ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, June 28, 2011

Dulu perempuan Gersang. sekarang Chia keramat. banyaknya title aku dapat.


Assalamualaikum kawan kawan .

Hoi dengkinya lah kau dengan aku kan? OK ni dah lebih ! sah sah kau reader blog ni. sebab gambar yang kau curik semua dari sini. kau ni masalah mental ke apa? hari tu perempuan gersang. kali ni chia keramat pulak. kelakarlah kau ni. chia duduk rumah jaga adik tuuu. feewit ! kau add kawan aku yang hari tu maki kau pasal buat fake profile "perempuan gersang" tu. nampak sangat ORANG YANG SAMA. kau tak terfikir kan? yep sebab kau bebal kecik kecik mak kau suruh pergi tadika tapi kau pergi jadi chia. ops. kau yang chia sebenarnya tapi letak gambar aku.



ni entry terharu sebab "chia" dari pelusuk mana entah dengan bangganya jadikan picture aku as default picture. toce toce !



sumpah penat nak layan pesakit mental ni. dalam hati kau takde benda yang baik ke weh? yelah, sekarang aku mula berfikir sedalam dalamnya. aku ada rampas boyfriend kau eh? setahu aku boyfriend aku single masa aku kenyit kenyit mata dengan dia dulu. ke kau ni cinta tak kesampaian dia? alamak.. (lagu jangan pisahkan aku dan dia berkumandang) yang rajin rajin buat fake profile ni perempuan ajeee. mana fake profile yang dulu? dah kena block?




penat je kau bayar masuk CC tu, sejam berapa hengget eh sekarang?
dah tu baru 49 minutes kau create acc tu . alolololololo





hikhik. eh tergelak lagi sorry ye chia. aku rasa kau ni takde broadband lah. sebab tu kau online kejap kejap je. saja nak menyakitkan hati orang. so bila kau tak menyundal satu hari, apa kata pergi cc . zupzapzupzap curik picture marya hana, then kasi nama sedap sedap sikit !



TERBAIK.



korang, kalau sudi tolong report ye :')
jasamu dikenang.


p/s : kat sini penuh dengan entry mendengki. eh chia, kalau kau ada blog. lain kali jangan lupa letak kat info. yeah? sebab kau blogger sebenarnya ni .. boyfriend aku kata si chia ni nak glemer. kot nak glemer meh aku promote blog kau. yeay yeay.. gambar aku tengah mentedarah pon jadi juga kau nak cilok. (geli hati) kesian.. kurang kasih sayang budak ni. ataupon aku anggap kau kurang PENDIDIKAN MORAL lah. boleh? eh angguk pulak kau baca entry aku ni. SAH .










111 comments:

Syazwan said...

dah agak daa..

mula-mula tadi approve..
tapi bila tengok balik,
: eehhh, bukan ke nie Marya ea"
terus unfriend!!..nanti nak block dia!

AfiekJibril said...

yeay Perempuan Gersang sudah kembali!!!...mari kita blok ramai2...saya mg suka block2 org ni...haha...yesssss....

cik najihah said...

la lagi?
macam2

.cqyn. said...

manusia mmg tak pernah nye tak dengki kan?

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ish3...dorang ni jeles betul ngan ke cun nan akak..sabor jela kak..

sape suruh akak comel sgt..kn ade org da bekenan..haha

FARAH IZWANI RAMLI said...

mungkin ada dengki hati yang busuk dalam hati beliau.
fuck je. haha

s u a r a h e a R t y said...

orang kata , berterima kasihlah pada mereka - mereka yang selalu bercerita tentang kita wlu pun berita itu buruk adanya , kerana sebenarnya , itu adalah sisi lain untuk mereka menunjukkan kekaguman mereka terhadap kita. .ho ho ho ~

p/s : suke bebenor dia kat kamu ye. . .berkali - kali nak try jadi maryahana. . .ate cer kamu ajak dia jadi kawan . . .mana lah tau , dia sebenornya nk jadi kawan kamu. . .alaaaa. . .mcm org laki slalu klu nak tackle aweq mesti cri gduh dulu , bg aweq tu marah2 sayang [banyak tgk drama korea aku ni]. . . .hehehe. . .cer try. .cer try. . .

s u a r a h e a R t y said...

anyway, anyhow , any - any , dah tlg kamu report profile tu. . .hehehe. .

wawaney said...

report report! sian marya

Miss A said...

