ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, July 31, 2011

BUKAN entry membatalkan puasa.

Assalamualaikum kawan kawan. Salam ramadhan di ucapkan ..
(amboi anak sapolah yang sopan sekali sekala ni)



sebelom puasa harus buat apa? masak untuk sahur? tett salah. bersenam supaya tahan mental dan fizikal? tett bingai teruk. lagi lagi ! malas nak teka (-.-") yelah .. orang puasa kan..

jawapan tak suspen untuk entry ni ialah "melantak sepuas puas hati" before puasa. badan ni dah lah halus, apa kata tambah stok untuk sebulan berpuasa. puas hati aku !

peringatan ya. adik adik bawah umur jangan baca entry ni. takot tak tahan dengan godaan gambar makanan yang sengaja diambil dari pelbagai sudut untuk cukup membuatkan dalam hati berkata " ci-la-ke dia letak gambar makanan. lapar bukan main ni !". sabar ya. hakikatnya itu bukan tujuan entry ni.


Little Wok , Wangsa Walk

jangan risau. baru nampak air. alah coke bersama ais sedap kan?

kawan kawan makan steamboat! diorang kata sedap !

chicken chop dia setakat ni yang terbaik ! bau dia perghhh ..
sauce dia yang sedap sebenarnya.


"betolkan rambot weh, ramai nak tengok kita ni"
deyy pigidah korang !

tang gambar diorang , buat buat ternampak hantu tau.
tutop mata . HAHAHAHAHA kejam kawan kau sekor ni

oh ni gambar aku dengan ain.
bukak mata terang terang ! pleaseeeee
(menyampah betol aku tengok muka sendiri senyum kambeng macam tu)

ni senyum kambeng tak mandi. entah apa benda lah kita kan ain?
boleh pandang pandang .. jangan pegang pegang ..

ok leteww . korang jadi tukang gelak aje

semua pakai flat shoe awww ~

pose ala ala "bergambar bersama peminat" wakaka (._.*)

next !

tu dia. budak umur 22 tahun dah nak kahwin main benda alah ni
(kutok depa kaw kaw )

eh eh yang gelak beso tu macam kenal . nampak happy je. pok kanggg.
(dia pon nak main jugak)


tangan aku, merdeka merdeka ! tanggal tigapuloh satu (-.-")
tak boleh buat apa lah kalau dah ada bukti kukuh. takkan super impose pulak.

kitorang menang first round aje. ain kalot sampai bola tersangkot tak boleh buat apa dah. kalau tempat ni bapak aku punya, confirm aku dah panjat masok ambik bola tu sambil membebel "bola tak guna. malu nyah nak panjat panjat cenggini".

main dua tiga minit. window shopping dua tiga minit.
makan lagi ! kali ni mesti ramai makan hati

belajar dari pengalaman lepas
kali ni aku pilih perisa yang boleh ditelan tekak

ni kawan aku punya
dia pon belajar dari pengalaman lepas sebab cedok punya cedok ..

RM30++ haa! nasib makan empat orang katanya

kenapa aku taip sambil telan air liur ni

farra lyna and nora amira (kawan dari sekolah ni)
along and achik

biasalah masa sekolah ada geng makan sama sama. mengilai sama sama. kita tengok siapa lahir dulu and mula kasi pangkat. kau along kau angah. kau ateh. (ada yang blogger). cow lembu eh kau silap masok list. aku? uda. 2nd last sebab lahir 12 oktober . ada sekor lagi yang lagi muda. si myra dia diksue . semua sekali geng masa tu 7 anak dara sunti. awww ~





gilos

along yang drive. yelah aku ada ke lesen kereta? nangis keluar hingus hijo
aku nak retest bila ni? -.- jeng jeng jeng

ain dengan keychain nya . pink aje dari dulu mokcik ni !

masok F.O.S ikot diorang. diorang cuba baju seluar tak beli
aku pulak yang galak membeli

diorang masok black queen . salleh yaakob I FOLLOW !
aku yang follow membeli, diorang tak beli pongggg . cis cis

so dapatlah aku benda benda mengarot untuk hari ni

siap dah pasang ponggg . lawa tak? bella lim kata macam perempuan
habis aku ni apa? nyah ke?



