiti tukar pakai Sunsilk and mula terasa rambot berminyak minyak macam minyak masak kat dapur saje telangkup atas kepala. and then, aku menjadi pengguna syampu Dove yang sangat setia.


setia punya setia tak sedar rambot berguguran dengan begitu teruja. setiap kali sikat rambot mesti 10 helai akan say goodbye atau sayonara kepada kulit kepalaku.

bengong dengan masalah ni. (bingung). so tadi masa mandikan adek terfikir satu idea. nak cilok syampu Baby Johnson dia lah. and ternyata aku suka dengan bau syampu ni and terasa rambot lembut selembut abe abe lembut ~ hikhik. suka gila ! and buat masa ni aku rasa nak teruskan misi mencilok syampu dia.

tengok rambot dah tak kering! kan? syampu ni ikot kesesuaian jugak dengan individu. korang pulak setia pakai syampu apa ye? >.<




56 comments:

Balqis Shafikah said...

dulu i byk pki smpoo ikut sedap suke suki ati je. asyik tuka2. then rambut rosak teruk, i pki shampoo susu soya, prefers namanya ;) hehe, tp now i da ta jumpe shmpoo tu, pki sunsilk pulak. heeee.

ღ p!nk veLvet ღ said...

rejoice ... tp nak try johnson baby jugaq lah pasni *menjelez tgk rambut hana* hehehe~

dd.hasnidar said...

eiii..geramnya.

u ni comel sangat la marya.cantik.so bila baca blog yang ganas rasa cam tak caya je u yang tulis.hahaha.

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

dulu pakai rejoice sumpah rambut kelemumur pakai pantene rambut gugur pulak.last2 pakai syampoo bawang..huhu..semua boleh elak..

p/s: dulu pakai bida sasson..tapi sekarang dah takde dah :(

BeBy aiDa said...

hahaha... i x setia mane33 syampu pun.. salu dok tukar33.. sume syampu i try test au... hahaha... btw... i pun nak cut from my long hair to a little bit short... hahaha.. rambut raya.. cewahhh...

♥CIK SHA♥ said...

syampo baby memang bagus kot sebab tak banyak bahan kimia dan tak pedihkan mate..ekeke..

Amirah Suhana said...

saya nak angkat meja! haha

Pyka Rahmat said...

rambut kita gugur. ada idea?

Syahir Ramli said...

sunsilk expert ok gak klo gne...x gatal sgt kepale..
p/s:bkn gatal psal kutu naa...haha

cik nur said...

nur pun pakai dove jaa sekaramh tapi mengalami masalah yg sama iaitu rambut gugur jgak la

Budak Chomot said...

I sekarang pakai shampoo L'oreal Elseve yang colour pink tu. Best gilaa OMD! hehe nak try pun bolehhh :)

Ajeerah Fareha said...

mcm sama je masalah kita. kita pun pakai dove rmbut gugur :( sunsilk pun x jalan. aduhai.

ainaa said...

stakat nie pakai sunsilk. tp tak oke. rambut bergugran mcm musim luruh. pasnie nak try cilok syampoo baby mcm marya lah >,<

FARAH IZWANI RAMLI said...

hahaha.
marah budak kecit tu nanti kalau tawu.

Liyana Aziz said...

rambut kak yaya kira ok tau dari rambut yana yg tajam!! sebab gunting sendiri pastu terus rosa! grrrr

so far yana paling tahan pakai head and shoulders tu tapi seekarang tengah pakai himalaya

Marya Hana said...

Balqis Shafikah : i suke sebenarnya sunsilk. tapi semenjak due menjak i pakai, die jadi berminyak, x sesuai kot.. maybe dengan u sesuai.. :)

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : haha. try lah.. i muke TERUJA sbb terasa rambot sgt soft and kepala pon ringan aje.

Marya Hana said...

dd.hasnidar : hehe thanks dd..

eh memang i yg tulis. xkan bibik i lak.. ekekekke.. btw thanks again..

:)

Marya Hana said...

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- : aaa i xpenah pakai pantene dengan rejoice lagi. sbb mama i x penah beli kot..

tp sekarang selesa pakai baby johnson.. aje.

Marya Hana said...

BeBy aiDa : wah.. dah pikir rambot raya ni.. pose belom start lagi..

:D

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : haah. i tuang dalam anak mata pon xde pape. memang TAK PEDIHKAN MATA lah cik sha..

:D

Marya Hana said...

Amirah Suhana : meja makan tau.. baru tercirit sikit.. :p

Marya Hana said...

Pyka Rahmat : i tak boleh nak kasi ape2 suggestion.. sbb lain org lain pulak rambotnya.. but u try baby johnson.. kiranya back to basic.. hehe.. insyaallah x gugur. rambot i ok je sekarang.

Marya Hana said...

Syahir Ramli : kalau bukan ade kutu mst ade kurap atas kepala ni.. :D haha joking2..

ohh sunsilk expert yeah..? nnt try carik.

