ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, June 23, 2011

Eye Liner elak muka pucat.


Assalamualaikum kawan kawan (._.*)

Akhir akhir ni banyak sangat keyword "celak" masuk blog ni. keyword Hazama pakai celak pon ada. hazama tu senior sekolah menengah dulu, Sekolah Men Keb Taman Keramat. short formnya SMKTK orang kata Sek Men Keb Tepi Kubur (-.-") haah memang lah, senang nak cari sekolah tu kat mana. Nasha Aziz pon ex student situ.



Ceritanya masa aku budak budak lepasan spm tahun 2006 baru pandai pakai celak. tapi masa tu baru pandai pakai celak bawah mata. tak berani pakai eye liner takot terserlah muka yang pelik.



masa masuk uitm tengok ramai sangat perempuan cantik, nak nak fakulti TEKA kan. yang cantik tu pulak tak pernah tak pakai eye liner. so bila tengok semua macam cantik pakai eye liner, cilok pulak eye liner mak aku secara senyap senyap. "haaa. baru nampak beso sikit mata kau marya".. (bisik hati, dah lah kau sepet).





since semester dua diploma aku tak pernah pergi kelas tanpa eye liner.


so bila datang hari "hilang akal" sedunia, aku terlupa pakai eye liner pergi kelas. dalam sehari tu mesti ada orang tegur "tak sihat ke? demam ke? macam sakit je.. ". (-.-") betollah orang kata, kalau kita ajar muka kita pakai make up sentiasa, sehari tak pakai macam mayat hidup ajee. pucat lesi. kadang kadang korang tahu tak, cermin retak seribu tengok muka aku. suspen tak? ( lalala buat cerita horor jap! acah je) janganlah hina sangat sampai macam giteewww.


nak tengok muka tak pakai eye liner?




aku kan bibik, takde kerja. so ni salah satu kerja tak berfaedah utk hari ni.


video


BEHIND THE SCENE. nak jugakkkkk.












extra dalam video tu. budak belang yang gila glam ni -.-"
tak padan dengan mata dia lebam. mata belah kanan.

( balik balik sekolah ..)

aku : hari ni balik sekolah mata lebam lebam, semalam batuk sampai muntah.
esok ape pulak lagi?

adik : biasalah tuuuu.. adik kan dah tua . (sungguh bersahaja)





ok semua, bye ! take care.








59 comments:

mayra aish♥ said...

mayra pun ske pkai eye liner..eye liner plg x leyh miss :p hehehe

btw comel adik dlm vc tu!:D hehehe

Shurazirah Sukhur said...

haha comel je adik u kat belakang tu..

shiny2 star.. said...

haha..adek marya tu die watpe?pakai lips balm ke ape?hahahahahahah

Dayana Nasir said...

i tak boleh pakai eyeliner yang jenis pensil nanti comot. tak suka betul..kalau nak cepat, terpaksa keluar tanpa eyeliner.

eh eh adik u pakai liptip la. haha. same je macam adik i. sibuk nak jugak pakai lipice.

idayu azmi said...

adek kakak ke tu? haha..dia pakai lipstick!

Dee Chicuita said...

hahaahaha adik you pakai lipstick ke? hahah choomel <3

Miqa said...

You are simply the cutest girl i ever seen... <3

zatie razak said...

zatie kalau x pakai eye liner pun mcm mayat idup je tau..huhu..dh trbiasa :)

farhanieza said...

hehehe...betul2...saye kan kalau x mekap g kelas satu hari... mcm2 pertanyaan saye dpt..
"aan, kau demam? kau x cukup tido ke? kau g party ke mlm td??"

mcm2...tp marya, u comel jugak lau x mekap... i ni.... cm zombie terus... siyes tak tipu...

ade tips tuk eye bag horor x?

Indah Mulya said...

comel korang adik bradik =]

Deeba Debab said...

HAHAHAHAHAHAHA. dia pakai lipstick kot... power :DD

Rozuan Ismail said...

setuju marya.kau memang patut pakai celak.huhu

The Untold Story said...

marya..adek aku ckp dia rasa mcm nak cekik2 adek kau tu..Ya Allah..sumpah comel!!!!!!hahahah! :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hahaha...gelagat adik beradik yg cute giilerrr

nadya_nadia said...

cute la korang ber2 nih

Cik Aish said...

huhu betul2 dlm byk byk brg mekup, bg aish la kan, yg paling penting, eye liner ngn maskara..klu takde dua bende ni...alamak..mata mcm org sakit je..eh mata kt sepet jugak la.. heheh..

Elie Lily said...

elie pakai eyeliner bila rasa nak je..tapi kalau tak pakai, rasa takde mata pulak?!hahha

Nur Arina said...

maria. adik ko lwk la. gile glamer jgk erk die tuh..hehe..

anim said...

yeah!.tol2...

eyeliner memang wajib tok dipakai...
xpakai make up tp ade eyeliner muke dah berseri..eheee

nice!

Liyana Aziz said...

weewittt... lagu erra fazira tu.. heheheheh.. yana ikut mood, kalau rajin, pakai eye liner g kelas, kala malas, memang serabut jela muka, kusam!