52 comments:

.cqyn. said...

kak marta pagi pagi dh buat perut bunyi -.-

Shurazirah Sukhur said...

wah, tergamak sungguh kamu..nasiblah awal pagi..kalau sudah petang, memang kene "bakor" entry ni..hahaha

anyways, selamat berpuasa marya!:D

Miss A said...

wahaa,en3 kali ni best.Serius,akak having fun betul! hehe

happy fasting!

Mila Ahmad said...

skank semua pakat buat sale kan???

Baby Gurl said...

hehehe kak maria, bukan ke kite dua orang men bola tu masuk ke pusingan ke dua? kite sangkut nak ke pusingan ke 3 je kot..kite kire terer pe..diorg xlepas msk pusingan ke dua..dan kitenye skor lg tinggi dri dorg pe...

kira tererrr ar kte dua org men..tmbh lg bru 1st time lg gempak kan....yg paling best bile bola tu tersangkut hehehe kelakar giler..

eh anyway, gmbr yg cntik2..la.. suke semua yg de gmbr ain sbb nmpk ain putih berseri2 dn yg pntg xnmpk ainnyee je**w** hehehehee tu...

thanks cik kama sbb ajak ain skali merayau jee...mmg have fun habis dgn korang smlm...=)

oo yeee maaf komen berjeleee hehe =)

nizamsani said...

selamat berpuasa dengan selamat.

Namika Matsumara said...

nak rabbit putih tuuuu!
anw, selamat berpuasa ye kak marya ^^

Finaz Jaafar said...

marya kejam ! haha..

p/s:hamboii have fun gilerr tuh !

Deeba Debab said...

kak maria punya tangan kurus ouhh. cemburu =='

khadijah said...

mengoda keimanan la..hee selamat berpuase marya..:)

Ashraf Jalil said...

ni wat rancangan jalan2 cari makan pe nih.. hahah

ღ p!nk veLvet ღ said...

festime bace entry scroll laju2 sbb tkot x tahan godaan, hahaha~

Marya Hana said...

.cqyn. : marya marya marya.. hehe.

ohh puasa ke..? :p

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : lah. kenapa x bace petang karang. pleaseeee.

hehe.

selamat berpuasa Shurazirah Sukhur !

Marya Hana said...

Miss A : thanks.. happy fasting miss A! jgn curik makan..

Marya Hana said...

Mila Ahmad : yep, sale utk raya lah mila.. ape lagi..? dah shopping raya.

Marya Hana said...

Baby Gurl : haha betol lah tu.. ain buat karangan dekat comment kite. kehkeh. lain kali kite main cepat sikit. boleh menang ..

okie, no biggie .. :)

Marya Hana said...

nizamsani : selamat berpuasa dengan kassim selamat juga nizamsani hihi..

:)

Marya Hana said...

Namika Matsumara : hehe.. kalau nak nnt marya akan kasik dekat follower yg bertuah ye.. >.<

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : hehe. kejam sikit je tu.. :p

selamat berpuasa..

Marya Hana said...

Deeba Debab : sebab x leh gumok.. T.T

Marya Hana said...

khadijah : maapkan daku. hihi selamat berpuasa.

Marya Hana said...

Ashraf Jalil : x ah jalan2 carik pasai.

Marya Hana said...

ღ p!nk veLvet ღ : alaaa. penat i type. bace ah slow2.. :P

Monster Siti said...

walaaoooo apsal henponm kite sebijik sejiban? hakhakhak

Marya Hana said...

monster siti : sbb kite sehati berdansa. eh sehati sejiwa kot......

Cik Aish said...

gamba makanan tu amat menduga di bulan puasa ni ye.. hehehe..

marya hana..kamu letak gamba lawa2 sampai kan terkejam taknak baca entry tp nak nak tgk gamb je..sbb gamb sgttt cantik.. hehe..

nice!

