Friday, July 15, 2011

LRT tutup pukul 12am baru aku tahu.

Perasaan terharu masa update blog.
(tak mandi exited update blog)




walaupon beberapa hari tak update ada jugak orang sudi menjengah ke sini. thanks ! sorry wahai blog dan juga pembaca. semenjak jpj test hari tu senyap sampai sekarang. al kisahnya tengah berduka cita sebab gagal kuang kuang kuang. sampai sekarang still terbayang bayang muka jpj pompuan yang kerek tu. eee ikotkan perasaan aku yang tengah menggelegak time tu nak aje aku cekik cekik dia. next time aku akan pastikan aku dapat jpj lelaki !! hoyeah .


sehari selepas test aku still berduka cita (ayat karangan spm). malas update blog jugak. tapi ada plan dengan kawan kawan nak bergonjeng. takde mood sebenarnya. tapi bila fikir fikir balik..


"budak gila 3 ekor tu kalau aku bersedih pon diorang boleh hilangkan sedih aku"
aku rasa korang tak nyanyuk lagi dengan entry aku yang bertajuk
so untuk memecahkan lubang (rahsia). mereka bertiga ah punya kerja!


perhatian : entry ni sumpah banyak gambar. internet semput diharapkan dapat bersabar. im sorry! hehehehehehe.



jpj test gagal so duduk dibelakanglah ye kakak.

diorang ni dilahirkan sebagai manusia pada mulanya
bila dah masuk universiti BERTUKAR menjadi anak beruk


marina and me

al kisahnya kitorang nak pergi sunway piramid tapi masing masing tinggal sekor kat subang sekor kat kl sekor kat seremban sekor kat serdang. so plan asal kena kumpul kat ktm serdang , 2 jam tunggu barulah si kuera sendat ni sampai . tertido katanyaaa. untunglah kena tunggu kan



.
tak sah kalau bebudak filem tak pergi tengok wayang kannn. nak nak filem terbaru pensyarah kami En azhari zain baru je keluar. Flat 3A tu.





ada orang berharap PTPTN dah masokkan duit utk budak degree
non hadooooo





lepas tu kitorang pergi main ice skating. sampai nak tercabut lutot (T.T)
pertama kali dan terakhir lah tu agaknya wuuu wuuu






elok tengah bukak stokin ada budak laki tu kata

"kak .. ni sepatutnya ikat sampai atas.."

erk patotlah aku jalan macam tak balance je. ok malu (=.=") dah alang alang kau malukan aku dek, baik aku buli kau serba sedikit eh? tolong ambikkan gambar kakak berempat.


sekali.

dua kali.

tiga kali dan berkali kali sebenarnya . hahahahahaha

marya , marina , kuera and sawak

ni kitorang buli uncle pulak kahkah. asyik nak buli orang je (T.T)


ke manakah lagi?



ohh sampai dah FRAME, Sunway Piramid
sebaris pintu masok sunway. suka sangat dengan hiasan kedai ni


kitorang memilih duduk kat luar. sebab ambik angin katakan walaupon
hakikatnya tengah panas terik macam nak bogel



kalau tak bikin gambar menggelabah . tak sah



sementara tunggu Flat 3A kami pukul 5.50 petang
chocolate shake pon jadi . terbaik !


tengok sawak menjeling chocolate shake aku auuummm

eh aku bukan kedarah dua gelas. vanila shake tu marina punya

mana mana pon sempat bergambar. bak kata kuera (dua dari kanan)

" boleh tak korang simpan camera tu, susah lah nak borak! "

kahkah. sampai macam tu sekali kannnnn.



flat 3A. nak kasi berapa bintang eh. lecturer sendiri pulakkkk (=.=")
no comment ah .

habis tengok wayang kitorang bergegas ambil adik kuera balik kelas and terus mencekik tak ingat dunia. fyi, kami peminat drama korea ehem so tekak korea jugaklah nampaknya.