Marya Hana said...

mayra aish♥ : pnting jugak eye liner bg org lain ye..~

adik i..? haha. menyebok je die tu.

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : gila glam mcm tu ah..

Marya Hana said...

shiny2 star.. : HAAH. i punye ! siot je.

Marya Hana said...

Dayana Nasir : ohh mcm tu pulak. i boleh je due2, cume liquid ambik mase sikit, nak keringkan kan.. ~

haha. die tu saje nak spoil kan video i..

Marya Hana said...

idayu azmi : haah, akak x perasan, mse review baru perasan die pakai lipbalm akak.. :p

Marya Hana said...

Dee Chicuita : haah, sume fokus kat anak tarzan tu haha

Marya Hana said...

Miqa : ohh. thank you, but i've seen cute girls anywhere.. :)

Marya Hana said...

zatie razak : haah tu lah susah, sbb dah terbiasa pakai, kot x pakai, naya..

Marya Hana said...

farhanieza : ohh yeke. alamak, i pon mcm zombie kalau x pakai eye liner.

wah, u xnampak ke eyebag i..? wah, sangat ketara. hurm, the mmost important rasenya cukop tdo.. but i kan burung hantu, mmg x ckop tdo.. that's y.. hihi..

Marya Hana said...

Indah Mulya : adek beradek berok.. kihkih..

Marya Hana said...

Deeba Debab : haa, sekarang terbukti kan..? bukan kate2 je.. korg dah nampak sendiri..haha

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : kan.. sbb aku sepet... T.T kesian aku.

Marya Hana said...

The Untold Story : selalu kau bace je an..? skang kau tengok ah mcm mane perangai die. wakakkaa..

Marya Hana said...

♥NuR SyAFiQah♥ : yeke. terima kasih.. :)

Marya Hana said...

nadya_nadia : yg sorang lagi tu extra je.. :) hihi..

Marya Hana said...

Cik Aish : ohh maskara, i maskara xde pon masih bertahan ..

kite same eh..? xpe. kita dah ade solution kan kan..? :)

Marya Hana said...

Elie Lily : haa. betapa pentingnya eyeliner kan...

Marya Hana said...

Nur Arina : haha baru kau tawu...

Marya Hana said...

anim : ohh asalkan pakai eyeliner lah..? haha. betol jugak tu..

Marya Hana said...

Liyana Aziz : yana yana, pakai tau! tapi kalau nampak kak lak xpakai, maknanya hari tu hari serabot sedunia.. haha..

oh, mesti.. lagu idola.. haha

...Minah BluR... said...

hai dear..~

i skunk pon suke pakai eyeliner sebab.....
mate i pun sepet! MUAHAHAHA

Marya Hana said...

...Minah BluR... : ohh same rupenya. sep!

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

maryaa....kelakar btol adik kau..nak interpremmm...haah..pakai liptik....muahaha......

skrg dah bervlog pulakkk..cayalahhh... =)

FARAH IZWANI RAMLI said...

same !
takde maskara takpe.
eyeliner wajib.
t orang mesti tego muka pucat. grrr.
suka eyeliner liquid. :)

Finaz Jaafar said...

marya : takde la nmpk trok sgt without eyliner..ok je ..
kte pn ske pky celak..hehe

Marya Hana said...

C!k LaYLa PiPi GeBu : haah, die tu mengada.. kasik can....

dia xleh ade blog.. kang die type jhytrewhkjkk. kau paham..? haha :D

Marya Hana said...

FARAH IZWANI RAMLI : yeke.. i mane2 pon boleh. liquid boleh, pencil pon boleh aje.. :)

Marya Hana said...

Finaz Jaafar : yeke, maybe dalam webcam.. kalau kat luar, nampak pucat.. xsuke.. ohh u pon.. :)

Nur Arina said...

maria: aku da tau lame da..haha.

MIMIE AIZA said...

dulu mula2 pegi kelas pakai make up.. lama2 dah bosan. sekarang pakai bedak baby jonhson jek senang.. erkk

Marya Hana said...

MIMIE AIZA : u ade kulit yg lawa... so boleh pakai bedak baby johnson aje.kalau i pakai bedak aje, confirm semua lari x cukop tanah. zombie ! heee.

Mya Myra said...

ske pkai eye liner..eye momo pon ske :) LOL

nazirulhazwan~ said...

Eye liner?eye mo guwa tau,eye liner?mcm name bas,plusliner

Marya Hana said...

Mya Myra : kau nk merepek lak an..

Marya Hana said...

nazirulhazwan~ : haha. kelaka ah.. biase lah lelaki, x biase dengar benda2 mcm ni.. :D

EZAN IDMA said...

insYALlah :)

.plastic roses. said...

akak cumel :')

mcm hanis zalikha hehe

btw, video tu sweet sgt maen tolak2 hihi

Marya Hana said...

ezan idma : yep, insyaallah.. :)

plastic roses : ngan hanis mcm langit dengan bumi hehe.. ohh kitorg sebenanya mcm anjing ngan kucing, tu yg main tolak2.. :p

FizaMustafa said...

budak belang mmg betul2 suke cari gadoh lahh!!ape ni main tolak tolak muahahaha..kem salam kat budak belang..siyes nakal!