Marya Hana said...

cik nur : i rase bukan u ngan i je. ade lagi org cakap benda yg same. dove buat rambot gugur.. dah jangan gune k.. u carik syampu lain.

Marya Hana said...

Budak Chomot : ohh .. nampak menarik jugak yg tu.. i tertarik dengn warne merah tuuu.. xtau kenape.

Marya Hana said...

Ajeerah Fareha : u pon..? sah lah dove ni ..

Marya Hana said...

ainaa : ohh.. kalau u dah ok pakai yg tu better teruskan..

tp nak cube apa salahnya.. try lah..

Marya Hana said...

FARAH IZWANI RAMLI : kecik ke..? :D

Marya Hana said...

Liyana Aziz : ohh. gunting sendiri mcm mane tu..? akak selalu jugak, rambot depan ni akak gunting sendiri. wakakkaka.


ohh, ok eh mende tu? akak sekarang tgh usha2 shampoo aje..

Bellmikenzo said...

Dulu pakai dove,masa botol yang pertama rambut ok jerk,tapi masuk jerk botol yang ke 2 atas kepala jadi minyak2,then tukar pakai syampu zhulian,walaupun x sefemes syampu2 lain,tapi result dia memang lagi hebat dari syampu2 yang siap ada iklan..hehehe!!!

saiazuan said...

iklan shampoo.. hehe..

hurm actually u nmpk kurus.. huu kna gain weight..

Mila Ahmad said...

mila guna sunsilk tapi suka tukar² warna..rmbut memg dah lame gugur..yg pelik rmbut xbotak pOwn..ade jerk rmbut huhuhu...

cik aiLebiu said...

ee betul sgt tu..pki dove rambut asyik gugur manjang..

saya setia dengan pantene dari dlu smpai skarang..rambut terasa ringan dan terletak..lol...

btw i tag u join contest :)

http://www.ailebiu.com/2011/07/contest-kaki-paling-comel.html

kura said...

apekekes kaki bella lim tu. hahaha.. amboir!

Marya Hana said...

Bellmikenzo : yeke..? haah lah i pon x penah dengar syampu ape tu.. nnt i try check..

Marya Hana said...

Bellmikenzo : yeke..? haah lah i pon x penah dengar syampu ape tu.. nnt i try check..

Marya Hana said...

saiazuan : xde nya iklan..

memang kurus. bukan "nampak" kurus lagi. yaa tengah berusaha.

Marya Hana said...

Mila Ahmad : aaa tunggu ah sikit hari lagi, kena pergi yun nam hair care.. :p

Marya Hana said...

cik aiLebiu : ohh u pon penah pakai dove..? i pon rase syampu tu x elok ah.. asyik gugur je rambot..

oh? thanks cik ailebiu.. :) nnt i pergi check..

Marya Hana said...

kura : saje nak mendajalkan die. wakakaka.

zalika nadia said...

ak setia pakai shampoo sunsilk je nokk, dr dulu smapai la skang ni haa,, hasilnye memang lembut la,, heheh

Pyka Rahmat said...

thnks thnks, anayway apapun bagaimanapun i kena cuba. nazak dah rambut ni. hihi

Marya Hana said...

zalika nadia : dulu aku pakai sunsilk gak, xleh ah. rase berminyak..

Marya Hana said...

Pyka Rahmat : kalau x elok, baik u buat treatment.. takot rambot kering and nipis..

Deeba Debab said...

sunsilk syampu dia errrr =='
dove oke ke? kalau oke nak test jugak lah. mana taw nnt rambut mcm beyonce ke. HAHAHAHAHA

Marya Hana said...

Deeba Debab : dove x ok. rambot cepat gugur..

firazulaika said...

sye pown maen gune jek shampoo mne2 pown . rembat jek mne yg ade . tp tetap said noo dkt shampoo hotel . tasuke ! hehe ^_^

Cik Aish said...

erk kamu shampoo rambut hari2? aish dua hari sekali.mmg suka shapoo ari2..tp pastu rambut kering..huhuhu..so tepaksa buat 2 hari sekali..

Marya Hana said...

firazulaika :haah lah syampu hotel i x suke jugak. sbb kurang buih hehe..

Marya Hana said...

Cik Aish : haah. dlu i 2kali sehari. semenjak masok uitm hari2 i syampu.. sbb i mmg suke ramboot kering. wah boleh x..? haha. tu ah rambot i cam x bemaya. hari2 syampu.. hari2 guna hair dryer..

Myra Arshad (: said...

aaa. masalah rambut bercabanggg kembaliii T__T

Nina Athira-misu said...

macam kak marya jugak..semua tibai!!haha

Marya Hana said...

Myra Arshad : org kata kalau rambot bercabang, pergi potong rambot aje.. hujung2 yg pecah tu kan..

Marya Hana said...

Nina Athira-misu : hehe. jangan tibai2.. nnt rambot rosak cam akak..

Cikgu Suraya said...

LOREAL ELSEVE TERBAIK! cubela...pasti xnyesal :)