ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, June 26, 2011

Marya Hana baran. ada bran?



Assalamualaikum kawan kawan (._.*)


Kadang kadang aku ni baran tak bertempat. biasalah perempuan, ada hari hari dia akan jadi sangat penyayang contoh .

"adik nak gula gula? ambik.. nak keropok pulak lagi? ambik semua lah dengan tauke kedai ni sekali akak belikan, takpe.. duit dalam wallet akak ni semua duit mama, nanti kita suruh mama kerja cop duit pulak lepas ni".



bila terkena hari baran sedunia. lalu sebelah kucing pon kucing mengejek and keluarkan lidah buat buat meluat tengok muka aku. fineeeee (-.-") korang.. aku ni selalunya barankan benda yang remeh and merepek.




* bunyi pintu bilik terbuka sikit sikit (eiiiiiitttt...) siap ada sound (T.T)

* sabun, syampu, ubat gigi yang terbuka penutupnya. eh rasa nak marah!

* stokin busuk dalam kasut. yennadeyy. aku kemas rak kasut boleh resdung.

* pakai bedak baby johnson then habuk habuk bedak kat lantai.

*kasut atau selipar yang tak berada dengan pasangannya. bayangkan kalau pakai selipar tutup mata. sampai je supermarket semua orang pandang bawah ajeeee. tengok seliper aku sebelah lain sebelah lain leteeewwww. jahat tau.

* sidai towel atau baju baju dekat hujung katil. adik aku dah biasa kena bebel.



* masuk satu lif dengan orang yang ada masalah bau badan. rasa nak marah jugak!






* orang yang bila kita cerita "semalam mak aku beli jam esprit untuk birthday. and dia menyampuk " ahaa. aku banyak jam esprit". (takpernah tengok padahal). then aku tukar topic lain. " boyfriend aku bawa aku pergi makan chicken chop kat situ sedap". dia jawab lagi " boyfriend aku hari hari ajak aku makan situ. tak lah sedap mana". pokok pangkalnya semua yang aku cerita kau ajeeee nak menang. marah marah!




setakat ni je sebab aku tengah marah type entry ni. bahahaha. takdelah, merepek kan benda yang aku barankan tu? kalau mak bapak aku tahu, dia rendam aku dengan air longkang kecik kecik dulu. semua benda nak sensitif. sentap mak ! :')


ok sekadar nak berkongsi ,kalau ada salah silap,
sorry banyak banyak. babai semua !!








31 comments:

Rozuan Ismail said...

wah.benda kecil pon nak sensitip ke?huhu

ed shahir said...

sama lah kita. panas baran kadang2 tak bertempat. maybe sebab darah muda. :(

Finaz Jaafar said...

heheh..make sense pun baran macam nih..**sebab kite macam ni jugak..
miahahahahh~

p/s : ske la tgk kamu!!sweet, cntik !

diyan said...

sama la .benda kecek macam tu memang nak marah :D:D

Mila Ahmad said...

haha..lebey kurang sama jewk kita...permatang bila kua bilik air kua bilik tidur xtutup lampu dan kipas..memg angin walaupun xbyar bil letrik..hikhikhik....memg cpt melenting...

FARAH IZWANI RAMLI said...

same ah.
baran tak bertempat.
camne nak bendung pun tak tawu.haha

Marya Hana said...

Rozuan Ismail :itulah aku..

Marya Hana said...

ed shahir : haah, jawapan yg bernas. darah muda.. tenkiu!

HaFizaH aYu said...

ermm bila mrah kt kucing pon rs nk lepuk jer.fkr2 blk pns baran tu biar btmpat..

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : yeke.. wah.. :D redha.

Marya Hana said...

diyan : haha kecek kecek.. :D

Marya Hana said...

Mila Ahmad : tu lah, so kena duduk rumah sorang2. supaye xde org kacau. nak dok 1 umah ngan berok, kang becekau jugak.. :p

Marya Hana said...

FARAH IZWANI RAMLI : yg comment kat sini semuanya kepala angin sedunia.. haha :D tatau mcm mane nk bendung dah cik farah.. :P

khadijah said...

tapi gurl memang macam tu la.. time kite emo kan.. semue bende tak kene.. padahal kecik je..:)

Dee Chicuita said...

hikhik kite rasa kite pon baran. kalau marah je ade je benda yg nak dicarotkan and dimaki. kalau datang bulan lg lah =,="

hehe tp apa pun, kena sabar. slalu lah fikir, "marah tu perangai syaitan, aku tanak ikot perangai syaitan." ;))

hehe nasihat untuk diri kite jugak :)

rara pinkmafia said...

tp panas baran pompuan ok lagik kot kan.

Marya Hana said...

HaFizaH aYu : haruslah betempat, supaya org x menyampah..

Marya Hana said...

khadijah : kan.. kaum hawa je memahami... :D yeay..

Marya Hana said...

Dee Chicuita : yeah,thanks..

bila nak marah je igt "muka cepat kedot".. teros x jadik marah :P

Marya Hana said...

rara pinkmafia : yep, kita tak menggunakan kekerasan.. kalau lelaki.....

dyra said...

betull tu , kadang2 bila mood tak ok , semua ase tak ok kan ?

FariehanIbrahim [LBC] said...

menjadi seorg kakak nie mmg kdg2 kne baran..heee :D

Marya Hana said...

dyra : yep.. tapi x best ah kalau nak marah je..

Marya Hana said...

FariehanIbrahim [LBC]: haah lah selalunya kakak2 yg baran.. :)

wahida idris said...

sensitip jugak. hukhuk

EZAN IDMA said...

same la kite. kadg2 tetibe je baran ;p

Marya Hana said...

wahida idris :jangan.. x baik utk kesihatan.. hehe

Marya Hana said...

EZAN IDMA : pompuan kan.. macam2 penyakit.. :D

Abang Stalker said...

jerit dlm bantal!haha

Marya Hana said...

abg stalker : sebab...? -.-"

Abang Stalker said...

sbb nk lpskn geram.nk jerit kt bukit x jmp bukit kt cni. -..- nk mrh org nti org menangis.