Hahahahahahaha!

lawak gila kak marya!kesian gila kt akak sebab picture kena curik oleh tgn2 yg tak bertanggungjawab,Sobsob

tulah akak,akak cantik sgt.comeyhh je :) mne lah si pencurik tu tak panjng tgan pegi amek pic akak.Anyway,so sorry utk akak.huhu

besabar je lah yek.

Shurazirah Sukhur said...

lor,xhabis2 ag..create account baru pulak..adoyaii..memang mental la manusia ni..apa yang die dengki sangat dengan u marya..?aishh,kesian u..

asila ashira said...

kuang ajar sgt da ni!!xde sivik...
nmpk sgt owg yg sme ni...
ak nk report polis lar..eheee...

nurAMALLINA said...

Akak cantik sangat. Dia dengki leee.

Marya Hana said...

Syazwan : die ade hati ngan u kot.. sbb tu dia asyik add u. perasan x..? nak kate i kacau u.. kenal pon x.. hehe..

Marya Hana said...

AfiekJibril : thanks ... jasamu dikenang...

Marya Hana said...

cik najihah : macam macam... macam2 care!

Marya Hana said...

.cqyn. : haah, baik kawan dengan siput sedot je.. bukannya mendengki ngan kite.. adeh.. benci.

Marya Hana said...

♥NuR SyAFiQah♥ : akak biase je lah.. uwaaaaa. ramai lagi cantek.. bongok betol ah chia ni..

Marya Hana said...

s u a r a h e a R t y : so kene kawan ngn dia..? x hengen.. kureng moral.. hehehhehehe..

thank you so much dear!! :) appreciate it..

Marya Hana said...

wawaney : thanks.. tolong ye.. :)

Marya Hana said...

Miss A : dah hilg sabar.. sape lah yg hati legam mcm bontot kuali ni.. xde keje carik keje..

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : tatau kenape.. x kacau org pon........ ! bengang gila.. :(

Marya Hana said...

asila ashira : elok report police aje. kan boleh trace..

Marya Hana said...

nurAMALLINA : ramai lagi blogger lawa lawa.. akak biase je dek.......

nur atiqah said...

nak cakap sikit bley tak? kelakar lah! serious! :P kesian dye tak cukup kasih sayang kan? nak attention sgt drpd org. hoho. pity her/him ;P

Meyna Elma said...

alahai celake nye chia yg wat fake profile tuh, xhbs2 dengki dgn keje shiyal dye.. aku rase fefex dye bgarit ah kne siplis dats y nak tmpg glam jap b4 mati kne HIV!

mayra aish♥ said...

haaiihh..xder keje btol org tu yer..xper la marya..sabar jer lah..jangan dilayan org cam 2..

Marya Hana said...

nur atiqah : yep. maybe kurang kasih syg.. kot ppuan, sah ppuan yg TAK LAKU. xde sape nak, so kene menyundal ah.. :D

Marya Hana said...

Meyna Elma : wakakakaka. aku sokong !! kiranya si faker ni ada HIV. ohmaigod. kene sedekahkan al fatihah siap2 ke mcm mane ni doh..?

x habis mendengki ngan aku ape hal tah..

Ayeem Jemain said...

sape la yg takde keje tu kan. meh wa kerjekan dia. grr. da report :)

hana sudradjat said...

mungkin dia ada image problem kot.tu yg dia tak confident dgn diri dia,lantas menggunakna gmbr kak marya.

i have a friend yang kena jugak macam ni.ada org buat fake profile,ambik semua gambar.and my friend minta someone tolong siasat and tgk siapa.tgk2 exschoolmate.u can ask an expert to check for you,if you know anyone yang expert hal2 ni.

why dont you make an entry 'tips2 makeover' or 'cara build confidence.' ;)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

org deki kat kita lantak la ...asal kita xdeki kat org ...haha ...aku folo sini ...as salam :)

Marya Hana said...

