Sunday, June 19, 2011

Harapan Hanya Impian vs Harapan Marya Hanya Impian.

Assalamualaikum kawan kawan ..



Aku mula blogging akhir tahun 2008. Masa tu jenuh nak fikir nama apa yang sesuai untuk blog ni. Blogger lain semua letak ciput ciput je sebab senang nak ingat. kalau nama blog "Blog Aku Comel Kacak Menarik Terbaik Da bomb Mak Ai Panjangnya Nama Blog Aku". Hah, susah gila nak ingat kot! nanti kalau nak ngumpat pon menyusahkan si pengumpat " ala.. aku meluat dengan blog....." aa, sebutlah sampai tergeliat lidah.




so aku tak berfikir panjang pon nak letak nama apa. idola aku dari zaman sekolah Erra Fazira. and masa tu aku selalu sangat "melalak" lagu Harapan Hanya Impian masa mandi. tetttt! so aku just masukkan perkataan "Marya" je dalam tajuk lagu tu. maka jadilah koko crunch! itulah ceritanya serba sedikit kannnnnn.



idola sepanjang zaman. aku suka dia sebab laki dia engku emran. ok melalot! yang sebenarnya aku suka tengok gaya erra fazira ni bercakap. jenis selambe dek je. sempoi kot.. aku baca, masa zaman sekolah dia ni bukan jenis perempuan longlai punya. and hobby dia menunggang motor berkuasa tinggi. ada bran? aku? belom lagi .. -.-" kereta kancil pon terkial kial.







:: sumber dari Erra Fazira Official Fanpage::



lagu ni terkena pulak dengan feeling aku sekarang ni :(
bermakna tiap tiap lirik tu.





Harapan ku menggunung
Cita-cita dan impian
Di detik ini terapung tanpa hala tujuan

Kau mencari diriku
Ku mencari dirimu
Mana hilangnya kemanisan dulu

Musim dan hari berganti
Kehidupan kian sepi
Mahligai indah kosong tiada berseri

Dekat tapi berjauhan
Demikian kenyataan
Ada garisan memisahkan

Bukan emas dan permata
Bukan kedudukan
Hanya perhatian dan secebis pengorbanan

Bukan sandiwara cinta
Bukan kata-kata
Yang ku minta kemesraan nan setulus cinta

Bertemu tanpa bicara
Bicara tiada senada
Satu seksaan yang mendera jiwa rasa

Sementara kita mencari
Masa berlari
Kasih yang bersemi
Dibiarkan terkulai sendiri

Segala harapan hanya
Tinggal impian



thanks sudi baca .. bye ! :)







39 comments :

Rozuan Ismail said...

wah.meletop history blog ko ye

The Untold Story said...

...dan secara rasminya..segala pertanyaan aku mengenai nama blog kau yang pelik ni pun sudah terjawab..ngeheheh! :)

meaw said...

waaaaaaa,meaw pon suka erra,anaknya comel gila kot!

Liyana Aziz said...

akak, at last baru tau mana nama blog tu muncul.. ehemmmm... yana pun suka erra gakk, fanatik kot... hahahahha

psssst, ingat gambar first tu akak... heeeee...

npe x dtg induction!!! grrrrr

aQimie Ceplos said...

ERA sgt swet kan? kan?
btw marya. 1st pict tu muke same mcm u.. photostat ke ape ni? hak3..
just kiding :)

♥CIK SHA♥ said...

satu lagi point..muke marya ade mcm iras erra tau sekali tengok..tmbh2 bile senyum..^_^

Enchaoz said...

ada unsur2 sejarah dalam entri neh hehehe

HAZIRAH SULAIMAN said...

erk, erra fazira ? i gila minat kat dia sbb dia lawa, sempoi, cool and bukan artis POYO ! HEE.

Mr feckry said...

lu ngn erra adik beradik ek

wawaney said...

sama r babe! dulu suka sgt tengok movie2 dia belakon, mesti taknak miss, paling suka tengok cerita kuliah cinta pasal watak dia sempoi n slumber gila dlm cita tuh.

neh rituh mesti u vote mentor kat dia kan? hehe

Hamba Allah said...

erra fazira cantik kan..
:)

Marya Hana . said...

rozuan : ahh jgn men2.. ade kene mengena dengan DIVA kita, erra fazira.. :D

Marya Hana . said...

The Untold Story : pelik eh weh..? haha. tu lah ceritenya..

laskar pelangi said...

dear!!pelangi pun suka kat erra sejak zaman skolah rendah lg..siap hafal semua lirik2 lagu dlu..lagu pasrah la..erra the best=)

dia pakai tudung dah kan sekrg;)

Marya Hana . said...

meaw : comel, lawa, da bomb sgt sgt... :P

Marya Hana . said...

yana aziz : aha. skrg dah tawu kan..

ohh, gamba 1st tu sbb jaoh kot.. :p

grrr.. sorry2.. akak x kua rumah lah dek..

Marya Hana . said...

aQimie Ceplos : aik, comment same ngan yana ats u ni..

gamba 1st je, sbb jaoh.. haha..

Marya Hana . said...

cik sha : haha, smpaikan lecturer sendiri pon kata "eh, muka awk mcm erra fazira lah.. ". baru2 ni..

pelik.

Marya Hana . said...

enchaoz : yep, ni sejarah.. so semua boleh zzzz heee.. :p

Marya Hana . said...

hazirah : yes, same wif me.. :)

Marya Hana . said...

mr feckry : lain mak lain bapak..kot..

Marya Hana . said...

wawaney : honestly, i x penah vote2 program ape2 pon.. penah kot sekali dlu, masa AF1. lepas2 tu xkose nyah~

Marya Hana . said...

hamba allah : ratu cantik malaysia.. opcos dear.. :)

wahida idris said...

kemain panjang nama belog nye, heee.

suka erra fazira jugak! ^^

Marya Hana . said...

laskar pelangi : ohh lagu die banyak yg i suke.. :)

erra pakai tudung? kenape i tatau.

Marya Hana . said...

wahida : ramai jugak suke erra eh..

Dayana Nasir said...

wahhhh sejarah nama belog ade kaitan dengan erra fazira gituuu.... :)

khairul akmal azman said...

suke erra..
kay singgah blog ni..
cam berat la ur blog..sush nak view.

Marya Hana . said...

dayana : haha tak boleh blah betol kan..

Marina said...

ooo..camtu rupenyer..ade kene mengena ngan hidop ke lagu tu? hehe...

Marya Hana . said...

kay : ohh, memang berat sikit.. sbb banyak gamba.. :)

Marya Hana . said...

marina : yep, sedikit sebanyak.. :)

nadiaazira said...

a'ah lar...i baru perasan muka u sama dengan erra...wahh,bonus ni...muka peminat sama dengan artis... =)

Marya Hana . said...

nadiaazira : wah, xde maknanya.. sekali imbas je..

Nanie Hussin said...

ye la, muka marya ada macam erra tau. especially mata!

Marya Hana . said...

nanie : yeke yeke yeke..? mate sepet ni mcm erra..? wow.. x lah dear..

EZAN IDMA said...

cantiknye erra :) ade siras marya tang mata

EZAN IDMA said...

cantiknye erra :) ade siras marya tang mata

Eza Boom Boom said...

oh, ni rupanya post entry kak marya :).. suka ngan erra fazira, suka kak marya gakk~