ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, June 29, 2011

TERPERANJAT BOBOY.

Assalamualaikum kawan kawan .
makin bertambah kawan kawan nampaknya bila terpandang
followers kat sebelah ni yang makin membiak . thanks semua :')




Tarik nafas dalam dalam . ye aku mula menaip! seperti budak budak lain yang "normal" (yang tak normal si capang eh si faker yang tak habis mendengki tu) , what is your favourite fairytale story? actually terlampau banyak. so kalau dari dulu just tahu cinderella, snow white, cuba tambah pengetahuan click sini . aku pon baru melopong when i have to scroll down so many times to read all of it. siap sekali dengan author. sumpah kau boleh pergi tesco lalalalalala kat sana, yang aku baru habis mentelaah kannn (-.-")


ada suara dalam hati tanya. "marya, what is your fav fairytale story?". jawapan aku adoooolah. nanti korang gelak. taknak gelak pon? ok rahsia.. kihkih. well, orang kuat berangan haruslah ada satu cerita yang sangat boleh membawa beliau berterbangan di ..... erk! zupzapzupzap ! terhenti dari lamunan.





korang suka apa? jangan bagi comment "RAHSIA".
owner blog ni je boleh kahkah sunggoh pentingkan diri



wah, suka sepanjang zaman. tapi kan ..
zaman sekarang ni tak ada yang main cicir cicirkan kasot utk cinta sejati

sebab kasut tu nak buat "tibai boyfriend" bila boyfriend depa datang musim musim mengawan. hai sana , kenyit mata sini. hah, tu yang ramai sekarang takot girlfriend. kan kan ..



snow white yang berhati mulia eventhough dia selalu kena temberang dengan nenek kerepot tu. zaman sekarang, takde dah. semua ada self defense. pantang orang temberang sikit, kaki dah sampai kat pipi . dasyat perempuan zaman sekarang ! goodjob !



(tapi lemah lembut tu masih adaaaaa, ceh. coverline untuk diri sendiri
nampak tak ? licik sunggoh penulisan mu wahai marya )



yang latest, korang tengok rapunzel? mesti tengok sebab aku tengok sat sat buat entry pasal movie. pasal movie dan movie. aku jarang, padahal aku yang belajar bidang perfileman. bukan selalu dapat tengok wayang, boyfriend dok jauh. (tipu tipu tipu boo!)




rapunzel ni cantik tertarik aku tengok.
walaupon dia bukan manusia kan.. kalau manusia , nazirul hazwan & ujang dah kebas hahahahaha. eh ujang dikawal rapi! nanti akak kita kat dapur sengseng lengan baju.






semalam tanjattttt boboy ! sebab ieka sudi buatkan header and keychain untuk aku. suka suka suka ! appreciate it dear .. ieka ni Graphic Design Student. so sesape berkenan, pergilah hantar sebakul ferrero rocher kat depan rumah dia. cantik pon cantik. aku bukan suruh korang pergi mengoratlah, pergi mintak tolong dia . ada lah yang lajuuu je gerak blog ieka ni. haha.


op op ! sabar dulu. aku baru nak buat sesi pengenalanlah tadi.





dia buat untuk aku. awww princess sangat kau ni marya!
kat luar kasar mcm scha alyahya dalam awan dania

woi sana sini (T.T) tapi.. kalau jumpa orang yang tak kenal, haruslah sopan santun sifat terpuji dari dahulu hingga kini. kahkah. bila dah lama kenal ? amboi boleh tahan pompuan ni . rasa nak gam mulot dia ngan gam gajah. laserrr kot, bila Melodi nak ambik aku kerja ni ? :D






ni lagi satu. thank you so much ieka !!


p/s : thanks siti zaleha pilih blog i untuk segmen si rozuan ismail .


dan ada lagi .


yang paling tanjattt boboy pagi ni tengok ada orang tulis pasal saya lah. eh tetiba "saya"! sopan jugak kau ni marya . hakhak. thanks to zippo untuk entry "Siapa pulak yayahana ni". kelas sangat tajuk dia. buat pembaca tertanya tanya. pompuan yayahana tu macam mana. ahah tanya reader blog ni, dia tau lah macam mana . ok tenkiu semua !


bye !













91 comments:

Rozuan Ismail said...

oit,nama aku kena jugak tempias.TQ..huhu.ni yg nak belnja ko tgk filem monte carlo ni.haha

Abang Stalker said...