Ayeem Jemain : thanks ayeem ! tatau ah sape yg gatai sgt tu.. kot xde keje,pi cuci hati tu dlu..

Marya Hana said...

hana sudradjat : yeke..? siapalah boleh tlg check ni.. memang kalau i dapat, i GANYANG die hidop.. kot kenal lagi bagos, i nak sekeh kepale die smp bocor..

ohh, tips build confidence, insyaallah.. k.. :) thanks a lot..

Marya Hana said...

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock : thanks.. :)

Aimi Bahari said...

uish bencinya orang camni.

.zara. said...

dahsyat kan orang ni...
tah ape dia nak, dia dapat ape buat sume ni...
actually dari cara dia yang kali ke2 ni, rase macam dia sbnrnye nak tengok yaya melatah ke x.
mintak orang block & report orang ni, then buat x reti je.
mesti dia seronok bila kte berkutik.
neway, hope yaya sabar k!

Marya Hana said...

Aimi Bahari : penganggur terhormat kot punya keje ni..

Marya Hana said...

.zara. : ip pon kate mcm tu, lepas ni die nak buat ape pon ip kate bia aje.. sbb die suke ah tu sebenanya.. die baru kua tg rambutan kot!

haih.. thanks zai.. :)

Anonymous said...

mcam ap seyh chia uh..keje nk dengki orang jewpp !!..adoyaii !!..mati jela chiaaa...dr terus wt dosa..

aQimie Ceplos said...

ahaha! chia ni berangan nak jadi chia kot. tp x kesampaian..
meh dtg kt abg meh, biar abang ajar care jadi chia yg grrrrr skit ;D
hahah! kding ^^

Lily Suhaili said...

Apa masalah dy ni ? =.="
Dy sebenarnya nak femes tuu, haha tapi tak kena gaya, lama2 nnt penat ah manusia tu.
Sabo ye kak yayahana !

Deeba Debab said...

phuiiii. apa masalah dorang nie? HAHAHA

Marya Hana said...

Anonymous : tak habis2 menyakitkan hati org.. looser!

Marya Hana said...

aQimie Ceplos : muke die u tatau lagi cane. selera ke..? :D

Marya Hana said...

Lily Suhaili : dh glemer sgt dh die dr entry yg sebelom ni. x habes buat pasal lagi..

Marya Hana said...

Deeba Debab : bukan "dorg" deeba... DIA. sbb die seko punya keje .. org yg sama punya.

aMyErInAiMiE said...

akak dh report dh! byk2! huhu. padahal dua je.hehe. ish budak2 cmni mmg layak kene sebat je. sedih la xde life

Aunty P :) said...

siot je, ape mslh dea sebenarnye ?

Marya Hana said...

aMyErInAiMiE : thanks a lot cicik.. bengang je. tatau ape die nak.. gila meroyan agaknya.

Marya Hana said...

Aunty P : masalah dia, kurang kasih syg.. rasenya..

EZAN IDMA said...

tak ade keje rasenye. dah report

anish^tingtong said...

perempuan gersang dah kena block,tak puas hati lagi tuh...chia keramat plak dtg...lepas nih pic mane la plak die curi buat acc baru...

sabar jep la...org jeles jep buat cm2...:)

khadijah said...

jahatnye org tu, mmg dia tu stalker sebenarnye.. biarla kan dia tu.. tau nak dengki org je.. sabar ye marya.. saya tetap sokong marya..yeaaaahhhh..:)

Marya Hana said...

