ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, July 28, 2011

Kalau cinta jangan kacau. Kalau sayang tak perlu ANGRY.

Kalau aku mengandung satu hal lah..


nak mengidam itu ini aku punya pasal. tapi apa kes selera biawak aku menjelma kembali ni? mula mula mengidam makan KFC. hari ni mengidam makan nasi paprik. nasib baik dapat bedal sepinggan tadi. eleleh dua pinggan (-.-). hope dapat gumok sikit ya wahai badan.

sebenarnya tadi pergi mutiara indah spa dekat kampung baru sebab nak beli barang barang kecantikan sikit. orang tak berapa cantek kannnnn kenalah membeli dan blah dari situ kehkeh.

then bapak aku kasi anak dia mentedarah nasi paprik satu! terbaik..

bapak aku singgah petronas. aku pon dengan baik hati dan penyayang "adik jom ikot kakak bayar kat dalam". OMD oh mak datok ! aku ternampak sesuatu der. Angry Birds! ok hidung kembang kempis coverline supaya adik tak nampak. lima saat berlalu dengan cepat.



" kakak ! angry bird ! ni lah yang adik nak.. "

di kala itu kilat sabung menyabung. apakah dosaku tak tercoverline nampaknya.

"ye lah. angry bird (-.-) "
(pura pura terkezut dalam hati ranap duit aku)


nasib baik menatang tu tak mahal. gelak sinis! kehkeh. kasi chance dia nak sangkot angry bird dekat beg pergi tadika. dia tu kipas susah mampos si ANGRY BIRD.


yang sebenar benar yang benar benarnya dan yang sebenarnya ..

aku pon join sekaki masa dia main angry birds! syok


level ni aku menyampah. apa punya keras kepala batu yang dok tengah tu
tercabar sungguh ketereran aku <---- bm dapat berapa masa spm?


kat petronas pon ada jual tau. but the red one memang laku gila!
tadi tinggal satu ajee yang adik aku dah rembat .

yang kurang laku the black one. kesian kau

say "kimchiiiiiiiii". dia taknak say "kimchiiii".
hurm tak terkata sebab dia dapat apa dia nak sebab tiap kali balik sekolah

"kakak.. mira ada beg angry bird.."

alololo kesiannya adik aku . sekarang nah kau

see see! dengan semangat mengalahkan budak PLKN balik rumah teros sangkot dekat beg hang naa. bila aku suruh mandi ke makan ke semua jalan tersiput siput.


tapi yang bestnya akak dia pon teringin nak tangkap gambo dengan encik angry bird !
kalau adik aku tahu ni . mau dia delete gambar gambar aku bersama angry bird pojaan hati dia ni. haiyoo ini macam pon ada ka? ok yabedabedu. marya hana mengunduq diri. bye! :')




42 comments:

Ieka Luvika said...

kekeke...comel je marya dgn adik :)

ieka pun dulu mase bf baru balik mesia die lah virus bawak game ni. kiranya remaja2 kat UK adalah cool jika bermain game Angry birds sambil tanyang2 i phone...puihh

Sekarang ieka gila game smurf!!!

Anne Nurain said...

hahaha..
game ni mmg bikin panas..
tp kalau orang yang x putus asa mesti main sampai mati benda ijau tu.. hehehe...

~tRah~ said...

hoho...sy pun mengidam jg..mo mkn nasi briyani & kek lapis...hajat sy blm tercapai lg nie..

Belbel said...

hahaha. kaler merah tu x kuat laaaaaaa. hehe.

CikHanis said...

haha.semua dah jd hantu angry bird.pantang pegang lappy :P

laskar pelangi said...

dear, cumil adik u:))

pergghhh! ramai skunk gilekan si angry bird tu kan?