The Street Cafe, Subang Jaya

kalau nak cari makanan korea yang sedap. tempat yang menarik. harga yang berpatutan. halal. apa lagi, aku dah macam promoter kat situ. serang sekarang.

kita boleh pilih sama ada nak duduk atas kerusi atau makan bersila

kitorang pilih makan bersila. koreaaa sangat! kuikui.

cuba tengok dinding dia unik tau. sebab pengunjung boleh tulis ucapan tanda kenangan korang pernah sampai kat situ. ni semua idea kuera dengan adik dia yang tahu tempat tu. but first time nak pergi rasa. aku dengan marina susah hati dah. masa makan tu lebih kurang pukul 9.30 malam. nak kejar ktm karang macam mana lah.

dua orang yang gelisah. tapi lepas hidangan depan mata
perghhh tak ingat yang kejap lagi nak kena berlari lari anak kat ktm


4 sekawan. kami dah kawan since diploma part 1

banyak terjadi antara kitorang. gaduh sana sini tapi akhirnya bersatu balik. mungkin sebab sama kepala kot. tang buat gila gila nombor satu. yang paling penting masa make up tak payah pakai celak bawah mata. confirm aku gelak sampai keluar air mata bila duduk dengan diorang.

and terbukti ! tengoklah muka aku dah pucat lesi.




sampai dah. ok mintak ampun semua aku tak ingat apa yang aku order



lin (kawan adik kuera) makan ramen



untuk menjaga hati mak aku yang tengah risau anak dia tak balik balik
take a way satu set makanan korea.


aku pilih kertas purple colour ! (._.*)

ucapan untuk kawan kawan ye. dan orang tersayang.
lepas ni boleh ajak si dia makan kat situ lagi.


warna purple ucapan aku
kuning , sawak.
biru , marina.
hijau, kuera.

haa kalau korang nak makan kat sini pon boleh. romantic sikit
makan dalam keadaan kelam kelam macam tu.


ohh dah habis rupanya. ni gambar terakhir .. sebelom aku dengan marina bekejar kejar ke ktm serdang. aku nak balik rumah kat kl kena naik LRT sampai LRT setiawangsa. tapi korang tahu tak aku sampai kat KL sentral pukul berapa? pukul 12.10 am. LRT dah tutop.

masa tu rasa nak nangis aje and terus call mak aku suruh ambik kat KL sentral. wuuuu. kena bebel lepas tu memang pengalaman ah. lain kali jangan ah balik lambat lambat macam tu. dalam ktm semua orang laki je sebab coach pompuan takde orang pon gerun gak.

p/s : thanks to marina sebab mesej si dia bagitahu yang aku tinggal sorang kat ktm. yelah marina balik seremban. aku pulak menghala ke KL. kadang kadang aku malas nak susahkan hati orang. so aku tak mesej sape sape yang aku ada kat mana. tapi kalau apa apa terjadi, susah jugak kan. hurm.. entahlah.







68 comments :

Ema Razali said...

kite tak reti ouh nak main ice skating tu. salu skating pegang tepi je T____T

Meyna Elma said...

kalau ikot kan byk nak komen neh sbb kalau da kite 4org xsah kalau x mcm2 jadi.. haha :D

even susah hati n kne bebel balek lambat tapi wat2 ilang ingatan jap sbb mmg syiok wo ble da gonjeng bsama! tbaek wok :)

yg psl si dia tuh mmg ptt tau pon. dia risau kan kau tp kau suh dia diam plak.. bengong nye pmpn! atleast xrase cuak sgt ade org leyh burak, hoho..

Si Pujangga said...

jalan2... seronoknya..

Aliza Zeke said...

penah maen ice skating gak sekali jer..tuu pun jalan tepi jer..haha

Cahaya Fajar said...

korean food..tringin nak try.best tak?huhu..

akulah... said...

12 pm ke 12 am? 12 pm tu tgh hari... xkn LRT ttp tgh hari kot.. =)

Marya Hana said...

Ema Razali : hai ema, samelah kite.. hee. i x berani nak pergi tengah pon.. mau berpusing2 kat situ nnt.. :D

Marya Hana said...

Meyna Elma : oi 1st time aku naik KTM rse nak nanges .. haha.. kol12 lak time tu. gila.

haha. aku soh die diam sbb aku tengah cuak.. :p

Marya Hana said...

Si Pujangga : yep.. =)

Marya Hana said...

Aliza Zeke : hai aliza.. same lah.. jangan berangan lah nak pergi tengah2... :p

Marya Hana said...

Cahaya Fajar : the best korean food ever.. :)

try lah.. i salu makan kat sunway.. tapi dah muak kat situ. try tempat lain. and terbukti kat sini lagi sedap. and banyak choices..

Marya Hana said...

akulah... : thanks betolkan.. :p

Budak Chomot said...

Ouh sis anda sangat kurus! jeles T__T

Marya Hana said...

budak chomot : ohh. memang.. jangan jeles.. sis po nak gemokkan badan..

