ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, July 30, 2011

Khairul Fahmi Che Mat dan Elia putus tunang.

Khairul Fahmi Che Mat vs Elia Jejariruncing ..

Jodoh pertemuan di tangan ALLAH swt. jenuh seminggu ni tertanya tanya apa kesudahan hubungan diorang. ya Apek sendiri memutuskan pertunangan dengan niat mahu memperbaiki situasi yang kelam kabot dan gundah gulana sekarang ni.


nasihat untuk elia (aku tak panggil dia elia. dari sekolah panggil aimie). kalau ada jodoh tak kemana. kalau takde jodoh hope kau jumpa dengan lelaki yang baik and terima diri seadanya. kita bukan berada di kedudukan empunya badan, so tak boleh nak kata siapa betol siapa salah.

pagi pagi mak aku dah kejut
"marya .. ni baca paper. kawan kau kat frontpage"


lepas baca zupzap zupzap terus message aimie . dia pon dah baca METRO. susah nak hadapi semua ni. sebab baru jadi tunangan orang beberapa bulan dah jadi kes macam ni pulok. hope apek dapat setelkan masalah ni secara berdepan.

ni aphal semua gejala "peace" melanda? haha.


ini post dari aunty nieza, mak aimie .

hope satu family tabah menghadapi ujian ni. salam ramadhan :)


no wonder lah ramai orang menggeledah blog den (T.T) bye !
p/s : entry ni bukan entry bela kawan yee.





44 comments:

Shiro Petta Petto said...

haha... ok... khairul fahmi sangat kacak...

juliet. said...

Atiq doakan Elia tabah mengharungi dugaan ini. Allah sentiasa bersama orang2 yg bersabar. yaya tlg smpaikn ye. n ckp kt elia, teruskanlah berblogging. jgn peduli dgn apa org nk ckp. u go girl! :')

Dayana Nasir said...

huhu..sian die. takut nya lah.

Amirah Zawani said...

harap2 elia byk bersabar.. ada hikmah semua ni..

hanabunga said...

hurmmmm tak sgka kan/kat pdg tgkp bola cket pnya dasyat tp personal life dia mcm gini..

Cik Aish said...

tu la..kalau dah dua2 femes...susah nak survive klu tk btul2 kuat..hmm..sian dorang..:(

Izatie said...

Kesian elia :( Huuuu .

Anyway , selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)

Syahir Ramli said...

xde jodoh...nk wat cmne...tp ttp simpati dgn elia tu...

Elie Lily said...

elie tak kenal kak elia ni..kenal kakaknya saja..sbb kawan si noddy!
tapi tahulah tunangan pada si apek..hope beliau tabah dgn dugaan ni!

zalika nadia said...

ish... nape la sampai gitu,,

Aliza Zeke said...

ade hikmah di sebalik semua nie..moga elia bersabar dgn dugaan nie..

slmt berpuasa marya :)

Umie Artoqiemie said...

siot je keywords

Shurazirah Sukhur said...

semoga dia tabah hadapi dugaan yang datang..tumpang sedih dengan apa yang terjadi..huhu

Dhiya Fariza said...

i pity elia so much :( menjerit-jerit baca paper pagi tadi :(

Alexandriana Alia said...

sebenarnya aku kesian dekat dua2 belah pihak.

semoga semua orang profesional terhadap kes macam ni.

hubungan cinta, yg manis, yang pahit, kena jaga elok2. ada krisis setel tepi. medium facebook, twitter, blog boleh mengeruhkan lagi keadaan.

Mariam Ariffin said...

Sangat-sangat simpati kat elia. Allah lebih tahu ape yang terbaik untuk kedua-duanya . semoga tabah menjalani ujian yang berat ni.

Deeba Debab said...

OPOCOT :O Oke. Terkejut gilaaa
Hmm. macam tak percaya.

safiyyah osman said...

sometime benda yang kita rsa perit tue...itu la yang terbaik untuk kita...

hope kawan u kuat dan tabah.moga dia jumpa lelaki yang 100 kali baik dari fahmi tue...

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : erk. motip..?

-.-

Marya Hana said...

juliet. : nak update blog pon x bersemangat kalau jadi cenggini.. hehe..

Marya Hana said...

Dayana Nasir : same ah.. takot jugak..

Marya Hana said...

Amirah Zawani : betol. semua yg terjadi ade hikmah.. kan..

Marya Hana said...

hanabunga : kite x boleh salahkan sebelah pihak je hana.. i xsebelah kan sape2 even elia kawan i.. :)

hanya TUHAN yg tahu segala yg terjadi..

Marya Hana said...

Cik Aish : cabaran dlm hubungan diorang kan cik aish.. hope cik aish and pp epal ke jinjang pelamin. jgn lupe ajak i.. :)

Marya Hana said...

Izatie : nak buat mcm mane kan..

hai izatie.. thanks . selamat menyambut ramadhan juga..

Marya Hana said...

Syahir Ramli : yep. paling simple, xde jodoh..

Marya Hana said...

Elie Lily : tawu.. cicik ade cte kat kak yaya mcm mane die kenal ellie..

Marya Hana said...

zalika nadia : mane la aku tawu nokkk..

Marya Hana said...

Aliza Zeke : insyaallah die mesti boleh hadapi benda ni.. :)

thanks aliza zeke.. selamat berpuasa jugak.

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : biasalah tuuu..

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : tatau kalau kena atas btg hidong sendiri..

Marya Hana said...

Dhiya Fariza : nak buat mcm mane dear.. xde jodoh..

Marya Hana said...

Alexandriana Alia : yep.. setuju sangat.. hurm..

Marya Hana said...

Mariam Ariffin : demi kebaikan. ni lah jalan penyelesaian..

Marya Hana said...

Deeba Debab : ini bukan cobaan. ini betol2..

Marya Hana said...

safiyyah osman : setuju dngan kata2 u..

Meyna Elma said...

erm.. no komen cuz xtau ape kjdian! tp turut bsimpati sgt, hope ade hikmah yg terbaek utk dorg..

.cqyn. said...

tak sgke jd mcm tuee. huhu

Marya Hana said...

Meyna Elma : no comment jangan comment.. HAHAHAHAHA..

betol tu, mesti ade hikmah. kau bile nak tunang ngan ayed..? :p

Marya Hana said...

.cqyn. : itulah ku sangkakan panas smp ke petang. rupanya hujan di tengah hari.

syafiqa@deq-ai said...

oh my.. kenapa jadi cenggini.. tumpang sedih tuk drg huuuu

Finaz Jaafar said...

dorg tu da la fofular..bila jadi camni org akn kata itu ini=__+

Marya Hana said...

syafiqa@deq-ai : elia kate disebabkan org ke-3. kite tggu jelah k.. :)

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : takde keje, so diorang layan GOSIP kot -.-