Marya Hana said...

cik aish : haha.. so tergoda tak? jangan curik2 bukak google search gambo makanan sudah..

ohh.. gambar2 biase je cik aish.. bace bace! HAHA :D

One-Nie said...

tuudiaa... memang sakan korang berjalan ye.. best mkn steamboat.
patot la achik miskol smpai 7 and 1 miskol drpd ain. hihi... btw hepi ramadhan ude. :)

Marya Hana said...

one nie : kau ah merayap mane entah ateh.. HAHA. org ajak kau hilang.. :D

weh. ude pakai no fon lain ah. kau kate ngan achik ude pakai no fon lame an..? HAHA.

Miss Xyz =) said...

err, npe buat post time puasa, tergugat iman sye.. huhu ;)

Noraliza Eh said...

marya comel ar..


peehhh, terasa air liur melelh lah pulak...hahahahaha

butterchoc said...

udee..nsib baik x cite tujuan utame kte mkan kat restaurant tuuu..heehehe...shhh..rahsie..

achik terliur pulak tgk pic tu sume td...smlam mmg best giler...

thnks la eyh sbb lepak ngn kitorg skli...cik ain pon...

next time kte bukak puase sme2 pulak eyhhh...hihihiihi...=)

Marya Hana said...

Miss Xyz =) : sebab pergi makan semalam.. balik dah penat nak update blog.. so hari ni lah publish.. :p

Marya Hana said...

Noraliza Eh : mane de. sakai tu.. ikat rambot sbb pemalas nak blow .. kahkah..

same ah =.=" terliur.

Marya Hana said...

butterchoc : yep.. next time kite ajak ateh alang dksue sume.. :)

SayaAnim said...

tgk ais pon dah saket perut yg kronik ni xthn..
help!

haus!..

ehee..
bestnye jalan2...
huhu

eh selamat berpuasa!

Marya Hana said...

SayaAnim : tu lah.. i tgk entry sendiri mcm terjerat.. haha. sendiri terliur..

selamat berpuasa jugak ! :)

saiazuan said...

teruji kesabaran menahan nfsu mkn tgk gmbar2 kt atas.. huhu

special komik untuk bulan puasa, hope ya enjoy it
http://eleventx.blogspot.com/2011/08/atwr-comic-5-selamat-berpuasa.html

One-Nie said...

ye ah.. ateh igt pakai no lame la... yg tu je yg ateh ade no kau. tak tau plak kau dah tkr no. hakhakhak. takpe2 nnti kat fb ateh mintak no fon kau.

Liyana Aziz said...

kak yaya!!! salam ramadhan... kak yaya, dak2 umah yana semua terliuq tengok semua makanan tu ok!

Marya Hana said...

saiazuan : selagi ade kesabaran, pertahankan

Marya Hana said...

One-Nie : haha. kau memang setia menyimpan no fon entah sape2 tu.. wakakka. gelakkan die.

k2.. :)

Marya Hana said...

Liyana Aziz : hehe, kate ngan dak2 tu, jgn ah tenong lame2 makanan ni.. batal pose korang kang ~

selamat berpuasa yana ~ :)

kura said...

skrg ni mmg bahaya blogging time siang hari. huh!

wah. kena retest? erk. jumpa liyana jasmay lg tak kak marya? huehuee haha

Marya Hana said...

kura : kau ni.....~ liyana jasmay dah lepas ah. aku yg xlepas ni.. siot..

Hana teen top said...

hohoho..thans visit my blog mrya Hana..nama kita lebih kurang jew..Kat blog Hana Andriana....:)bukan main lagi..menggugar keimanan entry nie :)

Laila Majid said...

fon kite same :)
little wok kt wangsa walk tu makan steambot je ea ?

Baby Gurl said...

salam..cik mariaa...bole enggak masukkan gmbr2 ini di fb..? sye nk wat story kite3 juge di blog kite tu.. hehee... TQ =))

Marya Hana said...

Hana teen top : ohh hai hana! :)

Marya Hana said...

Laila Majid : ohh sep!

nope.. mcm2 ade.. goreng2 ade, western ade, steamboat pon ade.. try lah..

Marya Hana said...

ain : wokeh.. :)