Rahsia x bole,so secret la. :)tetbe teringat 1 katun ni..

Isteri Encek Bard said...

cantikkkkk sesangat header

ciK biBik said...

tanjat boboi..ha.
chayok uh princes! ^^,

syafiqa@deq-ai said...

ahahahha comel ouh banner tu...
di awang2an gituu ahha

Ieka Luvika said...

hehe marya si puteri cantik! ^^

Puan tia said...

santekknya dak ni..hehe

Baby Gurl said...

ehem2..wahh semua cerita di atass i likeeee....hehehe

walaupun da agak tua sikit, tapi tengook jugak yela..dulu2 zmn kanak2..thn lps tgk sebb nak tunjukkan kt anak2 muridd..haha

anyway, header tu cantikkk gilerrs =)

Nurulbadiah Lai said...

suke tgok tuan blog sebab cumell sgt

Myra Arshad (: said...

aww. niceeee blog ! jelessss. comel sangat !


tanjat boboiiii. hihihi :D

Myra Arshad (: said...

aww. niceeee blog ! jelessss. comel sangat !


tanjat boboiiii. hihihi :D

Myra Arshad (: said...

aww. niceeee blog ! jelessss. comel sangat !


tanjat boboiiii. hihihi :D

Myra Arshad (: said...

aww. niceeee blog ! jelessss. comel sangat !


tanjat boboiiii. hihihi :D

lyaidma said...

cantek banner tuh . like !
jom join nie kalu sudi.
http://lyana-edris.blogspot.com/2011/06/contest-pertama.html

Mya Myra said...

err nak tanya..
tapi malu...
err..
background ni same ngan baju ape plak??haha

khadijah said...

suke snow white.. mase dinner siap pakai costume snow white tau..hehe marya, jeles.. cantik header, bkak2 je dah pasan header yang comel, tgk2 marya dah cite kat entry..comel sgt..suke2..:)

dang intan duka said...

haloha..
wah...pasni bleh la letak pic prince ko lak maria..
hahhahha

peace

shahirahkhairudin said...

oh hye princess marya..

:)

aha.. dalam banyak2 fairy tale, paling suka cinderella.

rapunzel pun suka jugak. comel+sengal.

FARAH IZWANI RAMLI said...

wah.
header baru.
cantik sangatlahhh !

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : haruslah belanje.. haha.. :D latest movie..

Marya Hana said...

Abang Stalker : kartun ape..? :p

Marya Hana said...

Isteri Encek Bard : yaa, thanks to ieka.. :)

Marya Hana said...

ciK biBik : haha princess lah sgt kan.. :D

Marya Hana said...

syafiqa@deq-ai : haah, di awangan, sbb kuat berangan.. haha :D

Marya Hana said...

Ieka Luvika : haha, puteri lah sgt.. :D thanks a lot ieka.. :)

Marya Hana said...

Puan tia : ohh x... :D

Marya Hana said...

Baby Gurl : ain mmg suke cite2 mcm ni.. haha.. ajar murid2, banyak lagi cerita sebenarnya.. :D

thanks.. hihi..

Marya Hana said...

Nurulbadiah Lai : thanks sis >.<

Marya Hana said...

Myra Arshad : hehe, tanjat ke..? alo cian.. hehe.. :P

Marya Hana said...

lyaidma : thanks..

ohh insyaallah.. :)

Marya Hana said...

Mya Myra : soklan lain please.. ! haha.. bengong budak ni..

Marya Hana said...

khadijah : ohh, penah jugak nak pakai costume snow white, bila eh ..

ohh, hehe. tu lah, gopoh sgt pi tuka header.. :)

Marya Hana said...

dang intan duka : prince william ah gamba sebelah aku.. bahahahahah :D

Marya Hana said...

shahirahkhairudin : princess gamaknya.. :p

oh, i suka rapunzel. dr dlu..

Marya Hana said...

FARAH IZWANI RAMLI : hai, tu ieka yg buat.. :) thanks..

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

opocot mak kau...terkejut aku bukak2 ada printchesss...hahaha...cantik2..aku suka.....nak lah jugaaak !!!!!!!!!!