ღ p!nk veLvet ღ said...

nak beli gaq patung angrybird merah ni yg jenis ad biji2 kat dlm die, tp tak jumpe yg MURAH, hahaha~

nurain.samsudin said...

adk u byk karenahhh. tp to yg comel to. sukeeeeeeee

wahida idris said...

angry bird mmg cute! ^^

shazika said...

femes eh skrg angry bird. sblom ni domo skrg angry bird

yanyan said...

tahu tak, yanyan sekarang mengidam stoberi disalut coklat. yummyy! nak pergi cameronnnn! :DD

kwn ada kips angry bird. tegar lah tak bg pinjam langsungg. nasib lahh :DD

Si Pujangga said...

done follow you.. angry bird comel kan.. haha...

kura said...

yang patung warna hijau tu pun laku ape. hahah

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..comel la gmbr yaya dgn angry bird tu..sweet!


yg merah ni paling kiut kan?sebab tu die laku..;p

Eien Mohmad said...

angry bird tuh jadi trend laa kak skg, chomel jeahh (:

Marya Hana said...

Ieka Luvika : ohh sambil tayang2 iphone gitewww. ape ah budak2 UK ni.. merendah diri i nak beli iphone.. entah bile baru dapat.. :p

smurf..? best eh.. nnt i nk carik lah.. tq ieka..

Marya Hana said...

Anne Nurain : i geram je bukak facebook. bengang je bukak blog.. bile nak ke next level pon tatau.. :p

Marya Hana said...

~tRah~ : wah.. pegi cepat2 dapatkan.. x elok mengidam lame2..

Marya Hana said...

Belbel : haah. kuning lagi kuat. tapi merah femes... :p

Marya Hana said...

CikHanis : u pon..? :p hehe..

Marya Hana said...

laskar pelangi : comel ke dia..? banyak kene luku budak tu tadi.. kahkah


memang... :)

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : ohh yg tu.. nnt u geram je nak selalu picit2 mende alah tu kan.. ~

Marya Hana said...

nurain.samsudin : hehe. bak kate kawan i, buatkan die fanpage. amboi. melawan tauke nampaknya.

Marya Hana said...

wahida idris : yep. tapi die bengis.. haha.

Marya Hana said...

shazika : haah. sekarang i tgk banyak betol org jual mende alah angry bird ni.. pencil box lah.. beg lah.. keychain lah..

Marya Hana said...

yanyan : wow. u cakap mcm tu buat i mengidam mende tu pulokkkk. aisehmen..


yeke..? wah i x penah tgk lagi. opcos die kudukut, susah kot nak dapat..

Marya Hana said...

Si Pujangga : thanks pujangga.. yep. sgt comel.. tp i still suke BUBLE powerpuffgirl.. erk. ape kena mengena..? PONDAN btol suke buble.

Marya Hana said...

kura : yeke? kau hadiahkan utk akak. plis. haha

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : thanks cik sha.. :)

haah. merah paling menyerlah.. nnt i nak beli yg besar sikit ah..

Marya Hana said...

Eien Mohmad : betol. sbb tu adek akak suke sgt..

Ema Razali said...

ehh comelnya! tapi ema tak reti main game tu hakhak :D

Marya Hana said...

Ema Razali : kan..? ema try lah dulu.senang je, macam lastik cicak. haha..

adrinaqamarina said...

nasib lah jadi angry bird kaler hitam, hehe.


ingat kaler biru yang orang tak suka sangat~


tapi kuat betul lah penangan angry bird tu. fuh~

Marya Hana said...

adrinaqamarina : biru org x suke sbb die kecik and x kuat. haha..

ainaa said...

haha. tak main lak angry bird. sukela tgk 'telur' (-,-) tatawu la ape name dia, kat pipi you :)

Marya Hana said...

ainaa : haha. pipi telur lah namanya.. kalau mama i kate "bijik stoi" :D

zalika nadia said...

ko pon da terkenan dengan angry birds ni ke? hahah

Marya Hana said...

zalika nadia: haah ketagih.. haha.

Deeba Debab said...

gembira gila dapat angry bird. HAHAAHA.

Marya Hana said...

Deeba Debab : peminat setia...

Amirul Amin said...

best woo angry birds..hehe

Marya Hana said...

Amirul Amin : best .. kat google chrome dah habis main..