ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, June 26, 2011

Room tour !

Assalamualaikum kawan kawan semua >.<


Lately aku asyik mengadap laptop, laptop pon mengadap aku. tapi bila start nak berangan terdengar suara suara unggas lah ! (kakak, nak susu!) ek. kacau betol ah adik aku ni. tak boleh tengok orang senang sikit. after that berlari lari anak mendapatkan laptop balik. yeah.


selain buka facebook and blog, korang buat apa lagi depan laptop?


muka ceria habis! tak menahan..

tu je paling ceria. masa lain kurang ceria. sebab tu orang ingat aku garang. garang keh?


sebenarnya aku akan pindah rumah. jual beli rumah dah setel. tapi tak tahu bilanya nak masok rumah tu. sebab mak aku kata kalau nak masok rumah tu kena renovate siap siap. kalau dah masok baru nak renovate leceh . kan..


so tiap tiap hari aku pikir bilik aku nak cat warna apa. and the most important, taknak barang terlampau banyak sebab akan nampak semak and sepah.




i love this bed so much ! it's from IKEA.

memang menawan kalbu. tapi kan. bila dipikir balik aku tak boleh lah beli katil ni. sah kena pelangkung bertubi tubi tanpa henti dengan bapak aku. yelah kena sedar diri and sedar ruang. kaki aku macam terlebih panjang dari katil tu. takkan aku nak tido bersila pulak. argghhh tension betol. tak jadi !



aku nak carik comforter set macam ni. colourful kan? :)


ataupon macam ni. purple kan favaorite colour den !
* sumber from google tersayang *


so yang hari hari dok depan laptop tak berkelip kelip mata ni sebab tengok video ni kat youtube. and banyak lagi video yang boleh korang tengok. but ini salah satu yang aku suka.



inspirasi ni :)


ok thanks sebab luangkan masa baca sini. take care bye!






37 comments:

nazirulhazwan~ said...

Gaya post xbkey blah,gaye org tahan nk kencing.hehe:p

Tu je nk komen.wakakaka

s u a r a h e a R t y said...

^_____^

nabila faryzza said...

suka la comforter yang stripes+polka dot tu. lawaaa. :)

~tRah~ said...

wah!bestnya kak akn dpt bilik bru...hehe..siap ngan plan lg 2 tuk bilik bru...^_^

hana sudradjat said...

I LIKE THAT COMFORTERS TOO! xD oops tercapslock sorry.kalau menghadap laptop,rasanya blog atau google atau youtube je kot.malas dh nak buka fb.buka pun tgk 5 min je pastu bla.hahaha

Abang Stalker said...

x bole blah pgil adik unggas.hahaha

Deeba Debab said...

yang cadar colourful tu cantik.
nampak ceria jew :)

::Princess Keymah:: said...

comforter colourful tu lgi lawa kot..

Ariena Hisham said...

Kak! Taste favourite colour kita sama la! Purple. Hihi :)

Liyana Aziz said...

selain mengadap lappy sambil berFB dan blogging, yana buat assignment! hahahahahha... tapi hanya 30% jela.. hahahahah

yana pun suka cadar colorful!

Mya Myra said...

weyh ude nnt pindah mane??
lg ssh la nk beramas..eh
berjumpa:(

Rozuan Ismail said...

seriusly nampak x matanglah marya ngan gambar tuh.huhu.amboi,dari hari tuh lagi mengidam nak blik mcm mana.dapat rumah baru ye

Ip Man said...

ehem2..
ni bilik utk umah baru u nanti...
bilik kita nnt plak cmne? kui3 :p

wahida idris said...

cantik!

Marya Hana said...

nazirulhazwan~ : quick update, biasalah abg naz...... care masing2..

Marya Hana said...

s u a r a h e a R t y : ? hee.

Marya Hana said...

nabila faryzza : kan..? lawa sgt.... :)

Marya Hana said...

~tRah~ : harus ade plan.. :) baru ade mase depan...

Marya Hana said...

hana sudradjat : ohh, u suke jugak eh..? lawa gila. ohh, so banyakkan update blog lah kalau fb x best .. tau..

Marya Hana said...

Abang Stalker : memang unggas pon.. haha..

Marya Hana said...

Deeba Debab : tu lah, nak carik kat mane tah. suke sgt... :)

Marya Hana said...

::Princess Keymah::ohh sume setuju..

Marya Hana said...

Ariena Hisham : yeke? wah. purple sweet sgt...

Marya Hana said...

Liyana Aziz : ohh assignment...wuuu rajinnya.. haha..

ohh, sume suka yg colourful tu..

Marya Hana said...

Mya Myra : dksue, keramat jugak.. sbb mak ude xnak dok tempat lain.. nnt ude btawu.. :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : haha. nampak mude x..? :D

Marya Hana said...

Ip Man love : haha :D ngade.

Marya Hana said...

wahida idris : :)

aTy _faRed~ said...

comfoter kaler2 tu cantik..:) untuk awak yang muda belia remaja lagi comel ni..akak cadangkan awak buat bilik cute2 kaler pink n colourful..sesuai ngan kerekter awak.. :)

Marya Hana said...

aTy _faRed~ : haah pikirnya nak buat mcm tu lah kak.. colourful nampak ceria sikit. sy ni gundah gulana.. hehe.. thanks kak.. :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

cantik sangatlah.
kompem taknak keluar bilik kalau dapat bilik tenang gitu kan.:)

Marya Hana said...

FARAH IZWANI RAMLI : yep, buat kubu pertahanan dalam bilik.. :P

EZAN IDMA said...

same . nak pindah rumah juga ni ;0

Marya Hana said...

ezan : so, boleh lah tengok video tu. boleh dapat idea utk bilik baru..

~tRah~ said...

yup2...sy stuju!hehe..^^

zalika nadia said...

bilo pindah der? kat ne? heheh ko pon mesti rambang mata kan pilih konsep bilik, cam ak dlu ar, heheh

pilotHans said...

gals ngan pink mmg xleh dipisahkan...klo nak bilik pun nak chomel2..haha..for me kemas sudah..