Dee Chicuita said...

header baru you sangat lawa okeyh. hehe

SR. Naqiyatul Amirah said...

nak jugak header seperti princess dan fairyland tuhhhh. its cute ! :D

Meyna Elma said...

wah cute weyh header tuh :)

xpenah aku tgk kau gle gegurl mcm tuh! huhu..

Marya Hana said...

C!k LaYLa PiPi GeBu : haha, sesuai ke ngan aku ni nok..? ganas nak mam.. haha.. :D

Marya Hana said...

Dee Chicuita : yeke, thanks to ieka.. :)

Marya Hana said...

SR. Naqiyatul Amirah : pergi ke blog ieka, kalau die ade freetime, maybe die buat.. :)

Marya Hana said...

Meyna Elma : siot. aku memang gugurl selalu.. :D erk.....

NOOR FATIN said...

header punya la cantikk.. hehehe nampak u mcm princess tau!! hehe i likee

minat pokemon je kot dulu. hehe

Meyna Elma said...

euw.. selalu? zzzzz!

tdo kaki kat tingkap.
gelak tepuk2 meja2.
ddk kaki ats kusi.
haa ape lg?

hey miss, wat loh header tok i skali sure lg cute.. ahuhu!

Anonymous said...

serabut gile kat stiap pnjuru blog nk tayang muka,penuh gamba, padahal bukannye cantek sgt ponnn....

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

tanjat boboiiii...hahahhaha..nak tau gak ape tu tanjattt boboii..hahahaha...

Marya Hana said...

NOOR FATIN : haha, fatin dlu yaya pon asyik tengok pokemon.. :)

Marya Hana said...

Meyna Elma : membongak je tu sume wkakaka.

oi, nak jugak kau an.. haha.. bawah kau PUKIMON comment..

Marya Hana said...

Anonymous : x cantek sgt pon takpe, asalkan x kacau org. kau pon bukan cantik mane cik anon yg x berpelajaran. huhu. muka letak bedak tepek sana sini cover jerawat and telinga capang tu.. wuuu.. terkejotkan aku tahu kau siapa. ya of course tahu, sapa lagi nak buat kerja terkutok mcm ni.. lalalalala..


chill.. duduk rumah jaga anak buah elok2 eh.. :) yabedabedu..

Marya Hana said...

C!k LaYLa PiPi GeBu : kau tatau ke..? kau tgk show sepah.. haha..

Liyana Aziz said...

aucchhh, sangat fairytale tau! yana suka cinderella... heheeheheh... ohoooo,, cik anon dah masuk.. jaga2 cik salmah jaga2...

Marya Hana said...

yana : kan..? ni org buat free2 je.. :)

eh yana, jangan perli dia, nnt die nanges. sbb die sekarang tengah cermin diri die, banyak jerawat batu.. mana nak pakai foundation. mana nak pakai bedak 10inci, hahak. so die saje nak beramah mesra comment blog akak.. melawat kawasan, siap "BOOKMARK" blog ni.. wow..

Abang Stalker said...

spongebob ptg ni ada watak baru."BUSUK".hahaha..ni hint dia yaya.teka r sdri.

.zara. said...

amboiiii!
untung la badan!

Marya Hana said...

Abang Stalker : BUSUK HATI jawapan dia. betol ke..? :D

Marya Hana said...

.zara. : dapat free.. hihi.. ;)

Zuziana Abang said...

Anonymous: bodohnya dh nama la blog orang tu mesti la nak letak gamba dia bengong.jeles la teeewww kau ada?hihi


maryA: kelaka la weii aku nk gelak je tgk hahah siap pegang kayu seher lagi tu,dh siap pegang apa kata ko seherkan je orang buat fake profile ko tuh hihi ganas gitewww

Marya Hana said...

Zuziana Abang : seher tu bahasa sarawak ke..? kahkah. kalau aku ade kuasa sakti, dah lame aku bom si faker ni.. haha.. x sedar diri.. :p ops, behave urself..

Rtp Farra Arisha said...

header sis marya cantik sgt! :))

Zuziana Abang said...

Maria: tu bahasa ibunda...eleh kau xyah a full name sangat oh hahha..
dah maju do dia dah pandai berblogwalking hahha

Marya Hana said...

Rtp Farra Arisha : thanks dear, ade org tolong buat.. :)

Marya Hana said...