(T.T)

Khai said...

letih mak scroll ko tahu?? haha

btw. nice n best. untungla.. lecturer boleh buat filem, lecturer aku cuma reti komen filem jer =.='

HAZIRAH SULAIMAN said...

ala, gagalk ke ? cuak lak nak amek test nnty. sob :(

lain kali jgn balik lewat2 sgt. awak tu da la cute miut. nnti kene culik kecian bf awk. wee :)

##seronok tgk gambar hangout ngan kawan2 uh, lama tak hangout ngan member2 skank ni. sob :'(

<3 pepsy

Adam Idris said...

bestnya berjalan, haha sampai lewat malam, haha
LRT pukul 12 ek, kalau monorail lambat sikit kot, pernah naik after 12, masih beroperasi, huhu

Marya Hana said...

Khai : aaa. tu ah untungnya entry ni. cume scroll aje :p

ohh, cis lecturer kau. jangan tawu comment je.. hehe.

Marya Hana said...

HAZIRAH SULAIMAN : xyah cuak lah.. :)


ohh, tu lah. plan asalnya awal. tapi kawan ttido pulak. tu yang lari timing. hehe.

Marya Hana said...

Adam Idris : ohh yeke. mase i naik ktm tu last train. igtkan sempat lagi nak naik lrt, elok je i sampai kl sentral, dah tutop.. (T.T)

Ip Man said...

haaa..
lepas ni ice skating ngan i pulak ye! bahahahha

Marya Hana said...

ip man : xnak ! muktamad. haha.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

jenguk sini..

alahai..test jpj.sy test 26 aribln..cuak gila..jpj pmpuan mmg agk sengallzz..kiki..

si dia tu sweet..hehe..

nywy, follow sini..

Marya Hana said...

visitme@FaTiN cOrNeR : 26hb..? ohh gudluck.. :)

aku dan kau said...

haha,syok bebenau lepaking ngn kwn2..sedap korean food tu?? hihi,bole cube t=))
gagal test jpj gak,dah 2 minggu blalu tapi tak gagah lg mau retest,huhu

Marya Hana said...

aku dan kau : kite same!! i xtawu bile nak retest.. masih trauma.. hahahahaa.. :D

oh best korean food tu. try ah. dekat dengan asia cafe.

Liyana Aziz said...

wah, berjimba-jimba yaaa??? lama dah x main ice skating...

best ke yaya cerita En Zack tu? x berkesempatan nak tengok lagi...

lain kali biasakan diri call, kalau jadi pape senang nak tau destinasi katne... grrrrrrrrrrr

Marya Hana said...

yana : kak yaya ni 1st time main ice skating. malas dah nak main. x reti.

hehe. nak kate best, emmmm.. nnt ah cte haha.

tu ah, akak kalau dah cuak, lg xnak org kacau.. :P

shida said...

wah..sakan nye jalan2..macam best je makan ramen tuh!!! hu3
jmput sggah blog shida..tq
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/kenapa-kita-pelupa-sambungan-entry-8.html

dang intan duka said...

mengamuk aren kita tak kuar rmai2..hoho

peace

Adda said...

jpj perempuan garang ek ? masa adda failed jpj , dapat lelaki . pstuh second time dpt jpj perempuan . elok je . dia siap ajar lg bila nak keluar simpang . hee~


best nye jalan ~

nuurellajamuri said...

wahh..macam best je korean food.belanje la kak marya :)

Syazana Justme said...

wow,korean food nmpak sangat sedap!harus cuba..anyway,goodluck 4 the next test.Hope awk dpt jpj lelaki!

Shawn Razaleigh said...

gua pun baru je terlepas ktm baru2 ni.
pergh. melanguk lah gua sorg2 kat situ

Marya Hana said...

shida : ramen kat sini best. kat sunway x best. sbb die kasik ramen sejuk.. uwek..

Marya Hana said...

dang intan duka : tawu tu. tapi nak wat cane, manggis pi australia, kau kat sawak. aku ngan die je kat sini...

Marya Hana said...

Adda : ohh yeke. tu naseb u lah dapat jpj ppuan yg ok.. :)

Marya Hana said...

nuurellajamuri : kakak marya x kaya lagi.. soobs. hehehehe..

Marya Hana said...

Syazana Justme : hehe. thanks dear.... :)

Marya Hana said...

Shawn Razaleigh : same ah nasib kite.. tapi i tertinggal LRT, u ktm.. lagi sadis rasenya.. :p

fa said...

x pernah menjejakkn lagi di ice skating.. hehe.. takut la.. takuut terjatuh.. hehehe :)

Siti Suriani said...

hahaha. peace dy tu mesti ade kan time amek gmbar! hehe

Diana2u said...