EZAN IDMA : thanks dear! :)

Marya Hana said...

anish^tingtong : lepas ni dia nak curik pic sengal yg mane lagi..? bongok betol. bahaye... T.T

Marya Hana said...

khadijah : wah, ade penyokong.. thanks a lot.. appreciate it..

ashafanie said...

pergh..cenang2 jer nak cilok pic org,siap wat fb..ci myra dah femes la kalo cm g2..ihik..anyway sy fllowers bru kt blog ni..trsengih tiap kali bca entry..hehe

Marya Hana said...

ashafanie : hehe. hai welcome.. :)

kenape tersengih ..? :D

~ i K i N ~ said...

ohh memang beliau xde life.
byk jugak mase die nk pk username baru, password baru, email baru.
eh banyak jugak keje nk jadi fakers nih eh?

kikikiki~ dah report dah.

Rozuan Ismail said...

meletoplah kau marya,ramai betol haters ko ye

wahida idris said...

chia pulak dah. haru sungguh. sabo ye.

Marya Hana said...

~ i K i N ~ : tu lah aku pk, sanggup betol bape kali nak tukar email.. maknanya di sini, die betol2 menyampah ngan aku..

thanks ikin.. :)

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : banyak ape, ni org yg same. kan aku ade terangkan, die add kawan aku yg sound dia hari tu. so sah2 ah org yg same.

Marya Hana said...

wahida idris : lepas ni i tatau lah apa nama yg die nak kasik. pelacur pulak kot.. alahai, cetek akal budak tu.

Abang Stalker said...

klu dia ada blog,srh dia ltk marya hana kt bloglist.hahaha..sng nk hup-date.

Marya Hana said...

Abang Stalker : kalau die bukan blogger, and hanyalah stalker die kena bookmark blog ni... ~ senang lain kali nak curik gamba lagi

♥CIK SHA♥ said...

lorhhh..ade lagi? takde kerja sungguh la manusia ni..ntah kedengki ape tak tau la..sian marya..

die ni kompom sakit jiwa ni..sebab kekurangan kasih sayang dan perhatian la tu..ish3..

Marya Hana said...

cik sha : tatau ape masalah die sebenarnya. i x pernah ambik hak org, kacau org, tapi kena mcm gini. tah pape..

dya mohamad said...

ni kes jeles la ni.and nak jatuhkan maruah org.loser je yg wat keje camni.huhu

aQimie Ceplos said...

eh.. i talak kesah ma, rupa mcm cekedis ke, manah rempit ke, i ngajar iklas woo ;) haha!

Marya Hana said...

dya mohamad : sangat bermotif utk jatuhkan air muka i..

Marya Hana said...

aQimie Ceplos : geli je mcm .. :p

Cik Aish said...

ya rabbi! siannya u! eei apa bengong sgt pompuan yg fake profile tu...dah takde keje lain? mmg saja cari nahas la..hadoiai..

sabar la ye..maybe dia suka gamba2 marya hana dalam blog ni. cantik. so anggap je dia kurang paras rupa..tu pasal ah jadi mcm tu. haks. jahat mulut aku jap mlm ni. geram seh

Marya Hana said...

Cik Aish : haha. cik aish baru sikit je, i ni.. mulut dah laserrrr tahap ape tulis entry bengang ni, haih..

kurang paras rupa xpe, jangan kurang moral.. :P

Liyana Aziz said...

ohoiiiiii!!! sekarang sudah banyak fake profile kak yaya kan??? heheheheheheheh/// sabooo jela... nanti report! grrrr

Marya Hana said...

yana : dah 2.. eh, baru je tdi dua2 fake profile tu dah xleh bukak.. kesian yana x sempat report hehehehe. btw, thanks.. :)

akak ngan kawan akak dok report bape puloh kali, sekali page tu lesap..

pandangkedepan said...

kesian budak tu....hidup dialam fantasi sendiri...ibarat kata pepatah bagai mencangkul di tengah lautan...(pekerjaan yg sia2)

myra ashrul said...

lol . kesian sis en .
dy jeles letuhh . akak an femes ames . dy takde . hehe .

Marya Hana said...

pandangkedepan : wah, tepuktangan utk faker tu..

Marya Hana said...

myra ashrul : femes emes lah sgt kan.. x patot.. ramai lagi femes...

wanie said...

laaa, lagi ? peminat ni marya. hehe. cuma salah medium jea tunjukkan minat tuh. hehe. manusia manusia.