Zuziana Abang : haha , aku copy je fullname. name kau kan unik.. :)

blogwalking pandai, sah ah.. blogger.. :P kannnnnn..


melalui penulisan pon taw..

Ujang9897 said...

tanjat boboi...=)


naz jer gatal..karton pun dia akan ngorat

Siti Zaleha said...

heeeeeeeee,sy de di situ.welkem dear. always follow u, ngehehehe.

btw, comel sangat header u, baru perasan. hehehe.

Marya Hana said...

Ujang9897 : haha,jangan tanjat sgt..

haha, naz pulak kena..

Marya Hana said...

Siti Zaleha : thanks.. :)

ohh header org buatkan.. 1st time org buatkan.

khadijah said...

marya jom singgah blog dija, ade cite pasal marya sikit, sudi sudikan la bace ye..:)

hana sudradjat said...

Buka blog ni terus nampak header baru,hehehe.

sweet header!;)

my fav is sleeping beauty dan yang cerita pasal kucing dengan boots tu. :D

'WOI SANA SINI TAPI BILA JUMPA ORANG YANG TAK KENAL HARUSLAH SOPAN SANTUN SIKAP TERPUJI DARI DAHULU HINGGA KINI........................'

haha.lawaklah ayat tu.kita serupa! ;D

p/s:ada kawan kata saya ni hipokrit sebab tertukar-tukar personaliti. T.T ~sedih tau.

Oppa Kudin Nz said...

patot lah die jadi princess..
suke tgk snow white,cinderella n sebagainya..
excited dpt terjah tuan puteri..hehe

Abang Stalker said...

Anon yg BUSUK.busuk hati,busuk peribadi.

Aweyn said...

i love rapunzel :)

.cqyn. said...

seiesly comel header ! hehe

Meyna Elma said...

alahai ape ke bongok nye anonymous tuh! da name pon blog harapan MARYA hanya impian mesti loh penuh muke dye, dye mmg cantek so kau dulik ape?
xkan nak letak gambar kau yg xcantek lg capang tuh? lagi loh semak bulu meremang..
kau wat loh blog sendiri "harapan aku x kesampaian cuz muke aku mcm cipan!". confirm lg femes, so jgn jelez dgn kelebihan org laen k..

Marya Hana said...

khadijah : ohh terima kaseh.. i will.. :)

Marya Hana said...

hana sudradjat : hehe. mcm budak2 x header tu.. hehe..


ohh i memang mcm tu, kalau jmpe org x kenal, diam aje..kui3..


wah split personality, bahaya..

Marya Hana said...

Oppa Kudin Nz : tuan puterilah sgt. hehe. thanks terjah sini.. :)

Marya Hana said...

Abang Stalker : TEPAT SEKALI JAWAPAN Abang Stalker .. haha eh sape punya teka teki ni.. haha.. ;D

Marya Hana said...

Aweyn : me too ! comel sgt..

Marya Hana said...

.cqyn. : i dapat free tau.. hehe.. :)

Marya Hana said...

Meyna Elma : haha. bongoknya ayat kau ni nana. ngeng..

biarlah die, cuti2 ni xde wat ape kan. dok pintal telinga aje..

Alexandriana Alia said...

den pilih beauty and the beast. :p

Qaseh Qhaleef said...

tanjatt boboy....
akaq dah tukar header ...
=)
saya suka sleeping beauty ....
huhuuu~

aQimie Ceplos said...

ahah! i igtkan u sendiri yg buat header tu maria.. tp mmg nice, superb kawan u tu ^^.

Finaz Jaafar said...

halaaaaahhhh..teanjat boboi ble bukak2 blog marya da tukaq header..cun wooo..mcm dafi..hahahahha

eh, gambar yg bru ni pn cntik..comel laa

Marya Hana said...

Alexandriana Alia : best jugak beauty and the beast.. :)

Marya Hana said...

Qaseh Qhaleef : sleeping beauty watak princess die lawa .. :)

Marya Hana said...

aQimie Ceplos :yg sebelum2 ni semua i buat sndri, yg ini aje.. org bagi.. :)

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : tanjat eh.. hihi.

gambar baru yg mane..?

Abang Stalker said...

Yaya pny teka teki,tp abg plk yg jwb dan soal blk. -.- eh,tetbe teringat anak2 sidik.nk download sat r.

Marya Hana said...

sila download.. dlu pon suka anak2 sidek..