Lame sgt dah xmen ice skating.. windu btol

Marya Hana said...

fa : i pon 1st time jejakkan kaki. tu pon main jalan2 kat tepi je.. takot gak kalau bedebuk depan org ramai tu.. :p

Marya Hana said...

Siti Suriani : sbb dah xde modal lain .. haha :p

Marya Hana said...

Diana2u : ohh, sila pergi main.. hehehhehe.. :p

i lain ah, tak reti main ice skating..

Abang Stalker said...

syok ni bwk awek mkn kt street cafe,romantik ckit.




err,,,mcm awek nk je..




baik dia ajk g surau -___- pastu mkn dgn family,


ok,gud gal. :)

Cik Mira said...

i sangat nyilu dgn ais. so tak boleh maen ice skating :((

Marya Hana said...

Abang Stalker : ambooi.. awek sape yg baik sgt tu..? du du du.. xpenah dating kehhhh.... -.-

Marya Hana said...

Cik Mira : ohh mcm tu baik jangan main.. hehe..

Amirrah Zawani said...

kena bebel pun bebel lah.. janji dpt hang out dgn kawan2 n makan sedap.. haha!! takpa len kali dah tau dah kena nek LRT b4 kul 12.. =p

Cik Aish said...

pergh rasa2 nya berapa lamanak siapkan entry ni ea? tabik spring la sbb byk gila gamba..suka blog yg byk gamba!

chop..awat fail jpj nih? hehehe..takpe..org jpj pompuan mmg kerek..hope pasni dpt lelaki. dorang sempoi je

Eien Mohmad said...

hahaha. huhhh -,- syukur tak semput nak khatamkan gambar2 akak (: wahh! ice skating, rinduuu ouhhh. mesty comelkan bila akak main? hee. cyes shittt, tempat makan akak terbaekkk. jeles nehh. heee

Marya Hana said...

Amirrah Zawani : tapi perit gak ah kan.. menyesal lak balik lambat2.. T.T

lain kali memang kene gerak awl. takot kot naik ktm sorang2 malam2 bute..

Marya Hana said...

Cik Aish : haha, lame jugak ah cik aish.. 2 hari.. sehari masokkan gamba, sehari lagi membebel.. hehe..

haah lah.. hope dapat jpj laki..

Marya Hana said...

Eien Mohmad : haaahhh semputtt~ hehe..

ohh, jangan jeles, gi ah makan kat situ.

kura said...

eh. xsejuk ke kak marya ice skating pakai dress je? wuh.

Marya Hana said...

kura : jangan nak sejuk sgt ah kau ni.. malaysia je pon.. :p

EZAN IDMA said...

bleh thn gak la cite Flat 3A

Marya Hana said...

ezan idma : boleh la...... ;)

Areyf Shahmin said...

gmbar sme nyer ad 48 laa klw ta silapp sy kak. hahah

bole collapse ouhh pnt tgok blog akak.. -___-!

anyway korean food mmg besh! hahah nk g naty laa.. :)

Marya Hana said...

Areyf Shahmin : haha. pengomen pertama yg kire gamba utk entry ni.. wakakkaka. sabar2.. :)

hah silakan cuba. bawak eien..

Areyf Shahmin said...

hahah tuh laa psl.. sbb awl2 da mention dat mmg full ngn gmbar kn. trdetik plak nk kire. :) hahah.

haa da knp plak nk kne bwk eien nieh. bwk kak marya je laa.. kn kak da expert bout the dishes ;) haha jokin.

Marya Hana said...

Areyf Shahmin : ohh, kuase jugak kau nak kire dek..

eien lah.. akak x boleh.. kang kalau akak mncekik x igt nak balik.. haha.

Areyf Shahmin said...

ahhahha kuasa ta kuasa laa kak :) da tr nawaitu nk kire kn.
laksanakn je laa..

tape unik sked brbnding g len. hehe..

hahah ok2 naty sy bwk laa si eien tuh g mkn sne. tp klw agk2 akak free agkut akak skaly laa ek. mne taw ta abs.. kah3..
joking~

kinn said...

aaahhh banyak nye gambar! hihik
kin 1st time main ice skating, masa nak masuk tu dah jatuh. malu! haha

Marya Hana said...

Areyf Shahmin : angkot akak jadik driver ke..? haha. okeh..

Marya Hana said...

kinn : blog ni memang banyak gamba. hehe.. ohh..? jatuh.. xpe.. i pon cover2 je.. takot terjatuh depan mamat ensem nnt.. wakakkaka.