Marya Hana said...

wanie : hehe. minat yg mendalam.. minat buat kacau ajeee..

Pak Syahot (sYaHir) said...

adess..rse nk baling taik je kt org mndengki tu...apee pon x boleyh...

nanad said...

meh nak p report..biasa si chia tu yee..

Ema Razali said...

budak tu dengki dgn u kot. myb dy nak jd femes mcm u hehe. chill kay babe :)

Mila Ahmad said...

wayar putus gamaknya 2...xabes² kan?
apela bgusnya diaowg buat cam 2..org skank bkn bodoh pown kan?kan?nak percaya

Marya Hana said...

Pak Syahot (sYaHir) : yg mendengki tu satu hal, siap curik gamba org. memang ape pon tak boleh . looser..

Marya Hana said...

nanad : thanks. page tu dah kene blocked. :)

Marya Hana said...

Ema Razali : hai ema... femesnya i yg die nak dengki tu.... T.T ramai lagi femes.. geram betol ohh..

Marya Hana said...

Mila Ahmad : ade jugak yg approve.. tu lah masalah org sekarang..

Fia Aznam said...

biasalah you. ade orang dengki lah tuh. sabar jela. okay.
dia jealous dengan u kot sbb u cantik.

Marya Hana said...

fia aznam : hah, i biase aje. bukan cantek pon, so please ah die tu stop mendengki...

thanks fia.. :)

cik nur said...

sabar jer la biasa la kalo manusia yg hati tak berapa putih mcm nie la :)

lyaidma said...

santek kak marya nie . sbb tuh ad org ta puas ati . owh . lya ad stu enrty sal fb akak kne fake . kalu sudi tngk lah . =p
http://lyana-edris.blogspot.com/2011/06/ingt-ap-kite-wat-kat-org-nnt-kite-kne.html

Marya Hana said...

cik nur : dah cukup bersabar cik nur, sebenarnya malas nak layan.. pesakit mental tu..

Marya Hana said...

lyaidma : santek ke..? akak biase aje dekk non.. hehe.

ohh yeke. thanks dear.. =) i will..

Nanie Hussin said...

o em gee!peliknya org mcmni. tak serik serik like tak de benda berfaedah nak buat. byk sabar ye marya.InsyaAllah lepas report ni acc fake ni akn kena block.

Marya Hana said...

nanie : takkan seriknya org mcm ni.. dah kene block pon fake profile ni.. and yg dulu tu.. :)

dang intan duka said...

rmai btl org nk jd mcm ko ek..
myb sbb dorg tak famous kot maria..
tu yg byk duplicate je..
hahaha


peace

Marya Hana said...

dang intan duka : tu nak menjatuhkan org.. pelik betol..

nn said...

beselah sis orang takde pendidikan tinggi. orang yang berpendidikan tak buat bende bodoh macam ni. buang mase, baek kite buat bende yang lg bnyk faedah nye. udah2 lah buang mase buat bende bukan2 ni

aQimie Ceplos said...

hahaha! wht? i nk ajar je la. bkn nk 'ajar' ayoooo thambie. u pikir xelok2x.. dose woo. wahha!

raraa suhairi said...

dea jeles u lagi santex sayangg. haha

Mya Myra said...

MEH KASI EMAIL DIA..NK HACK

Marya Hana said...

nn : org berpendidikan tggi on9 buat assignment, yg die tu buat fake profile.. ape kejadah..

Marya Hana said...

aQimie Ceplos : up to u.. :P

Marya Hana said...

raraa suhairi : cantek x penting, yg penting hati die tu kene cantekkan lagi.. :p kan..

Marya Hana said...

Mya Myra : hack aje........

Mira Cikcit said...

pehhhh.. x sangka ada jugak manusia macam ni kat dunia ni

Marya Hana said...

cikcit : dah 3x akak kena .. and akak dah syak sape. pasti kali ni.. nnt akak story naik sem .. :D

siot gila lah. sebabnya, yg patot buat fake profile, akak. bukan dia. tu lah dinamakan "ppuan x sedo diri".